Jump to content

creativ

Members
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About creativ

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. ja inderdaad flink balen! ik heb de naam opzettelijk niet vermeld omdat ik niet direct slechte reclame voor hun wil maken .. naja ik ga morgen toch nog maar even heen kijken of er nog wat geregeld kan worden en anders neem ik die tgoedbon maar aan en kom nooit meer terug voor de stekjes die ze verkopen ook al kan ik voor deze bon geen zaadjes krijgen .. dan maar een sappig bluntje om te troosten ik was nog niet zo goed met het onderscheiden van mannetjes en vrouwtjes, had tot nu toe alleen nog maar planten gehad die ik als stekje daar had gekocht en dat waren altijd vrouwtjes ..
  2. Eind april 2008 kocht in mijn stekjes voor mijn eerste outdoor kweek. Het waren twee stekjes Hollandse Hoop. Edit AS Grow : noemen van prijzen is niet toegestaan. Het schenen goede outdoor-planten te zijn die wel redelijk goed tegen schimmels konden. Misschien wat aan de hoge kant, maar aangezien ik dit er toch weer dik uit zou halen, had ik ze toch gekocht. Nou heb ik deze stekjes de hele zomer laten groeien en heel goed verzorgd. Ze stonden in zeer grote potten in me tuin en waren uiteindelijk wel 2.3-2.5 meter (Je kunt ze zien in mijn album:outdoorkweek '08) Ik moest ontzettend me best doen om me in te houden want ik kon niet wachten totdat ze klaar zouden zijn! Nou bleek ongeveer 2 week tot mijn grote verbazing dat één van de twee planten een mannetje was! Deze plant begon als eerst met de bloei (flowering proces) en aan me andere plant was nog niks te zien. Ik had een tak afgesneden waar duidelijk kenmerken van een mannetjes plant op te zien waren en was ermee naar de growshop terug gegaan. Hier legden ze me uit dat er aan het begin een Hermafrodiet tussen had gestaan en dat sommige stekjes mannetjes zouden kunnen zijn. Dit was me bij de verkoop van de 2 stekjes niet verteld en ik ging ervan uit dat ik gewoon goede vrouwtjes had gekocht. Ik kon me geld terug krijgen of een tegoedbon krijgen voor volgend jaar. Aangezien ik nog een plant had vond ik het niet zo ontzettend erg en ik kreeg gewoon me geld terug. Dit mannetje had ik verwijderd. Nu maar hopen dat me andere plant geen mannetje zou zijn... Nou kwam ik ongeveer 5 dagen geleden erachter dat mijn overgebleven plant ook een mannetje was ! Het eerste wat dan ook in me opkwam was al die moeite, tijd en liefde die ik in me planten had gestopt en dat dit met niks beloond zou worden, ik stond met lege handen! Dit vind ik nou dus echt niet kunnen van die growshop en een tegoedbon of geld terug krijgen vind ik nu geen goeie deal... Al die moeite voor niks ! Terwijl ik zo zeker was dat ik gewoon goede vrouwtjes had meegekregen en verzekerd was van tenminste 1 oogst van de 2 planten.. Ik had natuurlijk stekjes gekocht omdat je dan er dan zeker van kon zijn dat het vrouwtjes waren. Nou mooi niet dus ! Nou was ik er wel van verzekerd dat een beter dealtje gesloten zou kunnen worden, bijvoorbeeld een aantal feminised zaadjes. Nu ben ik vandaag terug gegaan met weer een afgesneden tak met mannetjes kenmerken, en er werd me verteld dat me geld Edit AS Grow : Noemen van prijzen is niet toegestaan of tegoedbon teruggegeven kon worden en meer niet ! Ik absoluut oneens met deze verkoopster en was dus van plan om morgen weer heen te gaan als 1 van de eigenaren van de growshop er zou zijn om het vervolgens met hem het er over te hebben. Ik weet natuurlijk niet zeker of ik feminised zaadjes zou kan krijgen als goeie deal. Misschien iets anders? Nu is mijn vraag wat jullie hiernou van vinden en wat jullie advies voor mij is? Alvast bedankt, Creativ
  3. ik heb hetzelfde kalisto ik heb een sneeuwwitje in volle grond en een Hollands Hope. beide zien ze er super gezond uit, sneeuwwitje heeft al mooie bloemen.. maar de Hollands Hope? Nog steeds geen bloei ! Maar ik neem aan dat dit pas begint wanneer het ook echt max. 12 uur licht is .. Dit zijn de tijden nu: zon op: 7:25 - zon onder: 19:47 Ik hoop maar dat ik gelijk heb, veel langer hoop ik ook niet meer te hoeven wachten..
  4. Dit had ik al gelezen, er staat alleen niets over de gevolgen voor je wiet. Ik zal lieveheerstbeestjes gaan zoeken
  5. De bladluis is één van de beestjes die je niet moet hebben op je planten, maar wat als je ze wel hebt? Heeft bladluis gevolgen op de kwaliteit van je wiet? Wordt de wiet minder goed, minder lekker, etc. ? Of doet het helemaal niks. Graag een reactie!
×
×
  • Create New...