Jump to content

August_Marks

Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About August_Marks

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Welkom! Om je alvast een tip te geven, autoflowers zijn in Nederland eigenlijk alleen leuk voor buiten (uit eigen ervaring). Zoek in plaats daarvan een soortje welke makkelijk voor beginners te kweken is.
  2. Dit soort fittingen sluit je gewoon rechtstreeks op netstroom aan. Even langs de Gamma, E40 fitting en stroomsnoer ophalen, verbinden doormiddel van lasdopje en klaar. Heb trouwens niet het idee dat je bijster veel verstand van elektra hebt. Als je iets niet zeker weet, altijd even op dit forum vragen voordat je je toko in de brand steekt.
  3. Nee, dit is de eerste ronde in deze setting. Was van te voren ook bedoeld als een tijdelijke setup, tot er wat beters beschikbaar is. Ik heb bij deze ronde verder ook geen verwachtingen, de grammen die ik eraf haal zijn mooi meegenomen. Echter is deze ruimte dusdanig beperkt, dat ik van plan ben zodra deze plant geoogst is een tentje in huis te nemen. In ieder geval bedankt!
  4. Denk dat ik het scroggen achterwege laat. Het zou in principe kunnen, maar dan wordt het een enorm gedoe om de plant nog te kunnen bewateren. Thanks in ieder geval. Na deze ronde nog een ronde draaien, en dan wordt het ook tijd voor een iets groter tentje.
  5. Post heb ik alleen aangepast ter verduidelijking van de situatie. De luchtcirculatie is prima; een inlaat onderin de bucket, en een uitlaat bovenin bij de lampen. Ik heb de plant ook zo klein mogelijk gehouden, maar hij is aardig in de breedte gegaan. Ze is nu zo'n 15 centimeter hoog, maar dus wel ruim 35 cm breed. Dit komt voornamelijk omdat de bladeren zo gigantisch zijn. De internodes zitten ook heel dicht op elkaar. Ik had misschien de lampen wat sneller omhoog moeten hangen zodat ze iets meer was gaan strekken. Zoals je op de foto's kunt zien groeien de bladeren dus her en der een beetje scheef doordat ze tegen de wand aan groeien. Wat denken jullie? Scroggen en dieven?
  6. Google maar eens op Space Bucket! Gezien de omstandigheden in mijn woning is dit de meest gangbare manier van kweken voor mij. 4x 23 watt CFL erboven, waar ze het bovenverwachting goed onder doet. Knakken en buigen heeft vrij weinig zin gezien ze dan verder de breedte ingaat. Ik denk dat als ze straks eenmaal in de bloei is, ik de meeste onnodig grote bladeren weghaal zodat ze niet teveel licht wegnemen. Vooralsnog lijkt ze er geen problemen mee te hebben dat haar bladeren de wand raken. Als iemand info heeft over waarom dit wel/niet nadelig voor een plant kan zijn, dan hoor ik het heel graag!
  7. Sinds 3 weken heb ik een mooie Ak47 in huis. Het is een zaadplant welke ik gisteren heb getopt, en vanaf vandaag de lampen naar 12/12. Ik kweek echter in een kleine ronde ruimte; een diameter van zo'n 35 cm, en een hoogte tot maximaal ongeveer 60 cm. De bladeren groeien nu zo langzamerhand dus ook tegen de zijkant (die bekleed is met radiatorfolie) aan. Gezien de plant eerst nog wel een week of 2 door zal groeien, zal dit naar verwachting dus ook erger worden. Kan deze beperking in ruimte kwaad? Zo ja, wat is jullie advies? (Switchen van kweekruimte is geen optie) Alvast bedankt!
  8. Oud topic, maar heb hier toch nog een vraag over. Lemonade geeft aan dat je een kleine koolstoffilter kant en klaar kunt kopen voor 30 euro. Heeft iemand hier een link naar? Voor die 3 tientjes ga ik natuurlijk niet zelf iets wat mogelijk niet werkt in elkaar knutselen. En hoe zit het met de capaciteit van zo'n filter? Ik heb in een kleine ruimte 2 x 120mm fans, 1x inlaat en 1x uitlaat. Deze zijn beiden (maximaal) 44 cfm, en omgerekend dus 75 m3/u. Dan is een koolstoffilter van 75 m3 toch precies goed?
  9. Top, bedankt! Door middel van een universele adapter als deze: http://www.allekabels.nl/universele-adapter/5784/1096592/universele-ac-dc-voeding.html Je kunt dus gewoon switchen in voltage.
  10. Waarschijnlijk een heel logisch en voor de hand liggend antwoord, ik wil het alleen even bevestigd hebben voor ik aan het knutselen ga. Stel ik heb 2 fans van beide 12V die ik parallel wil schakelen. Zij vragen allebei 250 mA. Dan heb ik hiervoor 1 universele adapter (3-12V) nodig die minimaal 500 mA levert. Als dit bijvoorbeeld 1000 mA is zou dit geen probleem moeten zijn, zolang hij maar niet minder dan 500 mA levert. Correct? Als ik dan de adapter op 12V schakel, zouden de fans op maximale snelheid moeten draaien. Als ik dan de adapter naar 6V schakel, zouden beide fans op halve snelheid gaan draaien. Correct? Dit alles zou in mijn beleving zonder overbelasting/doorbranding/etc. moeten kunnen. Als iemand dit kan bevestigen zou het top zijn! Alvast super bedankt!
  11. Dag allemaal. Ik ben August_Marks. Ik lees al jaren mee op dit forum, en heb zelf ook wel het een en ander thuis geprobeerd.. Nu toch een stuk serieuzer aan de slag, dus toch maar registreren om een aantal dingen voor mezelf op te helderen. Zag dat mijn e-mailadres al in gebruik was, dus bleek dat ik een jaar geleden al een account had aangemaakt. Dus bij dezen dan alsnog, aangenaam kennis met jullie te maken!
×
×
  • Create New...