Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Choppie

pH (Potentia Hydrogeni).

Recommended Posts

pH

 

 

Met dit getal wordt de zuurgraad van bijvoorbeeld de voeding aangegeven.

Het is de negatieve logaritmische schaal van vrije waterstofionen (H+),

en wordt ook wel de waterstofexponent genoemd. (Sorry, kan ik ook niks aan doen)

Omdat het om een negatieve logaritmische schaal gaat betekent dit, dat een vloeistof bij pH 6.0 tien keer meer vrije waterstofionen bevat dan bij pH 7.0, en bij pH 5.0 honderd keer meer dan bij pH 7.0.

Waar je dus erg in moet hebben is dat een lager getal inhoudt dat de voeding zuurder is, pH 7.0 is neutraal.

Omdat de pH van leidingwater meestal te hoog is, worden er vaak zuren als salpeterzuur of fosforzuur aan de voeding toegevoegd. De hoeveelheid zuur die je hier voor nodig zult hebben hangt hoofdzakelijk af van de bufferende werking van het gebruikte water. Dit ligt o.a. weer aan de hoeveelheid bicarbonaten in dit water, omdat deze met de waterstofionen een verbinding aangaan.

Breng altijd eerst de EC in orde voor je aan de pH begint.

 

bij de meeste kweekschema’s liggen de ('ideale') pH waarde tussen 5.4 en 6.8 (afhankelijk van periode)

Heb je geen (goede) pH meter pas dan op met zuur. Te weinig wordt beter uitgehouden dan te veel!

 

 

De Ph is te meten met een Ph-meter (klinkt logisch, niet?), deze zijn in elke growshop te verkrijgen en kosten circa 90-100 euro (en het is de moeite (en het geld) van de investering waard).

 

En let op, met de juiste Ph ben je er nog niet, ook de juiste Ec en Lv is van belang !

 

klik hier voor meer over Ph

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...