Jump to content

Bert463

Members
  • Content Count

    71
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

18 Positief

About Bert463

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Hallo 1235, Net weer eens ingelogd na een half jaar afwezigheid. In Master Kush kreeg ik wat toprot op 15 oktober 2014. De bloei was toen ruim 7 weken en ik had al een aantal keren Ripen gegeven. Ik heb de plant direct omgehaald en laten drogen (toprot eruit geknipt). Ik heb zo'n 50 gram geoogst. Ik had niet veel van de kwaliteit verwacht, maar dat bleek mee te vallen; je wordt er aardig high van. Het zaadje had ik gratis gekregen bij een bestelling van 3 AMS-zaden. Die heten dan wel Anti Mould Strain, maar daar kwam een paar weken later toch ook toprot in (eind oktober). Ik had nog 2 zaden AMS van vorig jaar over en die heb ik laten kiemen en staan sinds hemelvaart over gepot in 30 liter potten en zijn u circa 5 centimeter. Met Master Kush ga ik niet meer aan de gang. Groet, Bert463
  2. Na het lezen van de topic van blowsterkte over wiettinctuur http://www.wietforum.nl/topic/102482-cannabis-tinctuur-en-andere-medicinale-tincturen/page__fromsearch__1 Heb ik dit ook eens geprobeerd met mijn 2 soortjes. Ik heb hiervoor de geknipte (droge) blaadjes van de toppen gebruikt in een verhouding 10 g blad + 250 ml wodka 35%. De blaadjes staan net onder de wodka. In het donker weggezet en dagelijks 1 of 2x goed omgeschud. De Kush staat nu (16/11) 11 dagen in de wodka. Gisteravond ongeveer 0,5 cc ingenomen en ik voelde wel enig effect. Een prettiger gevoel dan het roken van de Kush (via de vaporizer). Als ik maar een stuk of 4 à 5 pufjes neem gaat het prima, maar ik heb nu een 3-tal keren echt doorgerookt tot ik het goed voelde, maar ik krijg dan de volgende effecten: hartkloppingen, oorsuizen, een soort nevel in mijn hoofd, spierslapte en neiging tot kuitkramp (ik ben een duurloper en als ik ergens nooit last van heb dan is het wel kuitkramp). Omdat ik, ondanks dat ik gezond leef, veel sport en nog geen 70 kg weeg, last van hoge bloeddruk heb (slik daar dagelijks 3 medicijnen voor) en daarnaast lichtelijk doof ben aan 1 oor (ik draag daar een hoortoestel voor), zijn de hartkloppingen en het oorsuizen voor mij extra onprettig. Mijn ervaringen met de AMS (2x goed doorgerookt) zijn overigens beter, in die zin dat ik daar geen hartkloppingen van krijg en geen gevoel van kuitkramp en ik blijf wat helderder. Ik blijf wel wiet roken in zeer lichte mate en ook de tinctuur gebruiken, omdat ik hoop dat het helpt mijn bloeddruk wat naar beneden te brengen, zodat ik wat zou kunnen minderen met de bloeddrukverlagende medicijnen. Mocht iemand tips of opmerkingen hebben op bovenstaande dan hoor ik dat graag.
  3. Toch een correctie. Ik zei dat het aromatiseren van de wiet niet te proeven is, maar dat klopt niet helemaal. Ik heb de gearomatiseerde wiet via mijn vaporizer (Vapir NO2) gebruikt en proefde niets. Gisteravond hebben mijn zoons en een paar vrienden de aardbeiwiet middels een joint opgerookt en ze zeggen het wel degelijk te proeven. Ze vonden het erg lekker zelfs en vroegen mij om er mee door te gaan ! Kortom: misschien zijn er mensen die het ook eens willen proberen. De aroma die ik heb gebruikt is aroma die gebruikt wordt in de voedingsmiddelenindustrie. Het zijn aroma's op basis van propyleenglycol (dus niet op basis van water of alcohol, die verdampen te snel). Propyleenglycol is dus het oplosmiddel. Dit middel (de food grade kwaliteit dan) is toegestaan in levensmiddelen, maar er geldt wel een warenwettelijk maximum. Propyleenglycol wordt gemaakt uit aardolie en wordt ook in sigaretten gebruikt. Ik wil dat spul dus niet op mijn toppen, vandaar de opzet zoals op de foto hierboven. De vluchtige aromacomponenten verdampen langzaam en hechten zich aan de (droge) wiet terwijl de propyleenglycol bij kamertemperatuur niet verdampt. Goed droge wiet minimaal een week met een 10-tal aromadruppels op het watje lekker laten staan in een bakje!
  4. In de topic van Blueboomer (http://www.wietforum...__fromsearch__1) hebben we het gehad over Ripen, waar ik op dat moment zelf ook mee bezig was (op 2 buitenplanten: 1x Master Kush en 1x AMS).Ik ben in de 4e week van de bloei begonnen met toedienen van Ripen. Na iets meer dan 6 weken bloei kwam er toprot in de Kush en deze heb ik direct omgehaald. Hoewel de bolletjes van de trichomen nog allemaal helder waren blijkt de Kush toch van een goede kwaliteit te zijn. Mijn zoons zijn er zeer tevreden over. De AMS heb ik anderhalve week later moeten kappen, omdat die ook toprot kreeg en deze is ook zeer goed van kwaliteit. De Kush heeft 7x en de AMS 10x Ripen gehad. Ik denk dat de Ripen heeft bijgedragen aan het feit dat de kwaliteit goed is ondanks de vrij korte bloei. In de topic van Klaas canna (http://www.wietforum...__fromsearch__1) had ik gemeld dat ik een deel van mijn oogst zou laten drogen bij rijpende bananen en een deel niet, om te kijken of de door de bananen gevormde ethyleen zou bijdragen aan de kwaliteit. Resultaat: er blijkt geen verschil. Mogelijk kan de rijping versneld worden met ethyleen als de toppen nog aan de plant zitten, maar na oogsten heeft ethyleen (waarschijnlijk) geen invloed. Overigens lag dit ook wel in de lijn der verwachting. Verder meldde Weetje in hetzelfde topic dat hij naar sinaasappel smakende wiet had gerookt in Spanje, wat opgeslagen was geweest bij sinaasappels. Dit bracht me op het idee om te proberen wiet te aromatiseren. Ik heb een deel van de Kush in een bakje (van de Chinees ) gedaan met aardbeiaroma en een deel in een bakje met citroenaroma. Op het watje had ik de aroma gedaan. De gebruikte aroma's zijn van zeer goede kwaliteit die ook in de voedingsmiddelenindustrie worden gebruikt. Maar helaas; hoewel de wiet heerlijk ruikt naar citroen respectievelijk aardbei, bij het roken is er niets van te merken . Dit waren mijn bevindingen; de wiet is geoogst en voor mij begint e.e.a. pas weer in maart. Met behulp van de oogst gaat Bertje lekker hiberneren.
  5. Best zwaar wat je vertelt man. Welkom en hopen maar dat je wat aan het forum hebt.
  6. Niet alle bronnen zijn microbiologisch en/of chemisch schoon.
  7. Ha, ha, je hebt gelijk Harry: gewoon even goed op de fles kijken. Sufferd die ik ben . Was zelfs al aan het kijken hoe ik zelf het sulfaatgehalte kon bepalen
  8. Voorlopig is het nog alleen maar paars helaas, maar ondertussen is de plant bijna meer paars dan groen. Ook de blaadjes bij de toppen beginnen al iets te kleuren. In ieder geval bedankt voor de reacties, ik maak me er dan verder ook geen zorgen over.
  9. In Ripen zit magnesium-, kalium- en ammoniumsulfaat. Een globale samenstelling (zonder percentages, dat houden ze geheim) staat op: http://www.eurohydro...TA-SHEETS-(MSDS)/GB/ripen.pdf (de link werkt niet echt lekker, heb al een paar geprobeerd deze hier goed in te kopiëren) Het percentage aan zwavel of sulfaat in Ripen heb ik googelend ook nergens kunnen vinden. Weet helaas ook niet zo 1-2-3 een simpele bepalingsmethode om dat te kunnen achterhalen. Ik zou het wel willen weten (ben zelf ook met Ripen bezig momenteel), echter 2% lijkt me een reële waarde.
  10. Ik heb in mijn loopbaan met Thiram gewerkt. Echt supertoxisch is het niet, maar alle toelatingen voor dit middel betreffen groenten en fruit, dus consumptie. Wiet rook je en op toppen die bijna klaar zijn zou ik geen Thiram willen hebben (geen enkel middel overigens).
  11. Bert463

    5 Planten?

    Klopt L3dnov, dus ik houd het bij maximaal 5 planten, om vervolging en alle shit die daar bij komt te vermijden.
  12. Met dat knippen maak je wondjes en riskeer je toprot. Ik heb ook een gewone tafelmicroscoop, maar voor mijn planten gebruik ik een gewone loep en een zogenaamde postzegelloep die 40x vergroot. Die postzegelloep (met LED-verlichting) heb ik voor € 11,95 (inclusief verzendkosten) gekocht bij weegschaaltje.nl. Volgende dag al in huis. Succes.
  13. Heb nu wat paarsverkleuring in het blad bij de AMS. Googelend vind ik dan weer verschillende reacties: kou, teveel voeding (zouten) en fosfaattekort. Kou lijkt me niet. Waar ik woon blijven de temperaturen 's nachts boven de 10 graden en bovendien gaan ze 's avonds de garage in van circa 7 tot 7 (zelfs iets meer) en daar is het zeker niet kouder dan 15 graden. Het lijkt me dan dus teveel voeding of tekort. Maar een keuze daarin maken als ik niet weet welke de juiste, is zou het probleem alleen maar verergeren als ik de verkeerde keuze maak. Verder heb ik het idee dat de bloei ook wat stilstaat. Wie weet raad?
×
×
  • Create New...