Jump to content

Nick165

Members
  • Content Count

    40
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Nick165

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. UPDATE: Na de opmerking van Tribal Seeds besloten om toch het hele handeltje voorzichtig uit te graven (met een satéprikker ) En wat zie ik tot mijn verbazing.. Het zaadje lijkt eerst met een steeltje omhoog gekomen te zijn, dat ging niet goed dus afgestoten ofzo (steeltje staat los van zaadje en heeft een eigen worteltje). Het zaadje lijkt weer opnieuw begonnen maar dan de verkeerde kant op. (de grond in dus, vreemd want dat is van het licht weg ipv er naar toe..) Besloten om moeder natuur dan maar even te helpen dus heb het zaadje nu (met een heel kort steeltje aan de ene kant, en iets wat kleine blaadjes lijken aan de andere kant) om gedraaid zodat het steeltje in de grond zit en blaadjes boven de grond staan. Het andere steeltje heb ik laten zitten, aangezien er ontwikkeling is en deze een wortel heeft... Hoop doet leven.. Foto's:
  2. Bedankt voor de reacties! Folie heb ik gedaan omdat het weer de afgelopen dagen erg slecht is geweest. (kwa licht opbrengst en warmte) Daarom wou ik alle warmte die er was (van cv verwarming in huis) zoveel mogelijk benutten, ook wanneer deze s'avonds/s'nachts niet meer aanslaat. Folie ga ik er nu zeker afhalen, ruim 28 graden door de zon van vandaag! Al vinden ze dat volgens mij niet zo heel erg in het begin... ** Zie update in volgende post (10.09PM) ** Wel jammer dat nog niemand dit eerder heeft gezien.. Ik ga het dan ook gewoon nog maar even aan kijken en zal iedereen hier op de hoogte houden via dit topic. De andere twee dames komen in een nieuw topic op het daarvoor bestemde gedeelte binnen het forum Mocht er nog iemand zijn die er meer over weet horen we het natuurlijk graag!
  3. Klopt inderdaad Supertramp, bedankt. Volgens mij moet ie het nu wel doen..
  4. Beste mede liefhebbers, Onlangs heb ik een drietal zaden weten te bemachtigen en inmiddels ontkiemd en gezaaid. Een van de drie zaden ontwikkeld zich nogal vreemd en vroeg me af of jullie dit misschien al eens eerder hebben gezien en/of weten wat het is. Info & foto's: Soort & bron: Feminised Royal AK47 Auto (3x), Royal Queen Seeds Ontkiem datum: zaterdag 3 mei 2014 (watten methode) Zaai datum: maandag 5 mei 2014 (kleine plastic potjes, 11 cm. Met tuincentrum potgrond, heel slecht ik weet het maar was even niet anders) Bewatering: kraanwater Locatie: Vensterbank voor het raam (gehele dag zon, als ie schijnt ) Dag temp: 21,5 - 22 graden Nacht temp: 18 - 19 graden Lv: Ruimte 55-60%, onder folie/In potje ongeveer 80-85% Inmiddels staan ze nu dus 7 dagen in de grond en is dit het resultaat: Zaadje 2, met dus de vreemde ontwikkeling: Zaadje 1 & 3, gaan volgens mij prima: Alvast bedankt voor de moeite!
  5. Gaan we doen, alleen nog maar water voor de dames voorlopig;) Vandaag ook nog maar een keer behandeld met spruzit aangezien ik deze keer gele kleine beestjes aan de onderkant van het blad ontdekte. Ze waren net met het oog te zien en lieten bruine plekjes op het blad achter.. Hoop dat ik de dames een beetje gezond kan houden..
  6. Bedankt voor de reactie's. Heb meteen actie ondernomen; Gister spruzit gehaald en vanochtend de planten behandeld. Kwa voeding dit gebeurt een keer in de 2 dagen de voorgeschreven hoeveelheid ong. 15 ml Canna Flores op 4 liter water per plant. Geef iedere dag water en om de dag voeding. (bijv. maandag water+voeding, dinsdag water, woensdag water+voeding, donderdag water enz.) Dit zou toch goed moeten zijn of zit ik er naast?
  7. http://www.partytentenshop.nl/tunnelkassen-c-77.html Heb zelf die van 145 euro. Prijs is afhankelijk van het formaat. Maar raad hem niet aan... (althans voor wietplanten) Stevige, degelijke kas echter laat het plastic een heel stuk minder licht door dan platen of glas. Heb hem nu een paar maanden staan, en zoals het er nu naar uit ziet verwacht ik dat met name het plastic maximaal nog 1 seizoen mee kan. Voor het geld zeker niet onaardig maar ga volgend jaar toch echt voor glas of kunstof platen.. EDIT: Plus het klimaat in de kas is, ondanks de ramen, lastig te beheersen. Heb zelf de lv in de avond & nacht nog niet onder de 81 procent gekregen..
  8. Beste forumleden, Aangezien ook ik meerdere problemen in het blad heb, bij deze de omschrijving met foto's. Hoop dat iemand raad weet.. 1. Zat zelf aan rups en/of trips te denken, door de andere verschijnsele ga ik twijfelen... 2. Heb het verhaal gelezen over mieren i.c.m. luizen, daarom sinds 2 dagen bezig met bestrijding van mieren d.m.v. korrels en lokdoosjes 3. Er heeft witte vlieg in gezeten, deze is bestreden en niet meer aangetroffen. 4. Gele puntjes & licht begin van paars bij stengel, misschien een voedingstekort Omgeving is een soort van kas (van gewapend, doorzichtig plastic) met 6 raampjes, geplaatst in een (beschut) weiland. Op de bodem een plastic zeil, planten staan in potten. (zie foto's) Binnen/Buitenkweek - Sinds een week bezig met verduisteren ( Vanaf 18.00 - 22.00 d.m.v. zwart-wit folie over gehele kas, daarna door moeder natuur) - Universele aarde, met 1 maand voeding (20L per plant/pot) - Geef iedere dag (kraan)water, hoeveelheid ongeveer 3-4 liter per plant afhankelijk van behoefte. - 1 keer per 2 dagen aanbevolen hoeveelheid Canna Flores bij het water als voeding. - PH/EC: Worden beiden niet gemeten - Verduistering: Dag 7 (12/12) - Lv: Min 40% / Max 90% (wordt nog naar een oplossing gezocht) - Temp: afhankelijk van weer, gemiddelde over afgelopen maand min. 15.9 / max. 28.4 Foto's
  9. Beste Medeliefhebbers / forumleden, Na al veel gelezen en geleerd te hebben van het forum, nu dan ook maar eens even voorstellen. (voor ik verder berichten ga plaatsen) Mijn naam is Nick en daar wou ik het voorlopig kwa info over mezelf bij houden De dames Heb op het moment 2 whitewidow plantjes staan (zaailingen) eerste keer dat ik het doe De plantjes staan in een soort tent/kas (zal hier later nog een foto van posten) buiten in een weiland. Ze staan op universele potgrond(ong. 20L per plant/pot), waar voor 1 maand voeding in zat, daarna overgegaan op Canna Terra & Canna Flores. Foto's volgen.
×
×
  • Create New...