Jump to content

Don-Der

Full member
  • Content Count

    450
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Don-Der

  • Rank
    Volwaardig lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. 18/12 gaat niet goed. Op deze manier krijgt je plant teveel licht en gooi je een bak energie weg. Als je denkt dan verlicht ik wat minder intens, dat werkt ook niet goed omdat je dan meestal teveel strek krijgt. Doe je je lamp dan dichterbij om dat tegen te gaan, wordt je belichtings oppervlakte weer een stuk kleiner en je intensiteit voor die 18 uur weer te hoog. Grz, Ps zal binnenkort wat foto's zoeken op m'n oude telefoon van planten die op 11/11 bloeide.
  2. 11/11 of 10/10 werkt prima. Je moet er wel op letten welk soortje je kiest en dat de plant het maximale licht ontvangt wat ze kan verwerken in die 11 à 10 uur licht. Grz.
  3. Of gewoon je lampen vertikaal hangen en je planten er omheen zetten. Dan heb je de volle 130 (min pot hoogte) voor je planten. Gegroet,
  4. Hoezo een herma? Die plant is toch gewoon bestoven. Die zaadjes in de oksel zijn bijna altijd als eerste klaar. Dat is de voorbloei en die zit het dichtste bij de directe sapstroom. Daardoor zijn dat vaak ook de dikste zaden. Hou ze maar eens apart en vergelijk ze met de rest. Wel jammer dat het zo'n laat bloeier is. Gegroet.
  5. Beginnen die vertakkingen op gelijke hoogte? Lijkt mij dat dit plantje gewoon vroegtijdig getopt is door bv het afknijpen door zaadschilletje wat niet goed open is gegaan of iets anders. Het lage aantal nodes wat die vier uitlopers hebben bevestigd dat wel een beetje. Maar stel dat het een eigenschap is, dan win je er toch evengoed niks mee. Bedoel je wortelstelsel is hetzelfde als bij een groeischeut. Die 4 scheutjes zullen die wortels moeten delen en daardoor langzamer groeien dan als het een hoofdstengel is. Uiteindelijke plant massa zal niet veel uit elkaar liggen.
  6. Dan is je nageslacht bijna helemaal normaal zaad. Ik meen ergens te hebben gelezen dat de autoflower eigenschap een zwakke eigenschap is en snel op de achtergrond kan komen. Dus zou je van die kruising een af soortje willen maken, zou je veel van de nieuwe kruising moeten poten en onder 24 uur licht houden zodat je die paar plantjes vindt met de eigenschappen wat je wilt en à.f. Zijn. Wat me wel op is gevallen is dat je A.f. genetica goed kan gebruiken om bijvoorbeeld van een plant wat normaal in Nederland te laat bloeit met weinig moeite een vroeg bloeier van kan maken. Nadeel is wel dat ze dan aanzienlijk in grote inleveren.
  7. Don-Der

    VSA Doorgefikt!

    Hier had zoveel aarde op kunnen zitten als er hoort, maar dan was de aardlek er evengoed niet uitgeknalt. Dit is puur het gevolg van een slechte verbinding in het kroonsteentje. En deze maakt geen contact met aarde! Wel weer een wijze lijs voor iedereen om hun aansluitingen goed te controleren....
  8. Zijn die 5 planten al gerevegde planten? Bedoel weet je al het geslacht? Anders heb je dadelijk gaten in je 2m2. Ben benieuwd wat ze doen.
  9. Ik had ook altijd last van konijnen, totdat ik top tip kreeg van een oude kweker een paar jaartjes terug. Strooi een paar gebruikte kattenbak korrels en je zult zien dat je bijna geen last meer hebt van konijnen. Konijnen zijn uiterst voorzichtige dieren die al bij het minste gevaar het hazepad kiezen. Dus als ze een roofdier ruiken zijn ze zo weg. Je hebt maar een klein beetje nodig om konijnen te verjagen en het is bovendien meer als een maand aktief. Gegroet,
  10. Don-Der

    Selene

    Dat het een tolerantie opbouw is tegen de desbetreffende stoffen begrijp ik. Maar welke stoffen(of gebrek aan stoffen) zorgen ervoor dat je bij het ene soortje sneller een tolerantie opbouwd dan het andere? Bedoel een zwaar soortje(meer werkzamen stoffen) wilt niet per defenitie zeggen dat ik daar sneller minder van merk.
  11. Don-Der

    Selene

    Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe dit komt? Zal het zijn bij de doorgefokte "thc" soortjes die nog maar weinig andere werkzamen stoffen in zich hebben? Iemand die hier iets meer over kan vertellen?
  12. Don-Der

    Selene

    Het gaat ook niet over hoeveel jaar je rookt, maar hoeveel je rookt! Rook maar eens een week lang, elke dag een x aantal joints met bijvoorbeeld pp. Aan het eind van die week zal je zien dat je of meer jointjes rookt of meer in je jointjes doet om op hetzelfde effect te komen als de eerste dag!
  13. Don-Der

    Selene

    Gewenning, sommige soortjes bouw je snel een tolerantie voor op waardoor je meer moet roken om het gewenst effect te bereiken. Bij mij persoonlijk gebeurd dit snel bij witte soortjes. En zo zijn er ook soorten waarbij je bijna geen gewenning hebt zoal bv een Sour Neville of een goeie Jack. Vaak de wietjes met wat complexere smaken.
  14. Die kan je vergeten. Je kiemblaadjes zijn verdord en daarmee ook het enige punt van waaruit de groei begint. Gegroet, Donder
×
×
  • Create New...