Jump to content

S.D

Members
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About S.D

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ik vond vandaag in één van mijn planten gaatjes. Andere 4 planten hadden nergens last van. Kan dit kwaad? Dank
  2. S.D

    Toprot

    Hallo. Ik heb twee Heribei's in de tuin staan. Eén met vrij dikke toppen en één met dunne toppen. Die met dikke toppen ben ik nu elke dag grammen rot van af aan het halen. Er zijn toppen waar alle trichomen bruin van zijn maar er zijn ook nog genoeg toppen met rode trichomen. Elke dag is er dus weer nieuwe rot (en ik speel op safe; knip genoeg weg). Wat moet ik doen? Vroeg oogsten? Uit laten rotten en voor een paar kwaliteitstoppen gaan?
  3. S.D

    Zadenkweek

    Doe ik zeker! Nu heb ik 20 zaden die ik eerst een dag of 5 in een gripzakje in de garage heb bewaard (droog, donker, graad of 13 gemiddeld denk ik), daarna 5 dagen in de koelkast (tot nu dus). Kan ik die direct uit de koelkast in de grond stoppen of moeten ze ook nog een tijdje buiten de koelkast? En is het goed om die andere +/- 120 zaden die eerst een week in hun top gedroogd hebben en daarna de koelkast in zijn gegaan, voor langere periode (maanden/tot volgend jaar) in de koelkast te bewaren? Nogmaals hartelijk dank.
  4. Omdat er geen reacties kwamen op mijn posts was ik er maar even mee opgehouden. Nu er is nieuws is, zal ik jullie dat wel even mededelen. De twee Heribei's in losse potten gaan, naar weersomstandigheden, goed. ëén is 85cm bij 60cm en de andere is 65cm bij 50 cm. Laatstgenoemde heeft vandaag voor het eerst witte haren laten zien! Dan had ik nog een mannetje en een vrouwtje (Diesel Lowryder) voor een zadenkweek. Ging boven verwachting; ruim hondervijftig! zaden heb ik er uit mogen vissen. Dat is exclusief de zaadjes die ik er niet goed genoeg uit vond zien. Ben er erg blij mee. Uiteindelijk bleef er 1 vrouwelijk Lowryder over voor wiet, maar daar is helaas nagenoeg niks vanaf gekomen. Zodra er weer echt wat te melden is horen jullie van mij!
  5. Voor dat kleine beetje knipafval wat ik over ga houden van mijn 2 Heribei's wil ik wat kopen om het makkelijk te zeven voor hasj. Werkt dit een beetje en kan je het vaak gebruiken; http://azarius.nl/headshop/extraction_systems/hashmaker/ ? Of kan ik beter één van de volgende twee kopen; http://azarius.nl/headshop/extraction_systems/00_pocket_box/ http://azarius.nl/headshop/extraction_syst...en_with_magnet/ Alvast bedankt!
  6. S.D

    Zadenkweek

    CD, je bent geweldig. Heb helaas nu al 20 zaden een week in een gripseal zakje in de garage in de kast laten liggen, maar ga ze nu snel in de koelkast doen. Zal ik ze dan gewoon in het gesloten zakje laten? En wat zijn je gedachten over de producten die ik aankaartte? Dankje!
  7. S.D

    Zadenkweek

    Ik heb met één man en één vrouw (Diesel Ryder 2) geprobeerd zaden te kweek. Er zit heel wat zaad in, dat heb ik er voor het grootste deel uitgehaald tijdens het knippen (zo'n 40 zaden, 25 over gehouden die er het beste uit zagen). Nu zitten er al 5 bijna een week in spongepots maar er gebeurd niets. Moeten zaden rijpen? Heb ik te vroeg geoogst? Er zitten ook nog tientallen zaden in de toppen die liggen te drogen, is het goed als ik die er pas over een week uit haal? Alvast bedankt. En om nog een topic te sparen gelijk een andere vraag; Voor dat kleine beetje knipafval wat ik over ga houden van mijn 2 Heribei's wil ik wat kopen om het makkelijk te zeven voor hasj. Werkt dit een beetje en kan je het vaak gebruiken; http://azarius.nl/headshop/extraction_systems/hashmaker/ ? Of kan ik beter één van de volgende twee kopen; http://azarius.nl/headshop/extraction_systems/00_pocket_box/ http://azarius.nl/headshop/extraction_syst...en_with_magnet/ Alvast hartelijk dank!
  8. Hallo! Volgens omschrijvingen (bruine haren, neemt niet veel water meer op) zou ik nu kunnen gaan oogsten, maar omdat dit mijn eerste plant is wil ik eerst even wat zekerheid. Het is een Diesel Ryder Autoflower die nu ruim 3 maanden oud is (vroeg begonnen). Hoofdtop: Ander topje: Ja, jullie zien het goed. Zit amper wiet aan. Maar ze hebben de eerste twee maanden nauwelijks zon gezien.
  9. Hahahaha, was te verwachten zoiets. Zou wel de kans vergroten! Ik denk dat ik al telaat ben, vrouw heeft la enige tijd (inmiddels veel) haartjes en de mannen hebben al meerdere keren hun bloemetjes losgelaten met stuifmeel. Desalniettemin de twee andere mannen nog apart gezet...
  10. Sorry als het niet duidelijk was; Voor de zadenkweek heb ik 1 vrouwelijke Diesel Ryder en 3 mannelijke Diesel Ryder's. Die twee Heribei's kwamen in het verhaal voor omdat ik me afvroeg of het kwaad kon dat deze 2 meter verder weg stonden. Kan ik niet iets anders nuttigs met de twee minder mooie mannen doen? Steeltjes waar zaadjes aan zitten afknippen zodat er meer voeding naar de toppen gaat ofzo?
  11. Bedankt voor jullie antwoord. Dus de mooiste man bij de vrouw, ga ik doen. Ben ik daar misschien al te laat mee? Bloei is 1,5 a 2 weken geleden begonnen en staan al die tijd al met zn allen bij elkaar...
  12. Hi! Ik ben inmiddels in het bezit van 2 Heribei's (vrouwen) en 4 Diesel Ryder's (1 onbekend, 1 vrouw en 2 mannen). Nu wil ik die mannen gebruiken voor het zaad. Hierover heb ik een paar vragen; Ik lees overal dat je gewoon de man naast de vrouw moet zetten en de natuur dan zijn werk doet, klopt dit? Is er helemaal niks extra's wat ik kan doen? Is 3 mannen bij 1 vrouw teveel of gaat dat goed? Is de wiet van de vrouw over een aantal weken nog wel te gebruiken? Is het legaal om het zaad wat je wint te verkopen als particulier? Ik heb op twee meter afstand van de Diesel Ryder's, de Heribei's staan. Is dit een probleem ivm kruisen/moet ik ze verder weg zetten of kan ik ze gewoon daar laten staan zonder dat het problemen oplevert? Alvast bedankt, Sam
  13. Zo, inmiddels een maand later de volgende update. Reden dat ik geen updates heb gegeven waren o.a. geen zin en weinig te zien. Groei ging niet zo hard afgelopen weken (muv vorige week) door het weer. Afgelopen week zijn ze echt de lucht in geschoten, ongelofelijk. Ongeveer drie weken geleden heb ik drie Diesel's in de volle grond gestopt. De grond was waarschijnlijk niet goed genoeg voor ze, want de groei stond stil en bladeren bleven slap hangen. Ook nam de grond amper water op. Gelukkig heeft de zon ze goed gedaan en zijn ze iets gegroeid. Hieronder de foto's (inmiddels dus twee maanden oud). Vrouw! Nog onbekend, ik vermoed dat het een vrouw gaat worden. Man, heeft al een maand een paarse steel. Dan de twee belangrijkste. Deze een maand geleden in 40% kokosgrond - 60% tuinplantengrond gezet met bij allebei 3 buffertabs, 15l per plant. Stond ook een tijd lang stil, bladeren bleven slap hangen maar de afgelopen week hebben ze extra hard gewerkt om op schema te komen denk ik. Je ziet ze gewoon groeien! Dan heb ik ook nog de Diesel's die in +/- 2L potten staan. Hiervan is er één mooie vrouw, twee mannen en één nog onbekend. Ik wil de mannen gaan gebruiken voor zaad, is het voldoende om de vrouw gewoon dicht bij de mannen te laten staan voor goed bevrucht zaad? Chick! De mannen; Nog onbekend: En dan heb ik nog een dwerg, twee maanden oud en groeit maar niet door. Wel leuk om te zien. Bonzai Dus ik zit nog met de vraag; kan ik de vrouwelijke Diesel gewoon dicht bij de mannen zetten of moet ik verder nog iets doen voor goed zaad? En moeten de Heribei's er ver vanaf staan of is twee meter voldoende? Bedankt, Sam
  14. En ze zijn weer een week ouder. De afgelopen dagen echt keihard gegroeid. Eergisteren zijn de drie Heribei's helaas omgewaaid toen ze buiten stonden, hingen helemaal slap. Ze zijn al aardig gestrekt en beginnen inmiddels te hangen, tijd om ze vast te maken. Ook tijd om voor altijd naar buiten te sturen aangezien mijn moeder ze niet meer in huis wil. Twee Heribei's gaan in een 17L pot, drie Diesel's gaan in de volle grond en vijf Diesel's gaan het bos in. De laatste (kleine) hou ik nog even in de vensterbank, kan leuk zijn als cadeautje binnenkort. Tijd voor een sfeerimpressie; Vooraan 3x Heribei, achteraan 8x Diesel Links 3x Heribei, rechts 3x Diesel die ontkiemd zijn tussen de watten. In het midden de laatbloeier, die gaat dus de vensterbank in. De Diesel's uit spongepot. Vooral rechtsachter begint aardig te hangen. Wanneer worden die stengels eens wat dikker? Zie nu pas dat ik een 'e' ben vergeten Heribei! Veel zonuren gewenst voor volgende week
  15. Een week verder, tijd voor een update. Ik kan wel concluderen dat 12 van de 13 zaadjes het hebben gehaald. Eén AF is niet ontkiemd, die zat tussen de natte watten. De plantjes hebben, zoals jullie wel zullen begrijpen, weinig zon gehad. Zolang de temperatuur buiten boven 8 graden is en het niet (hard) regent staan ze buiten. Ze zijn aardig gestrekt en sommigen begonnen te hangen dus die heb ik vast gezet. Inmiddels is het derde blad aardig gegroeid en bij sommigen zie ik al beginselen van het vierde blad. Vanaf volgende week donderdag weer mooie temperaturen, ben benieuwd hoe hard ze dan gaan.
×
×
  • Create New...