Jump to content

R.M

Members
  • Content Count

    97
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About R.M

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. R.M

    Gaat Dit Nog Goed?

    Super bedankt voor de reactie's! Het voordeel is dat ik alleen schimmel heb op een plant. Dit heb ik meteen weg gehaald en hoop dat de rest van de plant toch nog een beetje intact blijft. Volgende keer zal ik inderdaad wat meer voeding gebruiken tegen de vergeling. voor de duidelijkheid, voeding heeft nu geen zin meer toch? En jullie advies is dat ik toch maar snel moet gaan oogsten? Gr
  2. Hallo mede forum leden, Dit jaar ben ook ik begonnen met het kweken van wiet, ik vind het een machtig interessant project. Voor mijn gevoel heb ik voor de eerste keer het best aardig gedaan mijn planten zijn behoorlijk groot geworden en ik begin al flink wat mooie toppen te krijgen. Alleen ik zit een beetje met een probleem. Mijn planten zijn behoorlijk aan het vergelen. Dagelijks haal ik een heleboel bladeren er tussen uit. maar het begint nu zelfs te vergelen bij de toppen. Is dit wel de bedoeling? of heb ik nu te maken met flink voedsel te kort. En moet ik die bladeren eigenlijk wel weghalen? ik las namelijk ook ergens dat als een plant in de bloei staat dat ze een deel van de bladeren wegknippen zodat de energie naar de toppen gaat. Iemand enig idee of dat klopt? In eerste instantie dacht ik dat het gewoon kwam omdat het herfst word alleen ik begin toch wat te twijfelen. Zou iemand mij advies kunnen geven? Hierbij nog wat foto's voor de duidelijkheid. (gemaakt na het verwijderen van de meeste gele bladeren) Ook heb ik bij een plant volgens mij schimmel. Als het zo is zou iemand mij kunnen vertellen wat ik moet doen en hoe voorkom ik verdere verspreiding? Foto voor verduidelijking: Alvast bedankt voor jullie hulp en advies!
  3. Zelf heb ik passion 1 van dutch passion. Volgens iedereen een echte buiten topper. Daarom ga ik er ook va uit dat het wel wat los loopt maar toch ga ik twee planten wel verduisteren. Ik wil alles wat experimenteren en zo er flink wat kennis van opsteken. Zoals ik zal zei we zullen het zien, ben echt benieuwd hoe het word zo'n eerste kweekje.
  4. Wederom bedankt voor de handige tips wat jullie doen en gebruiken qua voeding. @cum laude het stelde niet zoveel voor hoeveel ik er bij heb gedaan. Ik was bezig met het gazon en had per plant ook anderhalf handje erbij gestrooid. Verder heb ik vandaag even bloedmeel gehaald en ga dat vanavond toepassen. Daarna ga ik me even verdiepen in verdere voeding denk dat dat GHE word. Daar lees ik veel positieve dingen over!
  5. Ja precies zo kun je natuurlijk ze verduisteren. Zelf ga ik het toch niet doen als het goed is is mijn soortje goed schimmel en rot bestendig maarja we zullen het zien
  6. Super bandankt voor de snelle reactie's. Ik wil absoluut niet goedkoop uit zijn, ik wil dat er flinke toppen gaan komen . Ben er toch ook nog eens even flink over na gaan denken en ben er toch wel van overtuigd dat het stikstof te kort is. Daarom ga ik nu eerst even beginnen met bloedmeel en dan kijk ik even verder wat voor voeding ik ze nog meer ga geven.
  7. Bedankt voor de snelle reactie, begrijp me ook niet verkeerd ik wil natuurlijk de planten wel voeding geven. Is alleen mijn eerste kweekje en ik dacht ga het gewoon proberen zie wel hoe het loopt. Nu weet ik alleen niet zo goed wat voor voeding ik nu moet gaan geven. Moet ik een soort van multi voeding zoeken of wat raadt je mij aan?
  8. Ow zo ja dat is natuurlijk wel slim! Maarja ik heb bijvoorbeeld twaalf planten in de volle grond staan buiten hoe zou je dat dan gaan verduisteren. Of is het alleen mogelijk bij planten in potten?
  9. Verduisteren word dat outdoor nu eigenlijk veel gedaan? Ik zelf doe het niet namelijk maar zie hier op het forum er overal over hebben. Ik doe het voor het eerst het kweken maar meende dat verduisteren alleen was zodat je eerder je oogst had. Of is het zo dat als je niet verduisterd de kans op goeie oogst door slecht weer en zo wel heel klein word?
  10. Klopt de bakken zitten niet tot de rand toe vol. Maar het lijkt me ook stug dat dat kleine beetje grond voor verandering zorgt. Dus eigenlijk als je het zo bekijkt denk jij dat het een tekort aan voeding is? Dit lijkt mij ook het meest logische omdat ik tot nu toe nog niks met voeding heb gedaan. En inderdaad de tweede foto is die met dat beetje kalk. Hoe los ik dit nu op? suggesties?
  11. Hallo, Dit is het eerste jaar dat ik wiet zelf kweek. Nu de planten ook wat goed zijn gaan groeien stuit ik alleen op wat bladproblemen. De bladeren zijn namelijk van beneden af geel aan het worden. Nu zullen jullie denken hier zijn al zoveel topics over gemaakt bekijk die eens even. Dat heb ik in eerste instantie ook gedaan. Maar ik kom er toch maar niet goed uit wat er nu bij mij mis gaat. De situatie is als volgt: Er staan drie potten in mijn tuin alle drie met passion 1# planten van dutch passion. Twee daarvan staan in 60 liter bakken en de andere in 90 liter. De grond in de 60 liter bakken is puur alleen universele grond met alleen een beetje kalk erbij gedaan overvoeding lijkt me daarom dus ook sterk. Een te kleine pot lijkt het me ook niet want binnenkweek hebben zelfs nog kleinere potten. Te veel water krijgen ze ook niet van mij. De 90 Liter bak heeft ook die universele grond maar die grond heb ik veel luchtiger gemaakt daar heb ik namelijk een soort van perliet door heen gemengd. Ook bij deze is er geen voeding gebruikt alleen puur wat kalk. Heeft er iemand een idee wat het kan zijn? Als iemand op basis van deze informatie en de foto's tips of aanwijzingen voor mij heeft is dat altijd welkom. Alvast bedankt! Dit zijn nog wat foto's over hoe het op dit moment is. (ik heb er al een paar gele bladeren vanaf gehaald)
  12. Zit met precies hetzelfde probleem, alleen heb ik geen gaten in mijn bladeren. Ook is er bij mij geen ongedierte te bekennen.. Nu had iemand tegen mij verteld dat het kalk tekort was ik betwijfelde het maar sinds ik extra kalk heb gestrooid is het ook niet heel veel erger geworden. Zeker ben ik er niet echt van dat het te weinig kalk is.
  13. Bedankt voor de reactie. Heb het al even aan iemand gevraagd en was inderdaad calcium tekort. Word aan gewerkt!
  14. Deze week zag ik op een aantal van mijn plantjes oranje vlekjes ontstaan. Althans ik dacht dat het oranje was maar kon daar niks over vinden. Nu ben ik eigenlijk van mening veranderd ik denk namelijk dat het bruine vlekjes zijn. Nu zou dat betekenen dat de plantjes calcium tekort hebben maar ik weet alleen niet zeker of het bruine vlekjes zijn. Bij anderen met calcium tekort ziet het er namelijk toch anders uit. Ik heb even een foto gemaakt zodat jullie het kunnen zien. Op de foto is alleen maar een vlekje te zien maar ondertussen zijn er veel meer van dat soort plekken op de plant.
×
×
  • Create New...