Jump to content

kob

Members
  • Content Count

    35
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About kob

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. hey! Ik heb dit jaar 2 planten staan. Ik was nogal laat met het kiemen (2de helft van mei) maar uiteindelijk lijken ze het nogal goed te doen. Vorig jaar had ik een paar planten staan maar uiteindelijk was de oogst nogal tegengevallen (toprot tgv het vochtige weer...). Wil iemand mij wat helpen/begeleiden zodat het dit jaar beter afloopt? Ik ben namelijk nogal een leek op het vlak van wiet kweken. Een foto: Moet ik naar grotere potten verpotten? Ik gebruikte gewone potgrond en gaf tot op heden enkel regenwater. Zou ik beter wat speciale voeding toevoegen? Zo ja, dewelke? Ik woon in belgiƫ en ben dus eerder op zoek naar producten die hier gemakkelijk te verkrijgen zijn... Alvast bedankt voor jullie raad!!
  2. kob

    2014

  3. OK dan laat ik ze nog even staan (hopend op goed weer....) De eerste tekenen van bloei waren begin augustus maar nauwkeurig weet ik het niet... Vanaf volgend jaar hou ik het zeker beter in 't oog! Een microscoop zal ik mij ook maar best eens aanschaffen... Bedankt voor de reacties!
  4. hey! ik heb 3planten staan: plant1: plant2: plant3: Lijkt het jullie tijd om deze planten te oogsten? Ik heb de nieging ze nog even te laten staan. (nr3 lijkt misschien het 'oogstklaar-st'?) Het regent weinig maar anderzijds is het ondertussen al een stuk kouder geworden.... Ook zijn mijn planten niet meer in top vorm... Ze hebben veel gele en gehavende bladeren ondertussen. ik heb helaas geen microscoop. ALvast bedankt voor de raad!!!
  5. als je elke dag 4 minuten hebt wel... ok, thanks voor de instucties! (benieuwd of dat goedkomt... ;-)) maar nu begin ik ook te twijfelen aan plant1... onder de draadjes zie ik iets bolvormig. zijn dat dan ook BALLEN? zoja, dan vrees ik dat ik er niet zal komen met die 4minuten... (nogmaals bedankt!)
  6. inderdaad dat vreesde ik dus al. 'dagelijks erafhalen' -> is dat echt realistisch??? alleszinds bedankt voor de reply!
  7. beste wietforum, kan iemand mij helpen aub. ik heb mijn haagschaar klaar liggen maar ik zou niets willen waar ik achteraf spijt van zou krijgen.... BEDANKT!
  8. kan iemand mij helpen aub? ik heb momenteel 4 planten buiten staan. 2 in een pot en 2 in volle grond: plant 1 & 2: detail van rechtse: de linkse: ze zien er niet al te best uit maar beide lijken mij vrouwtjes te zijn die linkse: zou een te veel aan water de oorzaak kunnen zijn van het geel worden van de bladeren? plant 3 & 4: detail van rechtse (een mooi vrouwtje me dunkt): de linkse: PANIEK: deze lijkt mij een herma? kan iemand dit bevestigen?
  9. net verhuisd en eindelijk een eigen tuintje! Ik was al lang van plan zelf te kweken maar nu is het dus eindelijk realiteit. Cheers! K-O-B
  10. Eindelijk heb ik mij ook eens gewaagd op het kweken van mijn eigen 'plantjes'. Een kennis had mij een paar zaadjes gegeven (geen idee de welke...). Uiteindelijk heb ik 3 plantjes in de volle grond gepland. Ziehier een paar fotos: 1. 2. 3. 4. 5. Waar ik woon blijft het lastig om te kweken... en ik vrees dus dat mijn plantjes te groot aan het worden zijn... (buren, je weet wel...). a: Zou het verlies (te) groot zijn moest ik wat takken afknippen? Of kan het net de andere takken ten goede komen? Feit is dat de planten te groot worden! Zoals jullie kunnen zien op foto 2 zijn de planten nog steeds niet in bloei.... b: Kunnen jullie inschatten wanneer het 'echte' bloeiproces zal starten? c: Tot dusver heb ik ze nog niks van voedingstoffen gegeven. Het idee leek mij wel ok om de plantjes hun eigen weg te laten gaan... Anderzijds lijkt het mij nu toch wat lang te duren... Wordt het dan toch tijd voor iets extra? d: het zijn alle drie vrouwtjes juist? DANK voor jullie raad!!
×
×
  • Create New...