Jump to content

HighTops

Members
  • Content Count

    84
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutraal

About HighTops

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Late reactie Lostchild. de 1 for all, het hele pakket. werkt echt top....en less is more
  2. Je geeft aan dat je met ec 1.4 inzet en je krijgt 1,5/1,6 drain terug. Je geeft dus teveel ec (je krijgt hoger terug dan je geeft)....hou even een weekje om de dag water geven met een ec 1,2 aan en ph 5,4 (afhankelijk van je drain) Je zal zien dat het bijtrekt en dan weer rustig opbouwen. Als je PH drain bijv. 6 is, dan is het vaak 6,2 in je pot. Na elke waterbeurt streef je ernaar om je ph in de pot op een 5,7 5,8 ( drain dus 5,6/5,7) te hebben en die loopt dan langzaam op voor de volgende beurt. Zolang je ph in de pot tussen de 5,8 en de 6,2 is zit je safe. Als je eb en vloed moet je niet gaan spoelen van bovenaf. Ook het spoelen doe je dan met eb en vloed. Waarom? alle afscheidingen (afval) van de plant zitten bovenin je medium en die spoel je direct weer naar je wortels toe. Je kan het dus erger maken. Mits je genoeg spoelt. Als je watergift met drippers is, is dit weer een ander verhaal. Weet niet of je enzymen gebruikt, maar is zeker wel een aanrader. Om de dag eb en vloeden. Als je langer wacht loopt je ec alleen maar meer op. Niet om het 1 of ander maar zijn je meters goed geijkt? Wat is de temp in je pot? en wat is je water temp? En druppelaars is geen verbetering btw Goed je waardes meten en om de dag (1 dag wel, 1 dag niet) eb en vloeden en dan heb je alles onder controle Overbewateren is bijna onmogelijk.
  3. Ik hoor niemand over Ferro. De voedingslijn van Ferro doet het heel goed op hydro. Inwateren met ec 1.3 en ph 5.2, stekken erin en na 5 dagen de eerste vloed beurt geven, daarna om de dag of om de 2 dagen waterbeurt geven. LV hoog houden met plastic erover de eerste week. Er kan weinig mis gaan....goed de planten lezen en meten...appeltje eitje. 1 keer in de week ff meten wat de waardes in je pot is.
  4. Worteltemp te laag >>>> plant komt niet op gang>>>> te nat>>>>overvoeding>>>>klauwblad Als jeje probleem nog steeds niet opgelost hebt....wordt het alleen maar erger. Je nachttemp kan wel 21 graad zijn maar als het in de pot 16 is dan is het dweilen met de kraan open Als je lampen dan aan gaan, heeft de plant gewoon moeite om goed te functioneren.
  5. Hoe vaak geef je water? ik neem aan dat je wel waardes meet toch? Uitproberen wordt je alleen maar wijzer van
  6. Veel klauwblad. Wat zijn de PH en EC waardes in je pot net na het water geven? Zie ook geel blad met groene nerven (kan duiden op ijzer te kort). Ik denk dat je te gortig bent geweest met voeden waardoor er blokkades zijn opgetreden. Oorzaak? Teveel voeden, onjuiste ph enz....moeilijk te achterhalen. Voeding >>>>> less is more zeggen ze toch?
  7. https://www.melkveehouderijproducten.nl/reinigings-producten/zwembaden/waterstofperoxide-35-250.html
  8. Waarom enzymen? Planten groeien het best op de plek waar een goede verhouding bestaat tussen de voedingsbodem en de plantbehoefte, omdat ze daar het hoogste rendement kunnen halen uit de daar aanwezige mineralen en andere voedingsstoffen. Ook aan de sterke concurrenten zoals pathogene schimmels zal de plant meer weerstand moeten bieden. Deze voor planten ideale omstandigheden kunnen bereikt worden door ervoor te zorgen dat de bodem in goede conditie is[ een gezond bodem leven] en door de in de bodem opgeslagen voedingsstoffen en mineralen voor de plant goed beschikbaar te maken [ook hiervoor zijn bacteriƫn een onmisbare schakel] tevens is het belangrijk dat de plant de opgenomen stoffen goed kan verwerken of tijdelijk opslaan. Hiervoor is een hoog chlorofyl gehalte belangrijk. Dus toch een bepaalde vorm van bodemleven natuurlijk weet ik ook dat er in rfx geen bodemleven zit, maar je voegt toch enige vorm toe.
  9. Tis ff k@twerk Ik doe altijd 2x om alles uit te sluiten. 1 keer zal denk ik ook wel voldoen maar neem het zekere voor het onzekere. Doe je de eerste keer met de tuislang en 2e keer via drippers Een goede start is het halve werk toch? Anders loop je straks weer te klote en te stressen Die kleine f*ckers gaan toch tussen je oren zitten Ik weet niet wat voor effect de peroxide op de voeding heeft. daarom doe ik nooit tegelijk met de voeding. Misschien dat iemand kan zeggen of dat kan.
  10. Gewoon 2x spoelen met de peroxide dan wacht ik vaak 24 uur en dan water ik goed in met enzymen. Na het inwateren je stekken planten. Het is ff wat moeite maar je dood nu wel alles Bodemleven>>>>rfx+enzymen....zo noem ik dat altijd. Ik weet niet hoe je kweekt (eb en vloed of drippers) Met drippers zou ik daar ook even wat doorheen spoelen, ontsmet je dat direct ook
  11. Als je je mapito gaat spoelen voor de volgende ronde dan waterstof peroxide 35% erbij doen 1ml per liter water. Dit dood schimmels, larven enz..... na 24 uur is de peroxide omgezet in zuurstof Ik voeg het vaak 2x toe en bij de 3e keer water ik gewoon in zonder dat spul. Bij inwateren wel goed je enzymen toevoegen want ook je bodemleven in de mapito heb je uitgeroeid met de peroxide
  12. Bloeivoeding vanaf de eerste bloemknoppen In dit geval vanaf week 2 12/12 bloei gegeven. Water geven gaat doormiddel van eb en vloed en blijft een 20 min staan en daarna wordt het terug gepompt. Teveel kan eigenlijks niet. de RFX zuigt zich vol en en de rest loopt uit de bakken die verhoogt staan.
  13. Kijk nu zijn we alweer een stukje verder Thanx voor je grafiek Wietefras. Luchtinlaat is vanaf buiten bij een nacht temp van 10C en de temp van de luchtaanvoer loopt midden in de nacht niet op, dus dat warmte verschil kan uitgesloten worden. Zoals wietefras DJbroertje en Aquar al aan gaven, zal het echt met de planten zelf te maken hebben. Next problem Dag 38 12/12 Mijn bladpuntjes staan ook wat naar beneden bij een aantal planten (papegaaienbek) dus GEEN claw. Er wordt gekweekt op basis van Eb en Vloed en met medium is RFX. Kan dit te maken hebben met te weinig zuurstof in het medium? Lampen zijn Dimlux 600w 400v op een hoogte van 65cm en geboost op 645w Te weinig water is het niet. Ik geef om de dag water en de bakken zijn dan nog best wel zwaar. ik doe de watergift ook puur om de PH op orde te houden. PH in de bakken na water gift varieert van 5.8 tot 6.2 en EC in de bakken is 2.0 Ik geef; Water in 5,5 >>> drain 5,7 EC in 1.8 >>>> Drain 1.8 watertemp 22 C LV lamp aan is 52% LV lamp uit is 62% Temp aan 26,5/27 (aan het einde loopt het dus op tot een 28,2) Temp uit 20/21 Temp gemeten op de top en het blad door middel van een infrarood thermometer (zelfde als Macerror eerder poste) ligt een 3 graden lager als de omgeving. Dus rond de 23/24 graden. Het gaat allemaal wel oke maar die papegaaiebekken zitten me dwars en ik ben op de max qua voeding aangezien ik al wat verbrande bladpuntjes heb gehad. Voedingsgift zal nu ook langzaam afgebouwd gaan worden.
  14. Hoe kom ik daar achter? Ik heb Infrarood thermometer btw. Er wordt gemeten op tophoogte met een kapje van radiatorfolie er overheen.
  15. Vraagje. De temperatuur staat goed afgesteld en als de lampen aan gaan loopt de temp tot max 26.6 op bij lampen aan. En blijft dan ook een uurtje of 6/7 op die 26.6 stabiel. Na 6/7 uren loopt de temp heel langzaam op en als de lampen uit gaan is dat tot 28. graden opgelopen. Hoe kan dit? De afzuiger blijft op de zelfde stand blazen, lucht wordt van buiten gehaald. Afblazen gaat ook naar buiten er wordt snachts gedraait en de omgevings temp blijft het zelfde. Enige wat ik kan bedenken is dat de plantjes stoppen met koelen. Heeft iemand hier een verklaring voor?
×
×
  • Create New...