Jump to content

Stabilo

Members
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Stabilo

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Bedankt iedereen voor de antwoorden! Ik dacht eerst is te proberen met een brandnetel extract, is zien wat het geeft... Nu hopen op lekker veel lowryder zaadjes Zal zo snel mogelijk is een foto posten van mijn opstelling!
  2. Beste mede-wietforummers , Enkele weken geleden (1 mei) stak ik 4 zaadjes tussen de watten, 2 lowryders en 2 bbq's (bwana's balcony queen). Beide besteld bij frobanken. Ik heb ook deense soortjes besteld maar dit jaar niet echt de ruimte om deze optimaal te benutten. Nu heb ik een vraag over de lowryders: 1 ervan is een week geleden is volle grond gegaan, dit is een mannetje geworden. De andere ging in een redelijk grote pot met potgrond, ik vermoed dat het een vrouwtje is. Met deze 2 lowryders zou ik graag een zadenkweek doen. De 2 bbq's staan naast de mannelijke lowryder in volle grond. En zo kom ik bij mijn vraag: Kan de lowryder de bbq's bevruchten? Ik vermoed dat de bloeiperiode van de bbq's nog even op zich laat wachten dus het lijkt me geen kwaad te kunnen. Kan dit kloppen? De bbq's zijn echt bedoeld voor wietkweek , en als ik een mannetje heb doe ik samen met een vriend hiervan een zadenkweek. Verder heb ik bij al mijn plantjes ook wat kleine zwarte beestjes onder de bovenste bladeren, enig idee wat dit is en hoe dit te bestrijden valt? Zouden het kleine mieren kunnen zijn want er bevinden zich ook 1 a 2 mieren bij deze kleine beestjes. Alvast bedankt!
  3. Bestelling geplaatst bij froebanken: DCF - BBQ - Bwana´s Balcony Queen DCF - Lowryder #2 - F3 DCF - Royal Dane X Thyphoon 09 Maar nog niet moeten betalen, en heb al orderbevestigingsmail gehad.. Iemand die weet hoe de betaling in zijn werk gaat? of is dit nog niet voor meteen? thx! Edit: betaling in orde!
  4. Hi iedereen, Na mijn eerste kleine buitenkweek vorig jaar, heb ik dan toch besloten om in actie te schieten (iets te laat, ik weet het ) Mijn plantje stond vorig jaar eerst in een pot en heb ze daarna overgezet in volle grond. De opbrengst was niet slecht, al weet ik niet precies om welke soort het ging. Dit jaar wil ik iets gelijkaardig doen, maar op iets (3 vrouwelijke planten) grotere schaal. Ik ben wel, zoals iedereen waarschijnlijk, geinteresseerd in die Henkes Lolland, maar vind ze nergens. Ook niet op froebanken. Wat ik wel vind en denk te bestellen is het volgende: AK47 Auto x Erdpurt/White Widow Owen's Danish Gold Royal Dane X Thyphoon 09 Allemaal vrij goedkope zaadjes, maar wat vinden jullie ervan? Iemand een idee of ik die Henkes Lolland nog kan vinden? Alvast bedankt!
  5. Haha, wat een discussie Ik geef ze al enkele dagen geen water meer. De regenbuien volgen elkaar de laatste dagen vlot op. Iemand trouwens een idee welke soort plant dit is? Ik heb er namelijk geen idee van
  6. Oke, bedankt iedereen voor alle info. Plant staat nu mooi in de volle grond. Als de zon schijnt heeft ze ook heel veel zon. Is het aangeraden om binnen een week of 2 bloeivoeding te geven? Of heeft dat geen effect op planten in volle grond?
  7. Ik denk een 5-6 uur zon per dag. Voor de rest van de namiddag staat er een bom voor dus volle schaduw is het niet. Ik ga ze toch in de grond steken denk ik:) Is bloeivoeding dan ook aangeraden? Merci! Edit: ze staat in de volle grond, heb een 30-tal liter potgrond gebruikt, de rest is gewone aarde (gezond want veel regenwormen:)). Ze staat op een beter plaats, hier heeft ze vanaf de late ochtend (10u) een hele dag zon.
  8. Ok, wat ik misschien ga doen is een goedkope ph meter in de brico halen. Naar het schijnt kosten ze daar 8 euro ofzo. Dan ga ik ook terugschakelen op mijn groeivoeding(7-5-6). Tot wanneer doe ik dit best? Nog een week of 2? Dan ga ik ook zien voor bloeivoeding voor erna. Nu weet ik dat de pk 2,5 - 2,5 moet zijn, iets in die aard zal ik wel vinden. Ik heb altijd regenwater gegeven, ik zal wel zien wat dat geeft met die ph meter, maar heb er nooit last mee gehad. In de volle grond kan ook, maar daar heeft hij niet de hele dag zon (wel licht). Wat doe ik het beste? thx!
  9. Allright, daar heb je gelijk in. De voeding die ik nu had kwam al van de aveve, dacht dat ik met de npk 6-6-6 goed zat. Welke npk haal ik dan nu best? Al voor bloei (dus hoge pk?)? Maar dan zal ik er nu op letten dat ik er voor groene planten haal:) Ik heb ook al gelezen dat voor tomaten of buxus soms goed zijn werk doet. De plant heeft een dikke stam, maar idd weinig vertakkingen enzo. Plant op zich ziet er wel stevig uit. thx voor de info!
  10. @ kannabis: Ok, ik geef je volledig gelijk, maar het is een investering natuurlijk. Heb je tips waar ik zo'n meter kan kopen? (in belgië dan:)) En welke goede merken zijn? Maar zo houdt het waarschijnlijk ook niet op. Want hoe krijg je de EC waarde van 0,2 naar 1,6? Toch ook door een product of bepaalde voeding bij te kopen? Bedankt voor de hulp alvast @ amnees: Ok, ik zal het even opzoeken. Is het sowieso verstandiger om ze in een grotere pot te zetten? Minder problemen dan? Ik wil wel niet dat m'n plant nog veel in de lengte groeit maar ik fim wel regelmatig. Thanks!
  11. Hello iedereen! Zal me even kort voorstellen. Ik ben een jongeman uit België en ben deze lente voor het eerst beginnen kweken. Ik had slechts 2 stekjes (gekregen, geen idee welke soort) waarvan 1 een mannetje bleek te zijn. Resultaat: 1 vrouwtje bleef over. De groei ging over het algemeen goed denk ik. De plant heeft altijd buiten gestaan, in basic potgrond. Ik heb ze af en toe groeivoeding gegeven. Ik ben zeer low budget gegaan, mede omdat het mijn eerste - zeer amateuristische - kweek is. Dus ik weet geen exacte ph, en ec kan ik ook niet meten. De plant is ondertussen een 2 meter hoog, en sinds een kleine 2 weken beginnen er bladproblemen op te duiken. Ik heb me al rotgezocht op dit forum, maar echt een concrete (low-budget) oplossing vind ik niet. Ondertussen geef ik voeding van Gardiflor (niet speciaal voor cannabis), npk 6-6-6. merk: rozekorrels (vloeibaar), universele mest voor sporenplanten. Water: op hele warme dagen, 3 liter per dag. Anders 3 liter om te 2 dagen. Omschrijving: Meest duidelijk op de foto's denk ik. Grote bladeren, beginnend onderaan, worden geel. Dit begint vanuit de punt en werkt zich zo een weg op. Daarna drogen ze uit en krullen ze op, waarna ze afvallen. Ook zijn de steeltjes, vooral onderaan, allemaal paars. Wat heb ik al geprobeerd: Voeding beginnen geven, minder water, meer water, en een extract van brandnetels omdat ik dacht dat het misschien een stikstoftekort kon zijn. Moesten jullie kunnen helpen zou dat fantastisch zijn Ik heb de microbe wel te pakken en zou graag deze eerste kweek toch deels succesvol afronden. Alvast bedankt! De plant zoals hij momenteel is: De problemen:
  12. Stabilo

    Eerste kweek

    Foto's van mijn eerste kweek: - stek, buitenkweek. - in potgrond, ph 6.5 dacht ik. - ec? geen idee wegens geen ec meter. - water: hele warme dagen, 3 liter per dag. anders 3 liter om te 2 dagen. - voeding: npk 6-6-6. merk: Gardiflor rozekorrels (vloeibaar). universele mest voor sporenplanten.
×
×
  • Create New...