Jump to content

Maus

New Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Maus

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. weet je hoe de grote jongens gepakt worden? Hier of in andere landen? jaloeze van een ander. Vroeg of laat gaat er altijd iets knagen. Of.... en dat werkt nog sneller..... je komt in iemands vaarwater. Maak je geen zorgen over helicopters, infraroodcamera's of taps. Klikken is het probleem. Bestaat geen wapen voor, geen detector, geen overeenkomst. Ik gun je het succes van harte, maar doe me een plezier. Vraag je eerst maar eens af hoe goed je die persoon werkelijk kent en vertrouwt.
  2. Uit ervaring: Hou je er wel rekening mee, dat buitenlandse gevangenissen niet zo "verzorgend" zijn als de Nederlandse? Ik krijg de indruk dat je jezelf blind staart op de tjing tjing, maar ieder dubbeltje heeft een andere kant Ik zou hier kweken, leveren aan een groothandelaar en de verdere sores van buitenlandse afzet, transport, contacten, etc aan een ander overlaten. of heb je kartel aspiraties?
  3. Wat belang is: wat voor kabel pak je? Neem je een complete XmVK of YmVK kabel of ben je naar de bouwmarkt gereden voor een rolletje enkelvoudige koperdraad? 1- Bij de complete kabel staat het erop, dat is afhankelijk van de isolatie tussen de kabels etc. 2- Voor enkelvoudige koperdraad is het niet zo simpel: Normaal gesproken zullen ze bij de bouwmarkt veilig gaan zitten en dit advies geven: 1,5mm2 - 16A 2,5mm2 - 25A 4 mm2 - 35A 6 mm2 - 40A 10 mm2 - 60A Maar je kunt vrij veilig dit aanhouden: 1,5mm2 - 20A 2,5mm2 - 27A 4mm2 - 36A 6mm2 - 46A 10mm2 - 62A Nu helpt het, dat de zekeringen niet (behalve dan 20A) in de waarden van de onderste tabel te koop zijn..... Er zit wel verschil in kwaliteit kabel, maar dan heb je het bij enkelvoudige draden over miliAmpere's. Verwaarloosbaar. Wil je het aantal Watt's hebben, dan x 230. Let wel op, de regel is dat er nooit meer dan 16A per groep wordt aangesloten. Doe je dat veranderen omdat je met deze info veilig denkt te klussen, heb je wel een probleem bij brand. Een kijkje in je meterkast door diegene die onderzoekt en ze weten dat je dit zelf hebt aangesloten. Heb je een misselijke verzekering, dan gaat je dekking in rook op! Je weet hoeveel draden je maximaal in een buis MAG doen? Vermogensverliezen berekenen voor aansluitingen beneden de 100kV is verwaarloosbaar. Maar als je het echt wil weten omdat je dan rustiger slaapt: 1kW/Km, oftewel 1000Watt/1000meter, oftewel 1Watt/meter. Heb je een villa van een paar honderd meter vloeroppervlak en meerdere verdiepingen? Nee? Dan zou het op de afstand van meterkast naar de verste uithoek van de bovenste verdieping, 1 miezerige gloeilampje schelen. Slaap zacht!!!! Zalig en ge-wiet-ig Kerstfeest!
  4. Hallo Leden, Ik ben Maus. Nieuw hier. Sinterklaas is weg, maar nog een toetje: Heb een ruimte Die ik goed wil gaan gebruike Daarvoor komt een goed budget dus dat moet goed worden ingezet Voor goede informatie en advies moet je hier zijn dan kan alles worden gedaan zonder een centje pijn. Groetjes, Maus
×
×
  • Create New...