Jump to content

markyW

Members
  • Content Count

    50
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutraal

About markyW

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Doen dan je buis van je inlaat beginnen bij je raam en onderin je tent in! Afzuigen boven in je tent moet je sowieso in z'n klein tentje ! In grote hokken zuigen soms wel op die hoogte af maar dan zit er vaak een airco bij.
  2. Mmm al je logisch na denkt is het geen handige opstelling... Ik weet zeker dat je celremmer niet het probleem is! Hoe heb je celremmer gespoten? Onderkant en bovenkant bladeren gehele plant! Kun je uitleggen wat je logica is? Hang je filter zo hoog mogelijk op! Of bouw met balkjes 2/3 tjes iets dat je hem hoog kan neerleggen. Doe het gat dicht aan de bovenkant... Zorg voor 2 of 1 inlaat aan de onderkant! Nu zuig je de warmste lucht altijd weg! Bovenin, en zuig je lucht van onder aan wat altijd koeler is! Plus dut de weg die de verse lucht eerste aflegde 50cm was van inblaas naar filter... Sterker nog de verse lucht kwam niet eens langs de planten ! Nu zuigt de afzuiger de lucht onderin tussen de planten door naar boven! Ben benieuwd wat je er zelf van vindt? Houdt er rekening mee dat de blader niet helemaal zullen herstellen maar je volgende ronde zal je zien dat het verholpen is!
  3. Hoe geef je trouwens water? Ik zou om de dag water geven van onder... laat ze liever wat droger dan te nat staan. Met jou setup om de dag 35 liter water.. van onder moet goed zijn.
  4. Hey Boompje, Staat er geen windje op de bladeren? Een ventilator of inblaas is bij mij altijd het probleem geweest! Door de luchtstroom krijg je een verdampingsprobleem Ik zie dat je afzuigfilter redelijk laag in je tent geplaatst is? waarom heb je hier voor gekozen. Het kan zijn dat "dampen" maar sowieso warmte boven in de tent blijft hangen, de kans bestaat dus ook dat ze het boven in te warm hebben. Boven je filter staat nu eigenlijk altijd warme lucht! De warme lucht stijgt automatisch naar het hoogste punt. Het valt wel op dat de bladeren boven je afzuigfilter het meest gekruld zijn namelijk... Ik zie ook dat je alleen passieve inlaten hebt en dus geen verse lucht van buiten inblaast! Dit zou geen probleem hoeven zijn maar dan is even de vraag waar blaas je de lucht vanuit de tent heen? is dit in de zelfde kamer als waar de lucht wordt aangezogen? In dit geval is de lucht die je circuleert waarschijnlijk "op". Hopelijk heb je er wat aan! Succes, slecht gaat sowieso niet.
  5. Ja moet lukken! We zitten op dag 40 nu denk... Dus nog 4 weken dan zitten we al op 68 dagen en het is een 9 weken amnees drogen kan eventueel elders! Gelukkig.. Maar zeker jammer het kweken is echt een leuke bezigheid ben ik wel achtergekomen!
  6. Maar een plant kan maar een (x) hoeveelheid voeding opnemen, als je kijkt naar 1 m2 waar licht op valt, het blad dat onder een ander blad zit verwerkt het licht al niet. Zolang je net niet door je bladeren dek heen kan kijken zit je simpelweg op de ideale dichtheid en hoeveelheid blad. Als je gaat toppen kan de plant niet ineens meer voeding opnemen en of verwerken... Er is hoogstens meer fotosynthese door wat meer blad.. maar dat blad wat je extra hebt zorgt er weer voor dat je blad onderin minder licht krijgt.. dus zal redelijk gelijk zijn. Misschien kun je 4x zoveel toppen creƫren maar deze zijn 4 x zo klein.. Uiteraard als je topt kun je van 1 plant wel 5x meer halen, maar dat kost ook 5x meer tijd en 5 x meer ruimte. Diepte groetjes
  7. Helaas is onze locatie over 5 weken niet meer beschikbaar! afgelopen met de pret:( gelukkig kunnen wij dit kweekje afmaken! Vaarwel leuke rustgevende hobby!
  8. Uiteraard mijn mening en ervaring! maar ben benieuwd hoe de "toppers" hier over denken.
  9. Kun je uitleggen waarom je nou eigenlijk topt? Amnees heeft diepte nodig.. als je gaat toppen worden ze vrij breed. Nu merk je zelfs dat je misschien planten weg moet halen omdat ze simpel weg te breed worden. Als je gewoon 12-14 planten op een m2 niet getopt zet, je krijgt prachtig diepte in je gewas, minder stres door toppen... je hebt wel meer toppen als je topt, maar de toppen zijn wel kleiner. Scheelt ook knippen. Als je je planten netjes onder wit hps licht voorgroeit 400wat, dit zorgt automatisch voor een breed gedrukt plantje. Vervolgens je planten niet te nat houdt de eerste 2 weken en je ec hoog houdt... dan krijg je naar mijn idee zonder stresvolle ingrepen een prachtige plant die je kan drukken tot 85cm. Toppen is niks slechts, maar naar mijn idee alleen een noodoplossing wanneer je het aantal planten wil beperken. dag 37 bloei, niet getopt
  10. Ziet er allemaal goed uit! Ik ben op dit moment ook bezig met 45 amneesjes in een tent! ik heb zelf 4 x 600 wat hangen TENT 300x150x200 Ik ben benieuwd hoe jij met het volgende om gaat en hoe de rest hier over denkt, : Ik zuig actief 1500 af en blaas actief 500 in, de rest wat aangezogen wordt is passief, dit zorg er voor dat ik het nu met de actieve inblaas en afzuig op 27 graden zit. Het wordt nu kouder buiten, de actieve inblaas komt van buiten en is 12 graden. Ik pak hem van buiten om verse lucht toe te voegen, ik doe dit omdat ik zo naar mijn idee meer co2 inblaas dan constant te circuleren. De verse lucht blaas ik onderin de tent, en wordt langs de potten verdeeld. Duidelijk is te zien dat de 2 rijen potten waartussen de inblaas is zeker 20% meer hebben gegroeid en nu ook zeker voorlopen wat betreft top opbouw. (20 potten totaal) Het wordt steeds kouder en ik ben bang dat deze koude luchtstroom, die steeds kouder wordt.. de potten te erg afkoelt. Is dit zo ? en is dit erg? wat ik kan doen is de actieve inblaas verlagen, maar dan heb ik automatisch minder verse lucht. Is het een idee om net als bij de opti een verdeelslang boven in de tent te laten lopen, hierdoor geleidelijk de lucht tussen de lampen door richting de planten te blazen? om zo de lucht via de lampen op te warmen maar wel veel verse lucht in te kunnen blazen? Of maakt die koude lucht onderin niet uit? Ik ben benieuwd! ben overigens ongelofelijk benieuwd naar het resultaat! 2.5 zou mooi zijn! Hopelijk kom ik in de buurt ik heb eerste 2 weken met 3x600 gedraaid en de rest met 4x600 succes!!
  11. Wat voor advies zou je mij geven voor de volgende ronde? Als ik met 4x 600w ga werken? Uitteraard wil ik je advies opvolgen, maar op welke lengte of wel dag zou jij gaan toppen. Alleen het hoofdtopje er uit? Ik heb er namelijk geen ervaring mee! Zal die extra lamp een grote meerwaarde zijn? Tanx
  12. Klopt niet getopt! Vraag mij namelijk af of dit zorgt voor meer opbrengst
  13. Hahahah! naja we waren al paar weken geleden begonnen! maar denk bouw de info rustig op! dit was vandaag dus nu is het echt afwachten @Amnescheeisa De amneesjes hebben graag wat ruimte, we hebben bewust de potten allemaal mooi verspreid! het licht valt mooi op alle bladeren! maar misschien hadden ze iets breder kunnen zijn,, Hoe had ik de "gaten kunnen voorkomen" 8 dagen voor groei gehad... dit is dag 23 (12/12) groetjes
×
×
  • Create New...