Ga naar inhoud


Cheese, 30 dagen


35 replies to this topic

#1 moneytree

    Kind aan huis lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 289 Posts:

Gepost 05 mei 2012 - 10:29

Wat vinden jullie, loopt de topvorming niet een beetje achter voor 4,5 week bloei?

Medium: cocosslabs
Soort: Cheese
EC vat: 2,1
EC drain: 2,5
PH: 5,8
Temp:22/28 gr
CO2: 750PPM
Canazym met elke waterbeurt
Cana cocos a+b
Verder geen toevoegingen

Aangezien de drain een beetje hoog is, heb ik de EC teruggeschroefd naar 1,2
Want zelfs na het spoelen blijft deze hoog.

Graag jullie mening en eventueel tips
Thanx!

Geposte afbeelding

Geposte afbeelding

#2 MagicStrain

    Kind aan huis lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 199 Posts:

Gepost 05 mei 2012 - 10:43

Hallo,

Heb je nu alles onder de meeldauw zitten of lijkt dat zo?

GR,

MagicStrain

#3 amnees

    Chef GrowGuide

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 10810 Posts:

Gepost 05 mei 2012 - 10:51

tja kan beter... er had meer wiet in kunnen zitten.. maar volgens mij moet deze een week of 11 staan?
Chef GrowGuide

#4 leuke Hobby

    Kern lid

  • Full member
  • Pip Pip Pip
  • 829 Posts:

Gepost 05 mei 2012 - 10:51

Voor 4.5 week vind ik het wel magertjes.
Nu is mijn ervaring met cheese wel dat het in het begin niet opschiet en de laatste 3 weken hard gaat, de bloemen lijken meer op amnesia dan op pp qua vorm.
Het is meer bolletjes werk dan echt lange kaarsen.

Heb je wel voldoende frisse inkomende lucht? Ik heb ooit eens een plek gehad met veel te weinig lucht erin en toen ging het ook zoals bij jou, althans wat ik op je foto kan beoordelen.

Ik ga vanavond kijken in een cheese setup, ook met co2 (800PPM) van toevallig ook 4.5 week bloei. Ik zal een foto schieten voor je dan kan je vergelijken.
Beter 1 in de hand dan de lucht van tien

#5 ouwe ketser

    Ere lid

  • Moderator
  • 1615 Posts:

Gepost 05 mei 2012 - 10:53

Wat voor witte plekken zijn dat? het lijkt wel of er gesproeid is (met te hoge dosering sowieso) en daarna niet nabehandeld (afgespoeld)

Ik heb ook cheese gegrowd.... van greenhouse zo te zien deze genetica?
Franko (greenhouse seeds co. ) adviseerde al ;;exodus cheese;; ipv de normale variant.
Ik citeer franko: This cheese really got the smell and taste of DREFT! i recommend to try exodus cheese.
(gaf een pakje exodus cheese gratis bij)

Ik ben er ook niet verzot op.. opbrengst viel toen ook tegen en kwam dankzij een K overschot in een CA tekort terecht. (dit ook omdat ik de topjes dun vond blijven te veel K toegevoegd.
Dus een goed besluit om de EC te verlagen.
Sowieso vind ik 2.1 erg hoog in week 3 maarja dat is ieders manier.

hier nog een foto van de cheese:Geposte afbeelding

succes OK

#6 amnees

    Chef GrowGuide

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 10810 Posts:

Gepost 05 mei 2012 - 11:01

hoelang stond die cheese dan ouwe ketser?
Chef GrowGuide

#7 leuke Hobby

    Kern lid

  • Full member
  • Pip Pip Pip
  • 829 Posts:

Gepost 05 mei 2012 - 11:08

Ik neem aan dat je gewoon stekken hebt en geen zaden?
Van zadenkweken heb ik geen verstand en is ook niet te vergelijken met stekken.
Beter 1 in de hand dan de lucht van tien

#8 ouwe ketser

    Ere lid

  • Moderator
  • 1615 Posts:

Gepost 05 mei 2012 - 11:10

uhhhh :bier dat weet ik ff niet op de vroege zaterdagmorgen.
Maar totaal 8 wkn laten staan, en ik moet eerlijk bekennen: het huilen stond me nader dan het lachen!
Maarja sowieso... fem. zaad is leuk voor onder een TL lampie of in de vensterbank.

Maar volgens mij zijn dit geen zaadplanten denk ik ineens (drain------> hydro)

#9 amnees

    Chef GrowGuide

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 10810 Posts:

Gepost 05 mei 2012 - 11:12

oke ik had een keer amnesia besteld en kreeg cheese mee.. 11 weken laten staan, haast geen puisten, gewoon blad met haartjes.. en kreeg er echt de hoofdprijs voor.. maar zal dan wel een andere cheese zijn geweest.. in ieder geval uit stek.
Chef GrowGuide

#10 ouwe ketser

    Ere lid

  • Moderator
  • 1615 Posts:

Gepost 05 mei 2012 - 11:14

das waarschijnlijk de exodus cheese geweest.

#11 bubble cheese

    Consigliere

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip
  • 1298 Posts:

Gepost 05 mei 2012 - 11:48

Mogguh,


Ik heb cheese haze gehad...een super lekker wietje maar presies wat jij ook hebt,was weinig te zien in de eerste 4tot 5 wken,daarna werden het superknuppels waravan ik van 5 plantjes ruim 253 gramn heb gehaald....
en zeer compackte wiet!!

Susces MAn!
Neem het zoals het is,doe niet moelijk maar doe gewoon,kweken blijft een kunst kan je het niet blijf er dan van weg

#12 LED_KROKET

    Volwaardig lid

  • Full member
  • Pip Pip Pip
  • 625 Posts:

Gepost 05 mei 2012 - 11:52

ben nu met Cheese bezig, welke variant geen idee omdat het stekke zijn. ben pas in week 2 bloei

ps. ik weet wel dat mijn cheese 10 wkn is
Was ik maar een truffelzwijn

#13 moneytree

    Kind aan huis lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 289 Posts:

Gepost 05 mei 2012 - 12:04

@magicstrain:
Nee dat is geen meeldauw, het is een recidu van het spuiten tegen meeldauw, de bladeren zien er verder super gezond uit.
Geen spint, of andere ziektes!

@leuke hobby:
ben erg benieuwd naar de foto's!

@ouwe ketser:
Ik heb werkelijk geen idee welke cheese dit is, waren stekken dus dan weet je het nooit wat je in je mik geduwd krijgt.
2.1 heb ik normaal geen problemen mee in de 4 de week, zeker met CO2, dan lusten ze sowieso wat meer voeding.
Het is overigens wel de eerste keer dat ik cheese kweek

Mijn ervaring leert dat de 6de week van de bloei normaal gesproken de week is waar het meest in gebeurd, qua topvorming dan.
Ik zal volgende week ook effe een foto plaatsen

#14 amnees

    Chef GrowGuide

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 10810 Posts:

Gepost 05 mei 2012 - 12:18

ze heeft wel haze invloeden, dat kun je goed zien aan het blad, en haze hoeft niet veel voeding te hebben, stuk minder dan wat je geeft. logisch dat ze zich daar niet heel lekker bij voelt.
Chef GrowGuide

#15 Zeldzame

    Gaat verder op steenwol.

  • Members
  • Pip Pip Pip
  • 466 Posts:

Gepost 05 mei 2012 - 13:19

Ik ken de cheese redelijk, mooi doorgaan zo :D
Nog een dikke week en dan gaan ze echt groeien :bier
Laat ze gerust een 9 tot 10 week staan, ze zullen zeker
veel gewicht gaan geven.
Let er wel op bij het drogen dat het een zr compact wietje
is en zeker na een dag of 6 even terug laten slaan.

Oh ja, zorg dat de Ec in de cocos rond de 2 blijft :P
Ik ben niet intelligent genoeg om depressief te zijn,
ik snap die problemen niet !!!!


1e ronde, 144x K2 op CoGR
2e ronde, 144x Top44 op CoGR
3e ronde, 144x Afgaan op CoGR
4e ronde, 144x K2 op steenwol slabs

#16 moneytree

    Kind aan huis lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 289 Posts:

Gepost 05 mei 2012 - 13:57

ok, dan zal ik van de week nog een keer de drain meten en vanuit het vat niet meer meegeven dan 2.0
Thnx allemaal!

Ik hou jullie op de hoogte over de vorderingen!

#17 leuke Hobby

    Kern lid

  • Full member
  • Pip Pip Pip
  • 829 Posts:

Gepost 05 mei 2012 - 21:25

Geposte afbeelding Geposte afbeelding Geposte afbeelding
Geposte afbeelding
Geposte afbeelding

33 dagen bloei (33e dag 12/12) ...mooi vergelijkingsmateriaal.

Setup 10x600W dimlux op 8m2 met opticlimate 6000serie

125xcheese, 5 dagen groei, getopt.

PH ca. 5.6 EC 2.4 PPM 800 Temp min 19gr Temp max 28.8gr RH max 78% (!) RH min 40%
Beter 1 in de hand dan de lucht van tien

#18 moneytree

    Kind aan huis lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 289 Posts:

Gepost 06 mei 2012 - 08:44

Ja dat scheelt wel een beetje zeg!
Nu maar hopen dat die van mij "slowstarters" zijn en volgende week gaan groeien.
Thnx voor de foto's

Gr

#19 ouwe ketser

    Ere lid

  • Moderator
  • 1615 Posts:

Gepost 06 mei 2012 - 09:06

mooie setup leuke hobby! en mooie buds voor 33 dagen! is dit cheese van greenhouse?

#20 leuke Hobby

    Kern lid

  • Full member
  • Pip Pip Pip
  • 829 Posts:

Gepost 06 mei 2012 - 09:18

Ik ben ook enthousiast. Dit is de gewone cheese uit stek, ik meen blue cheese. Weinig blue maar veel cheese.
Persoonlijk vind ik het een hele mooie wiet, het is wanneer gedroogd donkergroen en net alsof er poedersuiker op zit, ook de smaak is lekker.
Enige minpunt is dat het stinkt als de tering.

Het is even wennen na al die Amnesia, van zo een lange naar een korte gedrongen plant.
Beter 1 in de hand dan de lucht van tien