Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

zODd

Uit je dak koken met zODd

Recommended Posts

Weer had ik wat in mijn topic gedropt maar dacht laten we het hier ook maar even neer zetten.

Dus Uit je dak koken met zODd.

Wat maken we vandaag heb er geen naam voor noem het een foute atoom splitsing appeltaart.

Wat hebben we nodig.

Knal hard gabber.

Appels 3 een harde soort als je hem tegen je hoofd slaat moet de heel blijven.

2 mango voor turbo effect.

2 ei.

300 gram coke (bloem)

100 gram suiker ik hou van die bruinen.

250 gram cana boter (In deze zit autoblue berry, automazar en die omgevallen haze en wat van de verdamper.

Custard poeder de hoeveelheid hang van de vocht in het fruit.

geschaafde amandelen.

amandelenspijs.

Beetje zout.

Wat abrikozenjam.

De boter heb ik op de Au bain-marie manier gemaakt wat belangrijk is dat je niet te hoge temperatuur gebruikt (geloof me maar).

gallery_20039_12416_272013.jpg

Aan het werk.

gallery_20039_12416_121435.jpg

Nu gaan we de deeg maken drop de bloem, boter in blokjes, suiker en beetje zout klein mespuntje.

gaat dat met koude handen kneden als het een bal is 1 los geklopt ei erdoor en lekker je handen vies maken.

vet je vorm in en gebruik 2/3 voor de bodem en de zij kant.

Dan in de koelkast en de 1/3 deeg ook.

De heteluchtoven mag op 140 graden voor verwarmen weer niet te hoog he..

gallery_20039_12416_545734.jpg

gallery_20039_12416_74314.jpg

Gooi al het fruit bij elkaar en de geschaafde amandelen 50 gram en de Custard poeder hier moet erg goed opletten er zit veel vocht in fruit dus als dat niet op gevangen word is het een kleve troep.

De gooi er steeds een beetje door heen tot het een beetje blubber achtig is.

Nu pakken we amandelspijs ik had het gemixt met een beetje los geklopte ei niet alle ei want nog voor boven nodig.

Nu doe je de spijt op de bodem lekker om de wiet smaak weg te halen.

Je ziet het slech sorry.

gallery_20039_12416_105261.jpg

Dan het fruit erin.

gallery_20039_12416_477655.jpg

Nu van die 1/3 deeg kruislings leggen to aan de randen goed aan drukken.

In smeren met dat beetje ei.

gallery_20039_12416_171004.jpg

Boven smullen.

gallery_20039_12416_334713.jpg

Nu 50 minuten op 140 graden en omdat we het lager doen nog to die gaar is op 100 graden hang van vocht van het fruit af.

Dit is het resultaat geniet en eet lekker en hij is heftig.

EN ls die uit de oven komt boven insmeren met Wat abrikozenjam.

gallery_20039_12416_400199.jpg

Lekker.

gallery_20039_12416_98780.jpg

De filosofie die er achter zit is dat er in een topic gemeld was dat de mango na een half uur open genomen of langer ben geen geleerde word maar betekend dus ook voor ander eten

(dus beide stoffen tegelijk ).

Het lijk me dus een perfect manier om het tegelijkertijd tijd op te nemen in het lichaam.

Zal wel bullshit zijn maar ik zit hier tripte uit me dak en dat heb ik lang niet meer gehad dus ik klaag niet.

 

De volgende keer gaan we kijken als we mango cake of koek kunnen maken.

kan een weekje duren het knip afval moet nog wat meer drogen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zozo, dat heb je verdomd mooi gedaan, ziet er lekker uit ;)

 

Wat dacht je van een heerlijke mango/wiet smoothie? :D Wat yoghurt erbij vooor het dierlijke vet om het in op te lossen..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste TriXal0ne.

Ik had liever dit topic schoon gehouden met echte recepten en vragen erover.

 

Al vast bedankt.

 

/zODd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Werk dat voor vandaag gedaan is.

De wietboter gaat gebruikt worden voor een mango kwark taart (Vanavond het recept).

De melk is voor de koffie en milkshake (Is van koffie melk gemaakt omdat dit wat vette en romiger is en nu kan je de normale melk mixen met dit en het is langer houdbaar).

Beide zijn op de Au bain-marie verwarmt.

ook zit er geen water bij de boter waarom ik zelf heb het idee dat het potente word en minder verlies geeft.

En ik heb al wat boter gemaakt op verschillende manieren.

gallery_20039_12416_441754.jpg

wietboter.

gallery_20039_12416_257262.jpg

wietmelk

gallery_20039_12416_85967.jpg

Het resultaat.

gallery_20039_12416_260809.jpg

 

 

Radio actieve mango kwark taart.

Nodig.

100 gram boter (wietboter) (Eigenlijk 50 gram maar ik wil meer power maar hou er rekening mee).

1 pak bastongnekoekjes.

1 eetlepel jam naar keuze heb abrikoos gebruikt.

10 blaadjes witte gelatine.

500 gram mango.

100ml gekoelde mango sap (zelf gemaakt hier).

500 gram kwark.

200 gram witte bastaard suiker.

250 ml slagroom.

1 perzik en 1 wilde perzik.

 

het begin.

gallery_20039_12416_360672.jpg

Smelt de boter (Au bain-marie) en verkruimeld de koek super fijn.

Gooi het bij elkaar en 1 eetlepel jam.

gallery_20039_12416_482029.jpg

Vet de bodem in en maak er een mooie bodem van.

Week de gelatine 5 minutenlang ik koud water.

De mango sap gemaakt.

gallery_20039_12416_214449.jpg

Verwarm dit nu en als je het eraf haal doe je de gelatine (Droog en per 1) er door heen en laat het afkoelen

gallery_20039_12416_324870.jpg

Roer de suiker, kwark, gelatine en de stukje mango er door heen.

gallery_20039_12416_348045.jpg

Klop de slagroom op en schep dit er luchtig door heen.

gallery_20039_12416_266315.jpg

Maak de boven kant glad en dan 3 uur of langer in de koelkast.

gallery_20039_12416_66052.jpg

Dan hebben we dit.

gallery_20039_12416_322959.jpg

Fruit op de bovenkant kan iegelijk alles zijn wat bij mango past.

gallery_20039_12416_92060.jpg

Lekker hoor.

gallery_20039_12416_80765.jpg

 

Volgende recept word iets met brood of melk.

 

:( zODd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben benieuwd wat voor lekkers je allemaal voor je verjaardag vandaag hebt gemaakt of gaat maken :P

 

Van Harte Proficiat :o :(

 

Maak er wat moois van vandaag :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste blowsterke.

Dank je wel.

Ik heb besloten om vandaag niks te doen of te maken lekker DC spelen uit me dak met nog iemand.

Ik zal zeker genieten.

Ik heb wel weer plannen voor van de week.

 

/zODd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste tetrahydrocannabinol

Ik hoop van het weekend een mango crème cake te maken.

Het hang er even vanaf hoe het met de energie gaat.

 

/zODd

Share this post


Link to post
Share on other sites

wanneer kon ik ook alweer langs komen :whistling

 

blijft een HEERLIJK topic.. :verrygood

mvg stikkie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Stikkie 2.0

Je mag altijd langs komen en dit is serieus hoor.

 

Vanacht weer druk bezig waar voor mango/sinaasappel crème cake en een cranberry sinaasappelbrood

gallery_20039_12416_1688295.jpg

Dit word in dit weekend gemaakt + verslag ervan.

 

/zODd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste WF vandaag maken we bladeren deeg.

gallery_20039_12416_159190.jpg

Wat is er nodig.

2 ei

225 ml melk of water ik gebruik liever wiet melk.

60 gram sterke wiet boter.

1 grote theelepel zout.

2 grote eetlepels suiker.

400 gram meel.

1 grote theelepel gedroogde gist.

 

Gooi alles bij elkaar op 1 ei na.

Mix het goed en als het een bal is ga het flink kneden.

gallery_20039_12416_1745784.jpg

Als het erg goed gekneed is laat je het rijzen.

wel op kamer temperatuur.

gallery_20039_12416_44326.jpg

Dan weer kneden en laten rijzen.

Dan een tijdje in de koelkast en weer kneden.

Maak er rechtboekingen van en vouw het als een envelop.

Doe wel ze insmeren met gesmolten boter.

Gesmolten boter voor het insmeren.

gallery_20039_12416_1181447.jpg

het uit rollen.

gallery_20039_12416_1077307.jpg

insmeren met wietboter.

gallery_20039_12416_847004.jpg

het vouw werk.

gallery_20039_12416_662136.jpg

gallery_20039_12416_1343321.jpg

In pakken voor de koelkast.

gallery_20039_12416_3018755.jpg

Als het mooi ge rijst is doe je het in een zak en voor minimaal een uur in de koelkast ik zelf doe het een hele nacht.

Even vooruit spoelen en er is 24 uur voorbij.

Dus nu het ontbijt en koffie koekje.

We beginnen met de croissants.

Beide zijn op 140 graden in de oven gegaan.

De tijd hangt af van hoe groot ze zijn even opletten.

Doe de temperatuur niet te hoog want dan werk minder.

gallery_20039_12416_240324.jpg

oprollen en de boven kant insmeren met het ei dat je over heb.

gallery_20039_12416_40169.jpg

De appel shit.

appel met suiker erin kan ook banaan of mango of wat je maar wilt the sky is the limit.

gallery_20039_12416_851751.jpg

dicht rammen en flink ei erover en daar suiker overheen strooien.

gallery_20039_12416_1465738.jpg

Eet smakelijk en tot de volgende keer.

gallery_20039_12416_1620546.jpg

 

 

:wacko: /zODd

Sorry dat ik nog geen tijd voor de crème cake gehad heb.

Volgende week gaan we een avond maaltijd maken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste tetrahydrocannabinol.

Leek me een leuk idee om bladerdeeg te maken.

Je kan van bladerdeeg weer veel andere maken.

 

Zondag ga ik vers brood bakken zal het maken van de deeg hier ook neer zetten.

Had het idee om gevulde gehakt space broodjes te maken.

En ik zat te denken aan space mayo want daar kan je ook weer veel mee.

 

Je hoor het ideeën genoeg nu de wil en energie.

 

 

/zODd

Share this post


Link to post
Share on other sites
Had het idee om gevulde gehakt space broodjes te maken

 

dat interesseert me nog meer want altijd zoete speesdeserts is saai .

 

Ik bedoel eigenlijk , ik eet liever "echt" eten ipv desserts

 

Zo een spicy speesbroodje vlees lijkt me hemels

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog maar even een cake recept van vandaag.

Heb nog niet de tijd gehad om gevulde broodje te maken.

Zit wel met wat ideeën zoals broodje bapao en pizza te maken maar moet even tijd hebben en wat mensen over de vloer want alleen zoiets op te eten lijk me een uitdaging.

 

Dus nu nog even een cake recept.

Deze is niet luchtig maar wat natter.

 

Het is space appel cake met citroen glazuur geworden.

Wat is er nodig.

4 eieren.

gesmolten cana boter 150 gram(Au bain-marie).

suiker 150 gram.

1 zakje vanille suiker.

bloem 450 gram.

1 zakje bak poeder.

70 gram appels.

Voor de glazuur.

Poeder suiker.

Citroen.

 

De werk bar.

gallery_20039_12416_376074.jpg

Zorg eerst dat de boter zacht is met lage temperatuur smelten en dat een beetje af laten koelen.

Klop de eieren en suiker goed door elkaar net zo lang dat het schuimig word.

ram de boter erdoor heen en mix het nog even.

Zeef nu de bloem vanille suiker en de bak poeder in een bak en mix het ook even.

Schil de appel en hak er blokjes van.

Hetelucht voor verwarmen op 140 graden.

Nu mix je eerst de stukjes appel door de bloem.

als het verdeeld is dump je de natten producten erin.

Ik heb hem nu flink gemixt zodat het een wat zwaarder cake word.

Gooi het in een ingevette vorm.

gallery_20039_12416_2019635.jpg

Nu had ik hem 60 minuten op 140 graden en daarna gaar gebakken op 100 graden de tijd hang af van de vochtigheid van de appels.

Prik er af en toe in met de saté prikker.

Als die klaar is pak je poeder suiker en druppel je een beetje citroen erbij.

Zodat het een dikke jam word.

Boven insmeren even af laten kolen en bam weer uit je dak.

Mooi van dit is dat je ook ander soorten fruit kan gebruiken en de citroen zal ook sinaasappel kunnen zijn.

Weer kunnen we zeggen the sky is the limit.

 

 

Lekker eten nu.

gallery_20039_12416_1123366.jpg

Binnen kant.

gallery_20039_12416_1588285.jpg

 

/zODd

 

PS, zODd zoek nog steeds voor zijn deur naar Stikkie 2.0 maar helaas niks nog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oké vanavond toch maar iets anders dan gebak.

Wat word het Griekse lams worstjes met tomaten saus.

 

zODd alvast klaar voor oorlog in zijn uniform.

Hier de preview vanavond of morgen het complete recept.

gallery_20039_12416_108972.jpg

el = eetlepel.

tl = theelepel.

Alvast even droppen wat er nodig is.

50 gram zeer zware space brood recept komt nog maar daar mee voeg ik wiet toe aan het eten.

1,5 dl cana melk zelfde verhaal om het mee een klap voor je kop te geven.

675 gram lamsgehakt hier zelf gehakt gemaakt.

2 el geraspte ui.

3 teentjes knoflook, geperst.

2 tl gemalen komijn.

2 el gehakte verse peterselie.

bloem voor het bestuiven (Weet niet al je stuifmeel van een mannetjes plant kan gebruiken LOL-0-LOL).

4 el Olijf olie voor het bakken.

6 gezeefde tomaten.

1 tl suiker.

2 laurierblaadjes.

1 ui gepeld.

zout en peper naar smaak.

Oké het maken van gehakt met dank aan de Vietnamese style en de vrouw.

gallery_20039_12416_517657.jpg

Altijd leuk die troep maken.

gallery_20039_12416_1429426.jpg

Eerst meng het cana brood (Klein als kruimels) en de cana melk . Voeg nu het vlees, de ui, knoflook, komijn en peterselie toe.

Breng het op smaak met peper en zout.

Nu lekker je handen vies maken en kneden maar.

Vorm kleine dikke worstjes van het gehakt en rol ze door de bloem.

gallery_20039_12416_632822.jpg

Dump 4 el olie in de pan en bak de worstjes tot ze gelijkmatig bruin zijn.

Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keuken papier.

Doe nu de gezeefde tomaat, suiker, laurierblaadjes en de ui in een dieper pan.

gallery_20039_12416_144264.jpg

Laat dit een tijdje staan en dump later de worstjes erbij.

gallery_20039_12416_546765.jpg

Laat het nog even sudderen en klaar is het.

gallery_20039_12416_2034291.jpg

De tomaat blijf steeds mee aan plakken zoals je ziet.

gallery_20039_12416_3332475.jpg

Gooi er nog wat peterselie overheen en eet lekker en geniet van het klap voor je kop gevoel.

Het resultaat.

gallery_20039_12416_1250096.jpg

Till next time.

Groetjes, /zODd

 

PS, eet altijd met maten dan kan je het gevoel een beetje inschatten.

 

 

 

 

 

edit:1 benodigdheden toegevoegd.

edit:2 alvast foto`s toegevoegd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

je blijft bezig he...;)

ga zo door en ik zie een sticky in de toekomst... :wacko:

 

En wanneer was de food-meeting.. :huh:

Mvg stikkie

Share this post


Link to post
Share on other sites

zood ben jij kok ofzo?

je kan wel lekker koken denk ik :wacko:

allemaal netjes wat je maakt en ziet er heerlijk uit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Stikkie 2.0.

Heb ook super veel ideeën in me hoofd dus zal zeker nog meer komen.

En een food meeting lijk me erg leuk.

 

Beste theone1.

Ik ben geen kok ook heb nooit een opleiding voor koken gehad.

Ik hoop dat ik lekker kan koken me vrouw zegt van wel.

 

/zODd

Share this post


Link to post
Share on other sites
PS, eet altijd met maten dan kan je het gevoel een beetje inschatten.
klinkt als drinken met maten ;)

 

ziet er goed uit man, ik kook elke dag hiero en volgens mijn vriendin heb ik me roeping misgelopen :wacko: (de tandarts zegt hetzelfde trouwens alleen dan dat ik tandarts had moeten worden :huh:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste DonBone.

Goed koken is voor mijn een vorm van afleiding.

En als je het doet moet je het toch wel goed doen :)

En ben je tandarts geworden ik zoek nog een relaxte .

En wat voor soort eten kook je graag ?

 

Oké we gaan weer even iedereen lekker maken.

Wat word het hier een preview zal vanavond of morgen het recept neer zetten.

Ben nu nog bezig met Space Foaccia met ui weet alleen niet als het echt werk ik heb olive oil met wiet gebruikt (Net gezien dat het niet uitmaakt).

 

 

Tot later.

Share this post


Link to post
Share on other sites

man wij hebben hier een relaxte tandarts das echt nie normaal meer, volgens blowt die gast zo flex is tie ;)

 

kwa eten, ik hou van experimenteren, heb hier verschillende kookboeken, van die jamie oliver tot gordon en wat er nog tussen zwerft, mijn favoriete gerecht is echter een bonenschotel die ik zelf ontwikkeld heb en die echt mega lekker is, ik zal binnenkort wel een een topic er over maken.

 

koken is voor mij ook een vorm van ontspanning, net als hoe gek het ook klinkt de afwas er na, ik werk heel erg veel per dag, rond de 12 uur en dan kan je wel ff iets afleiding gebruiken.

 

volg je weer :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste DonBone.

Helaas mag ik niet meer werken.

En wel leuk ik vind de afwas ook erg gezellig.

 

EN het recept voor vanavond word space cranberry muffins.

Het was de bedoeling om Pruimen muffins te maken maar ik kreeg de pruimen niet droog voor vandaag.

Ook is het de eerste keer dat ik plantaardig olie gebruik Olive oil.

Wat is er nodig.

1 ei

2,5 dl melk (Kan wiet mel als je niet de cana olie wilt gebruiken).

1,25 dl plantaardig cana olie.

50 gram fijne tafel suiker.

30 gram bruine suiker.

285 gram bloem.

2 theelepels bakpoeder wel de juist theelepel niet zo een muize koffie ding.

halve theelepel zout.

1/4de theelepel nootmuskaat.

125 gram cranberrys.

 

Moets deze op 200 graden maken ik doe het liever op 140 graden maar met deze test wilde ik wel goede muffins.

Dus verwarm de oven op 200 graden.

Gooi de ei en een bak en ram hem los.

Doe hier de cana olive oil er door heen en blijf de natte producten goed kloppen.

Dump de melk er door heen.

Roer als het goed opgenomen is de suikers er door.

Zet dit even weg.

Zeef de bloem, bakpoeder,zout en nootmuskaat in een kom.

Zorg dat het goed gemend is.

Maak er nu een kuiltje in en gooi de nette producten erin.

Niet mixen maar met een lepel om scheppen dat de bloem vochtig is dus niet de klonten eruit mixen.

Nu de cranberry erdoor heen.

Dump het 2/3de in de vorm papier of ingevette blik.

Bak ze in 20 min gaar dan 10 minuten laten staan en dan uit de vorm halen.

eet lekker.

gallery_20039_12416_1088940.jpg

 

Morgen word het niet Space Foaccia met ui maar is pizza geworden.

Preview voor morgen.

gallery_20039_12416_2188532.jpg

 

:) /zODd

Share this post


Link to post
Share on other sites

zo wat ziet die pizza er lekker uit :)

 

Groeten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...