Ga naar inhoud


kachel + thermosstaat


9 replies to this topic

#1 The-Predator

    Unrankable Forum Junkie

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 3690 Posts:

Gepost 10 oktober 2011 - 13:09

Middag,

Het volgende plan heb ik in mijn kop.

500watt olieradiator.

Deze wil ik aan laten gaan zodra de temp in mijn hokje onder de 18 graden komt.

Echter zodra de lamp aan gaat wil ik dat de kachel uit gaat.

Daarom dacht ik eraan de aansluiting van het kachelcontact te gebruiken.

Goed in knutselen ben ik niet dus het liefst plug and play.


Kom Maar Op.

#2 Dr.LivingStoned

    Doctor Honoris Causa

  • Moderator+
  • 1876 Posts:

Gepost 10 oktober 2011 - 13:14

De iets duurdere modellen van Zibro worden geleverd met een weekplanner, een apart kastje dus die in een poort geprikt dient te worden, de goedkopere hebben vaak ook de aansluiting voor deze weekplanner en dan is deze optioneel te bestellen.

Het is een absoluut onding om te programmeren, maar eens je het goed gedaan hebt doet ie het wel. Je kan periodes aangeven wanneer de kachel mag branden, daarna neemt de ingebouwde thermostaat het over.

Maar jij bedoelde waarschijnlijk een olie gevulde radiator die elektrisch werkt? Die moet gewoon over het kachel contact, dit krijgt alleen stroom als de lampen UIT zijn, dat is prik en pray :)

#3 carpe_diem

    Wild Kwekertje voor eigen gebruik

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 9942 Posts:

Gepost 10 oktober 2011 - 13:19

http://www.growcenter-noord.nl/relaiskast-...act-p-1649.html

volgens mij doet deze wat je wil...
toch staat het er niet bij...dus moet je even navragen..
ze kunnnen maken wat jij wil.... staat er ook.....uiteraard plug&play :)

de (olie)kachel, op electra, met eigen thermostaat stop je in het kachelcontact dus...
KLIKKERDEKLIK........Dit is niet mijn guerilla.... Vriend
dig a hole,
plant a seed,
wait for rain and wish for weed..

Get high on your own supply

#4 Jan de Ripper

    Ere lid

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip
  • 1843 Posts:

Gepost 10 oktober 2011 - 13:43

500 watt kan je toch ook gewoon op een omnirex timer zetten?

#5 The-Predator

    Unrankable Forum Junkie

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 3690 Posts:

Gepost 10 oktober 2011 - 17:48

Hoi,

Ik heb dus het kastje met kachelcontact... alleen nu is het zo... alleen op de extreme koude dagen heb ik het kacheltje nodig...

Dus wanneer het met lamp uit onder temp X komt springt het kacheltje bij.

Het is niet de bedoeling dat het kacheltje altijd aanspringt bij uitgaan van de lamp.


Sorry voor de onduidelijkheid.

gr

#6 racker

    דרך

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 7132 Posts:

Gepost 10 oktober 2011 - 18:03

Met een thermostaat je kachel schakelen, canaz heeft een topic waarin dat beschreven wordt.

GrR
Calve pindakaas.....wie is er niet groot mee geworden.....

#7 The-Predator

    Unrankable Forum Junkie

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 3690 Posts:

Gepost 10 oktober 2011 - 18:12

Sorry racker, maar als ik dat moet bouwen zet ik me eigen onder stroom en daar heb ik geen zin in.

#8 racker

    דרך

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 7132 Posts:

Gepost 10 oktober 2011 - 18:17

Ben je gek.....alle begin is een beetje moeilijk. Is ook goed voor je hart.

Je kan hem ook gewoon in je kachelkontakt stoppen en met het draaiknopje op de zijkant van de olieradiator zolang pielen tot hij het alleen bij minder als 18gr doet. Bij mij verloopt dat altijd dus gebruik ik een externe thermostaat.

GrR
Calve pindakaas.....wie is er niet groot mee geworden.....

#9 Doc

    this is my playground

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 8847 Posts:

Gepost 10 oktober 2011 - 18:18

Bekijk Post The-Predator, op 10 Oct 2011, 19:12, zei:

Sorry racker, maar als ik dat moet bouwen zet ik me eigen onder stroom en daar heb ik geen zin in.


Geposte afbeelding ........................................ :)

#10 The-Predator

    Unrankable Forum Junkie

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 3690 Posts:

Gepost 10 oktober 2011 - 18:20

Hmm, zo simpels is het af en toe racker, en dan denk ik weer te moeilijk.

Ik moet gewoon met de thermosstaat gaan spelen :)

Steek ik me poen in de freq controller... anders heeft de kachel ook weinig nut.

thanks iedereen