Jump to content

ferris

New Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About ferris

  • Rank
    zomaar een lid
  • Birthday 02/04/1977

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Een opticlimate ligt nog boven budget... Het is een hut van 3,5 bij 3,5, daar 2 tenten in 240x120, met ieder 3 x 600, best veel toch? Er staan er dus max. 3 x600 watt aan, in de hut zelf wordt de buitenlucht gemengd met de afzuiging uit de tenten. Als je 1500 m3 naar buiten gaat blazen dan koelt de boel toch wel heel erg af als het vriest lijkt me. Het liefst verwarm ik helemaal niet bij dus met een 1000m3 dimmen naar 300m3 zou mooi zijn, ik heb al een cli- mate met t-sensor. Er ligt al een gasleiding in maar er is nog amper ruimte voor een gaskachel... Misschien voor de zekerheid een kaanalverwarmer op de inlaat zetten. Punt is dat het lastig wordt dit aan te passen als de boel in bedrijf is.
  2. Ja, de lucht van buiten zal wel meevallen maar de planten produceren nogal wat vocht... Ik lees hier wel de regels m3 per watt om de temperatuur in toom te houden maar is er ook iets te bedenken voor de luchtvochtigheid qua luchtverversing?
  3. Hi Kwekers, Ben mijn hok aan het afbouwen en vraag me iets af: Het wordt een opzet met 2 tenten, elk 3x600 in een geisoleerd schuurtje, om en om 12 uur. Wil zo min mogelijk verwarmen en zodoende zo min mogelijk afzuigen. Inblaas is passief, direct van buiten. Kweek op deze manier alleen in de winter dus er hoeft qua temperatuur niet zo veel afgezogen te worden, maar voor de lv? Per tent wil ik 2000 m3 dimmen, voor de uitblaas zo min mogelijk, zeg 1000m3 dimmen tot 300, met een t-sensor. Gaat dat lv problemen geven? Het klimaat is best lastig in een vrijstaand schuurtje! Iemand ervaring? Greetz!
  4. Ps Ik rook al een jaar van een in de kas gekweekte big bud, die ging bijna door het dak, heb deze geknakt zodat er op 2 meter hoogte een sog ontstond, daardoor kreeg ik de smaak van het kweken weer te pakken. Vooral ook door het lezen hier en de nieuwe mogelijkheden die er zijn, dat knakken kende ik ook nog niet. Misschien start ik lekker nostalgisch met een orange bud of een top 44 Laterzzzzz
  5. Ik neus hier al een tijdje rond en het gaat er binnenkort van komen, al veel opgestoken hier, Mijn laatste kweek was wel 15 jaar geleden, een andere tijd! Zonder ec en ph meters maar toch redelijke opbrengsten, tot 0,9 gram per watt (was eenmalig) meestal rond de 0,6, 0,7, 3 x 600 watt destijds. Het gaat nu gebeuren in een blokhut in de tuin, 3,5 x 3,5, 2 x secret jardin 240x120 die om en om draaien, dag, nacht en alleen in het koude seizoen, 3 oogsten denk ik, misschien 4 per jaar als het kortbloeiers worden. Heb al eea aangeschaft, waaronder via marktplaats 2 buis Y stukken met een servo gestuurde klep erin waarmee ik de warme lucht uit de tent met de lampen aan naar de donkere wil leiden, en die van de donkere dan weer in de blokhut, deze schakelen dan steeds om. Dat is een beetje de basis, er is wel een gasaansluiting voor verwarming maar dit lijkt me wel efficient qua energieverbruik. Er komen bij elkaar 3 afzuigers, 1 per tent en 1 naar buiten toe, inlaat in de blokhut is passief. En in de tent met de lampen aan is de inlaat dan ook passief. Ga nu beginnnen met de hut isoleren. Als het hok klaar is zal ik een kweekverslag opstarten en ik hoop wat support van jullie te krijgen. Heb er zin in! Tot later, Greetz Ferris
×
×
  • Create New...