Jump to content

Flebber

Members
  • Content Count

    46
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Flebber

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

431 profile views
  1. Bedankt voor de reacties. Ik ga het maar gewoon proberen met 13,5 uur licht, dus elke dag 20.15 planten naar binnen. En zet er voor de zekerheid 2 autoflowers bij.
  2. Dag medekwekers. Gezien een verandering op mijn werk vraag ik me af of het voor mij wel zin heeft om weer buiten te kweken dit jaar. Normaal gesproken staan de planten van 6.30 tot 18.30 buiten, daarna gaan ze de verduisterde schuur in. Nu zijn ze op mijn werk van plan 1 a 2 dagen per week over te werken tot 20.00, wat inhoudt dat de planten pas 20.15 in de schuur staan. Dat betekend 13 uur en 45 minuten licht, en lijkt mij weinig genoeg om toch de bloei te forceren. Kunnen de planten dan ook afbloeien, of is 12/12 echt noodzakelijk (het zijn sativa's btw)? En wat is wijs: Elke dag om 20.15 naar binnen, of alleen de dagen waarop ik moet overwerken? Ik hoop dat jullie me wat raad kunnen geven.
  3. Hey Roachclip, Met buigen, knakken, toppen en/of wat eerder beginnen met verduisteren kun je het hoogteprobleem wel oplossen. Een groter probleem is de 130-literkuip naar binnen halen met een steekwagen, dat moet een hele fikse steekwagen zijn! Het is misschien een idee om de kuip op een laag (zelfgemaakt) karretje met wieltjes eronder te zetten, kun je hem achter het huis ook makkelijker met de zon mee verplaatsen. Ik hoop dat je er wat aan hebt, Groetjes Flebber
  4. Je wiet ziet er heerlijk uit Piet Piraat! Ik hoop de Jack Herrer volgend jaar zelf ook te proberen, hoor niets dan positieve geluiden erover! Ik ben de datums van onkiemen/oogsten kwijt, zal dit dus moeten schatten. Alle 4 zijn ze vanaf dag 1 verduisterd. Plant 1: Hawaiian Snow in 11 liter pot. Half februari binnen onder de spaarlampen begonnen (12/12). Begin maart naar buiten, geoogst 23 juni. Opbrengst 30 gram. Plant 2: Hawaiian Snow in 45 liter kuip. Half april begonnen op 12/12 buiten, geoogst op 3 augustus. Opbrengst 93 gram. Plant 3: Hawaiian Snow in 45 liter kuip. +/- 8 mei begonnen op 12/12 buiten, geoogst op +/- 29 augustus. Opbrengst 236 gram. Plant 4: Hawaiian Snow in 20 liter pot. +/- 8 mei begonnen op 12/12 buiten. Overgepot naar 45 liter kuip op 3 augustus. Geoogst op +/- 13 september. Opbrengst 107 gram. Totaal = 466 gram droog.
  5. Bedankt voor je hulp Rich, maar dankzij de zoekmachine had ik datzelfde topic al gelezen, en mijn vraag wordt daarin niet beantwoord. Het gaat weldegelijk over invriezen, maar de vraag of je alleen moet drogen of ook eerst curen wordt daarin niet behandeld.
  6. Dag medekwekers, Ik ben bezig met 4 Hawaiian Snow dames in mijn tuin, en ik verwacht daar zo'n 700 gram droog vanaf te halen. Dit is in weckpotten ruim een jaar goed te bewaren, maar zo'n hoeveelheid rook ik in 1 jaar nooit weg. Dus nu zat ik eraan te denken om 300 gram in weckpotten te bewaren, en de rest wil ik gaan invriezen. Nu is mijn vraag: Moet ik de wiet alleen drogen voor het de vriezer ingaat, of is het beter om het ook eerst even te laten curen, en zo ja, hoe lang? Ben benieuwd naar de antwoorden, groetjes Flebber!
  7. Hoi Jereuh, Ik zit met exact hetzelfde probleem. Het ontstond eigenlijk meteen nadat ik mijn planten had behandeld met Promanal (van Ecostyle, tegen spint). Het lijkt wel alsof alleen de bladeren die nog groeien zo opkrullen. Dus nu vroeg ik mij af of jij ook Promanal hebt gebruikt.
  8. Bedankt voor je reactie Pelske. Is op zich ook wel logisch wat je zegt. Dit was echter niet de oorzaak van de rot in mijn plant. Maar goed, hopelijk heb ik volgend jaar meer geluk.
  9. Dag medekwekers, Ik heb dit jaar mijn eerste buitenkweek gedaan met 2 planten, Hawaiian Snow. Door mijn geringe kweekervaring heb ik de eerste helaas iets te vroeg geoogst, was meteen een wijze les om de 2e wat langer te laten staan. De 2e ging als een speer, maar +/- 1 maand voor het oogsten kreeg ik behoorlijk last van toprot, terwijl de plant geen spatje regen heeft gehad. 's Nachts stond hij in de schuur bij LV=60% en ging ook de ventilator aan. Ik kwam zojuist deze quote tegen van Pelske: Als ik het rot uit de toppen knipte, dan kwam ik praktisch elke keer een soort wond tegen waar vocht uit BLEEF komen, en dus de rot veroorzaakte. Deze 2e plant heb ik dus ook gedieft (knap fanatiek, dus veel weggehaald). Zou de oorzaak van de rot in het dieven kunnen liggen, waardoor de plant gewoon teveel energie in de overgebleven toppen heeft gestoken? Flebber. P.S. Ondanks de rot toch ruim 300 gram droog van deze plant kunnen halen.Qua smaak goed, qua effect erg goed.
  10. Hey Wouter. Ziet er goed uit voor een eerste oogst, maar als ik het goed zie op de bovenste foto dan zit er wat rot in de middelste top (bruin plekje iets boven het midden). Ik zou dit voor alle zekerheid toch maar wegknippen.
  11. Wanneer heb je ze gepoot? Ik heb zelf de Hawaiian Snow (ook van de Greenhouse). 2 stuks. 1e is al geoogst omdat ik vroeg (7 april) ben begonnen en heb verduisterd vanaf dag 7. De 2e is netjes half mei gepoot en zal over +/- 2 weken klaar zijn. Volgt mooi zijn schema zou je zo zeggen, maar deze plant is vanaf dag 1 verduisterd en zou dus al klaar moeten zijn! Kortom: Degene van wie jij je zaden koopt kan het weer (hoeveelheid zon) niet voorspellen, dus ook niet wanneer de plant rijp is. Volgend jaar een maandje vroeger beginnen en kijken hoe het dan uitpakt.
  12. Vlakbij mijn (doorzichtige) afdak staat een lantaarnpaal om de achterpaden bij ons veiliger te maken, en deze verlicht dit plekje dus behoorlijk. Zal dit problemen gaan geven?
  13. @19Sjeepee65. Qua vocht valt het reuze mee. Sealfolie is sterk spul, dus heb ik er met een vork behoorlijk wat gaatjes in geprikt, ook bovenop langs de rand. Dit zorgt voor voldoende ventilatie zonder dat de plant nat wordt. Bovendien gaat de plant 's nachts de verduisterde schuur met ventilator in. Dit werkt in mijn geval prima.
  14. Wanneer het regent zorgen dat er geen water bij kan. Ik heb hiervoor een soort kooi gemaakt met gaas en sealfolie. Wanneer ik schijtweer verwacht, dan til ik deze over de plant en zet ik hem vast door wat planken door de openingen te steken en op deze planken leg ik een fiks aantal stoeptegels. Kosten aan gaas = 17 euro's. Sealfolie heb ik van werk meegenomen (i.o.m. de magazijnman )
  15. Flebber

    Mijn eerste kweek, Hawaiian Snow.

    Foto's van mijn eerste buitenkweek, Hawaiian Snow.
×
×
  • Create New...