Jump to content

den

Members
  • Content Count

    233
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutraal

About den

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands
  1. Er is hier al heel erg veel over geschreven, als je de zoek optie zou gebruiken vind je er heel veel over, ook op google vind je zeer veel informatie Een normale dimmer dimt het vermogen naar je afzuiger, je afzuiger gaat tegenstribbelen en daardoor hoor je die brom, dit heeft te maken met de soort dimmer die je gebruikt. Vind je dit irritant dan heb je 3 optie's (mischien meer maar dit zijn de gangbare) - Frequentie geregeld - Variac dimmer - S-VENT regelaar google of zoek optie voor verdere informatie over deze alternatieve
  2. Ik kon eerst geen EC meter vinden die makelijk aan arduino te koppelen zijn, nu ik een EC meter heb gevonden ga ik die gebruiken Mocht de controller ooit klaar zijn (6 maandjes verder ofzo ) zal ik het posten met foto's
  3. Bedankt monkey, handige link! Ik heb ook ondertussen een paar sensoren gevonden die met arduino samen werken. (EC, PH) https://www.atlas-scientific.com/sensors.html
  4. ? ikke niet snap? vel? ja die eerste reactie ja.... Basis kennis heb ik wel alleen heb jij je dan verdiept in de andere manieren van je voeding meten? PPM, EC, TDS, ect.... ikke niet. maare ik heb me ondertussen iets meer ingelezen en alles is dus eigenlijk gewoon een beetje hetzelfde. http://www.hydroponics.net/learn/debate_over_ec_and_tds.asp Het zijn de verschillende manieren van voeding meten en je kan alles gebruiken voor het meten van voeding
  5. Licht geautomatiseerd.. DUHHHH!! Luchtvochtigheid is geautomatiseerd ( Deze werkt niet optimaal aangezien de Temp. de voorkeur krijgt + Vochtigheid is minder belangrijk voor mij (Zaadjes) Alleen de laatste weken is het belangrijker dat de LV laag is maar ik moet zeggen dat ik meer moeite heb om de LV omhoog te krijgen dan naar beneden. Dag temp. geautomatiseerd Nacht temp. geautomatiseerd Watergeef systeem geautomatiseerd (nog wel zelf voedingsbak aanmaken eens per week) Ik ga nu dus de voedings gebeuren volledig automatischeren Voedingsbak gaat zichzelf vullen met water, houd het op Temp. houd het op de juiste EC en PH Gaat waarschijnlijk via een PLC / arduino zodat ik een programma kan maken hiervoor Oplopende EC, PK booster op een gegeven moment, spoelen, top booster ect................ Kortom volledig geautomatischeerd (Zo ben ik weer een paar maandjes lekker bezig)
  6. Ik kweek al een jaarje of wat op hydro dus EC en PH meten hoort daar dus bij. Ik ben een automatiserings freak en hobby en kweken is ook een grote hobby, ik heb ook maar 4 plantjes. Dus ik wil de PH en EC gaan automatischeren, ik wil mijn kastje eigenlijk zo gaan maken dat ik alleen de lamp en FAN nog maar hoeft te verplaatsen. Waarom?"puur omdat ik dat leuk vind. Een voedingscomputer van rond de 2000euro vind ik veeeeelste duur en niet leuk. dus ik wil een los PH en EC regelaartje scoren / zelfbouwen met doseerpompjes ect.... Er zijn veel mogelijkheden, PLC aangestuurd, of met arduino is een hoop mogelijk. Nu ik aan het zoeken ben kom ik zeer veel tegen als mS, TDS, ORP, PPM ect.... meeste dingen zijn voor zwembaden of aqariums. Als ik via google zoek op ec regelaars kom ik steeds die andere termen tegen. Ik heb mij er nog niet super in verdiept en heb dus eerst de vraag hier gesteld omdat er mischien mensen zijn die dat al hebben gedaan en kort kunnen omschrijven wat er anders is en wat er niet of wel geschikt is.
  7. Pfff wat een goed antwoord!! Echt top daar heb ik wat aan. Ik bepaal zelf waar ik wel of niet aan begin. En volgens jouw antwoord mag ik dit dus niet hier vragen (om uit te zoeken)
  8. Wat zijn de verschillen en kan je alles gebruiken om de voeding in het water te meten? als ik meters/regelaars gaat zoeken kom je veel ORP of PPM en andere tegen, is dit nou hetzelfde of totaal anders?
  9. schakelkast mets softstart en temp. beveiliging? denk dat je een evsa bedoeld inplaats van schakelkast
  10. Extra groepen maar geen ruimte kan je oplossen door een extra kastje aan te sluiten. 16 amp is max per groep, anders zou je hoofdzekering eruit vliegen inplaats van de groep. Plus het is gevaarlijk, met sluiting heb je een behoorlijke knal van 32amp. Kijk wel uit met extra groepen bijplaatsen, ik vind dit soort werk eigenlijk niet voor mensen die er geen verstand van hebben.
  11. Er staat een helehoop in de bijbel, de mens maak zijn eigen verhaal er van. Het komt er op neer zolang je drugs gebruikt en niemand en je eigenlichaam er geen schade aan toe brengt mag dit volgens de bijbel. Er staat een stukje over middelen dat geesten oproept, dit stukje grijpt de kerk aan om te zeggen dat drugs (wiet niet mag). Bullshit dus.
  12. Erg oppassen met het toevoegen van dat soort middelen, als je een andere tekort hebt kan je dat juist verergeren..
  13. Verstandiger is om je eerst even voor te stellen
  14. Mafkezen zeg om je voor 5 planten je huis uit te zetten voor 3 maanden.... Totaal de weg kwijt.
×
×
  • Create New...