Jump to content

Alfredos

Members
  • Content Count

    72
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Alfredos

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

284 profile views
  1. Een aantal planten krijgen gele bladeren Ze hebben 3 dagen water gekregen waarvan de laatste x een dosis met wortelstimulator. Ze staan nu 28 dagen op 12/12 Planten zijn niet overbewaterd. Heb er 1 voeding gegeven los van de anderen maar werd alleen geler.
  2. @Blowmonkey: Dankjewel voor je hulp alleen welk product kan ik gebruiken om ze enkel micronutrienten te voeden? Mocht het probleem erger worden dan ga ik waarschijnlijk over op spoelen.
  3. At Vakman: Heb nu 1 keer een lichte dosis Pk 13/14 meegegeven omdat mocht het een N overschot zijn ze in ieder geval wel hun PK binnen krijgen. At Rocker: Snap dat de bladpunten niet meer te herstellen en dat de schade blijft, mijn vraag is meer hoe te handelen nu aangezien ze teveel voeding middels bladvoeding binnen hebben gekregen? Dacht zelf aan een paar dagen water en daarna lichtjes starten met voeding om geen andere tekorten te krijgen.
  4. At Vakman: Ik dacht ergens gelezen te hebben dat een tekort aan Fosfor zich kan uiten in paarse vlekken op het blad en steel dus uit voorzorg een hele lichte dosis PK meegegeven. Wat zouden jullie me aanraden mocht het verbranding zijn door de bladvoeding? Zelf dacht ik aan een aantal keren afgezuurd water meegeven zonder voeding. Na 3 x afgezuurd water lichtjes gaan voeden met een ec van 1.3 1.4. Wat als er teveel stikstof in de aarde zit? Kan ik alles dan nog in balans krijgen?
  5. Bloedmeel 20 gram per 10 liter en Beendermeel een hand vol per 10 liter. Eerst de oude grond bewerkt en daarna de nieuwe zakken aarde erdoorheen gemixed.
  6. De Pk heb ik vandaag pas voor het eerst gegeven dit omdat ik een lichte verpaarsing van wat steeltjes zag.
  7. Hallo ik zit met een probleem en kom er zelf niet over uit. De planten vertonen gele punten vooral blad bij de topjes De meeste schade doet zich voor aan de bovenkant van de plant (Lijkt langzaam naar beneden te trekken) De planten staan op hergebruikte en verse nieuwe aarde van Plagron growmix 50/50. De hergebruikte aarde heb ik opgewaardeerd met Kalk bloedmeel en beendermeel en vervolgens de nieuwe verse aarde erdoor heen gemixed op een verhouding van 50/50 Ze hebben 2.5 week op 18/12 gestaan Staan nu 18 dagen op 12/12 Ph waarde van de aarde 6,8 7.0 Planten zijn besproeid met Plant regulator Spray omdat ze te hoog werden. (Plant regulator spray is ook bladvoeding) Enkele dagen nadien begonnen de problemen of dit in verband staat durf ik niet te zeggen. Watergiften op volgorde, ik geef om de 2 a 3 dagen Ec van 1.7 ph van 6 6. Enkel Enzymen ph van 6 tot 6.5 Enkel kraanwater met een Ph van 6 tot 6.5 Voorlaatste watergift ec van 1.3 gegeven met een ph van 6.3 Laatste watergift ec van 0.7 gegeven Enkel klein beetje PK toegevoegd en een Ph van 5.5 omdat de PH van de aarde vrij hoog is. Ben erg voorzichtig met de voeding geweest omdat ze na de Enzymen behoorlijk groen stonden. Foto's zeggen meer als woorden dus hoop dat iemand me wat advies kan geven, Alvast bedankt
  8. Nieuwe Update + Foto's Dag 21 18/6 Het lijkt beter te gaan met de dames, de vergeling zet niet door en de groei zit er redelijk in. De verschillende phenotype verschillen zijn ook duidelijk geworden 1: Soort is slank en wil naar boven 2: Brede bladeren blijft dicht bij de grond krop sla achtig Het zijn niet de mooiste planten, ze hebben toch goed schade opgelopen daar de vergiftiging maar ze gaan vooruit. Ik denk dat ik ze morgen op 12/12 ga zetten omdat ze de zijkant van de pot hebben bereikt. Hier wat foto's Deze heeft rare bladeren
  9. Is Sannie aanwezig op dit forum? Of een andere kenner. Zouden de Tabs er iets mee te kunnen maken hebben? Bubblegummer heeft niet veel nodig misschien? Grt
  10. Ik snap je Canna, kan natuurlijk andere oorzaken hebben, alhoewel er niet veel overblijven Als mensen nog tips hebben voor me dan hoor ik die graag.
  11. Ik heb gisteren het PVC vijverfolie van 0.5 mm dik verwijdert uit de ruimte, even eens het vinyl wat eronder lag. Wat me opviel vandaag was dat de vergeling en verdere destructie van de planten door is gezet, dus meer geel te zien, ook bij de groenere bladeren. Als het dan toch de slang is die mijn planten heeft vergiftigd, heb ik dan nog een kans van slagen?
  12. Carpe dit zijn inderdaad zaailingen, lamp hangt op een 60 cm van ze vandaan. Cannabuss ik ga de action waterslang weggooien, naast misschien de mogelijke weekmakers was het toch al een flutding. Iemand enig idee welke slang wel goed is?
  13. Hoi mensen weer een nieuwe update.. Zou het zomaar eens kunnen zijn dat mijn Action tuinslang ervoor zorgt dat ik vergiftigd water geef aan mijn plantjes? Iemand ervaring mee? Goedkoop is duurkoop dan toch weer? Groet
×
×
  • Create New...