Jump to content

topbud

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About topbud

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. man man man denk je nu echt dat ard zijn standpunt gaat veranderen omdat jij hem een emailtje stuurt heb je helemaal niks aan dat clubje met hippies van jou, hij zal het mailtje lezen als je geluk hebt om hem dan gelijk te verwijderen bespaar jezelf de moeite
  2. bedankt, ik heb er een extra kist tussen gezet en hoop dat het nu voldoende is voor de zomer, maar we zullen zien.
  3. Situatie 2x afzuig 4250m3 1x inlaat 4250m3 CAN 2400m3 150cm -> 1m sonoconnect -> softbox 4250m3 -> 1m sono 315 -> Y-broekstuk CAN 2400m3 150cm -> 6m sonoconnect -> softbox 4250m3 -> 1m sono 315 -> Y-broekstuk Beide gaan dus naar een Y-broekstuk (2x315mm -> 1x 350mm) -> 35m sonoconnect 350mm -> uitlaat Ik heb veel te veel drukverlies, dit had ik al wel vewacht met een slang van 35m maar geen 70% verlies. Er is nu namelijk alleen onderdruk als beide afzuigers op 100% staan en de inlaat op 60% dit betekend dus dat er maar 2550m3 wordt afgezogen Ik zit er nu aan te denken om ergens halverwegen de lange slang een extra afzuiger te plaatsen (4250m3) Heeft iemand ervaring met een soortgelijke situatie?
  4. Een paar dagen geleden is er 1 automaat kapot gegaan (deze stond dus ook uit) toen ik deze weer aan wilde zetten klapte de automaat ernaast er ook uit met een hoop geknetter. Ik heb deze 2 automaten dezelfde dag vervangen. Vandaag kwam ik erachter dat 1 automaat uit stond en kapot was, dit was een nieuwe automaat die ik net een paar dagen ervoor had vervangen. Toen begon ik met meten en kwam ik erachter dat 1 VSA op die groep ervoor zorgde dat de 2 naastliggende VSA's onder stroom kwamen te staan (volledige onder stroom dus ook de aarde / metalen achterplaat van de VSA). Nu vraag ik me af of iemand hier weet hoe dit mogelijk is, geeft deze VSA elektriciteit af via een of ander magnetisch veld? Ik ga deze VSA overigens morgen vervangen.
  5. Ik vloed ook zonder weg te pompen en ben er zeer tevreden over. 7L potten, voordat de stekken erin komen water ik ze meestal in met ~600ml per pot (met de hand) en dan hoeven ze ongeveer een week geen water meer. Dan kijgen ze ~2 weken lang ongeveer 1x per 5/6 dagen (1 liter water per pot) Dan krijgen ze ongeveer 1x per 3/4 dagen (1 liter water per pot) Dit kan je makkelijk meten door een tensiometer bij de gamma te kopen voor een tientje. Net zoals bij Krasi hebben ze het ook bij mij binnen 15-30min opgedronken.
  6. Bang dat je handel in gevaar komt? Tuurlijk, als het gelegaliseerd wordt zullen veel mensen veel geld mislopen. Laat het nog maar even 2-3 jaar zoals het nu is.
  7. Bedankt, Ik zet ze zowiezo op een verhoging en het verlies van de afzuigkracht is geen probleem (heb al een grotere capiciteit afzuiger genomen)
  8. Ivm met de beperkte hoogte en het feit dat ik de CAN 2100m3 gebruik (70-80kg) ben ik van plan om deze op de grond te plaatsen. Ik snap dat warme lucht stijgt en er in theorie dus meer zou moeten worden afgezogen. Zijn er verder nog nadelen aan het op de grond plaatsen van filters? Is er ook nog een extra nadeel aan een grote afstand tussen filter en afzuiger (6m)? Bij voorbaat dank,
  9. Nee het zijn echt nog kleine plantjes van ongeveer 15cm Ik dacht dat 8 dagen wel erg lang was
  10. Toen ik mijn lampen om schakelde naar 12/12 kwam ik er tot mijn grote schrik achter dat mijn tijdklok kapot is gegaan en de lampen dus niet heeft uitgeschakeld tijdens de groeiperiode. De planten hebben dus 8 dagen nonstop licht gehad. Ik heb ze inmiddels 1 dag in de bloei op 12 uur licht. Wat zijn de gevolgen voor mijn planten? kan ik ze beter eruit trekken of redden ze het nog wel? Ik zal morgen foto's posten als ik weer in mijn hok ben.
  11. Normaal groei ik een dag of 8 met de helft van de lampen (om en om aan per dag) en dan nog 2 dagen met al de lampen aan. Ik zit nu op dag 7 van de groei met de helft van de lampen aan (om en om per dag) Ik begin dan op 150cm hoogte vanaf te pot (nu 130cm) en ga ~10cm per dag omlaag Wanneer zal ik ze in de bloei zetten aangezien ik in deze ruimte maar een beperkte hoogte heb. 135cm vanaf de bovenkant van de pot, daar gaat dus nog 55cm af (lamphoogte + balk) ik heb dus maar ~80cm over voor de plant PP 25x6,5L per 600W/1m2
  12. topbud

    groeien

  13. 5 aderig 2,5mm2 zou genoeg moeten zijn. (wat draai je nu? 10x600 als ik het goed zie) Dat de kabel een beetje warm wordt is geen probleem. Zelf gebruik ik een 5 aderig 4mm2 over een lengte van 15m en hij wordt helemaal niet warm. (12x600)
  14. idd, zodra er een energiemeting wordt verricht springen de lampen automatisch uit je kan o.a een EPES gebruiken
  15. @miami / baekelandt lol @spacefrog2 / azizy ik heb idd geen drain omdat ik alleen vloed (~2x per week) @azizy te hoge EC? ik werk gewoon precies net zoals het voedingsschema @prettig gestoord het blad heb ik van bovenaan weggepakt het is niet zo dat al mijn planten dit probleem hebben (5-10% van de planten hebben een aantal bladeren met bruine vlekken)
×
×
  • Create New...