Jump to content

dirk1965

Members
  • Content Count

    65
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About dirk1965

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

279 profile views
  1. Begrijp ik het goed dat je 'etmalen' van 22 en 20 uur wil maken?
  2. Gamma is echt wel elektromagnetische straling hoor, enkel alfa en bèta zijn deeltjes (alfa= heliumkern, bèta elektronen- of positronenstraling). Ik had trouwens vorige week ook per ongeluk een top afgebroken bij mijn plant. Die heeft een week te drogen gelegen in een netje. Na die week wou ik toch al eens proeven en heb hem een half uurtje in de heteluchtoven op zo'n 50° gelegd. Zelden zo'n lekkere wiet gerookt. Heb gisteren dan maar de rest van de plant omgehakt omdat ik op enkele bladeren gigantische hoeveelheden spinteitjes opmerkte. Hier en daar bemerkte ik al een amber trichome dus zal wel goed zitten met de sterkte van de wiet vermoed ik. Maar een weekje drogen hebben ze volgens mij toch minimaal nodig om de chlorofyl te doen verdwijnen.
  3. dirk1965

    Bloei

    Nee, die hangen vast aan de wand. Trouwens, die tl rechtsachter hangt bijna tegen de plant hoor, die aan de andere kant inderdaad iets verder maar staat op dezelfde schakelaar dus brandt automatisch mee.
  4. dirk1965

    Bloei

    Ok, dan maak ik me voorlopig geen zorgen. Ik las hier altijd dat ze binnen de 10 dagen na 12/12 begonnen te bloeien maar dat is dus specifiek voor stekken heb ik nu begrepen. Mijn vorige planten heb ik allemaal in open lucht afgebloeid maar deze keer wou ik er eens eentje binnen afwerken om te zien of mijn toppen dan wat compacter zouden zijn. Ik heb dus ook begrepen dat de soort rooie libanees is. Ik vind daar niet direct veel over terug maar ik veronderstel dat het dan toch goeie wiet geeft. Dit is de 2de plant van hetzelfde zaad die ik enkele weken geleden ontkiemde. Deze staat nu gewoon buiten in de zon en gaat in het hok als de andere klaar is. zoals je kan zien wordt deze een scrog.
  5. dirk1965

    Bloei

    Plant staat onder 6x55w PLL en in de hoeken van het hok staan nog een paar 18w tl om ook onderaan wat extra licht te geven. De volgende plant is al aan het voorgroeien onder een scrognet. Plant is ergens eind maart, begin april ontkiemd.
  6. dirk1965

    Bloeit niet

    Plant die niet bloeien wil
  7. dirk1965

    Bloei

    Hallo, ik zit met een eigenaardig probleem. Vorig jaar vroeg ik mijn vriendin om bij een bepaalde growshop in Amsterdam een bepaald soort zaad te kopen. (Royal Queen #1) De shop bleek niet meer te bestaan en ze is toen bij een andere shop gaan vragen en die hebben haar een papieren zakje met zaad meegegeven bewerend dat dat hetgeen was wat ze zocht. Nu heb ik zo'n zaadje ontkiemd, ging heel vlot en groeide ook goed. Had al redelijk snel bladeren met 7 vingers. Een goede 10 dagen geleden heb ik besloten om de plant in bloei te zetten (12/12) maar het ding blijkt te weigeren om te bloeien. Zou dit om een autoflower kunnen gaan of weet iemand anders wat de oorzaak kan zijn. Ik heb op een bepaald moment wel wat temperatuurproblemen gehad in het hok (temp schoot soms ineens tot bijna 40° om daarna terug te zakken onder de 20°) maar die zijn nu onder controle.
  8. dirk1965

    Nieuw hok

    Ondertussen het antwoord op de aansluiting van die evsa gevonden... in het topic waarnaar ik verwees met die speigels. Blijkbaar heeft torsti dezelfde evsa gebruikt voor de kast van blowsterke. Toch bedankt voor de reactie.
  9. dirk1965

    Kweekhok

    Oud buitenwc omgebouwd tot kweekhok. 75cmX85cm, hoogte+/_190cm. Verlichting 6X55W PLL op zelfgebouwd armatuur
  10. dirk1965

    Nieuw hok

    Hier een fotootje waar je goed de nieuwe grindbodem ziet met links onderaan de 'niveaumeter' van het water. De 2 waterbakjes staan voor de uitstroom van de elektrische kachel zodat dat water steeds op temperatuur is. Dit zijn de vsa's, er blaast een ventilator recht boven om ze koel te houden. Ik ben inderdaad wel tevreden over die speigels. Ze zijn makkelijk schoon te houden en als het glas niet te dik is, kan er weinig verlies optreden volgens mij. Heb dit zo gedaan omdat ik dat zelf in een verslag gezien had van iemand hier die voor een vriendin een hok met pll-verlichting gebouwd had.
  11. dirk1965

    Nieuw hok

    Het zijn wel degelijk gewone vsa's die ze me bij die lampen verkocht hebben, ik denk dat ze geen elektronische in stock hadden en daardoor me wijsgemaakt dat die elektronische veel duurder waren. Maar als ik nu de prijs van deze zie en merk dat ik al minstens 2 PLL's per evsa kan aansluiten besef ik dat die evsa's toch beter uitkomen. Ik zal straks wat foto's nemen. Er staat op dit moment een plant in. Ik weet niet juist welk soort. Mijn vriendin was met aar zoon een paar dagen naar Amsterdam en ik had een boodschappenlijstje voor zaden meegegeven maar ze is uiteindelijk met iets anders thuisgekomen, een papieren zakje met wat zaden in.
  12. dirk1965

    Nieuw hok

    Ik heb nog een vraagje, hopelijk kan iemand me helpen. Mijn hok wordt verlicht door 6x55w PLL lampen die gevoed worden via conventionele vsa's. Ik zou willen overschakelen op EVSA voor het rendement. Ik kwam deze tegen: Vossloh Schwabe 188130 ELXe 258.222 evsa koude start TL-D 1+2x58W, PL-L 1+2x55W. Ik zie daar staan: 1+2x55w, wil dat dan zeggen dat die evsa goed is voor 3 lampen (1+2) of zie ik dit fout?
  13. dirk1965

    Nieuw hok

    Ik heb in dit hok lang problemen gehad met de luchtvochtigheid. Het werd er nl zo droog als de sahara. Ik heb lang zitten denken op een oplossing en uiteindelijk iets gevonden. Heb op de bodem een dekzeiltje gelegd dat aan de randen een stuk omhoog ligt en op die manier een soort zak gemaakt. Daarin heb ik vier zakken kiezel gestort. Vervolgens opgevuld met water tot het water net gelijk komt met de bovenkant van de kiezels. Vervolgens een stukje regenpijp in de kiezels geduwd zodat de bovenkant er een eindje bovenuit steekt. In die pijp een stuk pur-isolatieschuim als vlotter. Zo kan ik in een oogopslag zien wat het waterniveau onder de kiezels is en indien nodig bijvullen. Tot hiertoe kan ik bijna dagelijks een emmer bijvullen en staat de plant er veel mooier bij.
  14. dirk1965

    vraagjes.

    Ik heb begrepen dat kweken achter glas niet zo heel effectief zou zijn. Met die temperaturen moet je ook uitkijken en dan in het bijzonder die hoge temperaturen overdag. Ik had zo ook 2 planten in een hok staan waar de temperatuur flink boven de 35° gegaan is en na een dag zagen ze er niet meer uit. Misschien beter je planten op een of andere manier in een hokje onder licht (TL of zo) zetten. Dan ga je er meer van afhalen denk ik. Voor enkele tientallen euro's heb je een aantal 18W TL-armaturen waar je makkelijk de juiste kleuren buizen kan wisselen.
  15. Ondertussen is het hok buiten klaar maar met de 2 planten is het minder goed verlopen. Ik had blijkbaar wat problemen met de temperatuur en ze hebben beiden een goed etmaal in +35° gestaan. Resultaat hangende bladeren. Heb ze gelijk goed gelucht, extra water gegeven enz. De dag erop stonden de bladeren terug recht maar een groot aantal waren flink bruin geworden en de toppen hadden ook van de ene dag op de andere bruine haartjes. Heb de plant die het verst stond in zijn bloei dan maar omgedaan en te drogen gehangen. De andere staat nu buiten onder een afdak en krijgt regelmatig water. We zien wel wat er van komt. Ondertussen de drie overige zaden ook ontkiemd en die staan nu een paar dagen continu onder 70Watt 9500K om voor te groeien. Als ze klaar zijn om in grote potten te zetten gaan ze in het nieuwe hok waarvan ik nu de temperatuur wel onder controle heb. Hopelijk kan ik van die ene plant toch nog wat roken.
×
×
  • Create New...