Jump to content

DeserteagleNL

Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

5 Neutraal

About DeserteagleNL

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Groningen
  1. Hoezo een doseerspuit? Is het de bedoeling dat de voeding direct op de plant wordt gespoten dan? Update 4 mei Volgens mij is deze buitenkweek, gezien de weersverwachtingen, bijna perfect getimed! De platen toch maar vanwege voedingsreden in andere grond gezet. Ik heb hier voor Plagron Light Mix met perliet gebruikt. Ik heb er gelijk al mijn buffertabletten, complete organics en symbiosis aan toegevoegd. Deze vriendin kwam als eerste uit de grond op 1 mei. Gelijk op dezelfde dag ook maar verpot naar de uiteindelijke grond. Deze kwam een dag later boven de grond kijken. Deze heb ik als proef ook al wat bacto gegeven. Ben benieuwd of deze nu sneller gaat dan de andere. De andere zal ik wanneer de pot is uitgedroogd ook wat bacto geven.
  2. @DonRoberto , Bedankt! Ha ja ik zal me proberen in te houden. Probleempje, ik heb inmiddels bijna al mijn spullen van Sannie's Shop binnengekregen. (Behalve bac-bloei, zat er gek genoeg niet bij. Heb Sannie daarover maar gemaild.) Maar ik had verwacht dat er wel maatschepjes bij zouden zitten.. Beetje lastig hoeveelheden af te wegen zonder weegschaal. Heb nu geen idee hoeveel voeding ik door mijn aarde heen moet mengen. Iemand een idee hoe ik dit op ga lossen? Geduld is een schone zaak maar ik sta wel erg te popelen om de aarde vanavond nog klaar te maken. De zaadjes zijn in ieder geval wel al aan het ontkiemen in een bak met water.
  3. Even een update.. Ik ben toch voor normale potten gegaan. Een smartpot of airpot is dan misschien wel beter, maar voor een eerste kweek leek de standaard mij ook geen slecht idee. Er waren echter in het tuincentrum gek genoeg alleen maar 11 liter of 20 liter potten te krijgen. Daarom ben ik voor een 20 liter pot gegaan en heb ik in beide potten 5 liter van de bodem opgevuld met hydro(klei)korrels. Ook heb ik alvast kopertape op mijn potten geplakt ter voorkoming van slakken. Als grond heb ik voor stek- en zaaigrond gekozen. Dit omdat een medewerker mij vertelde dat hier het minste voeding en andere additieven bij zou zitten. Ik zal mijn planten niet meer verpotten in andere grond, maar hier de voeding en mest later aan toe voegen. Morgen ga ik met het ontkiemen beginnen!
  4. Ook een goed punt. Als jij denkt dat dat opweegt tegen de voordelen van een smart pot zal ik dan toch normale potten kopen. Het feit dat ik één kilometer van een tuincentrum af woon heeft daar ook wel wat mee te maken haha. Ook zal ik mijn planten regelmatig verplaatsen en ik vermoed dat een stevige 'normale' pot daar beter voor is. Gebruik jij de plagron growmix met of zonder perliet? Hoe heb jij het aangepakt met de voeding? Alvast bedankt voor de nuttige informatie.
  5. Zijn smartpots over het algemeen bij tuincentra/bouwmarkten te krijgen? Is inderdaad geen slecht idee om de upgrade naar smartpots te maken. Ik las ook dat autoflowers niet van overpotten houden, is het mogelijk om de zaden gelijk al in een smartpot te stoppen?
  6. 2 X Northern Light Af Biologisch Hallo beste paprika hobbyisten! Allereerst zal ik mij even voorstellen. Ik ben DeserteagleNL, een manwezen van eind in de twintig. Ik kwam net tot de ontdekking dat mijn account is aangemaakt in 2008 met wel 0 posts op mijn naam. Ik ben dus nog niet erg actief geweest in deze mooie community. Deze buitenkweek gaat mijn eerste echte kweek worden. (Het handjevol planten dat ik verwaarloosd in de vensterbank heb laten staan niet meetellend). Gezien mijn stadse omgeving en de lage instapdrempel heb ik ervoor gekozen om met twee northern light autoflowers te beginnen. Het liefst zal ik deze kweek volledig biologisch houden. Dit is dan ook een hobby kweek, en de opbrengst is niet mijn focus maar een leuke bijkomstigheid. Ik heb altijd al wat gehad met planten en kijk er nu dan ook erg naar uit deze planten in mijn tuin te zetten. Hoe ga ik het aanpakken? Ik ben misschien wat overenthousiast geweest en heb al het één en ander besteld bij sannieshop. Deze bestelling is in overleg met een wat meer ervaren vriend gegaan die mij deze producten heeft aangeraden. Ik weet helaas nog vrij weinig van het gebruik van deze producten. De volgende producten heb ik al aangeschaft: - Feminised Northern Light autoflower zaden wietzaadjes.nl huismerk - 20 buffertabletten - 500 ml bac bloei - Symbiosis mycorrhiza - Sannie's bacto - 1liter Bio Grow Complete organics (2-5-3) Wat moet er nog komen? - twee vierkante 15 liter potten - een lichte grondmix om zelf met de bovenstaande producten te voeden/bemesten? Graag zou ik wat advies krijgen welke grond ik het beste aan kan schaffen. Ik woon dicht bij enkele tuincentra waar mij voorkeur naar uit gaat maar een growshop is eventueel ook mogelijk. De bedoeling is dat mijn zaden nog deze week de grond in gaan. Ik zal jullie wekelijks een update geven om jullie mee te laten genieten en al het advies bij mijn foto's is meer dan welkom! Namasté
×
×
  • Create New...