Jump to content

Hydrologisch

Members
  • Content Count

    79
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Hydrologisch

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Dit topic moet sticky worden!! Allereerst Wietefras bedankt voor het openen van dit topic en het delen van jouw informatie. Het is werkelijk een prachtig project. Ikzelf was namelijk met precies hetzelfde bezig. Ik was alleen nog niet zo ver gevorderd met het vinden van de juiste spullen zoals jij, dus dit topic is een snelle stroomversnelling vooruit voor mij. Het is een mooi systeem en ik volg je dan ook. Zodra ik mijn bijdrage kan geven zal ik ook het 1 en ander toevoegen.
  2. Je vroeg meerdere keren om dat verslag van SpeesCees. Hij, of iemand in zijn omgeving heeft inderdaad hetzelfde gedaan. Want daar heeft hij het 1 en ander over geschreven in Essensie welke ook op zijn website geplaatst werden. Echter is die website vernieuwd en voor zo ver ik weet zijn die oude artikelen daarmee verwijderd. Erg zonde want het waren tientallen zeer informatieve artikelen van Mister XX. Overigens vind ik dat je erg lekker gaat. Ziet er goed uit! Je had er inderdaad hydrokorrels tussen kunnen gooien, maar volgens mij zie ik nog geen wortels onder de blokken uitsteken (?).
  3. Dank je wel Wietefras. Daar kunnen we zeker mee gaan spelen. Heb je hem gekalibreerd met de aansluiting op het Arduino boord? Aangezien je toch moet weten welk voltage exact overeenkomst met welke druk. Maar ik denk dat ik daar wel iets moois van kan maken. Als ik alleen al een extern scherm hierdoor zelf kan maken ben ik al geholpen, want bij mijn grote aardebak idee. Met een drainageslang kan je anders alleen water geven als het 'dag' is met een normale tensiometer die in de tent staat. En dat vind ik zeer onpraktisch.
  4. Lijkt inderdaad een goed idee, maar ozon tast blanke metalen delen aan waardoor je afzuiger en lamp aangetast kunnen worden. Als je schimmels wilt doden kan je beter UV lamp in je hok zetten.
  5. Waar heb je die druksensor vandaan?
  6. Hoe kom je aan die digitale koppen? Dat is precies wat ik al heel lang zoek. In de toekomst wil ik een grote aardebak maken met een geautomatiseerd watergeef systeem. Hiervoor had ik een digitale tensiometer in gedachten welke uitgelezen kan worden op de computer. Klein programma'tje schrijven wat elk uur controleerd en een kleine tijdsperiode de waterpomp aanzet wat water in de drainageslang pompt wat van onder water geeft. Kan alleen nergens tensio's vinden met digitale uitgang. En die Brenner dingen in dit topic genoemd geeft geen drukwaarde, maar alleen een indicatie met 4 streepjes wat me niet echt precies genoeg lijkt.
  7. Anders toch maar even bij elke stek 4 sateprikkers er omheen steken en dan een boterhamzakje overheen schuiven. Effectieve manier om ze sneller aan te laten slaan is mij vertelt. Ga dat de volgende kweek sowieso de eerste 2/3 dagen doen.
  8. Oke, hoelang had je je vorige kweek laten voorgroeien? Mijn kweekverslag was: http://www.wietforum.nl/25x-Amnesia-Haze-t101645.html Ondanks enkele tegenslagen zoals toprot en te warme temp waardoor de lamp op 600W stond had ik toch nog nadat alle toprot was verwijderd 725 gram schoon over. Niet super goed dus, maar viel me ook niet tegen. Ik heb nu inmiddels wat kleine aanpassingen gedaan aan de tent. De vloer is geisoleerd met piepschuim, en daarbovenop radiator folie en daarop ligt een verwarmingsmatje van 147x147cm met thermostaat zodat de voetjes van de plantjes altijd lekker warm blijven. Denk dat ik hem op 20 graden laat staan constant. Het hok staat nu nog leeg omdat ik nog geen stekken heb kunnen krijgen, maar zodra ik die heb ga ik gelijk beginnen en met een verslag. Ook heb ik trouwens een actieve inlaat er bij gezet.
  9. is pH 5,5 niet beetje laag voor aarde? En die EC bedoel je als EC zonder EC van het leidingwater?
  10. Doe je ze ook nog toppen? En zo ja welke dag? (en heb je dit de vorige kweek met 25 amnesia haze ook gedaan?)
  11. Interessant verslag. Deze volg ik. Heb eens van SpeesCees gelezen over een kweek met alleen startblokken. Ging perfect en aan het einde van de kweek lagen de blokken 10cm hoger door alle wortelvorming er onder.
  12. Leuke opstelling heb je, ik volg je. Heb zelf dezelfde setup en mijn vorige kweekje net afgerond. Hoe geef jij je plantjes water uit het vat?
×
×
  • Create New...