Jump to content

Bic

Members
  • Content Count

    41
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

22 Positief

About Bic

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ik was even druk met werk maaarr hier dan een update: 31-12-2014 (dag 6) 140 liter gevloed ec 1,4 ph 5,6 105 liter retour ec 1,4 ph 5,9 02-01-2015 (dag 8) 140 liter gevloed ec 1,4 ph 5,6 (water temp 23 graden) 136 liter retour ec 1,4 ph 5,7 De dames leken het even moeilijk te hebben maar beginnen nu bij te trekken. Bij alle stekken zijn er kroontjes vol aan het groeien. Bij een aantal wel wat trager dan de rest. Hier wat fotos van dag 8 De roest vlekken komen denk ik van het van boven af wateren bij dag 3 en heb daarbij over de vingers van de dames gemorst. Was meteen een leer moment. Stekken hadden en moeten er veel beter bij kunnen zitten maar trekken goed bij. IK laat het licht voorlopig nog op 18/6 staan en zodra er wat meer afstand tussen de internodes zit ga ik toppen en dan een dag of 5 later op 12/12. Klimaat lijkt makkelijk onder controle te houden. Temp komt niet boven de 28 graden en komt niet lager dan 21 graden in het donker. RV had ik de eerste 4 dagen op de 70% en nu rond de 50%. Lamp staat sinds gister op 1000 watt en de dames lijken ervan te genieten. Grt.
  2. Stekken verdienen inderdaad geen schoonheidsprijs maar beginnen op 1 na goed aan te slaan. Ze staan nu 4 dagen. Ik ga op dag 6 vloeden. Dag 7 komt me namelijk niet zo handig uit. Oude rocker, begrijp ik je nou goed en zeg je niet toppen/fimmen?
  3. Koolstof matjes zijn er om het licht binnen te houden en in het donker om het licht van buiten buiten te houden. Gekit heb ik het met iets van bizon alles lijmer. Welkom man!
  4. Amnees stekken staan! Kratten ingewaterd met oplossing van 1,4 ec en 5,5 ph. Drain had een ec van 1,4 en een ph van 6,1. We zijn begonnen! Plantjes staan nu op 18 uur licht en hoop met een paar dagen om te schakelen naar 12 uur.
  5. Welkom! Dus mn vat verwarmer heb ik dan eigenlijk niet nodig? Update: Stekken zijn binnen, 25 x Amneesjes. 23 zullen er uiteindelijk geplaatst worden. Vraag me alleen af wanneer ik de pluggen moet gaan voeden. Wil ze niet overvoeden. De steenwolplug zal nu nog voldoende voeding hebben. Over een dag of 5 in de rfx zetten. Lamp staat nu op 600 watt en hangt tegen het plafond. Ik twijfel nog of ik moet gaan toppen of niet. Wortels beginnen al goed door te komen. Hier nog wat foto's van de verstevigings balken rondom. Dit om het vacuum trekken te verminderen. Hier nog een foto van een pasieve inlaatkanaal met een combideck met daarin een koolstof matje gekit.
  6. Hier kom ik later even op terug! En hoe doen jullie dat met je voedingsvat? Wel of niet continu verwarmen en circuleren. Of is het voldoende om een uur voor het vloeden alles op te warmen en te circuleren? Welkom!
  7. Even een vraag. Sta op het punt de rfx in te wateren. Dit wil ik met een ec van 1,4 en een ph van 5,6 doen. IS het de bedoeling om eerst de toevoegingen in het water te vermengen en dan met a+b aanvullen tot de gewenste ec waarde? Dus volgens schema van dutch pro per 100 liter water 200ml multi totaal, 100ml take root en dan met a+b aanvullen tot ec 1,4. Zeg ik dit goed zo? Of eerst a+b tot ec 1,4 en dan alle toevoegingen? Dit is me even niet duidelijk.
  8. Bedankt! Ondertussen de complete lijn van dutch pro binnen. Nou, enige reden is dat ik ga teren op ervaring van anderen. Het concept van kratjes blijkt gewoon goed te werken. Alles is ondertussen binnen. Wachten is nu op stekken. Wordt zeer snel vervolgd, incl foto's.
  9. Komando, heb jij last van vacuüm in je tent, incl naar binnen trekkende wanden? Geeft dit problemen voor je planten?
  10. Top! Straks maar ophalen! Dan ga je er toch naar toe om op te halen.. Maar ik vind het wat overdreven hoor.. Dat is wat ik ga doen. Heb al een adresje Dan ga je er toch naar toe om op te halen.. Maar ik vind het wat overdreven hoor.. idd, keertje iets verder rijden en dan wat meer meenemen. zelfs bij een onbetrouwbare growshop hoef je je geen zorgen te maken als je 2 liter voeding besteld, lol. misschien dat de paranoia nog wat afzwakt in de komende weken. Maar voor nu beter safe than sorry. Ben nog steeds op jacht voor goede stekken.. Ziet er naar uit dat ik me ga aansluiten bij het amnees clubje
  11. Dat is nog het enige wat moet ophalen. Wat is een ideale maat hiervoor? 10mm voldoende? Ik had de gold label lijn hier en daar online al gevonden. Maar vind t eerlijk gezegd eng om dit online te bestellen. Misschien ben ik wat paranoïde maar t voelt niet veilig.
  12. hoi Komando Mooi verslag man! Ook je vorige verslag. Veel uit geleerd en een hoop inspiratie op kunnen doen! Ik blijf je volgen
  13. gebruik je de volledige lijn van Dutch Pro? hydro of aarde? Weer flink geklust vandaag. RFX opgehaald. Ventilatie buizen (passief) dicht gemaakt met een koolstof matje (vast gelijmd met kit). Kwam zelfs na 3 bochten alsnog licht in de tent. Morgen wanneer de lijm droog is maar even testen. Verwacht nu wel wat meer onderdruk / vacuüm in de tent, zo ja dan gaat er een 3e inlaat open. hoop na het weekend wat stekken op te kunnen halen. stekkenboer heeft o.a. Cheese staan. ook lekker denk ik.
×
×
  • Create New...