Jump to content

TheRealDopey

Full member
  • Content Count

    619
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

7 Neutraal

About TheRealDopey

  • Rank
    Volwaardig lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Recent Profile Visitors

615 profile views
  1. Het is inderdaad een oud trucje omdat veel insecten niet van knoflook houden. De knoflook groeit ook behoorlijk en drinkt in principe mee van je plant vaak iets meer nog dan je wiet. Het helpt zeker maar een echte plaag hou je er niet mee tegen.
  2. De meeste kwekers op hps krijgen de zomermaanden last van te hoge temperaturen. Dat je dat nu al hebt dan zou ik de afzuiging en inblaas als eerste onder de loep nemen. Harder afzuigen of actief inblazen zijn opties. Het is geen geschreven regel maar in de zomer met warmte problemen kweek je met de helft van je lampen aan en de helft van het aantal planten wil je een goed wietje overhouden. Kweek je met de juiste leds (cobs bij voorkeur) , dan heb je die problemen niet en kun je het hele jaar door knallen.
  3. Staan er mooi bij, mooi doorworteld. Voor wat het nog waard is. Ik gebruik meestal hoge potjes, ook wel rozenpot genoemd. Dan kunnen ze lekker diep doorwortelen terwijl ze toch weinig ruimte in nemen.In een rozenpot van doorsnee 13cm gaat 1.7 liter aarde.
  4. Exacte tijdstip verschilt per jaar. Komt nu weer nachtvorst aan terwijl vorig jaar de natuur een paar weken voor liep op de kalender. Autoflowers lang voorgroeien ben ik sowieso geen fan van. Die doe je het liefst asap in je eindpot c.q. volle grond. Ik weet dat het jeukt bij veel mensen maar geduld is een schone zaak. Je zou sowieso als je voor AF gaat twee oogsten kunnen doen in het seizoen. De eerste in mei opstarten en de tweede begin juli.
  5. Ik denk eerlijk gezegd ook dat het aan iets anders heeft gelegen omdat het bij 1 persoon is gebeurd. Misschien fout in de voeding gegaan of temperatuur.
  6. Bij mij is van een persoon bekend die met 3590 kweekt nu dat zijn toppen geelachtig werden doordat hij ze kennelijk te dicht erop had hangen. Bij de 3070 kon dat volgens hem op ongeveer 10cm. Maar dit is dus maar een enkeling dus ik verwacht dat het pal boven je gewas hangen normaliter geen problemen geeft. Anders hadden we het vaker gehoord.
  7. Met een paar lampjes zou ik me echt niet druk maken op het smelten van sneeuw. Uitblaas het liefst direct naar buiten ook. Met infrarood zien ze echt niet alleen je uitblaas maar je hele hokkie. Ik heb veel op zolders gekweekt en meestal verving ik een dakpan door een met een uitblaas/schoorsteentje. Lijkt gewoon op uitblaas van je ketel. Goede stille afzuiger en een goed filter is veel belangrijker. Aanzuigen met die paar lampen lekker doen uit het (verwarmde) huis. Overweeg geen hps te nemen maar voor een goede cob ledlamp. Beter voor je klimaat/warmte en geen problemen in de zomer. Daarnaast behaal je met de helft aan stroomverbruik t.o.v. hps een hogere opbrengst. 1.2 tot 1.4 gram de watt gemiddeld zonder te overdrijven. Succes met je hokkie en zeker niet in de blokhut in de tuin doen. Dat is mijn ongevraagd advies.
  8. Zowel de 1212 als 1818 passen in een "normale" COB holder waar ook de Cree's in passen en de gaatjes zitten op dezelfde plek. Doorsnee led 22.0mm. Al gebruiken ze bij Citizen een ander model COB holder. De 1825 is een veel grotere led die heeft een andere maat COB holder nodig. Doorsnee led 32.8mm.
  9. In een tentje van 120x120 zou ik 3 TGL220 hangen en in 150x150 zou ik er 4 hangen. Met die 3 TGL220's haal je dan ongeveer 750 gram (meerdere malen bewezen) en uit een 150x150 tent met 4 TGL220 moet je een kilo kunnen kweken. Dat laatste kan ik je over een maandje melden. Ik heb gewoon nog de 3070 leds (deze:http://www.growpowerled.com/nl/gpled-tgl-220-led-kweek-lampen.html) Wil je de 3590 dan kies je voor (deze: http://www.growpowerled.com/nl/gpled-tgl-220-plus-led-kweek-lampen.html) Growpowerled is sinds 2 maanden DE distributeur van West Europa voor de TGL's en mogelijk gaan ze alle distributies verzorgen m.u.v. Spanje. Voor welke leds je ook gaat kiezen, ga voor de COB armaturen en bouw zelf of koop deze. Bijna al die dure full spectrum armaturen doen niet wat er beloofd wordt en is Chinees spul in een mooi jasje.
  10. Ik zou eerder een paar stekken kopen en van deze moeders maken die je na 6-8 weken mooie nieuwe stekken kunnen geven. Dan heb je bijna altijd snelle genetica die bewezen is i.p.v. verschillende zaadjes met verschillende genetica waarvan je niet weet hoeveel weken ze nodig hebben om af te bloeien.
  11. Geloof die verkoopverhalen van die Yankees niet, ga voor een bewezen model met COB's zou ik je willen adviseren. Er staan op internet eerlijke verslagen van leden met een eerlijke opbrengst. Gemiddeld tussen 1.2 en 1.4 gram de watt. Dat is wat jij wilt.
  12. Tool en info m.b.t. 6e generatie Citizen COBs. http://www.elincom.nl/userfiles/pdf/Citizen/CITILEDSelection2017.xlsx Met de tool kun je makkelijk de gewenste output bepalen.
  13. Mooi en lekker lang afgebloeid. De meeste mensen laten een PP geen 70 dagen staan. Jij hebt nu een lekker wietje, dat ziet er goed uit man.
  14. @Tony90, het is volgens mij geen haze hoor. De planten zijn gewoon wat gestrekt. Dat heeft te maken met je voorgroei, temperatuur, lampenhoogte en misschien wel omdat je leds gebruikt. Een haze geur kun je anders direct wel ruiken t.o.v. een witsoort. Bovendien krijgt een haze einde van de oogst wel eens een hoorntje\doorschietende top. Dat zie ik bij jou nergens. Om planten binnen 8-10 weken af te kunnen bloeien zijn bijna alle soorten gekruist met de beste eigenschappen, zoals die kort mogelijke bloei. Ga gewoon door, misschien je lampen op 40cm hangen en kijken wat het blad doet (puntjes). Ik herinner me ineens dat je jiffy potjes hebt gebruikt en dan duurt het een tijdje voordat de wortels erdoor groeien. Kijk maar eens na je oogst naar de wortels in je pot. Ik gebruik ze liever niet.
×
×
  • Create New...