Jump to content

B.Wong

Members
  • Content Count

    124
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About B.Wong

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Edit: Na het nogmaals doorlezen van de handleiding ben ik achter belangrijke informatie gekomen: Toch durf ik het zonder goedkeuring te installeren.
  2. Beste, Op advies van jullie heb ik in mijn vorig topic besloten om voor een verwarmingsmat te gaan plus thermostaat. Nu snap ik alleen niet hoe ik de verwarmingsmat op de thermostaat aansluit. Hieronder een gedetailleerde foto van de thermostaat-aansluiting: Is er iemand die mij even op weg kan helpen. Ik heb 10mm dikke tempex voor tussen de mat en de planten, dit om direct contact met de planten en de warme mat te voorkomen. Alvast bedankt, Wong Ik heb een vermoeden dat de grijze kabel (van de verwarmingsmat) bij load erin moet. Verder moet ik een 2de kabel met stekker maken die ik in de overige 2 ingangen van load (AC) plug, deze gaat in het stopcontact. Helemaal rechts moet ik het witte kabeltje (de voeler/meter) inpluggen. Zit ik in de richting ?
  3. Bedankt !! Lichtslang idee geschrapt, bestelling geannuleerd en nu het volgende besteld: http://www.budgetheat.eu/141-ecofloor-budget-4mm-vloerverwarming-160w-m2-incl-thermostaat-100820011.html & http://www.budgetheat.eu/52-plafond-en-wandverwarming-60cm-breed-200w-m2-204021.html Afmetingen hok: 90x55x240 (lxbxh) Afmetingen wandverwarming 100x60. De achterwand zal verwarmd worden. Op de thermostaat zijn beide verwarmingen afzonderlijk instelbaar. Denk dat ik de vloerverwarming 24/7 op 22C zal zetten en de wandverwarming op 12/12 wanneer de lamp uit is. De vloerverwarming is grotere dan het vloeroppervlak. Zou het een probleem zijn om het net een keer dubbel te vouwen? Zal ik op het net gewoon weer de 2cm dikke hard geperste isolataieplaat leggen en daarop de vijverfolie plus potten? Bedankt tot zo ver heren! @Michel T, wat voor beveiliging zou ik er tussen moeten zetten? Ook als ik de netten afscherm met het waterdichte vijver-folie?
  4. Hallo, Omdat het in mijn kast nogal kan afkoelen wanneer de lamp uit staat, wil ik graag een bodemverwarming maken van een lichtslang. Aangezien dit in stroomverbruik goedkoper is dan een 1000watt verwarming, die overigens ook nog lawaai produceert. Plan van aanpak: Betonklinkers van 3cm dik waar ik de slang wil opleggen. Zelfde idee als vloerverwarming in betonnen vloeren eigenlijk. Dan heb ik bakstenen van 10cm breed waar de triplex bodem + isolatie + 2laags vijverfolie op komt. Ik heb voldoende stenen om het doorzakken van de bodem te voorkomen*. Electro vraag: Nu zat ik te denken aan een automatische temperatuurregelaar die de lichtslang aan en uitschakelt. In eerste instantie zat ik te denken aan een tijdklok die de lichtslang aan en uit zou schakelen. Maar uit ervaring weet ik dat lichtslangen ontzettend heet kunnen worden. Het lijkt mij dus beter voor de brandveiligheid en de bodemtemperatuur om er een regelaar tussen te plaatsen. Op conrad kwam ik dit tegen: https://www.conrad.nl/nl/temperatuurregelaar-43-c-16-a-230-vac-50-mm-x-33-mm-x-19-mm-ic-inter-control-143211249d01-1-stuks-534291.html?sc.ref=Homepage De productinformatie heb ik gelezen. Alleen is mij niet helemaal duidelijk hoe ik deze moet aansluiten en of ik eventueel het bi-metaal kan verlengen om deze net tussen de isolatie en de vijverfolie te plaatsen. Optie 2: https://www.conrad.nl/nl/voltcraft-tcm-220-temperatuurschakelmodule-30-tot-70-c-126609.html Kan iemand hier mij meer informatie overgeven? Ik ben een handig en technisch persoon, alleen op het gebied van electro schiet ik enorm te kort! Mijn boerenverstand zegt dat temperatuurSCHAKELmodule, een module is die bij een bepaalde temperatuur gaat schakelen. Het lijkt me dat dit de goedkoopste oplossing voor mij is, maar hoe deze precies werkt en hoe ik deze kan instellen/aansluiten is mij niet helemaal duidelijk. Opmerkingen en advies zijn van harte welkom! Een vervangende oplossing is ook welkom ) Alvast bedankt! Groetjes Wong
  5. Krijgt de temp. niet lager dan 29 graden
  6. Hé el oro, Heb nu niet de mogelijkheid om jou foto uitgebreid te bekijken. Zal hem vanavond eens goed observeren en miss zelf fotograferen. Snap dat het allemaal stukke duidelijker werkt maar wilde het in eerste instantie niet doen ivm bewijsmateriaal voor eventuelen blauwe vrienden die deze site in de gaten zouden houden. Gr B Wong
  7. Dus de inlaat die ik net boven de potten heb zitten moet k dichtmaken en helemaal boven in maken met een LVS. Alleen komt deze dan bij de afzuiger te hangen dus dan zuigt die de frisse lucht af.
  8. Ik heb een 160mm slang besteld en een 150mm actieve inlaat. Hoop dat het hiermee verholpen is. El oro verde, wat bedoel je met een LVS?
  9. Djbroertje bedankt! Had de afzuiger even wat minder laten draaien ivm de herrie maar toen is de temp naar 35 graden gestegen. Krijg de temp niet meer omlaag .
  10. Inactief, heb gewoon een gat. De slang is 3meter. Heb de lamp nu even uitgezet om de temperatuur terug te laten. Kan het kwaad dat het voorlopig 30 graden is? Is voor de geur niet in huis te krijgen perse een sonoconnect nodig? Of ruik je bij een 160mm ongeisoleerde slang ook niks? Het gatn naar buiten is 125mm. Dat dan ook vergroten?
  11. In actieve inlaat. Ga het gat meteen vergroten. @knakenpoetser; Dan kan ik toch net zo goed een niet geisoleerde slang pakken @djbroertje: 3x de diameter? Of 3x het oppervlakte?
  12. Temp is constant 30 graden terwijl de trafo op 25 staat. Afzuiger plus clip ventilator trekt het gewoon niet.
  13. Afmetingen: 90x52x210 Set up Gavita 400watt S vent trafo met 550 watt slakkenhuis ventilator in stalen box. Diameter 160 Hier heb ik een sonoconnect 127 slang aan zitten. Dit omdat ik max 160mm diamter kan wegwerken in huis en deze is geisolleerd buitenwerkse diameter 160. Het moet muisstil zijn maar het maakt een tering herrie. Mijn inlaat is 100mm diameter Denk dat ik het probleem al gevonden heb en dat is de te dunne sonnoconnect. Maar wat kan ik dan beter doen. 160mm buis kopen die niet geisoleerd is of ? Moet dit echt snel verhelpen!
  14. Ja voor het drogen! Gaat het knippen veel makkelijker en beter!
×
×
  • Create New...