Jump to content

callimero

Members
  • Content Count

    26
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About callimero

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    het zuiden
  1. ik kan niet wachten om er zo een te kopen maar wacht toch nog even de test af, volgens mijn berekeningen is dit tot ongeveer 10% van het volle vermogen aangezien een 2650 op vol vermogen ongeveer 1000 rpm zou moeten lopen. bedankt racker.
  2. ik ben zeer nieuwsgierig naar de test resultaten. en ook naar jou ondervindingen whazzup ik kan zelf niet meedingen voor een test omdat ik niet aan de eisen voldoe helaas, maar ik had eigenlijk twee vragen over dit (hopelijk) zeer mooie apparaat. 1:) hoe langzaam kan je een box of buis fan laten lopen zonder problemen? 2:) kan je op het stopcontact een verdeeldoos zetten en daarop bijvoorbeeld twee fans aansluiten? succes en veel plezier met het testen.
  3. bedankt voor je reactie, ik heb een rvk 1350 m3 buisventilator gekocht gisteren omdat ik redenlijk snel moest beslissen deze heeft een 315mm aansluiting en daarna komt een airsock daarnaast gebruik ik nog een kleine passieve inlaat en ik moet zeggen het werkt allemaal naar behoren het geluid valt me mee, alleen op de hoogste stand hoor je hem wat harder maar als de fan wat terug gedraaid is vind ik het ok, ik heb nu geen geisoleerde slang gebruikt vanaf de fan tot de flens die naar buiten gaat (is ook een stukje van 60 cm) ik weet niet of het nog zin heeft om hier nog een geisoleerde slang voor te pakken omdat het een stukje van niks is. zo'n airsock vind ik wel een leuk ding vraag me alleen af of hij niet binnen een kweek verstopt zit met stof maar dat merk ik vanzelf wel........ om de inlaat groter te maken was toch wel een flinke ingreep geworden dus ik ben blij dat het zo werkt! greets Callimero.
  4. Ik heb een ruimte met 6x600 watt met daarin een softbox 3250 M3 afzuiger en zuig nu passief mijn lucht aan maar wil dit actief gaan doen omdat ik een nieuwe softbox / stalenbox erg groot en onhandig vind was ik aan het denken om een buisventilator te nemen, ik heb hier geen ervaring mee. ik weet dus niet of deze even goed dimbaar zal zijn met mijn easy 12a fancontroller (dimt in 5 stappen op voltage) en hoeveel meer geluid dit zal maken, ook over de verhouding (in/uitblaas) weet ik weinig, ik zat te denken aan een 1170 M3 of 1800 M3 van het merk RVK, met diameters van 250 mm of 315 mm. De ruimte is vrij luchtdicht (redenlijk nieuw huis) en in het afzuigsysteem is niet heel veel druk verlies (totale lengte slang een meter of 2 en twee bochten van 45 graden) ik hoop dat er mensen zijn die een combi gebruiken zoals deze en wat voor en nadelen kennen. greets Callimero.
  5. wat een mooie resultaten voor de spiegelende materialen, weet er iemand waar je goedkoop spiegelfolie kan krijgen (of nog mooier goedkope spiegels) ben net langs de bouwmarkten geweest en daar kost het een klein kapitaal.
  6. vind ik een beetje kortzichtig, als je dan toch tegen (een gedeelte van) verdovende middelen bent, of het slecht vind vind ik het een beetje vreemd om wiet als hulpmiddel in te zetten tegen de alcohol verslaving. ach ja wat is goed en wat is slecht?? ik ben zelf voor vrijheid en daar horen deze dingen ook bij. laat mensen zelf kiezen wat ze doen.
  7. daarom vraag ik nu net om hulp omdat ik weet dat mijn ideeen niet uit ervaring opgemaakt zijn maar uit theorie en ik ben helemaal nieuw en weet dus bijna niks. en inderdaad mijn huis is niet zo heel erg groot en zal geen 700m3 inhoud hebben (mij leek het gewoon een fijn idee om in de winter de lucht die ik dan nodig heb uit huis te kunnen halen) dus misschien wel gewoon lucht van buiten halen en in de winter een deel ook van binnen. ik kan de tips dan ook goed gebruiken en ga dus niet die 2500m3 kopen en aansluiten zoals ik denk dat goed is. (of mischien ook wel, maar dan als ik wat meer vertrouwen heb in mijn keuze ) wat ook zou kunnen is de lucht aanzuigen via het raam in de ruimte (of 50/50 ook vanuit binnen) en de lucht lozen via het velux dakraam op het schuine dak van de zolder. en dan een van die gaten gebruiken voor het drooghok.
  8. bedankt allemaal voor de tips. dus 2000m3 is dan voldoende dan lijkt me 2500m3 wel fijn. dan kan ik volgens mij zolang ik maar de helft van de afzuiging nodig heb (4-5 warmere maanden van het jaar) de lucht er via de schoorsteen uitdoen. en dus de fan niet hoger als 50% zetten. als dit niet genoeg is de overige slangen openzetten. dus dan zou ik 4 gaten van 125mm vanuit mijn ruimte naar de zolder kunnen boren en hiervan 2 op de schoorstenen kunnen aansluiten en de overige twee slangen naar gelang nodig openzetten. een plaatje als verduideling. is dit wat...... of is ook dit niet echt een goed idee?? en dan ook van plan om maar via het raam in de ruimte de lucht aan te zuigen voor verse lucht........... na paar goede tips.
  9. ruimte is 2.40 meter hoog, ik zou natuurlijk de lucht op twee plekken kunnen lozen (de helft in de schoorsteen en de andere helft dan op een andere plek) maar ik twijfel nu weer zou 2500m3 goed zijn??
  10. aha heb niet gemeten maar dat zit er dik in. wat ook een reden is van het niet aan willen zuigen vanaf buiten is dat de lucht heel erg veel in temperatuur en luchtvochtigheid schommelt en binnen constanter zal zijn... maar als blijkt dat het gewoon te veel lucht is dan maar via buiten of een mix van beide. zeker als het vriest buiten lijkt het me nix met buiten lucht.
  11. voor de duidenlijkheid: het betreft een slaapkamer/hobby kamer op de eerste verdieping en de temperatuur valt normaal (zonder kweek reuze mee) ik ben van plan om boven elke deur in het huis een vrije ruimte te hebben van ongeveer 40x80 cm voor een normale manier van aanzuigen. ik zou ook de lucht van buiten kunnen pakken maar weet hier nog niet genoeg over. ik kan ook op de andere slaapkamer 2 ramen op een kier zetten als het nodig is. de foto's van de zolder zijn omdat ik van plan ben om gaten vanuit de ruimte naar de zolder te boren (diamantboor van boels of klusjesman) om daar mijn warme lucht te lozen.
×
×
  • Create New...