Jump to content

Ikaros5959

Members
  • Content Count

    86
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Ikaros5959

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands
  1. Ik heb een 12 tal dagen gedroogd in mijn growbox, doch blijkbaar toch nog te snel of te warm, de wiet is crispy en héél droog geworden. Veel mensen raden aan een witte boterham in de weckpot, een blad sla... enz. doch aangezien dit enkel wiet is voor eigen gebruik vraag ik mij af of die wiet nu minderwaardig is geworden. Met een ander, nog niet geplukt deel, laat ik nog 1 dag in droogkast zitten met LV van 60%, zo kom ik misschien nog tot iets vochtiger buds... of niet????
  2. Kleine rechtzetting: Heb 70% hangende en geknipte planten in plantvorm omgekeerd, en heb van de kleinere buds dus gekipte buds gemaakt. Wat ik vertelde ging dus over de omgekeerde planten (min bladeren en blaadjes). Heb dus maar klein droognetje, rest aan "den draad"....
  3. Heb nu tien dagen mijn kweekje (10 planten) gedroogd (18-20 ° en 35 à 40 lv, fan indirect voor luchtbeweging). Ik merk nu dat de wiet mooi lichtgroen is, met wat bruin tussen waar ik de kleine blaadjes niet knipte, en bij duwen op de buds een leuke maar draagbare wietgeur geeft. De takken knakken door en plooien niet meer... Stop drogen en de weck-pot of ander luchtdicht recipient? Of, nog even in strijkzak en wachten tot alle "vocht" eruit is, te zien aan de mogelijke neerslag waarschijnlijk op de plastic. Al veel over gelezen, doch graag een antwoord van een hobby-kweker. - verbetert de wiet nog qua roken, heb nu eentje gerookt en deed niet veel... (nochtans correct en niet te laat geoogst) - wiet zelf is reeds een kleine beetje "crisp", wat te doen hiermee? (blaadje sla in weckpot?)
  4. Heb die al iedere keer in een plagron kiembakje gedaan, na minder succes anders. Veelal minimum 11/12 zaadjes die kiemen en het tot een plantje maken. En dit gewoon in de woonkamer, naast verwarming. Het grote voordeel hier is dat je bij het verplanten na een weekje, gewoon de ganse kiembrok kunt verplanten (met cocoskluitje onder) zodat er geen enkele worteltje wordt geschonden. Na 1 week zaailing, overgeplant en in kweekkastje in en onder de 600watt voor nog 2 weken groei. Kost wel 15 euro, doch af en toe reklame naar 12...
  5. Heb nog een 10 tal zaadjes over, enerzijds big bang, anderzijds royal dwarf. Wie heeft ervaring met wat, vindt er niet al te veel van.
  6. Vandaag nog herplanten en die lamp naar beneden... en zoals hierboven meermaals gezegd, vul je potten tot boven, na enkele weken "zet" die aarde zich toch wat door het watergeven. Als je nu in het begin zo laag begint, heb je straks maar 10 cm grond meer over in je pot. Lampen op 20 cm, t° bijhouden rond de 22°, LV op 60-70% en licht op 18/6. Binnen de week herken je die planten niet meer....
  7. Heb een 10 tal jaar geleden een zware kortsluiting gehad in de woning, gelukkig stond 1 van mijn kinderen midden de nacht op en rook iets... Halve huis heeft er toen moeten aan geloven... de vlammen zaten al in het dak... Daar sta je dan, bij min 5 met je kroost in de tuin, de brandweer bezig.... (en zelf alles laten doen door erkende zaak...) Voor mijn kweekje en mezelf kennende (ben geen handige hary) kocht ik direct een bonanza kit 1200, om zeker te zijn dat alles qua electriciteit en beveiliging ok was. Toch heb ik alles nogmaals laten goed checken door een vriend die thuis is in electriciteit, wou zekerheid. Bij koude nachten had ik een kleine electrisch vuurtje staan (met veiligheden) die de t° naar 22 bracht indien nodig. Bij de derde nacht was het al prijs, enkele plantjes stonden mogelijks toch te dicht en waren na uren gaan smeulen... gelukkig was er s'morgens nog niks ernstigs en kon ik de smeulers buitenwippen.... De poederblusser stond wel al klaar... Het ongeluk zit in een klein hoekje...
  8. Vond mijn eigen vraag niet meer terug, dus niet goed doorgestuurd. Héél simpel: Wie droogt in een droognet (droogrek) per toppen en bijtoppen en we droogt de geknipte plant omgekeerd aan een draad. Ik heb nu een mooie droognetje met 8 verdiepingen die het volledige droogproces toelaat... ga ik zo veel minder smaakt hebben door het zo te doen???? (in mijn kast, met afzuiging en controle lv)
  9. Zal ik veel kwaliteit verliezen als ik mijn toppen droog in een droognet, en nadien curen, ipv omgekeerd aan een draad te hangen???? Ik heb 8 planten en mijn droognet heeft 8 verdiepingen, dus ideaal om per plant te weten wat wat is....
  10. Prachtige reportage.... 1 vraag: Hoe kom je aan zoveel toppen (vb op week 3 en 4 van bloei) met 4 planten.?????? Heb hier 12 planten staan, doch zeker zoveel toppen niet als jouw 4 planten... ben wel beginner Respect man!!!!!!!
  11. Kleine electrische bijverwarming in je tent, 1000 watt bvb, toestelletje van 10cm op 30 (b x h) Ik deed dit toch zo in mijn kast. Met thermostaat instellen op bvb 22°. Bij lamp uit ga je toch nog dieper in T°...? Nu prefereer ik de omgeving van de kast te verwarmen, doch de kamer is wel perfect geïsoleerd.
  12. In de growguide wordt perfect uitgelegd, hoe na het drogen in glazen weckpotten kan gecured worden. Starten met 30% vocht en af en toe luchten tot 15% en dan houden zo. Indien 10% vocht, wat vocht bijvoegen anders gaan de knopjes verpoederen. Mijn vraag is hier, hoe meet ik dit vochtpercentage van de knopjes in mijn weckpot...????? Heb diverse meters doch een vochtmeter???? (tja lv meter heb ik wel, doch het produkt op vocht meten?????) Dank voor een bruikbaren tip.
  13. Geduld wordt dus beloond. Ga zeker op trichomen voortgaan, sommige haartjes kunnen bruin worden door lampen of door andere zaken ook. Alles ziet er perfect gezond uit, ik heb geduld en een klein microscoopje die mij de trichomen dagelijks laat volgen. Hebbedingetje in growshop gekocht (Alien) voor een 11 euro of zo. Met een sterke postzegelloupe (x 100) zie ik echter ook vrij goed de ontwikkelingen. dank voor de info, leer ik altijd iets van bij.
  14. Heb ook enkele van die kleinere staan tussen grotere. Verschil is echter maar een 10 tal cm. Ik heb gewoon een ijzeren rekje gemaakt en de kleiner planten op geplaatst, zodat alles terug even hoog lijkt. Dat verhuizen en veranderen en verslepen heb ik slechte ervaring mee, top breken, ergens blijven haperen enz. Vooral op 8 weken bloei is dat manoeuvreren met planten gevaarlijk, denk ik toch.
  15. In een artikel van Royal Queen Seeds lees ik dat indien 80% van de haartjes op de buds bruin zijn er kan geoogst worden, ook al zijn de haartjes op de onderste buds nog wit... Er wordt tevens gewag gemaakt dat er grote bladeren kunnen weggesnoeid worden in de laatste week (alleen water) om zodoende de onderste buds nog aan gewicht te doen winnen. Zelf heb ik nog een héél groen (zelfs donkergroen) bladerdak op 8 weken, bruine haartjes op hoofdbuds en witte haartjes op onderste buds. (trichosomen wel nog melkwit). Als ik nu stop en overga op 1,5 week enkel water: 1. kan ik dan grotere bladeren wegknippen die onderste buds belemmeren. 2. gaat de verkleuring van de trichosomen vlug op water alleen... dus enkel op nog aanwezige voeding. Mag ik bvb verwachten dat trichosomen kunnen verkleuren in 1 week, ik las immers al dat het kon in 3 dagen.. met dank voor de reacties. Heel correct kan ik mijn oogst toch niet afstemmen, want als beginner zit ik met een mix aan soorten....
×
×
  • Create New...