Jump to content

GeorgeKush

Members
  • Content Count

    218
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About GeorgeKush

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Kaat Bollen vind ik best wel een leuke sexuologe, dat terzijde. Als er al een politieke partij zou zijn in België die cannabis spreekwoordelijk in de mond durft nemen dan zal deze nog eerst uitgevonden moeten worden. Michel Maus, fiscaal expert denkt erover om een politieke partij op te starten. Dat zal dan ook ineens de meest pro-cannabis minded partij worden. Open vld heeft het lef niet om dit te doen. Waaom is typen bijn omogijk ir opwieorum?
  2. Kunnen we hier spreken van een mogelijk precedent???
  3. MeneerJansen, ik vermoed dat Marino Keulen een grote voorstander van alcohol en alkylnitriet is, op zich is daar niks mis mee. Maar als hij zegt: "Het opiaatgehalte van cannabis nu is immers gelijk aan dat van zware drugs dertig jaar geleden" dan denk ik aan "zware gevaarlijke drugs van 30 jaar geleden" en dat waren vooral heroïne en cocaïne voor zover ik weet. Het zal idd wel enkel onwetendheid van Keulen zijn dan.
  4. <p>Cannabis=heroïne. Sterke cannabis=hoog opiaatgehalte... ??? Ik ga dit eens navragen aan een expert
  5. <p>http://deredactie.be...itiek/1.2115352Limburgse burgemeesters blij met afschaffing gedoogbeleid voor cannabisvr 10/10/2014 - 16:59 Update: vr 10/10/2014 - 17:38 Belga Burgemeester van Riemst Mark Vos (CD&V) is tevreden over de beslissing van de nieuwe federale regering om komaf te maken met het gedoogbeleid rond cannabis. In het regeerakkoord staat immers dat het gebruik en bezit van alle drugs opnieuw vervolgd wordt en dat er een nultolerantie geldt. "Omdat onze gemeente grenst aan Maastricht, doorkruisen dagelijks heel wat drugstoeristen ons grondgebied om zich in het illegale circuit te bevoorraden", aldus Vos."We voeren een actief beleid rond drugscontroles waarbij de politie heel wat drugsverslaafden betrapt met gebruikershoeveelheden op zak ofwel onder invloed van drugs achter het stuur zitten en zo andere weggebruikers in gevaar brengen. Nu komt er een duidelijk signaal dat druggebruik niet meer kan," reageert burgemeester Vos.Riemst was sinds 2010 de eerste Belgische gemeente met een meldpunt voor drugs. Bewoners konden via telefoon of mail verdachte handelingen melden. "Hiermee hebben we de sociale controle gestimuleerd, maar ik meen dat er behoefte is aan een nationaal meldpunt voor drugsoverlast. We krijgen ook meldingen van buiten onze gemeentegrenzen. Ik zal dit voorstel opnieuw onder de aandacht brengen van de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon", besluit Vos. Ook burgemeesters van Lanaken en Voeren juichen nieuw beleid toeBurgemeester Marino Keulen van Lanaken (Open VLD) toont zich net als zijn collega's Huub Broers (N-VA) van Voeren en Mark Vos (CD&V) van Riemst een tevreden man nu in het federale regeerakkoord een nultolerantie inzake cannabis is opgenomen."Zowel wat betreft veiligheid als gezondheid vind ik dit een uitstekende zaak. Dank u wel, federale regering," aldus Keulen in een eerste reactie."De nultolerantie is positief nieuws. Onze gemeente heeft drie grensovergangen. We hebben over een afstand van 12 kilometer een gemeenschappelijke grens met Nederland. Het drugstoerisme is wel wat stilgevallen sinds Maastricht de wietpas voor ingezetenen heeft ingevoerd, maar de nultolerantie is het finale sluitstuk op beleidsvlak.""Qua veiligheid is dit goed nieuws, want druggebruik gaat immers altijd gepaard met inbraken en diefstallen. Inzake volksgezondheid is dit ook een uitstekende zaak, want voor de betrokkene is druggebruik niet risicovrij. Het opiaatgehalte van cannabis nu is immers gelijk aan dat van zware drugs dertig jaar geleden", besluit Keulen zijn verklaring.Ja, wie doet een poging om me dit uit te leggen?
  6. LOL FOTH, vanwaar haal je het toch man! Heb je getekend?...
  7. Tja, het is een australiër, dat verklaart ook al veel imo
  8. http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2078500/2014/10/07/Na-20-jaar-onderzoek-eindelijk-de-waarheid-over-cannabis.dhtml
  9. Ja, je snapt er niks van zwamnees. Hier in België is veel meer mogelijk dan wat er in nederland allemaal gebeurt. Vooral als het neerkomt op de berichtgeving van de media lijkt het er soms heel hard op dat men de mensen voor achterlijk neemt. Volgens amnees is dit dus positief, dat is straf Ja, je snapt er niks van zwamnees. Hier in België is veel meer mogelijk dan wat er in nederland allemaal gebeurt. Vooral als het neerkomt op de berichtgeving van de media lijkt het er soms heel hard op dat men de mensen voor achterlijk neemt. Volgens amnees is dit dus positief, dat is straf Aaaaaah, nu snap ik het: omdat jij net wil dat cannabis lekker illegaal blijft, is dit wel goed nieuws dan. Zo klopt het plaatje wel ja.
  10. LINK Het Antwerpse drugsbeleid is volkomen in orde met de wet. Dat zei minister van Justitie Turtelboom (Open Vld) zopas in de Kamer aan Laurence Meire (PS). De Franstalige socialiste had "grote problemen met het discriminerende drugsbeleid van het Antwerpse schepencollege". Volgens haar was dit onwettig "omdat iedereen 3 gram cannabis voor eigen gebruik op zak mag hebben en het Antwerpse college hierop een boete van 75 euro zet". "In de ene gemeente wordt men beboet, in de andere gaat men vrijuit. Discriminatie", zo stelde ze. Ze vroeg zich ook af of het Antwerpse parket wel genoeg volk heeft om al die drugsgebruikers te vervolgen. Parket Turtelboom zei dat het nieuwe drugsbeleid niet uitgaat van het schepencollege, maar wel van het parket. Het steunt op een circulaire, die volledig strookt met de drugswet. "Wanneer een drugsbezitter overlast veroorzaakt of de openbare orde verstoort door drugs te verhandelen in de publieke ruimte, geldt de regel van 3 gram voor eigen gebruik niet", aldus Turtelboom. De minister wees erop dat Antwerpen "in een uitzonderingssituatie zit in vergelijking tot andere gemeenten. Het is dus logisch dat het veiligheidsbeleid in Antwerpen verschilt van in een landelijke gemeente". Turtelboom gaf mee dat het hele Antwerpse parket momenteel 6 magistraten tekort heeft. Er moesten er eigenlijk 58 zijn, maar 2 magistraten zijn naar elders gedetacheerd en er zijn vier openstaande banen. "De huidige drugssectie op het parket telt drie magistraten en vier juristen. Op 1 januari 2014 komt daar nog één magistraat bij. Misschien komt er zelfs nog een tweede bij door interne verschuivingen in het parket", aldus Turtelboom. Momenteel verlopen in Antwerpen 261 dagen tussen de start van een drugszaak en het eerste vonnis. Voor specifieke drugstrafieken in de haven is die termijn 265 dagen.
  11. Grappig, maar anderzijds ook geen goed nieuws, omwille van de jongste gebeurtenissen mbt geweld tegen politie in Houthalen... Van zo een gebeurtenissen komt cannabis alleen maar weer in een slecht daglicht te staan. Dat dergelijke kleine opstootjes met dronken (alcohol) mensen amper nog in het nieuws komt is al lang duidelijk, maar dit is weer cannabis. En weer een excuus om wat leugens over cannabis te gaan verspreiden...
  12. Most Americans Favor Legalizing Marijuana: Poll http://cannabisnews.com/news/27/thread27687.shtml Tik, tak, tik, tak, tik, tak, tik.....
  13. Hier moet ik the-predator helemaal gelijk geven: toen ik een jaar of 8 geleden ben gestopt met cannabis te gebruiken ben ik gewoon meer tabak gaan roken, en heb hooguit 2 a 3 nachten wat slechter of anders geslapen. Na één week te zijn gestopt met cannabis dacht ik er nog amper aan. Voor alle duidelijkheid: op het moment dat ik stopte met cannabis had ik toch al een jaar of tien cannabis gebruikt, wel niet alle dagen tijdens deze periode, maar toch best veel. Tabak is de grote boosdoener: zo klaar als een klontje.
  14. Wanneer nog eens een update van de mooiste outdoor kweek van België?
×
×
  • Create New...