Jump to content

STUD

Members
  • Content Count

    40
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About STUD

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden
  1. STUD

    Meterstand Essent

    das dus bij een 35 ampere hoofdstop traag max. 7700 watt per uur. Geen enkele huishouden heeft dat al is het maar voor de helft comtinu ingeschakeld staan. Ik durf zelfs te stellen als je dubbele al hebt dus zo'n 8000kw p/jr krijg je al bezoek. En bij de nieuwe digitale meters die zijn aangesloten op internet kunnen ze individueel op kantoor zien wat ingeschakeld vermogen is en de meterstanden gewoon op afstand aflezen. Strookt het verbruik niet met het normale, dan zal hierin dieper worden ingekeken en krijg je een bezoek van de politie of het een positief of negatief voor je is. Iedereen die gepakt wordt en nog de oudere analoge meter heeft krijgt automatisch ook de digitale online. Je word dan dus gedwongen om te jatten voor de meter helaas.
  2. STUD

    Meterstand Essent

    hm......dit was mijn bericht!
  3. Mooi kamertje hoor, alleen ff je filter......je cap. daarvan is kleiner dan de afzuiger? dat betekent doorgaans stank in de latere weken!
  4. STUD

    Herrie lampen

    het zijn je starters die zoveel lawaai maken, je kan ze vervangen door veel stillere starters en dan hoor je niks meer.
  5. langer druppelen en vaker doet wonderen in dit geval. Wanneer je ph of ec meer afwijkt dan 0.4, druppel je simpelweg te weinig.
  6. ik heb wel een idee voor de koeling om het i.i.g. de helft koeler te krijgen. Ik begin ff van de koolstoffilter, filter naar een kist met steenwol kom ik van bovenaf in, aan de zijkant een buis diamtr25 met daaraan een 1300m2 buis vent. daarna weer een kist met steenwol waar de vent. in hangt, daarnaast weer een kist met steenwol waar ik in blaas met de vent. tot zover is het voor geluiddemping...maar nu, daarnaast een veel grotere kist waar ik in blaas waar een grote 3000m2 slak inhangt met een grote inlaat aan de overzijde ervan. Wat gebeurt is dat nu zo'n 50% meer koude lucht word aangezogen die word vermengt met de warme lucht. Ik geeft toe het is een bouwwerk en je hebt beduidend meer plaats nodig, maar om het spel mee te willen blijven spelen zul je dit soort rare constructies moeten gaan uitdenken. Iemand met een nog beter idee is welkom trouwens. Zoals gezegt......het is een kronkel van me, dus heb et zover nog niet in praktijk. grtz
  7. ik heb nooit het voordeel van h et systeem kunnen zien omdat er tog een substraat bij nodig is om het enigszins redelijk werkend te hebben en je m2 moet gewoon vol staan voordat je bloeit dat is met elk medium hetzelfde.
  8. mwah ik ben niet zo'n voorstander van afvalwater weer terug pompen, is voor mij zoiets als naar de wc gaan, behoefte doen, uit de pot halen, weer door de aardappels en bikken maar. Ec van 2.4 is idd wel hoog maar het kan wel als je dat heel strak kan h ouden, ikzelf zit altijd op een ec van 2.1 a 2.2 vanaf de 2e week bloei
  9. STUD

    spoelen

    spoelen doe je als je ec van je afvalwater 0.4 hoger is als je het in je watervat hebt, ik spoel dan met water afgezuurd op dezelfde ph als in het watervat en daarna weer met de normale ec nog ff na om de slabs weer op de ec waarde te zetten waar ik em wil hebben. Wat plantjes nie lekker vinden is schommelingen tussen ph waarden en ec waarden, je moet het zien als koffie drinken......elke dag 1 kopje, 3 suiker, beetje melk. Als jij dan de volgende dag koffie krijgt met 4 schepjes suiker en een volle scheut melk vind jij dat ook nie lekker toch?
  10. dat is idd een oplossing maar dan moet wel met kleinere vent. daarbij werken en proberen overdruk te vorkomen. Aangaande koude luchtlaag tussen de wanden......dat werkt niet. Ik heb wel een gesprek gehad met een militair en die vertelde dat hun voor infrarood en hittezoekende camera's als camouflagemateriaal jute gebruiken. Kan iemand dit bevestigen of nog beter......testen.
  11. tja...... hallo, dat is hun eigen schuld dat zij bezuinigd hebben op goede degelijke isolering van hun kweekhokje. Dat infraroodscannen is een probleem dat nu nog ff buiten onze macht ligt, maar weet zeker dat er erges hard aan gewerkt word om dit op te lossen
  12. idd, de lampen springen eruit bij een scan. Ze kunnen je zelfs vertellen hoeveel lampen er hangen .Ik haat die technologie Toch maar een kelder in de grond bouwen?haha Zoek maar es met google ofzo naar infrarrod foto's, dan heb je een idee hoe zo'n foto eruit ziet. Ik kan je zeggen dat rood op de foto heet is en geel warm en groen lauw, zegt genoeg over de nauwkeurigheid van infrarood ofnie?
  13. het kan makkelijker, moet je naruurlijk niet met 2000 kubbers beginnen maar wat dagt je van in het riool?
  14. nee hoor je moet wel ff aftrimmen op 1 a 2 graden, dus bij 27 afzuigen tot 26 a25 grdn. Trouwens hoe wil jij het dan doen met verschillende buitentemperaturen steeds, hoe dan oook met of zonder dimmer.......schakelen doet ie tog.
  15. je bent al in de gevarenzone met 4 lampen, vooral in deze tijd van het jaar wanneer de buitentemperatuur steeds lager word.
×
×
  • Create New...