Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

MarkZ

2x Herijuana SCROG in 11,6l-smartpot, 2x150W TNeon in DP90

Recommended Posts

Hey iedereen, hierbij open ik mijn tweede kweekverslag.

 

De laatste 4 maanden ben ik bezig geweest met een selectie van reguliere Herijuana-planten om een vrouwtje te selecteren die van de goede, late bloei-phenotype was, maar dat is helaas niet echt gelukt.

De stekken die ik voor deze ronde heb gebruikt waren niet echt gelijk (had maar 2 stekken per moederplant :rofl ), en ze toonden al redelijk snel voorbloei waardoor ze waarschijnlijk van het vroege phenotype zijn.

Desondanks hoop ik op een mooie ronde en dat er wat mooie resultaten en foto's komen de komende maanden :rofl.

 

De set-up is hetzelfde als de vorige keer, maar toch best anders.

De planten staan nog steeds in de Secret Jardin Dark Propagator 90, met de maten 60x90 centimeter en 60cm hoog - omdat ik in de vorige ronde (hier) hoogteproblemen kreeg en de planten in de lamp bleven groeien en verbrandden ga ik nu echter scrog'en.

Nu hangt er nog maar 1 set van 2x75W TNeon in, hier komt een 2e set bij in te hangen, die zet ik er vrijdag denk ik in.

Er staan nu 2 PC-fans (op zo'n adapter die in te stellen is per 1,5V :rofl ) op het scrog-net, ik heb nog 2 fans voor actieve inlaat maar dat is nu met 1 set nog niet nodig.

De potten zijn 2 smartpots van 11,6 liter gevuld met Plagron Light Mix met perliet.

Ik heb nu ook een tensiometer wat erg handig is omdat ik vooral water via boven ga geven, via onder gaat voor mijn gevoel met smartpots wat moeilijker.

 

De planten zijn dus 2 Herijuana-stekken die ik zelf heb gemaakt.

Qua voeding ga ik Growstar Gold-voeding proberen, dit is een A/B/C-voeding (3-componenten?) waarvan de C-voeding een groei- en bloeistimulator is.

Hier heb ik ook wortelstimulator bij die ik de hele tijd heb gebruikt tot ongeveer een week geleden, en ook Growstar Protector waar je een spray mee kan maken die een siliciumlaagje aanmaakt op je planten waardoor ze beter bestand zijn tegen hitte, kou en wat beter beschermd tegen ziektes.

De pH en EC worden uiteraard weer gemeten en bijgehouden, maar tot nu toe gebruik ik alleen afgezuurd kraanwater.

 

 

Voor zover de intro...

Hier waren ze toen ze van de Sannie Stekpluggen in de potten werden gezet, 6 september:

 

gallery_20114_12967_9814.jpg

gallery_20114_12967_791962.jpg

 

Die heb ik vervolgens laten voorgroeien en daarna pas het scrog-net erin gezet... Had ik beter meteen kunnen doen :tu

28 september, 22 dagen na het overpoten dus, erg goed gegroeid (helaas geen overzichtfoto voor het scrognet).

 

gallery_20114_12967_194248.jpg

gallery_20114_12967_640847.jpg

gallery_20114_12967_872827.jpg

 

En vervolgens een foto van gisteravond, halve week later:

 

gallery_20114_12967_295676.jpg

 

Nou, iedereen mag even een gebedje aan de wietgoden voor mij doen.

Ik update denk ik elke vrijdag, met hopelijk soms een dinsdag er tussendoor, maar dat ligt eraan of ik tijd heb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Golden, leuk dat je me volgt, wel grappig dat we dezelfde set-up hebben :rofl

Nee helaas John, het was of dit (1,2cm-mazen) of van die hele grote 5x10cm-mazen, bij het tuincentrum hadden ze zulk gaas niet meer :tu dus heb ik maar flink zitten knippen met zo'n tang, en nu werkt het wel goed, flink wat bind-punten :rofl

 

Ik denk dat ik eind deze week de planten weer naar op het net bind en dan meteen op 12/12 zet (als het netje goed genoeg gevuld is) anders wordt het misschien ook weer té vol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er goed uit Markz, ik kijk weer mee bij je.

 

Veel succes deze ronde.

 

Gr,

 

Donnie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb de planten opnieuw aan het net gebonden, de tweede set 2x75W TNeon's erbij gehangen en gisteren kregen ze 14/10 en sinds vandaag staan ze dus op 12/12.

De ronde is vanaf nu dus echt gestart :rofl.

 

Dag 1 op 12/12 (zal ik tellen vanaf 12/12 of zichtbare bloei trouwens?)

Het net is goed vol aan de rechterkant, aan de linkerkant wat minder, maar dat groeit nog wel wat, het probleem is eigenlijk dat de rechterkant waarschijnlijk té vol zal raken :tu.

Ze hebben ook 30 dagen voorgegroeid, misschien wat te lang, is alleen maar voordelig voor tijdsbesparing de volgende keer natuurlijk :rofl

De planten drinken flink, ik heb tot nu toe steeds elke dag 0,75 liter per plant gegeven (1,5 liter-fles) maar de tensiometer staat dan de volgende dag weer op 200, dus ik denk dat ik 1 liter per plant ga geven.

De temperatuur blijft mooi op 28,5 graden, ik heb ook weer een PC-fan als inblaas erbij gehangen waardoor de circulatie goed is.

De pH van het water is nog steeds 6,0 a 6,1 en EC meet ik nog niet omdat het gewoon puur kraanwater is, maar zal zo'n 0,6 a 0,7 zijn.

 

(het net is inderdaad wat scheef, en de lampen ook ivm de EVSA aan de rechterkant)

 

gallery_20114_12967_92631.jpg

 

gallery_20114_12967_88725.jpg

 

gallery_20114_12967_365065.jpg

 

gallery_20114_12967_50086.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Mark suc6 met het scroggen man,Gaat de goede kant op zag ik maak er wat van :rofl Leuke plant trouwens herijuana goed tegen rugpijn na het knippen :rofl Greetzzz,M :tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

High MarkZ,

 

Succes met je nieuwe ronde! Hoop dat je dit keer geen problemen gaat krijgen ivm de hoogte. Je scrog net zal in ieder geval wel helemaal gevuld zijn :) Na deze ronde zal je een buig, bind, knak en crop specialist zijn B)

 

Ga je volgen!

 

PolliePol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey canabis fred, leuk dat je gaat meekijken, ik hoop dat er wat leuks te zien valt over een tijdje :P

 

Mena, bedankt, ik denk wel dat het scrognet rechts echt veel te vol wordt en links wat leger :) maar het wordt vast wel beter dan de vorige ronde.

Herijuana leek me inderdaad wel een mooi sterk soortje, er stond ook bij dat die goed voor scrog was, dus dat kwam goed uit :P

 

Ik hoop het ook PolliePol, de vorige ronde is door hoogteproblemen eigenlijk echt zwaar mislukt, de 0,2g/W heb ik misschien net gehaald, maar sommige toppen hadden toen ik ze beter bekeek na het knippen alsnog veel doorzichtige trichomes, was ook maar weinig effect, best jammer. En het scrognet zal nu inderdaad goed gevuld zijn, dus ik moet inderdaad wel een expert worden de komende weken ;)

 

Morgen komt er een update, moet zo weg naar Utrecht voor een verjaardag... B)

Er is nog niet veel veranderd behalve wat groei, het zijn stekken dus met wat geluk is er volgende week al bloei te zien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dag 5 op 12/12, nog geen zichtbare bloei, wel redelijk wat groei dat ik weer op het net heb gebonden.

Ik heb ze helaas wat te droog laten trekken omdat ik vergeten was water te geven op vrijdag, en zaterdag ging ik om 16u weg en om 20u gaan de lampen pas aan, dus hebben ze 48 uur te droog gestaan...

Hopelijk dat het nu nog niet teveel problemen geeft, in de bloei moet ik het echt proberen te voorkomen volgens een Herijuana-kenner ;).

Ik heb niet echt goede foto's kunnen maken van de groei in het tentje, dus dan maar wat foto's van mijn...

 

Heribei buiten B)

Ze is eind augustus in de bloei gegaan, maandje later dan verwacht door de beschrijving (komt waarschijnlijk door lantaarnpaal :) ), maar ze bloeide snel door en is nu druk bezig met afrijpen, alle trichomes zijn al milky en 10% amber, maar ik heb vandaag 2 stukjes rot verwijderd dus ik hoop dat het echte amber-afbloeien snel gaat.

Ze heeft helemaal geen voeding gehad, ze is midden juni vanaf spongepot in een 110-liter smartpot met 20 buffertabs erin verpoot, is nu 1,5 meter vanaf de stam, en heeft echt mooie compacte toppen - dus echt een topper.

 

gallery_20114_13003_253633.jpg

 

gallery_20114_13003_284336.jpg

 

gallery_20114_13003_271940.jpg

 

gallery_20114_13003_148051.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey MarkZ,

de dames staan er mooi bij! :)

Veel succes met deze ronde.

 

Mijn DP90 is inmiddels omgebouwd tot drooghok met

6 droogrekken erin! B)

 

Groetels

Torsten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die heribei ziet er super uit, wanneer haal je haar om? Mooi die paars achtige gloed over de plant.

 

Groet,

 

Donnie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Torsti,

Bedankt, bij jou staan ze er ook erg mooi bij, ben benieuwd of jij ze op harddrugs-sterkte zal krijgen :)

Mijn Herijuana zal er in ieder geval zwaar overheen moeten zitten... Ik zit nu al in de harddrugs-wereld dus... :P

6 droogrekken is best veel maar past er inderdaad vast wel goed in, handig dingetje dus.

 

Hey Donnie,

Ik denk dat ik haar vrijdag ga oogsten zodat ik het weekend heb om te knippen en er weinig rot is, de trichomes zijn in de meeste toppen allemaal al milky en in sommige toppen 10/20% amber, dus ik hoop dat er snel wat amber verkleurt zodat het een lekker wietje wordt. De toppen bovenaan de takken zijn in ieder geval echt mooi compact, heb ik buiten nog nooit echt zo compact gehad B)

Er zaten al 2 kleine stukjes rot in 2 toppen die ik voorzichtig heb weggehaald (heel stuk tak, beter teveel dan te weinig), dus ik kijk even aan of er nog meer toppen plotseling wat rot laten zien, dan haal ik haar misschien wat eerder om.

Ik wilde eigenlijk Teldor gebruiken tegen toprot dit jaar maar dat ben ik vergeten, en tot nu toe valt het me heel erg mee zo voor 11 oktober.

Dat paarse is inderdaad erg mooi, dat is net de laatste 2 weken gekomen, normaal heb ik elk jaar wel dat de bladeren paars kleuren, maar nu is het meer een soort paarse rand op de bladeren en paarse calyxen, supermooi ;)

Volgend jaar zet ik denk ik wel weer Heribei neer, wat eerder planten, Teldor spuiten en wat eerder zo'n potparka gebruiken (ze stond de eerste maand veel te nat, weinig groei), dan wordt dat ook top.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die buitenplant is B) ongelooflijk mooi...

 

Succes met je Tneon kweek, ziet er ook een lekker vol kastje uit met die scrog :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt john007, ze is inderdaad erg mooi geworden en ik ben benieuwd of ze ook lekker gaat smaken :D

Ze is geoogst vorige week donderdagavond, en daarna vrijdagmiddag. Het knippen ging redelijk snel, ik heb de echt kleinere topjes/gruis-topjes nog aan de plant laten zitten en die knip ik deze week denk ik.

Er zat alleen wel erg veel zaad in, ik zag een week geleden wel een takje met wat zaadjes, maar tijdens het oogsten zag ik dat er best veel takjes bevrucht waren :)

Echt 20 a 30 zaden wel met allemaal dat witte worteltje zoals in normale volgroeide zaden, en sommigen waren gewoon echt compleet met tijgerpatroon... ;)

Heribei is qua uiterlijk en bloeitijd wel een toppertje, maar als gewoon iedereen herma-trekken krijgt en bevruchting is er toch wel wat misgegaan bij de zadenkweek ergens...

 

Dit was ze donderdagavond, door de flits is de wiet goed te zien.

gallery_20114_13003_156272.jpg

 

Zulke volgroeide zaden:

gallery_20114_13003_9001.jpg

 

En met het meeste grote spul geknipt dit als resultaat, niet echt een duidelijke foto :rofl

gallery_20114_13003_329558.jpg

 

Gewicht plaats ik wel zodra het droog is, ik kan het niet echt schatten.

Vanaf nu dus weer on-topic ;)

 

 

13-10, dag 8 op 12/12, nog geen duidelijke bloei.

gallery_20114_12967_64290.jpg

 

gallery_20114_12967_383616.jpg

 

 

16-10, dag 11 op 12/12, bloei :D

gallery_20114_12967_375375.jpg

 

 

18-10, dag 13 op 12/12, het begint nu mooi.

gallery_20114_12967_85156.jpg

 

gallery_20114_12967_258537.jpg

Helaas niet heel duidelijk, fotocamera is uitgeleend, maar scroll even naar boven en je ziet het verschil.

 

 

Ik heb de planten best wel slecht gescrogd, links is het redelijk kaal en rechts veel te vol, maar daar is nu niks meer aan te doen.

De volgende keer begin ik al met het net erin waardoor het wel beter moet gaan, dan heb ik ook weer wat extra ruimte voor de toppen :wacko: .

Ik geef ze nu elke dag 750ml water, tot nu toe alleen afgezuurd maar ik begin morgen met de Growstar Gold ABC-voeding.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De Herijuana dames staan er mooi bij, bloei zit er ook al goed in nu. Hoe gaat het met de beperkte hoogte en de temperatuur?

 

Groet,

 

Donnie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gaat goed daar met de Herries ;)

Lekker groen en volgens schema in de bloei :wacko:

 

Als 1 kant van je net te vol is kun je daar de kleinere dunne takjes weghalen en (te) groot blad wat in de weg zit kun je ook nog halveren.

Mooie Heriebei plant had je ook, gelukkig geen rot zoals velen hadden wel jammer vd zaadjes.

 

Houdt de voetjes vochtig maar niet zo dat ze laarzen nodig hebben.

Teveel van 1 of ander: krijg je geel en vlek bij voldoende eten in de bak voor ze ;)

maakt nog niks uit, ik heb het nog niet voor elkaar kunnen krijgen om ze kapot te krijgen maar je krijgt wel sneller mannelijke bloemen

in week 6/7 dan en dat wil je liever niet :rofl

 

Blijf je volgen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Donnie,

De bloei zit er nu goed in ja, daar ben ik wel blij mee, gelukkig geen freak-stek die plotseling niet wil bloeien ofzo.

De hoogte valt nu redelijk mee, het scroggen is wel ideaal omdat je de planten echt gedwongen laag kan houden, al is het wel irritant om helemaal achterin een takje op het net te binden omdat er te weinig vrije ruimte voor je arm is ;)

De temperatuur is nu veel makkelijker in de herfst/winter dan in de zomer, de temperatuur heb ik nu steeds rond de 27 graden op het net zonder inblaas-pc-fan, eigenlijk perfect dus. De nachttemperaturen worden nu het probleem eigenlijk, als de lampen uit zijn is de temperatuur 15 a 17 graden, als ik dan zelf weer thuis ben en de verwarming wat aan doe komt het op de 19 graden, maar ideaal is het niet echt. Ik moet maar eens kijken naar zo'n verwarmingsmatje.

 

Hey lostchild,

Ik heb een paar dagen geleden wel weer wat kleine stukjes gediefd, maar ik weet niet tot hoe ver in de bloei je dat kan doen zonder stilstand te veroorzaken, dus doe ik dat nog 1x vanavond in de volle rechterkant, en dan niet meer.

Ik heb de tensiometer nu steeds rond de 400 a 450mBar als de lampen aangaan, dan geef ik ze 750ml water per plant van boven en komt het op 60-70-80. Er zit een zeiltje op de potten tegen overmatige verdamping (en er beginnen ook mooi wortels aan de bovenkant te groeien). Is dat goed zo of zou ik meer water moeten geven zodat de tensio niet op 400/450 komt?

De Heribei had trouwens wel wat rot erin (heb ik elk jaar wel), daarom heb ik haar ook donderdag geoogst ipv zaterdag, ze had in meerdere toppen wat plekjes rot en in de hoofdtop ook 2 stukjes, dat heb ik allemaal tijdens het knippen allemaal grof weggegooid zodat de toppen elkaar niet weer kunnen "besmetten".

Bedankt voor de tips :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Markz,

 

Deze past mooi in je tentje, wel prijzig maar goed op maat volgens mij. 60x90 bodem opppervlak toch? Tenminste wel met een CE keurmerk.

 

http://www.eugrowshop.eu/nl/potten-kweekba...-75-cm-65-watt/

 

Ik zou persoonlijk de tensiowaardes niet boven de 300 laten komen.

 

Groet,

 

Donnie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb mijn tensios op max 180 (wel grote potten) en ik geef zoveel dat de dag erna de meter weer rond deze waarde (liever rond 120) staat. Als bij mij de meter boven de 150 uitkomt kan ik dat meteen aan de bladstand zien (gelukkig).

 

Als je dag na watergeven de tensiometer alweer op 4-500 hebt staan zou ik de meter even goed checken en als die nog vol zit meer (of vaker) water gaan geven, die waarden zijn echt te droog en zullen later problemen gaan geven. Een tensio meter wil nog wel eens rare waarden aangeven als de aarde paar keer droog is geweest, dan zit er te weinig water in de meterbuis wat je waarden zo beinvloedt.

Geef je water, zakt de meter door de druk in medium maar loopt net zo snel weer op dan.

 

De Herijuana groeit nog ongeveer 14dgn door na op 12/12 zetten en je kunt tot aan begin week 3 nog dieven mits niet te radicaal.

Als je later nog moet dieven, alleen kleine onderontwikkelde takjes en blad anders krijg je allemaal kleine topjes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt Lostchild, er zat inderdaad te weinig water in de tensiometer omdat de pot te droog heeft gestaan 2 keer, hij stond eerst op 180 toen ik weer 400 verwachtte, dus hij werkt weer goed ;).

De groei is inderdaad uit de Herijuana sinds 1 of 2 dagen, ik denk dat ik zondag de bloeibuizen erin doe, qua temperatuur kan het nu ook mooi.

De topjes blijven wel klein denk ik, maar als eerste scrog kan ik natuurlijk ook niet het beste verwachten, haha.

Bedankt voor de tips :)

 

Bedankt Donnie, maar dat matje is me toch even wat te duur ;)

Ik kijk wel even hoe ik het doe, misschien dat ik iets qua normale verwarming in de kamer kan doen, of anders zo'n 500W-radiator van de Gamma.

De temperaturen lijken in ieder geval 14 graden te halen op het laagste punt, dat is wel erg laag dus ik ga zsm kijken naar een oplossing.

 

Ik doe zondagavond denk ik weer een update, er is sinds vandaag al het eerste kleine begin van THC te zien op de topjes ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blijf een lief tentje die Secret Jardin Dark Propagator 90.

Mooi soort ook vond de Herijuana altijd erg lekker.

En wat een mooie heribei van buiten.

 

/zODd gaat volgen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks zODd :P Is leuk tentje ja, alleen beetje te krap ;)

 

 

Met zware vertraging de update, heb weinig tijd gehad maar wel wat foto's kunnen nemen bijna dag.

 

Zondag heb de groeilampen verwisseld met de bloeilampen, hierbij heb ik meteen de armaturen omgedraaid, door de VSA op de kap hingen de kappen wat schuin, nu hangen ze evenwijdig met de planten.

Het is wat moeilijk uit te leggen, maar eerst was het zo > en nu is het // ;)

Hierdoor is de circulatie ook wat veranderd, samen met de algemene koudere buitentemperatuur is de temperatuur tijdens lampen aan zo'n 22 a 25 graden met de pc-fans uit, zou iets warmer mogen zijn maar beter dit dan 35 graden.

De tensiometer staat nu steeds op 180 a 200 zo'n 1 uur nadat de lampen aan zijn (net voordat ik watergeef), dan krijgen ze 750ml per plant, daarna staat de tensio op 60.

Het water is nog steeds afgezuurd naar ongeveer pH 6,1 vandaag/dinsdag hebben ze voor het eerst de Growstar Gold ABC-voeding gekregen, 2ml/liter wat ik ga opbouwen naar 4ml/liter.

Dat de wortelstimulator ervan goed heeft gewerkt kan je wel zien aan een foto hieronder :)

 

Ik heb net het eerste hit van de Heribei in een pijpje genomen en.... lekker effectje ;)

De rest wordt kort :)

 

Zondag 23-10, dag 18 vanaf 12/12

 

gallery_20114_12967_4830.jpg

 

gallery_20114_12967_175546.jpg

 

gallery_20114_12967_253000.jpg

 

gallery_20114_12967_281598.jpg

 

Dinsdag 25-10, dag 20 vanaf 12/12

 

gallery_20114_12967_188674.jpg

 

gallery_20114_12967_275419.jpg

 

 

Die Heribei is echt goed. Rookte rustig zonder hoesten, geen bepaalde smaak, maar wel lekker effect ;)

Hier laat ik het bij.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...