Jump to content

Sebhasj

Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Sebhasj

  • Rank
    zomaar een lid

Profile Information

  • Location
    Amsterdam
  1. Er hangt een 600W boven, ben nog opzoek naar een nieuwe grotere kweekruimte in m'n huis, maar kan niets vinden. Misschien toch maar eens in de zomervakantie beginnen met een hok op zolder. Ik vroeg me af, is het mogelijk m'n volgende kweek op mapito te draaien? Ik kan er vast wel genoeg over vinden op het forum en dit is toch een ruimtebesparend idee?? Ga morgen nieuwe aarde halen en alles even overpotten. Plantjes zijn nu zo'n 30cm, is dat niet veels te klein om in de bloei over te laten gaan? Wat is normaal, hoeveel weken groei of hoegroot? tnx
  2. Beste mensen, hierboven mijn 7 Crystal stekjes, ieder in 6,5 liter potten op growmix. Stekken beginnen nu zo groot te worden dat de bladeren door de muren worden omgebogen en de bladeren elkaar overlappen. Ik ben vanplan binnen een week 1 stekje er tussen uit te halen en in de tuin te plaatsen. De andere 6 gaan door in dit kleine hok van 75cm breed x 35cm diep en 250cm hoog. Planten staan dus nu 15 dagen in de groei, tot hoever zal ik ze laten doorgroeien, ze kunnen dus wel de hoogte in. Is het verstandig ze over te potten naar grotere potten? Of is 6,5 liter voldoende?
  3. Klopt het dat die planten hun voedingsstoffen niet meer opnemen als ze teveel water krijgen? Vriend van me vader was langsgekomen en die zei dat het lag aan het feit dat de aarde veels te vochtig was.
  4. Dus gewoon ff langs de growshop gaan en zeggen dat ik magnesium nodig heb om op m'n plantjes te spuiten? Ga ik morgen gelijk ff langs. Ik heb verder niet echt voeding toegevoegd, soms een paar druppeltjes PK13/14 in de gieter en door het water heen en op gegeven moment werden al m'n bladeren ook al geel toen heb ik Pokon voeding voor potplanten ofzo toegevoegd, bladeren werden hier aanzienlijk groener door...
  5. Ik heb er eerlijk gezegd niet op gelet wanneer ik ze in de bloei heb gezet. Ik ga er van uit dat ze nu zo een 5 a 6 weekjes aan het bloeien zijn. Zie hier een foto: Omdat ik geen perfecte kast heb zijn de bladeren geel geworden en ik heb al de helft van de bladeren in de groei verwijderd. Nu is mijn vraag, wat kan ik het beste doen met deze planten, ze krijgen al een paar bruine haartjes. Ik hoop dat een van jullie me meer kan vertellen.
  6. Haha, meer dan duidelijk inderdaad. Ja, opzich niet zo een gek idee. Er zitten inderdaad paar hele goede bij. Vond deze wel mooi: Hoe ziet een gedachte eruit?
  7. Ja, je kan inderdaad die punten gewoon een keer uitprinten en dan gewoon in de groep gooien. Vind wel dat tijdens filosoferen rustige sfeer moet heersen en natuurlijk met de geschikte personen. Niet iedereen is geschikt om te filosoferen (vind ik dan).
  8. http://www.wijsneus.org/suggesties18.htm Veel filosofeer plezier.
  9. Ik wilde er eerst 5 plaatsen en dan inderdaad de 2 zwakste laten afvallen, zodat ik er 3 overhou. Maar de shop waar ik het vandaan had er 100 te weinig binnen gekregen, bleef er dus geen een voor me over. Grrr! Maarja.... Folie is inderdaad wel netjes, alleen denk dat ik dan toch voor het witkalk ga. Ik was in plaats van een opvangbak voor het water gewoon grote schotels te gebruiken, die precies onder de potten passen. Haha, nee eerlijk gezegt is dat het enige wat ik over het hoofd gezien heb, wist het wel in grote lijnen maar niet exact. En in de bloei, wat moet de RV dan zijn? Inderdaad, daar zeg je me wat... Ik zou het 'kiertje' in feite dicht kunnen kitten... Maar of dat zinvol is... Wat ik ga doen (vul me maar weer aan): Ik ga in ieder geval die luchttoevoer erbij plaatsen en de muren ws. kalken. Aangezien ik niet te veel geld wil uitgeven aan een echte goede kweekruimte, ga ik eerst aanzien hoe het gaat op deze manier. Ik heb momenteel die lamp aanstaan, en ga eens kijken hoe warm het is na 12 uur die lamp aan te hebben staan. Nog een vraagje, is het mogelijk een 400w lamp erin te draaien? Of heb ik dan ook andere VSA nodig?
  10. Bedantk voor de kritische opmerkingen, hier heb ik tenminste wat aan! Beugels hoef ik niet steeds te verhangen, toevallig zaten deze 2 beugels al op deze hoogte, heb er een stuk staaldraad doorheen en dat kan ik dus omhoog of omlaag doen. Verder ben ik het natuurlijk eens over dat er wel luchtverplaatsing enzo moet plaatsvinden, daarom ga ik dat luchtaanvoer systeem sowieso vandaag er even inplaatsen. Stekjes moet ik toch nog wachten tot maandag, erg irritant ... hij had er niet genoeg. Maar misschien kan ik dan nog even wat aandacht besteden om m'n hok een stukje meer naar perfectie te brengen. Verder heb ik net al het kroonsteentje bij m'n lamp afgetaped met duktape... en ik ga nog iets verzinnen op dat stopcontact. Nee, ik ga geen gat in me deur zagen, heb een idee in m'n hoofd zitten dat moeilijk te verwoorden is, maar zodra ik er een tekening of foto van heb laat ik het wel zien. Muren kalken ben ik ook nog vanplan, kan dit gewoon over de gipswand aan de achterkant, de gipspanelen aan de rechterzijkant en over het behang heen wat nog aan de linker kant zit? Hecht dat gewoon? Verder ga ik dan de temperatuur in het hok in de gaten houden, wat zijn de gewenste temperaturen? Tijdens lamp aan... en welke tijdens uit?? Ook kon ik niet zo snel vinden, wat de relatieve luchtvochtigheid moet zijn... en zit daar ook nog een verschil tussen tussen 'aan' en 'uit'? Ik heb geen idee hoe ik afzuiging voor elkaar moet krijgen, als je in de kast naar boven kijkt heb je dit te zien: Die kier komt uit tussen het plavond dus... beetje moeilijk uit te leggen... ik heb in m'n kamer schrootjes (van die houten planken) dan is er een loze ruimte van zo een 15cm en dan komt het echte stenen plavond. Het lijkt mij dus dat de warme lucht zich daarover verspreid, is dat niet voldoende? Bedankt en als er meer op of aanmerkingen zijn! Gooi het erbij![/img]
  11. halloo! Nou, even ter verduidelijking hoe mijn kast in elkaar zit, hier een foto: http://members.chello.nl/cjw/w/1.jpg Om van boven naar beneden een verklaring te geven (niet dat het echt nodig is)... Als je goed kijkt zie je helemaal bovenaan de voorschakelapparatuur zitten... Tikkie naar beneden rechts het stopcontact dan een TL buisje... Twee van die L dingen, eerst zat daar een plank bovenop, maar het mooie is, deze twee beugels kan ik ook NOG hoger op hangen (maximaal op 2.50m hoogte ongeveer). Dan dus de 600w Son-T Natrium lamp van Osram. Hangt nu op +- 1.70 meter hoogte (vanaf de grond). Dan kunnen we een heel stuk naar beneden, m'n zelf gefabriceerde kastje! Links zie je een 5l waterreservoir, ik ben misschien in de toekomst vanplan hier een waterpompje op aan te sluiten... rest spreek voorzich dan. Aan de rechterkant het grote gedeelte staat nu wat rotzooi die ik gebruikt heb, maar ik wil in de toekomst een gat maken, die van dat 'hok' naar boven gaat. En daar een buisventilator in... dan komt het er ongeveer zo uit te zien: http://members.chello.nl/cjw/w/4.jpg In het flauwe L stuk komt dus een 100mm buisventilator, gezien al bij de Praxis, 100m3/u zuigt deze aan of af. Het is dus de bedoeling dat er op dezelfde hoogte als die 'loze ruimte' (waar nu dus rotzooi in zit) allemaal kleine gaatjes kome nin de deur... en dan in dat L stuk dus een 100mm buisventilator die vanaf onder langs de planten dus de frisse lucht aanblaast. Afzuiging is er niet en gaat er ook niet komen... de lucht kan gewoon boven ontsnappen en komt dan tussen het zichtbare plavond en de echte dikke stenen plavond (zit altijd loze ruimte tussen, daar komt deze kast op uit). Grondoppervlakte is 75x35cm, het kastje waar de planten op staan is 20cm hoog 70 breed en 35 diep. Zo, nadat ik dit geschreven heb kan ik vast m'n jas gaan pakken, want het is bijna 15.00 en dan kan ik me powerplant setkjes ophalen. Iemand nog tips?
×
×
  • Create New...