Jump to content

amatorski

Members
  • Content Count

    36
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About amatorski

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Erg bedankt voor de tips allemaal. Morgenavond gaan de grote toppen eraf en ik zal zeker ruim snoeien in dat rot. Nog één vraagje, ik heb een hele tijd nu biobizz grow, bloom en topmax gegeven. Natuurlijk heb ik nu niet kunnen spoelen en vraag ik me af of dit de smaak van m'n wiet zou beïnvloeden. Hier nog tips voor?
  2. hmmm wel wat verschillende meningen . Maar goed, die toppen, haal ik die er gewoon apart af of gaat de hele tak met blad en al in het drooghok? @oude rocker: vandaag voor 8€ microscoop gaan halen (100x) en ben verrast door het resultaat. Trichomen zagen er wel nogal transparant uit. Eigenlijk nog wat vroeg om te oogsten dus...Dat verdomde toprot
  3. Bedankt voor de tips. Het rot valt over het algemeen wel mee. Bij een viertal knoppen met rot ruim errond wat moeten knippen. Ik heb alleen geen ervaring met hoe snel het zich verspreid. Bij het oogsten gewoon de bladeren laten hangen?
  4. Deze top had last van rot en werd al wat weggeplukt Bovenaan wat vergeelde bladeren. Onderaan redelijk wat bladeren met verbrande bruine punten. Nog voeding bijgeven? Gelift bladerdek met daaronder nog vele takken met kleinere knoppen kleinere knoppen Kunnen jullie me helpen? Moet ik nu oogsten of niet? Helaas heb ik geen vergrootglas om de staat van de trichomen te checken. Op enkele plaatsen heb ik al wat toprot gevonden en weggeplukt. M'n plant staat gedeeltelijk onder een afdakje maar het regenweer neemt stilaan wel toe al blijft de temperatuur rond de 16 graden. De toppen zijn de laatste weken stevig in volume toegenomen en de stampers zijn toch zeker meer dan 50% bruin. Doordat m'n plant in een heel brede bak staat, is hij niet super hoog maar wel breed met een heel ruim bladerdek. Als ik het bovenste dek lift, zie ik eronder nog heel veel takken met kleinere knopjes die zeker nog niet ver genoeg zijn. Kan ik ook een deel oogsten en de rest nog wat laten rijpen of haalt ie het dan niet? Graag jullie tips of ik m nu omgooi of toch nog even wacht. Knip ik bij het oogsten direct alle bladeren weg of zorgen deze nog voor extra suiker in de toppen? Verschillende meningen via google blijkbaar? Kan ik het toprot beperken? Hopelijk zijn jullie iets met de foto's hierboven. Bedankt voor jullie info...
  5. Een deel van m'n plant heeft nogal gelige bladeren (vooral de top) wat dacht ik wees op ondervoeding (of gewoon einde plant) maar een ander deel (één specifiek deel van de plant onderaan) heeft bruine bladpunten wat wijst op overvoeding toch? Iemand een idee wat ik nu moet doen? Ik geef sinds twee weken biobizz grow, bloom en top max. Daarvoor stikstof voeding. Zie de foto's. Bedankt.
  6. Bedankt voor jullie antwoorden. Er zit inderdaad een groot gat onderaan de bak zodat overtollig water en/of voeding kan weglopen. Ik ben begonnen met biobizz maar merkte vandaag na drie dagen dat sommige bladeren wat bruin uitsloegen. Ik heb dan maar gespoeld met wat extra water zonder voeding. Aangezien ik geen maatbeker heb voor zulke kleine dosering, is het een beetje met de natte vinger dat ik de voeding toedien. Ik geef dagelijks ongeveer een 9 liter water dus probeer de voeding te vermenigvuldigen met 9. Dus ongeveer 9ml top max per dag (1ml/l/dag). Klopt dit of is dit toch wel sterk spul?? Van dat afdakje zal ik zeker werk maken op het moment dat het slecht weer wordt. Ik heb eens opgezocht over ripen en dat kan ik idd beginnen toedienen eind oktober. Combineer ik dat dan nog met de voedingsmiddelen die ik nu toedien? Je sprak over rookbaars maar daar vind ik niets van terug. Geen idee wat je hiermee bedoelt . Het zal erop aankomen om tegen eind oktober te oogsten, denk ik. Extra tips zijn uiteraard erg welkom.
  7. amatorski

    eerste buitenplant

    enkele foto's van de bloeiperiode van mijn plant en mijn vraag over te kleine knoppen.
  8. Hallo! Ik heb sinds mei m'n allereerste plant bij wijze van test. We zijn nu eind september en hij bloeit wel maar de knoppen blijven klein. De eerste knoppen kwamen er eind augustus. Het is amnesia haze en reken dus op een bloeiperiode van 12 weken. Ik heb steeds stikstof voeding gegeven, sinds een drietal weken mee gestopt en heb na vertraging biobizz grow, bloom en topmax geleverd gekregen vandaag. Ik merk dat de knoppen overwegend witte (maar ook al wat bruine) draden hebben maar dat het volume van de knop laag blijft. Heeft de biobizz nog zin en kan ik nog wat ondernemen om de kwaliteit en de grootte van de toppen te verhogen? Zal ik gewoon nog wat geduld uitoefenen of zijn het de beginnersfouten die me parten spelen? Ter verduidelijking hierboven in mijn album 'eerste buitenplant' nog wat foto's: Bedankt voor jullie tips...
  9. ok Kuro-Neko, Net zoals m'n eerste plant is het eigenlijk ook m'n allereerste forum ervaring. Ik heb me net even kort voorgesteld en zal m'n vraag opnieuw formuleren in een nieuw topic. Bedankt voor de tips alvast.
  10. Hallo! Ik ben Amatorski, ik ben volledig onervaren op het gebied van kweken. Ik zal voor een lange tijd vooral veel lezen en zoeken op het forum en proberen kennis op te doen. Beginners tips zijn natuurlijk altijd welkom. Hopelijk kan ik hier nog veel leren.
  11. Hallo! Ik heb sinds mei m'n allereerste plant bij wijze van test. We zijn nu eind september en hij bloeit wel maar de knoppen blijven klein. De eerste knoppen kwamen er eind augustus. Het is amnesia haze en reken dus op een bloeiperiode van 12 weken. Ik heb steeds stikstof voeding gegeven, sinds een drietal weken mee gestopt en heb na vertraging biobizz grow, bloom en topmax geleverd gekregen vandaag. Nu, heeft dit nog zin en kan ik nog wat ondernemen om de kwaliteit en de grootte van de toppen te verhogen? Bedankt.
×
×
  • Create New...