Jump to content

SweetLeaf

Members
  • Content Count

    113
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About SweetLeaf

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Leuk experiment... Ze gaan misschien strekken, maar daar is een oplossing voor: Toppen ... misschien zo vroeg mogelijk, dus na de eerste bladen al (?) Bij een raam op het zuiden krijgen ze vast ook wel genoeg licht. Enige probleem tijdens de bloeifase is misschien de geur.
  2. "De zaden bevatten een van de hoogste concentraties eiwitten in de natuur. Ook bevatten ze twee belangrijke vetzuren om het lichaam te reinigen van cholesterol. Deze essentiƫle vetzuren zijn nergens anders in de natuur te vinden! Het eten van weedzaad is het beste dat je voor je lichaam kunt doen. Eet rauwe hennepzaden." Dit zijn blijkbaar essentiele vetzuren, maar volgens mij zitten die ook wel in andere zaden van andere planten. Neemt niet weg dat hennepzaden waarschijnlijk best wel gezond zijn. Ook wel weer typisch dat Christenen vaak geen voorstanders zijn van legalisering van Cannabis. Heeft God dan een foutje gemaakt tijdens de schepping? Had hij deze plant dan eigenlijk wel (of niet) moeten creeeren? (...leuke vraag om aan dat soort mensen te stellen...)
  3. Ja, je kan tegenwoordig ook vodka kunnen drinken i.p.v. bier. Daar zit 8x zo veel alcohol in. Moeten we destilleren dan ook maar verbieden?
  4. Ja, ik had de DCF en prijzen in euro's wel gezien, maar zag er verder geen omschrijving bij staan en dacht dat de prijs per zaadje was, maar ben er nu achter dat het dus om 10 zaden gaat.. Ook omdat ik verder ook zaden zag die 53 euro kosten voor 10 stuks. Maar de DCF's zijn dus wel erg cheap in vergelijking met de rest.
  5. alvast bedankt voor de reacties. Die Heribei lijkt me op zich wel wat, maar ik wil liever geen feminized zaad. Is een beetje lastig om zelf nieuwe zaden mee te maken, of ik moet kruisen met een mannelijke Early Bud. @Carpie: Ik heb froebanken.dk gecheckt en zie daar best hoge prijzen. Even ter vergelijking: de Early Bud zaden waren 20 euro voor 10 stuks. Maar ik ga toch nog even dat topic doorlezen over Deense buitensoorten. Zal daar ook wel kunnen lezen waar ik ze nog meer kan bestellen.
  6. Wat kweken betreft, heb ik de meeste ervaring met de Early Bud van Nirvana. Afgelopen jaar had ik hiervan (ondanks het slechte weer in augustus) een mooie struik in de tuin staan. Het vat waar hij in stond, kan ongeveer 60L aan grond in en had ik gevonden in de uiterwaarden van de Nederrijn (was dus gratis). Voor dit jaar ben ik al weer zaden aan het ontkiemen, maar veel zaailingen hebben helaas last van het mozaiekvirus. Daarom zat ik te denken om nieuwe zaden te kopen, maar liever een keer een andere soort, maar die wel vergelijkbaar is met Early Bud. Dus eind september begin oktober klaar met de bloei. De planten mogen ook best groot worden, want ik heb nu dus 2 vaten van 60L 1 pot van 50L en nog 1 van 40L. Ik ga er evt. nog 1 in de volle grond zetten. Over de Deense soorten heb ik al positieve dingen gehoord, maar ik vind de zaden nogal duur, daarom overweeg ik zaden bij Sannie te bestellen. Ik zoek dus een soort die goed geschikt is voor buiten en die bij voorkeur eind september geoogst kan worden. Hoeft niet feminized of auto-flowering te zijn. Wel heb ik liever een Indica-soortje of 70-80% Indica. Wat kunnnen jullie (of Sannie) mij aanraden? [edit] Ik zat net te kijken in de shop. De Indica mix is misschien wel wat, maar zijn die geschikt voor buiten?
  7. SweetLeaf

    Early Bud 2010

    Early Bud Struik in vat van 60L
  8. Als je trouwens van die plastic ijsblokzakjes gebruikt, moeten ze wel van een beetje degelijk/dik plastic gemaakt zijn, anders krijg je kleine stukjes plastic in het water en dus misschien ook in je hash. Tenminste dat heb ik een keer gezien toen ik het zelf ook had geprobeerd met van die zakjes. Het is volgens mij beter om gewoon plastic bakjes met water in de vriezer te leggen en dan de grote blokken ijs in kleinere blokjes stuk te slaan.
  9. Ik heb een aantal planten uit zaad (Early Bud van Nirvana) in potten van 15 liter en een plant in een pot van 10 liter. Als medium heb ik ongeveer 80% cocopeat, 15% potgrond, 5% kleiige zandgrond van een akker, en wat bloedmeelkorrels en beendermeel. Ik heb de zaden eerst laten ontkiemen in kleine turfpotjes met zaai- en stekgrond en later in groter potten gezet. Een van de planten bleef erg achter wat de groei betreft en heeft vanaf het begin nogal verschrompelde bladen (zie foto's) . Ik zat zelf te denken aan het Tabaksmozaikvirus (TMV). Ik had er al wel wat over gelezen en het schijnt zeldzaam te zijn bij planten die uit zaad zijn opgekweekt. Heeft iemand anders dit ook ooit gehad bij een plant? Gezonde planten (hoop ik) : (en, ja, deze planten kwamen uit hetzelfde zakje zaad)
  10. Ik heb een aantal planten uit zaad (Early Bud van Nirvana) in potten van 15 liter en een plant in een pot van 10 liter. Als medium heb ik ongeveer 80% cocopeat, 15% potgrond, 5% kleiige zandgrond van een akker, en wat bloedmeelkorrels en beendermeel. Ik heb de zaden eerst laten ontkiemen in kleine turfpotjes met zaai- en stekgrond en later in groter potten gezet. Een van de planten bleef erg achter wat de groei betreft en heeft vanaf het begin nogal verschrompelde bladen (zie foto's) . Ik zat zelf te denken aan het Tabaksmozaikvirus (TMV). Ik had er al wel wat over gelezen en het schijnt zeldzaam te zijn bij planten die uit zaad zijn opgekweekt. Heeft iemand anders dit ook ooit gehad bij een plant? Gezonde planten : Edit: kan iemand dit topic misschien ff verplaatsen naar "ziektes, ongedierte en bladproblemen"?
  11. SweetLeaf

    Ondekt

    Ik heb samen met een vriend een guerilla plek ontdekt in de buurt van de Nederrijn. Het is een heel goed spot op een open plek in een bos. Ik wil er niet teveel over zeggen, omdat hij dan door nog meer mensen en evt. de "Nederlandse DEA" ontdekt zou kunnen worden, maar vorig weekend (zaterdagavond) stonden er een stuk of 5-6 losse potjes met wietplanten naast een aantal Gele Lissen. Ik had er eigenlijk zelf graag wat stekken willen planten, maar dat zie ik nou niet echt meer zitten. Ik ben niet van plan om ze te "rippen", maar ik zou er evt. wel graag een stekje van willen nemen (als het vrouwtjes zijn). Is er iemand hier die actief is op dit forum die iets weet van deze plek?
  12. Ik ben van plan om m'n aarde (die ik al een keer gebruikt heb) op te waarderen met 30% nieuwe aarde en verder met bloedmeelkorrels en houtas, alleen weet ik niet hoeveel houtas ik er doorheen kan mengen. Is er misschien iemand die ook houtas door de aarde mengt met advies hierover? Is het misschien beter om pas in de bloeifase houtas door het water te mengen?
  13. Goh, en met welk wetenschappelijk onderzoek is dat bewezen? Was er niet pas geleden een documentaire op TV waarin ze juist concludeerden dat het vrijwel geen effect heeft op je hersenen: http://www.wietforum.nl/Onderzoek-Uitslag-Blowen-t32670.html Deze journalist is of bevooroordeeld, of hij heeft z'n huiswerk niet gedaan.
  14. Lekker ethisch verantwoorde manier om je brood te verdienen...
  15. SweetLeaf

    Odorsok

    Zou je zo'n ventilator van de gamma of die van conrad op een tijdklok kunnen aansluiten om hem niet constant te laten draaien, of is het vermogen te groot? Dan zou ik hem bijvoorbeeld 's nachts 1 kwartier op een uur laten draaien en overdag 3 kwartier op een uur. Voor verwarming wil ik zo'n keramische ventilatorkachel gaan halen en ik heb ook nog een 400 W HPS lamp liggen, maar die gebruik ik liever alleen aan het einde van de bloeifase. Die lamp zal iig overdag genoeg warmte afgeven. Grondverwarming lijkt me eventueel ook wel een strak plan...daar heb ik genoeg plek voor onder m'n hok.
×
×
  • Create New...