Jump to content

ramplord

Members
  • Content Count

    236
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About ramplord

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

297 profile views
  1. Ik heb ook een beetje mijn twijfels.. Heb deze plant staan: Heb hem van het weekend nog twee dagen buiten gehad, maar staat nu binnen achter een raam op de noordzijde van het huis. Heeft het nog veel zin om te wachten terwijl ie binnen staat tot de toppen nog wat aandikken of doet weinig licht hem in deze fase alleen nog maar kwaad? Al het mooie wit op de laatste foto begint een beetje te verdwijnen van de topjes, vandaar mijn twijfels.. En heeft het zin om hem nog 1 of 2 dagen in het donker te zetten?
  2. Ah dat geeft in ieder geval een beetje hoop. Zal de situatie straks thuis eens aankijken, ze staan nu binnen achter het raam. Zal ook kijken of ik even wat foto's kan posten. Moet direct te zien zijn of de toppen weer vocht krijgen of niet, had er maar wat extra water bij gedaan voordat ik weer weg ging.
  3. Er is blijkbaar iets op twee van mijn planten geflikkerd, bij beide zijn de groeischeuten bovenin afgebroken (tot het punt dat ze nog aan een of twee buitenvezels vast zaten). Ellendig weer ook hier met veel te harde wind, maar weinig aan te doen. Ik kreeg gelukkig bericht en ben gelijk naar huis gegaan, maar het kon zijn dat ze er al een paar uur zo bij lagen.. omdat de hele stengel praktisch door was en ook al deels afgedicht door de plant zelf heb ik met een scalpel de stengels schuin afgesneden en toen weer aan elkaar geplakt (eigenlijk gespalkt met stevige isolatietape). Heb ervoor gezorgd dat de vaten weer recht op elkaar zaten maar is dit uberhaupt nog te redden? Ook het afgebroken deel bevatte nog redelijk wat vocht toen ik een flinterdun laagje eraf sneed, of is dat teveel gevraagd van zo'n plant? Heb helaas geen foto's kunnen maken, was te gehaast met ze zsm weer op elkaar krijgen. Stengels waren ongeveer 8mm dik.
  4. Misschien is het de moeite waard om 1 keer te investeren in een incubator. Die van mij bestaat uit twee ondoorzichtige plastic bakken (maakt niet zoveel uit wat voor). In de een zit een laag water, daar gaat een aquariumverwarming in en de andere bak in de eerste (drijft dus op het water). Zo heb je een vloerverwarming voor de tweede bak die je kan regelen (in te stellen via de aquariumverwarming). Constante temperatuur, de geweenste temperatuur en 1 x een investering van max 30 euro. Ik heb er twee van staan aangezien de bamibakken met strosubstraat gemengd met WBS er ook in kunnen, zo koloniseren deze ook snel.
  5. Yes dat zou eigenlijk wel de bedoeling zijn maar dit was het gegeven formaat en om alles in stukken te zagen en om te draaien was naast veel moeite ook niet bevorderend voor de stevigheid geweest. De spanten staan onder zo'n hoek dat het water makkelijk uit de gootjes kan lopen, er blijft dus niets staan. Heeft zich vanmiddag al kunnen bewijzen tijdens de sporadische stortregens die mijn dakterras teisteren.
  6. Geen indoor geknutsel maar aangezien ik mijn bloeiende auto's toch wel enigszins droog wil houden heb ik van de week een kleine overkapping in elkaar geknutseld. Tevens bruikbaar om zaden buiten te laten kiemen zonder dat de tere plantjes stuk gaan. Misschien dat een van jullie er wat inspiratie uit kan halen. De twee plastic golfplaten waren eigenlijk de enige kosten, twee platen van 244 cm lang en 65 cm breed van marktplaats gevist voor twee tientjes. Hout heb ik uit een bar gesloopt bij ons op het dakterras, het hoefde allemaal niet mooi maar wel stevig en functioneel. Ben er in totaal 2 uur mee bezig geweest, inclusief handzagen en bar slopen, eigenlijk zo gedaan dus. Het maken van de dakspanten Een van de twee klaar Tweede ook Eerste golfplaat erop Haast maken met de tacker trokken de platen niet Dus alles netjes vast gespijkerd. Eindresultaat. Is nog een beetje vies van al het stof wat er op zit maar de platen zijn glashelder. Beetje duistere foto maar hier staan ze naast de 50 liter potten die ik heb.
  7. Ja dus heet uit de pan, en dan gelijk afspoelen met koud kraanwater. Goed uit laten druipen, beetje schudden en dan gelijk die potten in lepelen. Ik schud die potten voor en na de snelkookpan altijd goed om er zeker van te zijn dat er geen brokken vastklonteren (wat minder lucht tussen de zaadjes betekent en een langzamere kolonisatie)
  8. Ik heb het spul zelf niet in handen gehad maar ik denk niet dat het heel geschikt is. Veel van de kleine witte zaadjes zullen hol zijn of lucht bevatten (= weinig voedingsstoffen) en die zal je er dus uit halen. Zonnebloempitten en dergelijke zijn volgens mij ook niet geschikt omdat de schimmel niet door de buitenkant heen zal komen waardoor deze niet bij de voedingsrijke zaden binnenin kan komen. Ik koop altijd zakken van 20kg bij de dierenwinkel, moet je wel specifiek naar vragen want ze moeten het waarschijnlijk bestellen. Deze soort: Spul kost mij altijd 23 euro per 20 kilo, neemt heel snel water op omdat het zo klein is. Ik schep altijd een halve pot droog zaad per pot in een pan, gooi er heet water bij en zet het op het vuur totdat het net niet kookt. Dan vuur uit, af en toe roeren en 20 min laten staan. Ondertussen de drijvende zaden afscheppen. Daarna uitgebreid afspoelen met koud (!) water, anders gaat het spul aan elkaar plakken en krijg je klonten in je pot na het snelkookproces.
  9. Had ik er misschien bij moeten zeggen: Ik heb ze twee weken voorgegroeid onder TL binnen op 18/6 en ze een keer overgepot. Kom er nu na wat lezen achter dat dat dus niet the way to go is bij auto's, zou dat deze topvorming ook verklaren? Wel bijzonder dat de andere auto het namelijk wel goed doet (maar zoals gezegd verwacht ik dat dat aan het soortje ligt). Moet ik deze twee gewoon zo lang mogelijk laten staan en hopen op goed weer? Zal er even wat aan bescherming boven hangen zodat ze niet verregenen.
  10. Dit is het tweede jaar op rij dat ik buiten autos kweek, vorig jaar heb ik wat vroeg moeten oogsten ivm beestjes en toprot waardoor ik wat luchtige floddertoppen had. Dit jaar heb ik 3 autos staan, waarvan 2 hetzelfde (volgens mij sterke indica invloeden) en 1 wat meer sativa. De sativa toont nette topvorming, heel fijn en heb er vertrouwen in dat deze mooi vol worden. Maar de twee kleinere indica's vertonen dezelfde symptomen als vorig jaar. Heb twee afbeeldingen bij gevoegd zodat jullie een beeld kunnen krijgen, planten zijn wel een beetje nat van de regen. Ligt dit aan het soortje (wat overigens onbekend is)? En hoe lang moet ik ze laten staan? Lijkt er nu op dat ze niet veel compacter worden.. Ruiken voor de rest extreem goed, de blaadjes rond de toppen kleuren hier en daar wit van de trichoompjes.
  11. 2 van de drie toch maar omgekapt, gezien het feit dat de haartjes praktisch allemaal bruin waren en ik net hoorde dat er twee bouwvakkers vanaf een steiger voor ons huis een opmerking maakten over dat ze die wel mee konden nemen als ze klaar waren.. zucht, die andere dat nog maar een weekje
  12. Ja afgelopen paar weken was natuurlijk zwaar kloteweer voor deze tijd van het jaar, daar hebben ze natuurlijk niet veel aan gehad. Maar mijn zorg is nu meer of het zin heeft ze nog een paar dagen te laten staan terwijl alle haartjes al bruin zijn? Heb hier en daar ook al een beestje gespot dus zit er serieus over te denken om ze direct om te hakken.
  13. Ik spring hier ook even op in, twee van mijn planten staan echt stijf van de witte hars en ook de haartjes zijn bijna allemaal bruin maar de toppen vullen niet echt uit, blijven erg fluffy.. Omhakken en netjes een paar weken drogen?
  14. Ik snap dat ze al dik in de bloei staan, maar ik vroeg me af of het geen overkill zou zijn als ik nu voeding bijgeef terwijl de grond ook al genoeg bevat? Ik neem aan dat ze daar nog wel even mee kunnen doen maar ik wil niet wachten op het moment dat de bladeren al wat lichter kleuren, zou ik zonde vinden..
  15. Ik heb op dit moment drie Widow Ryder plantjes staan op het dakterras, ze staan sinds twee weken buiten in 65L kuipen met light mix van de grow shop. Zijn 20 april opgekomen, tijdje binnen gehad en toen het weer het toe liet ze naar buiten gedaan. Hoewel de grond ze nog wel even de nodige voeding zou moeten geven vroeg ik me af wanneer ik moet beginnen met het geven van een bloei-supplement? Ik heb net Terra Flores gehaald van Canna, moet ik dat nu al bij gaan geven? foto's:
×
×
  • Create New...