Jump to content

maikel2014

Members
  • Content Count

    37
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutraal

About maikel2014

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Nederland
  1. Thanks voor de info! Ik denk dat het TMV is in combinatie met hittestress. Ik had nu 2 dagen 1 lamp op 600 watt en ze zien er al iets beter uit. Hoop dat ze nog wat meer bijtrekken want de nieuwe scheuten die eruit komen zien er nog wel een beetje vreemd uit, maar ik heb er al wat meer vertrouwen in dan een paar dagen geleden.
  2. Tmv had ik nog nooit van gehoord, maar dat zou het inderdaad weleens kunnen zijn. Ik hoop stiekem op een hitte stress (wat me wel raar lijkt omdat het niet veel te warm is geweest) Maar dan heb ik er meer vertrouwen in dat ze bijtrekken. Als ze nou niet echt normaler worden of het word steeds erger dan kan ik ze denk beter omhakken Is tmv een virus wat moeilijk weg te krijgen is als je je tent reinigt?
  3. even wat info: ze staan nu precies 2 weken, 12 dagen voorgroei 2 dagen bloei. Voeding Bio nova soil supermix en bio nova zymen. Toen ze erin gingen kregen ze een ec van 1.2. nu ec 1.5 Plagron light mix grond met perlite. 2x 1000w gavita (1.5 x 3 tent van 2.4 hoog) eerste 5 dagen voorgegroeit met een 250 wat lamp zodat de afzuiger uit kon en de luchtvochtigheid 80% was. Dit is precies dezelfde manier zoals ik al velen malen eerder heb gedaan en is altijd super gegaan met goeie oogsten. Alleen nu heb ik toch een probleem dat de planten er heel raar uit zien, ookal heb ik niks aan mijn manier veranderd. Hieronder wat foto's. Er zitten in best veel bladeren kleine gaatjes, sommige bladeren zijn erg dun en kronkelend. En rare lichtere vlekken erop. de nieuwe scheuten die eruit komen zien er ook echt niet gezond uit, lijkt wel een beetje verschrompeld met heel licht verbrande puntjes. Het zijn trouwens geen beestjes of iets, daar heb ik erg lang naar gezocht of ik iets zag. Wel preventief tegen spint gespoten ook met dit middeltje ( https://www.tuincent...CFU-eGwodSSYITw ) Maar dit gebruik ik ook al vanaf het begin en heeft nooit wat raars opgeleverd, alleen dat ik geen last had van spint Uiteraard gespoten als de lampen uitgingen, dus zodra de lampen aangingen waren de plantjes al weer droog hieronder nog wat foto's met de lampen uit maar kreeg die niet zo duidelijk. Op de foto's zie je het niet zo heel veel, maar die hele kleine gaatjes zitten in best veel blaadjes. Vind het vooral erg raar omdat ik niks anders doe dan voorheen, en ze er toen altijd super uitzagen. Na 4 dagen 250 watt lamp 1 gravida aangezet op 600 watt, en dan 4 dagen lang wisselen ( de ene dag links de andere dag rechts. na die dagen allebei de lampen aan op 600 watt. en de laatste 4 dagen stonden ze allebei op 750 watt. Temperatuur was dan telkens rond de 28 graden. luchtvochtigheid 45 tot 55% ik Was gister al bij 2 verschillende shops. 1 wist het ook niet, de andere dacht dat er teveel licht op zat en dat ze nog even een hogere lichtvochtigheid moeten hebben. Maar mij lijkt het sterk dat daardoor de bladeren er zo raar uit gaan zien? En vorige keren ging dit gewoon super kwa licht. Toch heb ik voor de zekerheid vanmorgen weer 1 gravita uit gedaan, en de ene die nog aanstaat op 600 watt gezet. Zo kan de afzuiger wat zachter en word de luchtvochtigheid wat hoger. Ik dacht zelf misschien aan een tekort van iets, maar aan de andere kant denk ik weer van niet omdat dat hiervoor ook nooit was. Het water wat uit de kraan komt heeft trouwens een ec van 0.26 bij zacht water is het ook weleens verstandig om calcium toe te voegen las ik, maar bij een calcium tekort moet je weer roestplekjes op je bladeren hebben en dat zijn het eigelijk niet echt. Iemand die dit ook weleens heeft gehad of weet wat het kan zijn? Ik hoop dat iemand me kan helpen want ze moeten snel bijtrekken. Thanks!
  4. ik pomp er vanavond even 50 liter van boven in met een ec van 1.2. Heb net toch maar even een watersysteempje aangemaakt met rayets (2 per pot) zodat ik wat makkelijker van boven kan geven ook. wat eronder uit komt pomp ik dan weg. en dan morgen denk ik weer. Hopelijk trekken ze dan een beetje bij thanks allemaal voor het meedenken.
  5. ec van kraanwater is 0.27. Maar ik meet gewoon af als de voeding erbij in zit. Dus als ik 1.45 geef dan is dat dus inclusief die 0.27 van het kraanwater.
  6. Maar ik zal vanavond sowieso weer even water van boven geven inderdaad! alleen twijfel nu welke ec omdat het daar ook nog wel aan zou kunnen liggen
  7. heb ze de eerste week in hele kleine potjes gehad met gaten erin. vanuit daar in de 18 liter potten gezet met pot en al erin. de eerste week hebben de wortels dus gewoon nat genoeg gestaan. En na een weekje in 18 liter potten moet makkelijk kunnen toch? En in de 18 liter potten gewoon van boven water gegeven. Ik denk eerlijk gezegd niet dat het eraan ligt dat de wortels te weinig vocht hebben gehad.. Toen ik de kleine potjes in de 18 liter potten zetten heb ik elke 18l pot ingewaterd met 20 liter water met een ec van 1.45 en ph5.5 Denk dat je te weinig water hebt gegeven, als je klimaat goed is en je watert in met de juiste waarden kan er eigenlijk niks fout gaan. Eventueel kan je nog de Ec van je kraanwater meten, als die 0,6 of hoger is mag je wel 1.6 of nog wat meer geven zo heb ik gelezen. Ja alleen weet ik dus niet of ik de juiste waardes heb gegeven...
  8. ja ze zijn zeker al gegroeid. heb ook telkens van bovenaf water gegeven nog tot nu toe dus daar ligt het niet aan.
  9. ja uit stek, wat de soort precies is weet ik niet eerlijk gezegd. Maar heb deze altijd, het is een haze met 9 weken bloei (het is dus een kruising die niet zo lang duurt als normale haze) Bij de stekkeboer hier is het gewoon pp of haze wat je kan kiezen. 18 liter potten. en er hangen 2 1000w gavita's boven. ( maar draai nu nog op 2x 660w) tent is 1.5x3.0 en 2.40 hoog. Voeding heb ik de complete lijn van Ferro.
  10. ik draai voor de eerste keer op rfx. na 1,5 week beginnen mijn bladeren er raar uit te zien. De bovenste bladeren erg slap en verkrompeld. Ik had wel tijdens mijn vorige kweek in een klein tentje 2 plantjes op rfx gezet om te testen of het een beetje goed zou verlopen, deze kon ik niet tot het einde af laten bloeien maar ze zagen er wel erg gezond uit tot week 6 van de bloei. Nu heb ik na 1,5 week al raar blad terwijl ik precies hetzelfde heb gegeven. Heb ze op het begin ingewaterd met ec1.5 ph5.5 laatste waterbeurt ec1.45 gegeven met ph van 5.5 Zit zelf te denken aan een te hoge ec? ook vind ik de kleur van het blad er niet heel gezond uitzien. Gister heb ik ze ec1.45 gegeven met een ph van 5.5. Er kwam een ec van 1.6 en een ph van 6.3 onderuit. Dus dit betekend sowieso al dat de ec iets te hoog is toch? Heb het bij de shop ook even gevraagd, die raadde me aan om met een ec van 1.1 te spoelen. Maar wou toch kijken of er hier hetzelfde over word gedacht, of dat het misschien toch iets anders kan zijn. Ben benieuwd naar wat jullie erover te zeggen hebben..
  11. rfx-1 heb ik denk ik wel voldoende in huis. Heb inderdaad gerekend op 2 potten met 1 zak. Eb/vloed doe ik liever niet omdat het op mijn locatie niet handig is om het water wat je terug pompt op te slaan om opnieuw te kunnen geven. Of ik zou alles wat terug komt meteen het riool in moeten gooien maar dan word dat wel heel erg veel volgens mij. Op aarde werk ik altijd met rayjet sproeiers, ik ken ook iemand die daarmee werkt op mapito en dan 2 sproeiers per pot. Alleen als het zonder net zo goed gaat dan is dat wel fijner natuurlijk. In het verslag van supernoob, die hierboven door dilago word genoemd, zag ik dat hij alleen deed vloeden. Bij hem is het zo te lezen gewoon goed verlopen. Zijn er meerdere mensen die hier ervaring mee hebben? Het worden trouwens 50 18l potten in een 1,5 x 3 tent. Dus als ik dan 2 liter per plant wil geven wil ik onderin 100 liter water pompen en dan wachten tot de bodem helemaal droog is.
  12. Thanks dilago, Handig kweekverslag om even gelezen te hebben
  13. Even een vraagje. Heb altijd op aarde gekweekt maar ga over 3 weken over op rfx-1. Ik wil dus een lekbak gaan maken in me tentje en dan op 18L potten draaien, dan van onder water geven zodra de wortels eronderuit komen. Alleen nu hoorde ik dat rfx-1 een minder sterke aanzuigkracht heeft dan aarde. Heb ook al gezocht op dit forum en zie dat veel mensen op kratjes kweken, ik doe het liever gewoon op 18 liters omdat ik alles nog heb liggen. Maar kan de rfx-1 in standaard 18 liter potten wel gewoon genoeg water opzuigen? omdat er alleen onder in de pot gaten zitten.. oftewel in het kort gezegd: Kan ik gewoon met rfx-1 in standaard 18 liter potten van onder water geven?
  14. ik? haha jawel! alleen was benieuwd of radja het vanaf het begin dan ook al doet omdat hij het over 1.0 heeft. Denk dat ik ook gewoon op 1.5 ga inwateren, volgens mij doen de meeste mensen het met 1.5 wat ik zo lees
  15. Rodja, met inwateren op rfx-1 begin je dan ook op een ec van1.0? of dat wel op 1.5 ook zoals ik veel lees? Ga morgen namelijk voor het eerst op rfx ook
×
×
  • Create New...