Jump to content

'Allo 'Allo

Members
  • Content Count

    122
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About 'Allo 'Allo

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Daar heb ik wat soortjes vandaan dit jaar, betrouwbaar, kwaliteit weet ik nog niet maar zal wel goed zitten, en goede klanten service als je een mailtje stuur ofzo (int engels) heb je binnen een dag reactie (ook vragen over soorten nadat je ze al binnen hebt worden zonder problemen uitgebreid beantwoord)
  2. Ola! ziet er goed uit. die masten zocht ik nog info over dus komt mooi uit. heb vorig jaar ook tabak gekweekt, ik zie dat je voor sigaren tabak hebt gekozen zwaar spul, die bladeren zullen wel heel kleverig worden van de tar in die planten. wees wel voorzichtig met die tabak, geen voeding geven als ze beginnen met bloeien. bloeiende tabak planten zijn echt enorm mooi snap niet waarom ze niet overal in alle tuinen staan, maar voor goede tabak moet je al die bloemen eraf blijven hakken (elke paar weken moet je dat checken want die dingen groeien zo snel dat er altijd wel nieuwe groeien. bloemen moeten er ook af om ervoor te zorgen dat de bladeren van de plant geel worden. (bij burley zullen ze echter nooit echt geel worden) heb je trouwens al gekeken hoe je ze gaat curen (laten rotten zonder dat het gaat rotten)? heb nog tabak liggen dat niet gecured is van vorig jaar.. dat spul is echt niet te roken. tabak planten zullen wat insecten uit de buurt houden (pure nicotine word gebruikt als insecticide 1 druppel op je huid is dodelijk) dus om je wiet neer zetten is zeker geen slecht idee! al had ik vorig jaar wel wat problemen met spint aan het einde van het jaar op de tabak. op hete dagen kan je die plantne bijna zien groeien.
  3. vorig jaar heel veel kleine wietjes weg door konijnen.. bij brandnetels blijven ze ook weg. bramenstruiken leken vorig jaar wel hun beveiliging tegen indringers. ik geloof niet dat een paar planten echt koijnen en reeen weg houden, ik denk dat ze uiteindelijk door die planten heen gaan om bij het lekkere plantje aan te komen. honden, katten en mensen uitwerpeselen en haar lijkt me een stuk effectiever. dat gaat em worden dit jaar ^^
  4. zo zo die soorten zijn zo'n beetje ook alle soorten die ik ga gebruiken, heel leuk ga ik deze volgen
  5. De F1,2,3 etc geven de hoeveelheid generaties weer waarmee het soort met elkaar gesext is. F1 zijn de zaden dat je krijgt door 2 verschillende soorten met elkaar te kruizen. De F1 is het meest homogeen (lijken allemaal op elkaar) dit komt omdat de moeder en vader plant allebij hun genen daargeven en ze in de F1 in balans met elkaar zijn. De F2 en verdere generaties zijn de generaties waar echt het gevecht losbreekt welke (vele) eigenschappen dominant zullen worden (dus moeders genen of papa's, of mix, iig heel veel mogelijkheden). De f2 en f3 kan je dus als het meest verschillend zien en je zal dus met dat zaad enorm veel verschillen per plant zien, na de F8 of F9 is bij de meeste planten dat gevecht tussen de genetische eigenschappen over en zullen de planten bijna geheel homogeen zijn. zaden kweekje kan je uiteraard doen, verwacht wel redelijke variatie tussen de planten, wel heel goed de beste planten uitkiezen om mee te sexen op die wijze kan je zelf nog heel goed bepaalde eigenschappen sturen die in voortgaande generaties moeten terugkeren.
  6. ik hoop niet dat je het in van die emmers gaat doen als op die foto dus op hoeveel spots ga je het doen? ga je met een tractor alles omploegen of ga je daarvoor lopen scheppen ? Ik hoop voor je dat jij het laatst lacht. Ps, ik zou als ik jou was vanaf nu geen getallen meer noemen, pittige recipe of disaster om het zo allemaal even te gaan vertellen.
  7. http://www.wietforum.nl/Voor-al-uw-natte-j...men-t76602.html De grond zal wel behoorlijk goed zijn dan, ik denk niet dat je er heel erg veel aan de grond moet veranderen. als de voedingstoffen al in de bodem zitten zal je voornamelijk het bodemleven vernietigen als je er nu in gaat scheppen, zonder dat je de grond echt daadwerkelijk heel erg veel verbeterd. (schimmels die je plant aan voeding helpen, systeem van insecten die insecten in balans houden, bacterien en insecten die organische stof omzetten in voeding die voor je planten bruikbaar zijn etc). voor zandgrond zou ik heel wat organische stof erbij gooien, die houd voeding en water goed vast.
  8. Het ziet er mooi uit! zo'n net geplant bos is een mooie plek. hoe zit het met de ondergrond, wat voor soort grond is het? zand/klei/venig. en hoe zit het met de grondwaterpijl ? @ smoothie, good luck..
  9. ik geloof dat ik laatst nog comment van indoflow ergens in een topic gelezen heb. Hij zei daarin dat als je leuke resultaten wilt halen met Royal Dane je niet later dan de 2de week van mei moet gaan zaaien, daarna krijg je een stuk meer tegenvallers. of iets in die richting. dus een zaai time spawn van 3 weken ongeveer. laatste week maart tot 2de week van mei. Als je wiet trouwens vergelijk met bijv planten uit de solanum familie (tomaten, pepers, aardappelen) dan is de kieming van de wiet plant wel heel erg sterk. ze zijn makkelijk en snel ontkiemt en zijn al behoorlijk sterk als ze beginnen, weinig moeite ook om de rest voorbij te groeien. Dat is echt wat me het meest verbaaste afgelopen jaar tijdens me eerste grow. brandnetels zijn ook hardnekkig maar van de duizenden zaden die er van elke brandnetel vanaf komen zullen er maar enkele succesvol zijn ^^ @ lion, wat blijft er van over als die toppen gedroogt zijn? (krimpen ze veel?)
  10. Lekker tussen de brandnetels spelen
  11. kwam een vriend bij de politie kreeg hij al zijn telefoon, msn en sms gesprekken over de laatste 2 jaar voor hem gelegt. 2 jaar geleden had hij iets gezeik met vuurwerk daarna abrupt mee gestopt. zonder concreet bewijs zijn al die gesprekken nog steeds waardeloos wat je er ook in zegt.
  12. idd heel erg goed na denken over wie je maatje word.. moet groene vingers hebben! mooie plekken! ben jaloers. als die bramen en rozendortels daar al zo gigantisch groeien zullen die wietjes het daar ook goed naar hun zin hebben. Je moet denk ik wel goed uitkijken dat de bramen niet teveel gaan overnemen.
×
×
  • Create New...