Jump to content

Plant

Members
  • Content Count

    63
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Plant

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Hallo, Ik heb momenteel een kweekje met drie planten. Twee daarvan groeien super goed, maar eentje een stuk minder (een Dr. Grinspoon). Hij heeft erg bleke bladeren en groeit niet half zo hard als de andere twee, terwijl de andere 100% indica zijn en deze 100% sativa. Naar mijn weten hoort een sativa meestal groter te worden dan indica's. Verschil in kleur met een gezonde plant: Ook beginnen er wat bladeren onderaan geel te worden en af te sterven. Nu moest ik denken aan een voedingstekort, maar dit lijkt mij het probleem niet. Ik heb hem laatst verpot naar een pot met meer voeding in de grond, maar zag na een paar dagen dat er wat bladpunten begonnen te verbranden. Ik heb hem daarom maar in een wat minder voedingsrijke grond gezet. Verder had ik nog de pH van de grond gemeten. Deze was ongeveer 5,5 , dus wat aan de lage kant. Weet iemand waardoor dit komt en wat ik eraan kan doen (ik durf hem geen extra voeding te geven ivm. overvoeding)? Ik kweek overigens 100% organisch.
  2. Plant

    2016

  3. Bedankt voor je reactie! Ik kweek ook volledig organisch (biologisch) maar omdat een plant er niet helemaal lekker bestond wilde ik toch weten of alles in de aarde goed was. Ik zal deze plant eens verpotten naar een minder voedingsrijke grond en kijken of dat beter gaat.
  4. Hallo, Momenteel heb ik een kweek lopen waarbij er twee planten in een pot staan. Nu had ik een pH meter en een EC meter gekocht om de omstandigheden in de grond te kunnen bepalen (was ook nodig omdat een plant er niet mooi groen bijstaat). Nu had ik van beide planten de pH en EC gemeten. De pH was bij beide goed, maar de EC waardes waren behoorlijk hoog. Bij de ene was de EC waarde wel 2,5 en bij de andere 2,2. Nu vroeg ik mij af of de methode waarmee ik gemeten heb wel juist is. Ik vind de waardes namelijk wel erg hoog aangezien er gebruik is gemaakt van grond met een EC waarde van 0,45 (volgens de verpakking) met daardoor nog wat extra voedingskorrels door gemixt. De gebruikte methode is die van Canna: Ik had ook nog de EC waarde van de grond zelf bepaald. Ik kwam toen op een waarbij van ongeveer 1,7 (terwijl deze dus 0,45 hoort te zijn). Er gaat iets dus niet goed. Kan iemand mij vertellen of deze methode wel correct is, of dat er andere manieren zijn die geschikter zijn?
  5. Ik heb afgelopen jaar drie white diesel haze planten gehad. Ze bleven vrij laag en heb uiteindelijk 90 gram van de drie planten gehaald, maar de toppen waren niet mega compact. Ook had ik in de laatste weken behoorlijk last van toprot, ondanks dat ze altijd droog stonden. Voor de rest waren ze niet heel moeilijk te kweken.
  6. Hallo, Momenteel ben ik drie plantjes aan het voorgroeien voor de buitenkweek. Ze zijn ongeveer een week geleden ontkiemt en staan nu onder 2x 18W tl's en 1x 18W spaarlamp (alle drie de juiste kleur). Ik weet dat dit aan de krappe kant is; ze groeien namelijk erg traag, maar vind het zonde om voor die korte tijd een dure lamp te kopen. Momenteel krijgen ze 18 uur per dag licht. Wanneer het mooi weer is staan ze zo lang mogelijk in een propagator buiten (temperatuur is hierin dan in de 20 graden). Nu had ik een paar vragen hierover. - Is het niet beter om het aantal lichturen te verlagen naar 15 uur per dag? Ik wil ze namelijk eind april/begin mei buiten zetten, maar het aantal lichturen is dan buiten maar rond de 15 uur. Ik ben bang dat als ik nu 18 uur per dag blijf geven, ze door het verschil in lichturen (van 18 naar 15 uur) in de bloei schieten. Of gebeurd dit pas echt bij 12 lichturen of minder? - Is het mogelijk om ze nu al buiten te zetten en het aantal lichturen dat ze te kort komen binnen nog aan te vullen met de tl 's en spaarlamp? Buiten krijgen ze namelijk veel meer licht dan onder die kleine lampen, maar de temperatuur is hier meestal nog maar 5 tot 10 graden. Alvast bedankt!
  7. Ah mooi! Zouden die gele/bruine stukken op die onderste foto kunnen komen omdat de plant al aan het afsterven is o.f.d.?
  8. Heb foto's ervan proberen te maken, maar ze zijn niet erg duidelijk: Er beginnen toch a redelijk wat amberkleurige trichomes te komen (niet heel goed te zien op de foto). Verder was er een plant waarvan bijna alle toppen sinds een paar dagen geel/bruin beginnen te kleuren. Dit gebeurd van buiten naar binnen af en er is verder (ook niet in de toppen) iets van schimmel te vinden. Ook de blaadjes kunnen er vrijwel niet uitgetrokken worden. Zou dit toch toprot zijn, of iets van een voedingstekort? Ik geef de planten al weken geen voeding meer, waardoor veel grote bladeren geel beginnen te kleuren en afsterven. Verder heb ik ze een paar dagen terug ijswater gegeven om te kijken of dat iets van positief effect had op de topvorming. Zou een van deze twee dingen er iets mee te maken hebben? Hieronder een foto van de plant.
  9. Ah vandaar. Dan worden het de volgende keer maar geen autoflowers. Iemand enig idee of de trichomes wel ooit nog wit gaan worden?
  10. Beetje laat, maar nog bedankt voor jullie reacties. Ik zit inderdaad te wachten tot de trichomes wit zijn aangezien ik de voorkeur aan een high geef. Ik bekijk de trichomes regelmatig onder een microscoop, maar zie tot nu toe niks wits. Op een paar enkele amberkleurige na is alles nog steeds helemaal doorzichtig (helder). Vind dit behoorlijk raar aangezien het autoflowers zijn en al minstens 8 weken in de bloei staan. Verder nemen de planten ook bijna geen water meer op, wat volgens mij betekende dat ze wel klaar moeten zijn. Iemand enig idee waarom er geen witte trichomes zijn?
  11. Bedankt voor de reacties! Heb nu alles eruit geknipt en hoop dat het daarbij blijft, hou anders niks over haha.
  12. Hallo, Ik heb dit jaar drie kleine white diesel haze autoflowers staan (van White Label). Ze staan nu al een tijdje in de bloei en zijn altijd mooi gezond geweest. Nu beginnen twee van de drie planten op heel veel verschillende plaatsen toprot te krijgen (dode bruine of geel wordende blaadjes in de toppen die je er meestal gemakkelijk uit kunt trekken). Nu vond ik het al vreemd dat ze überhaupt toprot kregen, aangezien ze met regen op tijd binnen worden gezet en als het 's nachts erg koud wordt, worden ze ook binnen gezet. Ik vond het alleen zo raar dat het op zoveel plekken, die niet eens bij elkaar in de buurt zitten, optreed (heb al stuk of 10 kleine toppen eruit moeten knippen). Weet iemand misschien wat de oorzaak hiervan is? Ik vroeg me misschien af of ze een soort ziekte konden hebben, die zich via de sapstroom verspreid en zo op verschillende plekjes toprot veroorzaakt (al bestaat zo iets volgens mij helemaal niet). Ik zal ze al graag willen oogsten om verdere schade te voorkomen, maar als ik ze onder een microscoop bekijk zijn de trichomes nog niet helemaal wit troebel, maar ook niet 100% doorschijnend. Ik neem dus aan dat ze eigenlijk nog wel even moeten?
  13. Weet je dat zeker? Bij een van de planten beginnen de vier grootste bladeren steeds lichter te worden. Zit nu tegen het gele aan.
  14. De planten zijn ondertussen al veel gegroeid en staan ook al in de bloei. Er doet zich nu alleen een nieuw probleem voor. Bij alle drie de planten beginnen de wat oudere bladeren onderin wat lichter van kleur te worden en sommige worden helemaal geel. Ik weet alleen zeker dat dit geen voedingstekort is. Zou het aan een verkeerde pH-waarde kunnen liggen? Hier zie je een beetje dat de bladeren lichter worden.
  15. Had er inderdaad al saté prikkers omstaan, zodat ie niet om knakt. Heb zojuist ook de grond aangevuld tot aan de lobblaadjes. Nu maar hopen dat ze daar nieuwe wortels krijgt. Het water geven deed ik ook al via onderkant deed ik ook al om die reden.
×
×
  • Create New...