Jump to content

schermnaam2

Members
  • Content Count

    73
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About schermnaam2

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Diffuus/mat glas, of diffuus/mat raamfolie maakt natuurlijk weinig verschil, tenzij je bedoelt diffuus licht voor in de kast zelf, waarvan ik denk dat als het aantal lumen behaald wordt, dat tenminste zo goed zal werken als een gebundelde straal. De reden dat ik het over mat/diffuus raamfolie had echter, was omdat je op die manier nog steeds stealth kunt zijn. Mensen kunnen van buitenaf niet door het op het raam geplakte raamfolie heen kijken, en mocht het mogelijk zijn om dat diffuse licht daarna weer te bundelen, dan kan het met wat lens- of spiegelwerk in de juiste hoek boven de planten in het huis worden geschenen. Dan zou je dus ook bijvoorbeeld 2 (of meer) m2 buitenlicht, kunnen bundelen tot voor gebruik in een 1 m2 kast. Lucht achter oliewand, ja.. dat zou inderdaad wel eens lastig kunnen worden, want pompje er in, door opening eruit kan niet, want dan komt er stank uit, en is het waarschijnlijk al "ventilatie". Zuurstof genereren is op zich geen probleem, dat kan met een H2 generator en dat zijn een stel snoertjes in een pot water maar ja, hoe krijg je het overschot afgevoerd zonder het af te voeren, lol.. misschien een stuk metaal in laten oxideren
  2. In een kas wordt warmte en luchtvochtigheid vastgehouden achter doorzichtig glas. Er wordt ook niet meer m2 licht gebundeld om te schijnen op minder m2 planten. Volgens mij komen de kernprincipes dus niet overeen.
  3. Ik ben nog steeds erg verontwaardigd over het feit dat middels de toetspunten van professionaliteit in de opiumwet, binnenteelt zo goed als volledig crimineel is gemaakt, en ben wat aan het brainstormen gegaan om te kijken of er niet toch iets te verzinnen valt om dat te omzeilen. daarvoor heb ik twee ontzettend out of the box ideeen die ik wel graag op realisme zou willen toetsen 1) Belichting - kunstlicht op tijdklokken = professioneel Zonder kunstlicht op tijdklokken houdt het al snel op,.. tenzij.. Mat raamfolie verstrooid het licht maar houdt weinig licht tegen. Als de verstrooidheid van het licht weer te bundelen is met bijvoorbeeld een grote fresnel lens, kun je bijvoorbeeld 2 meter mat raamfolie bundelen tot een straal en je kast in laten schijnen. Zojuist nog even de lux meter buiten gehangen en die staat met een grijze lucht op 21.000 lux, dus met 2 m2 ben je zelfs met slecht weer in de HPS range. .. en geen lamp, en geen tijdklokken op lamp 2) deze is nog wat verder gezocht (en kan vast niet) Ruimte - kas of grote, verdeelde en afgeschermde ruimte binnen of buiten = professioneel Ventilatie - afzuiging naar buiten = professioneel afscherming en ventilatie zijn een absolute must voor de binnnkweker, zonder dat, huis vol stank.. Op dit moment gebruiken we koolstoffilters tegen de geur, en die moeten aangesloten zijn op ventilatie, want anders doet zo'n ding niets. Voor deze twee punten van professionaliteit om te vervallen, kan er dus eigenlijk geen koolstoffilter meer gebruikt worden. Wietgeur bestaat voornamelijk uit, - myrcene - trans-caryophyllene - alpha-pinene - trans-ocimene - alpha-terpinolene en dat zijn dus allen olieen, en olieen lossen op in olieen (of andere vloeistoffen waarin olieen oplosbaar zijn.) Als de wanden van een kweekkast (en dit kan in het beste geval dus echt alleen voor de kleinere kweek), een stromende waterval van olie oplosbare vloeistof zou zijn die onder in een bak valt, en door actief koolstof of ander filtermateriaal stroomt, dan zou, met uitzondering van temperatuur controle, een normale afzuigopstelling niet nodig zijn. Natuurlijk zullen er behoorlijk wat factoren zijn die zorgen dat dit erg lastig te maken is, de waterval moet ononderbroken zijn, waardoor bij een hoge kast waarschijnlijk niet alleen van bovenaf de vloeistof kan vallen, maar ook van lagen in het midden. Bovendien mag de vloeistof niet dampen en als het dat wel doet moet het niet ongezond zijn voor de planten enzo, .. maar zou dit principe theoretisch werken?
  4. Aktieve kool verslijt niet maar raakt vol. Het zijn hele kleine poreuze korreltjes met heel veel oppervlakte waar kleine deeltjes aan blijven plakken. Één gram aktieve kool, kan afhankelijk van de kwaliteit wel meer dan 2000 m2 oppervlakte hebben. Het filter wordt dus juist zwaarder, en dat is in principe meetbaar. De vraag is alleen, geven de meetresultaten ergens een indicatie van. Dat zou alleen het geval zijn als het productieproces dusdanig consistent is, dat alle filters op precies hetzelfde gewicht of precies dezelfde toename in gewicht, vol zijn. Verder is het juist niet nodig om de geur te identificeren. Als je in de buis na het koolstoffilter meet, behoort daar geen geur uit te komen, of in ieder geval een baseline. Dus alle geur dat het filter doorlaat, ongeacht het van wiet is of van zweetsokken, is een indicatie van een niet langer/minder goed functionerend koolstoffilter. Wat dus als meetapparaat nodig is, is een apparaat dat de verzadigdheid van lucht door kleine deeltjes kan meten.
  5. Volgens mij verschijnt er dan vanzelf een markt voor met THC-O-Phosphate geimpregmenteerde toppen. https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/w...THC-O-phosphate Wateroplosbaar is snel weer uit je lichaam.
  6. In 4 maanden tijd 26 Kilo afgevallen ?!?!?!?!?! 6.5 Kg per maand?!?!?!?! 0.93 Kg per week?!?!?!?!?! en je bent niet toevallig ook de hele dag aan de speed, guarana, afslankpillen of andere peppers? In ieder geval is dit tempo van afslanken genoeg om dood bij neer te vallen. Dat is echt ongelovelijk slecht wat je doet, op zichzelf dus al meer dan genoeg om para van te worden, en door niet slapen is para ook gegarandeerd. Hoeveel blowde je trouwens? *tnx newgrow, oeps. gecorrigeerd.
  7. Nou ja, dat was ik eerlijk gezegd wel vergeten ja maar by no means zou dat "onmogelijk" betekenen. In principe blijft het mogelijk, maar je filter zelf wordt dan inderdaad ook zeer warm. weliswaar maximaal nog steeds minder dan de helft van smelttemperatuur, maar zeker geen temperatuur waarbij je je kleine filter bijvoorbeeld in je tent wilt laten hangen, of direct onder je plafond . Dat betekent dan dus inderdaad een heel nieuw model, maar echt isoleren zal niet makkelijk zijn zonder dat dit ten koste gaat van de luchtstroomweerstand, anders had er een tonnetje vermiculiet omheen gekund ofzo. Wat misschien wel kan, is bijvoorbeeld het hele filter, in een grotere metalen behuizing met gaatjes (groter leeg filter/rooster) "suspenden". Dan word het filter weliswaar relatief erg groot en lomp, maar als het daarna altijd schoon blijft en kan blijven hangen zou mij dat het meer dan waard zijn De hitte wordt natuurlijk wel ook afgevoerd (in een daarvoor geschikte hittebestendige flexibele buis), want de rook van die verbrande deeltjes moet natuurlijk wel het huis uit. Misschien valt het met de hitte van de behuizing dus eigenlijk best mee, want het wordt actief gekoeld.
  8. Na een nachtje te hebben geslapen en mezelf de vraag te hebben gesteld hoe dit nuttig kan zijn, kom ik op het volgende idee: - Een zelfreinigend koolstoffilter Als je het nieuwe type 500m3 koolstoffilter hebt, is dat klein genoeg om daar een gloeidraad in te rasteren, en misschien werkt het zelfs bij de grotere modellen. Bij 2400 Watt heeft een roodgloeiend draad een temperatuur van zo'n 850 graden celsius. Dit is warm genoeg om de stoffen in het filter te verbranden. Dan zou je als je filter vol is dus even een andere buis aan kunnen sluiten naar buiten, het interne verwarmingselement aan zetten, even schoon branden en even later weer met een schoon filter verder. Wie maakt er één? Ik koop hem wel *commercieel te gebruikten tegen 2% v.d. winst
  9. O ja.. mij ook niet gezien, maar dat betekent niet dat het direct compleet kansloos is, bovendien zijn er machines om het netjes te doen, want men doet het, dus d.i.y is waarschijnlijk ook goed haalbaar. Er zullen hier b.v. vast wel kids zitten die geen geld hebben voor een koolstoffilter, maar wel voor een paar zakken houtskool en die anders niets zouden gebruiken, vroeger prutsten ik en mijn vriendjes ook wel eens wat aan op die manier, tegenwoordig kost het hun familie hun huis. Een functie die ik zelf wel interessant vind, is dat het theoretisch een heel stuk minder herkenbaar en meer stealth kan worden gemaakt, met die controleurs/installateurs/inspecteurs of weet ik veel wie tegenwoordig toegang tot je huis claimt,'or else', kan het maar beter volledig onherkenbaar. Een kant en klaar voorbeeld van hoe ik dat dan voor me zie heb ik nu alleen eigenlijk niet maar er valt vast iets creatiefs voor te bedenken. Een andere rol waarbij ik mij kan voorstellen welke het wellicht zou kunnen hebben, is voor custom filters met veel groter oppervlakte (en die dus met minder zuigkracht aan hoeven te worden gezogen?) zoals bijvoorbeeld een filter over het volledige oppervlakte van de vloer(of wand) van een kast. en je hoeft in ieder geval niet met regelmaat langs de bij growshops bivakkerende politie/ profilerende camera's. (Nu geloof ik niet dat daar sprake van is of ooit is geweest, maar dat het zo'n vaart niet zal lopen durf ik tegenwoordig niet meer te beweren). al met al komt het er op neer dat dat de nuttigheid ervan niet gelimiteerd is tot mijn of andermans persoonlijke fantasie en inspiratie. en internet posts zijn trouwens tijdloos, dus gisteren, 3 jaar geleden, potato potato
  10. Ik kweek ook niet op aarde maar heb toch best vaak last van spint, maar die zal ik iedere keer wel van de stekboer mee krijgen, en geen Monsanto op mijn plantjes, dus ook geen stekdompel! Maar roofmijt lost het meestal wel goed op (is roofmijt trouwens biologische ziektebestrijding, of biologische ongediertebestrijding? m.b.t de professionaliteit lijst in de opiumwet dus)
  11. Dat moest natuurlijk m2 zijn, gecorrigeerd. en wat nutteloos voor de ene is, is nuttig voor de ander. Ter volledigheid is het trouwens ook mogelijk om het verzadigde koolstof uit een filter te recyclen door het te heractiveren in een reactie oven om en nabij de 900 graden celsius. *Als je puur kosten vergelijkt, scheelt het trouwens theoretisch ongeveer maximaal 13.33% van de kosten van een fatsoenlijke 400 watt kweek. Maar prijs is natuurlijk slechts één aspect van het geheel.
  12. vraag je dat of stel je dat? Als je het stelt ben ik het met je eens, die dingen kosten inderdaad nogal wat. Daarnaast zijn ze groot, lomp en zwaar. Bovendien heeft waarschijnlijk bijna iedereen die wegens geur gepakt werd, lopen prutsen met het op tijd vervangen van het koolstoffilter en dat zijn er elk jaar wel weer een paar. *Ik heb net even een grove berekening gemaakt van hoeveel een kweek onder 400 watt met een 500m3 filter kost wanneer deze eens per 4, i.p.v eens per 3 kweken wordt vervangen, en om het geld hoef je het inderdaad niet te doen (bij grote plantages halveert het verschil zelfs ruim, door relatief goedkopere filters) maar bij 590 euro apparatuur, 400 watt bij 2 weken groei en 10 weken bloei, iedere 3 kweken een nieuwe 20 euro lamp en iedere 3 v.s iedere 4 kweken een nieuw 90 euro koolstoffilter en iedere 6 kweken nieuwe voeding a 100 euro, kost ongeveer 165.5 euro per kweek over 12 kweken v.s 158 euro per kweek over 12 kweken, het scheelt dus zo'n 7 .5 euro per kweek, of 4.53% van de totale kosten. dus ja, financieel boeit het niet echt. maar ja, voor status monitoring alleen is het het mij al wel waard (indien betaalbaar), stel b.v. dat je luchtvochtigheid ongezien eens de spuigaten uit liep, en je afvoer direct naar buiten. Dan kom je er wel mooi te laat achter dat je stank loopt te verspreiden.
  13. 3 jaar later.. Maar het hoeft geen geactiveerde koolstof te zijn als je een relatief groot filter gebruikt en/of het niet erg vindt met grotere regelmaat je koolstof te vervangen. Geactiveerde koolstof heeft een oppervlakte van zon 250 - 3500 m2 per gram. Houtskool - koolstof heeft een oppervlakte van zon 40 - 100 m2 per gram (en bamboo koolstof meer, maar ik kon niet precies vinden hoeveel, maar indien in dezelfde verhouding als de geactiveerde vorm, dan 3 x zoveel, dus 120 - 300 m2 per gram) Als je dus zo'n 5 keer meer houtskool gebruikt dan zon oud relatief groot koolstoffilter, dan moet je volgens mij redelijk in de buurt zitten van de capaciteit die daar op vermeld staat. Maar je kunt het ook zelf activeren. http://www.buzzle.com/articles/how-to-make...d-charcoal.html
  14. Nice, het kon ook bijna niet anders: http://purgo.nl/Koolstoffilter%20besparen.htm Zo maar eens een mailtje sturen wat dat moet kosten, want dat is precies wat ik zoek. (al was het nog mooier geweest als het ook kon schakelen, en alvast de backup afzuiger aan doet zodra het hoofdfilter vol zit.)
  15. Ja, die ken ik wel, maar dat zijn dus gewoon elektronische neuzen die gekalibreerd zijn om wietgeur te herkennen, nog steeds vet duur dus en uitvinden, tja, op zich sta ik er niet boven, maar het zou toch mooier zijn als er al wat bestaat (ook een wat reëelere kans op succes ), en ik kan me haast niet voorstellen dat dit niet het geval is, nu alleen nog vinden Die elektronische neuzen moet je trouwens ook steeds opnieuw kalibreren, terwijl als wij een sensor in de afzuigbuis plaatsen, alle geur gewoon wietgeur is.
×
×
  • Create New...