Jump to content

Major Max

Members
  • Content Count

    57
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Major Max

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Zowel topic als plantje ff verwaarloosd Maar bij deze nog een update Hier hangt 4x6,3W LED en 2x20W spaarlamp boven, en de kleine plantjes er naast hebben elk 7W + 4W LED.
  2. De voorbije 2 weken heb ik nauwelijks iets kunnen doen behalve de lampen af en toe wat hoger hangen en wat water geven. Tot dit weekend: heb ze wat gesnoeid, de lampen een beetje verhangen, enzovoort ... Heb ze hier en daar wat te hardhandig aangepakt en per ongeluk ook een paar takjes afgebroken of serieus beschadigd in de oksels (meer dan dat je zou doen om 'm sterker te maken). Hopen dat ze dat verlies compenseren de komende paar dagen. De 2 plantjes hebben elk een 7W LED reflector vanboven en een 4W LED bureaulamp van opzij. Boven de grote plant die er tussen staat hangen er 4x6,3W LED en nog steeds de 2x20W spaarlampen, die zullen ook wel een (heel) kleine goede impact hebben op de 2 (kleinere) plantjes. Deze foto's zijn van gisteren, na 1x 12u licht in de "upgrade":
  3. oh-my-god. Enkele drukke dagen gehad, niets kunnen doen. De 2 plantjes staan nog steeds onder elk 4W en 12/12 (licht van 22u-10u), en heb de voorbije dagen niet kunnen kijken of foto's kunnen trekken want ik werk momenteel vaak van de namiddag tot 's nachts. 's Nachts na het werk denk ik er niet meteen aan om in het kot te kruipen, overdag wil ik de verduistering absoluut niet verbreken. Ik kan dus even niets doen tot 22u vanavond, en morgen heb ik - lekker leuk - nog eens de vroege. 't Is dus 5 dagen geleden dat het kweekkot geopend geweest is. Ik ben benieuwd, ik vermoed dat beide plantjes tot tegen de lamp gaan zitten aangezien er de vorige keer al eentje met een blad tussen de lamp en de armatuur zat.
  4. Inderdaad! Dat was hetgeen ik bedoelde met bepaalde kleuren apart te gaan uitmeten, wist niet dat er een aparte benaming was voor licht dat door de plant wordt waargenomen. Had de benaming par al een paar keer tegen gekomen, maar ging er domweg van uit dat men het had over het gebruik van par-lampen (lichtarmatuur uit theater), die ook voor hogere wattages (1KW - 2,5KW) gemakkelijk en goedkoop te bestellen/monteren zijn (maar wel serieus wat vermogen nodig hebben en veel te warm worden om praktisch te zijn voor te kweken).
  5. Ik ken niets van kweken, maar mijn beroep (en opleiding) houdt wel serieus wat lichttechniek in. Ik denk het volgende te kunnen stellen: Voordelen HPS vs. LED: -goedkoper in aanschaf -HPS haalt algemeen genomen een hogere lumen/watt-ratio (tenzij je bepaalde kleuren apart gaat meten en vergelijkt met een voor die kleur optimaal ingestelde LED) -vertrouwde techniek, ik denk dat er wel heel wat cannabis-soortjes zijn die generaties lang onder HPS werden gekweekt Voordelen LED vs. HPS -op bepaalde (duurdere) modellen kan je heel gemakkelijk de kleurtemperatuur instellen, dus 1 lamp voor zowel groei als bloei -Op diezelfde modellen kan je dus een efficiëntere lichtopbrengst hebben, door enkel de gewenste kleuren weer te geven -minder warmte-afgave naar de plant toe, waardoor je de lampen dichter kan plaatsen (over de algemeen gegenereerde warmte spreek ik niet, dat kan net zo goed evenveel als bij HPS zijn, maar er komt minder warmte bij de planten) -Geen nood aan reflectoren, een grotere verhouding van het gegenereerde licht straalt beter in op de plant MAW: tenzij je heel dure LEDs aanschaft, blijft HPS een betere optie. Maar gezien de snelle doorontwikkeling op LED is de vraag niet of HPS en LED vergelijkbaar zijn, maar wanneer de betaalbare modellen vergelijkbaar zijn.
  6. Juiste vergelijking aub. Topicstarter stapt in een auto met een lege tank, en rijdt voor de gein tot wanneer de laatste druppels écht op zijn. Jij snapt wat de topicstarter wilt doen, maar komt toch meerdere keren zeggen dat men eerst moet tanken, en dan pas rijden, want anders raak je niet ver. Ja, da's echt nuttige informatie wanneer je je tank even compleet leeg wilt rijden. Ik ben benieuwd hoe de plant er intussen uitziet. Fotootjes?
  7. verlies je dan geen licht op het onderste deel?
  8. Danke! Vandaag begonnen met LST: dagelijks elk takje beetje duwen tot het horizontaal komt te staan, ook de nieuwe hoofdscheuten. Ben benieuwd wat dit gaat geven. Samen met m'n 2e kweek is deze vandaag op 12/12 komen te staan. Ik ben benieuwd! De 2x20W spaarlampen gaan er uit, in plaats daarvan ga ik elke oksel voorzien van een aparte LEDlamp (spaarlamp ver boven 3000K, LEDs volgens verpakking 2700K, in realiteit zo'n 2900K gemeten op 3cm van de lamp).
  9. De upgrade van dit weekend zal voor volgende week zijn. Heb de timer net op 12/12 gezet, en begonnen met LST (rustig dagelijks de zijtakken horizontaal buigen tot ze gewenst staan). Weinig groei na het toppen voorlopig, dus niet echt de moeite voor foto's 12/12 omdat ik ze niet genoeg aandacht ga kunnen geven gezien de hoeveelheid stekjes/zaadjes/plantjes de huisgenoten en vrienden me brengen. Ik heb al heel wat bijgeleerd, en wil me even verder focussen op de 1e maand van een wietplantje, en hoe ik ze naar mijn hand zet qua vorm dmv LST en toppen. Daarom maak ik nu een apart 3x6,3W LED microhok met witte wanden, waar de 3 freebies (de extreem vroeg getopte vensterbankhelden) een weekje mogen testdraaien. Morgen knutsel ik met enkele TL-armaturen in een andere kast een ander microhok in elkaar op maat voor 2 lange bloembakken van 50cm. Voorlopig een 30-watt en een 20 watt, maar ik dacht nog ergens enkele 30-watt armaturen te hebben liggen. Daar komen dan uiteindelijk 4 mooie 30 watt groei-TL's in, en dan wordt het interessant: dezelfde zaadjes in kweekpotjes onder 19 Watt LED vs. in een bloembak onder 120 Watt TL. De kweek van dit topic staat dus voorlopig nog steeds onder 4W LED, en extreem vroeg 12/12. Ben benieuwd wat dit geeft. Aan allen: ja, Ik weet het, deze kweek is op voorhand al gefaald. Maar laten we samen kijken hoe ze het er vanaf brengen
  10. het wiel proberen heruitvinden is inderdaad leuk. Je haalt al meteen technieken aan die je niet meteen voor het eerst wilt uitproberen op je 'goede plant'. Ik heb nog nooit eerder een wietplant gezien of me beziggehouden met andere planten. Geen kritiek op je bijdrage, je hebt gelijk over de strek, de onbeduidende lichtbron en het nut van t-neons. Aan allen: ik weet dat dit niet goed is. Ik weet dat ik het fout doe, en dat de oogst nutteloos zal zijn. Laat dit een verslag zijn om aan te tonen hoe nutteloos het is, of hoeveel extra werk/voorbereiding/licht er in kruipt om hier iets mooi van te maken.
  11. Kort antwoord: ik wil zelf proberen met simpel materiaal een aantal kweekjes te doen, gewoon om al wat met de plantjes te kunnen werken voor ik begin aan het 'echte' werk. Lang antwoord: 1. Ik heb beschikking over een kweektent met koolstoffilter van 80cm (l) x 140cm ( x 190cm (h). Deze zal worden gebruikt om een selectie voorgegroeide planten te doen bloeien. 2. Ik heb beschikking over een groot aantal TL-armaturen die in huis ophangen, die op termijn allemaal vervangen worden door andere lampen. Deze komen logischerwijs dan ook boven plantjes te hangen. 3. Door puntje 2 zijn de led-lampen geen foute aankoop imo, als ik ze morgen niet meer gebruik komen ze gewoon in huis te hangen. 4. Ik wil een mobiel kweekkot maken om mini-plantjes te kweken, los van de kweektent. Ik ga dit op maat proberen maken van een plant die ik steeds ga klonen. Zo minimalistisch en goedkoop mogelijk. Gewoon voor de fun en de uitdaging 5. Voor puntje 4 moet ik ervaring opdoen met hoe ik met zo'n plant kan omgaan: stekjes nemen en laten groeien, toppen, scroggen, dieven, geslacht herkennen, bepaalde problemen opmerken, uitzoeken en oplossen (vb. aan plant herkennen of ie te weinig of te veel water, voeding, licht of warmte heeft), zien of ik via compost zelf een mooie aardemix kan krijgen, enzovoort. Dit leer ik liever voor ik 'echt' ga kweken.
  12. veel leuke verslagen gevonden onder zijn naam! Merci voor de tip ;-)
×
×
  • Create New...