Ga naar inhoud


Canna Culinaire


136 replies to this topic

#1 weetje

    Everlasting gardener

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 7256 Posts:

Gepost 19 januari 2009 - 16:58

Ahoy allen tesaam,
omdat ik op het moment zo alleraardigst onder invloed ben van een eigen gebrouwen product...
omdat het eten van canna eigenlijk toch wel de gezondste manier is...
omdat ik vroeger eigenlijk kok wilde worden...

Presenteer ik u: Canna Culinair...

Een poging om in ieder geval alle gangbare recepten te gaan proberen.
Aan de hand van stickys of topics die al zijn gemaakt, ga ik zelf kokkerellen....
Mijn belangrijkste reden is, dat ik probeer te stoppen met tabak roken...
Dit gaat helemaal niet zo gek...
Maar omdat ik toch mijn kruid moet consumeren ben ik op zoek naar alternatieven.
In samenhang met de gedachte basic needs leek mij het eigenlijk wel zinnig om de verschillende manieren van bereiden eens te proberen en de mogelijke verschillen in effect etc. op rij te zetten.

En eigenlijk had ik bij de basis moeten beginnen, bijvoorbeeld wietthee.....
Maar toen had ik dit topic nog niet gestart.....
Daar was eerst een bonbon voor nodig.....

Geposte afbeelding

16 jaar geleden was het, dat ik voor het laatst canna boter had gemaakt.....
Tja, eigenlijk om me te schamen...
Dat is vorige week dus goed gemaakt...
En toen had ik boter, wat zou ik gaan doen??? cake,koekjes,....?
Een bonbon, dacht ik.........
okee, dan..
boodschappen:
pure chocolade,witte chocolade
nougatines,caramelpasta(bebogeen)

Eerst heb ik kleine bakjes gemaakt van aluminium folie.
In een pan heb ik 2 aardewerk bekers gezet, in heet water op een laag vuur.(au bain marie)
in 1 beker is pure chocolade gesmolten
in de andere beker smelt je:
eerst wat bebogeen, en doe daar wietboter bij,
dan strooi je er wat nougatines bij, of pinda crunch,
dan wat witte chocolade , dit moet goed geroerd worden tot een homogene massa.
als dit goed is haal je het uit het pannetje. Dit mag wat koeler worden.

Pak nu een alu. cupje en doe er een theelepeltje pure chocolade in,
draai het cupje rond en houd het scheef, zodat de hele wand van het cupje met chocolade bedekt is.
Doe dit met alle cupjes en zet dit even in de ijskast.
Herhaal dit nog 1 of 2 keer, zodat je genoeg wanddikte hebt.

Doe nu de vulling in het bakje, en zorg dat je het bakje niet helemaal vult,
er moet een choco randje blijven staan.
Zet dit weer even in de ijskast.

Note: bij alle nieuwe lagen en de vulling is het belangrijk dat het niet heter is dan nodig.
anders smelt je met een nieuwe laag zo door je oude laagje heen.

Geposte afbeelding

Ik heb mij nog niet verdiept in de choco vormen die te koop zijn.
Ik vond het eigenlijk wel handig werken met het(dubbelgevouwen) aluminium folie.
Met de vulling kun je natuurlijk alle kanten op.
Feit is wel dat je iets moet hebben wat "samen wil gaan " met de wietboter.
De caramelpasta en witte chocolade deden dat uiteindelijk wel,>>>... t was wel even klotsen ,,hehehehe

De dosis is natuurlijk altijd van belang, en die is lastig te bepalen, voor alsnog.
in deze bonbons is een gram boter gebruikt.
Als je niet weet hoe sterk je boter is,
of niet weet hoe jij op boter reageert,
zou ik instappen met 0,3 a 0,5 gram
en zeker 3 kwartier wachten met je volgende bite....

oke, tot zover even, groetels Weetje


*Voordat je gaat koken-

*Voordat je gaat eten-

*Gaat het mis?-

#2 keesthemad

    The only thing to fear is fear itself. - FDR.

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 10130 Posts:

Gepost 19 januari 2009 - 17:24

Het is toch veel te lastig om met zulke lekkere bonbons drie kwartier te wachten ? Ik zou die hele bak met bonbons zo opeten...

Oliebollen, dat lijkt me nog wel leuk...

Bij mij kwam laatst het idee op om hasjolie in honing te mengen en hiervan een soort bitterballetje te maken, wat je over houdt is een uiterst zoet snackje...

Kees.
Cheese and burger
Reeds gegeten; 8, 10, 13, 16, 18, 27, 30.

Grilled Cheese Acadamy

"putting on a few pounds the fun way"

#3 weetje

    Everlasting gardener

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 7256 Posts:

Gepost 19 januari 2009 - 17:56

haha right kees,
da's inderdaad het moeilijke met lekkere dingen....
Ik raad je echter niet meer dan 3 bonbons aan hahahaha,

Ja een olie-bol ,he
dan de aho olie als frituurvet od een drippie olie erin of erop, that's the question...

Ook met dergelijke snacks wordt het oppassen geblazen,....

groetels Weetje

#4 tuinman

    Kern lid

  • Full member
  • Pip Pip Pip
  • 899 Posts:

Gepost 21 januari 2009 - 17:49

Haha heel leuk recept weetje!
Alleen ben ik niet zo'n fan van de wietsmaak. Valt dit mee of zit er toch een sterke wietsmaak aan de vulling?
Eventueel met hasj te proberen?

Grtzz

#5 knutsel

    co breeder

  • Moderator
  • 1513 Posts:

Gepost 22 januari 2009 - 13:47

Lekker recept hee weetje :D
Daar moet je heel voorzichtig mee zijn lijkt me hihi
Ik hou het wel bij me joint :) mij te heftig die space bonbons
Geniet er van weetje

knutsel

#6 weetje

    Everlasting gardener

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 7256 Posts:

Gepost 22 januari 2009 - 18:04

nou tuinman dat valt ernstig mee hoor.
die caramel is natuurlijk nogal zoet, samen met die gesuikerde nootjes.
En met hasj gaat dit ook prima, die ken ik uit een andere keuken...

Nou knutsel (hoofdletter K) 1 bonbonnetje werkt prima hoor,
jammer genoeg waren ze alweer op..
En na een zware werkdag had ik wel wat verdiend....
En ging ik mijzelf bedienen van hoogst bediscusieerbare culinaire technieken.....
leg klaar:
1 volle theelepel boter
stukjes chocolade
glas melk.

neem een stikje chocolade in je mond en eet hem half op.
neem dan de lepel boter in je mond.
gooi er veel chocolade bij.
slik dit zo snel mogelijk door.
spoel het weg met een glas melk...

uhm ja Tuinman, je proeft de boter erg.
Ja tuinman, dit kun je beter niet doen.
Nee knutsel dit lijkt me niets voor jou.
Foeie beentjes houd eens op te tintelen.....

maar voor de rest merk ik er niets van.. :)


Want ik kan nog heel serieus zijn: let maar is op.......

Sinds ik weet dat mediwiet met (gamma) stralen behandeld wordt om bacterien en schimmels te doden( correct me if i'm wrong)
is er een tweede factor van twijfel bij de mediwiet gekomen.
Stralen kunnen nooit goed zijn en je loopt de kans dat bepaalde elementen ontbonden worden of in een andere structuur gezet worden. Het kan de werking nooit ten goede komen.
Vandaag was er op de radio een kleine bespreking van magnetrons en de straling die er bij vrij komt.
Er komt nog steeds uit dat bij gesloten gebruik van het apparaat er geen gevaar is met de straling. (bla bla bla)

Toch zou ik willen adviseren om een canna product NIET in de magnetron te verwarmen.
Ook deze straling lijkt mij nooit ten goede komen van je product.

Een andere stelregel die je eigenlijk altijd moet hanteren in de canna keuken:
Maak iets niet warmer dan nodig is.
Het kookpunt van de meest vluchtige thc molecuul is zo'n 38 graden...
Theoretisch verlies je vanaf die temperatuur dus al werkzame stoffen !!!!!
Zorg dus ook dat je zoveel mogelijk een deksel op je pan hebt, en retourneer het condenswater in je pan.

Bij het bakken van producten moet je dus eigenlijk zorgen dat er zo weinig mogelijk van het canna product
op de hitte verbrand.
Snap je nu dat een cake het beste een Vulling kan hebben met de canna erin..
Zo verbrand er niets aan het oppervlak maar blijft alles binnen de cake..


greetz Weetje

#7 kreliuzz

    i can see clearly now

  • Members
  • Pip Pip Pip
  • 386 Posts:

Gepost 22 januari 2009 - 18:47

hmmmmmmmmmm HONGER!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :D
stelletje lelijke apekoppen

#8 ert

    VIP

  • Members
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 5649 Posts:

Gepost 22 januari 2009 - 19:27

Hmmmmmmmmmmm.
Ik krijg zin in het weekend.
Dit ga ik zeker een x doen.

gr ert

#9 weetje

    Everlasting gardener

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 7256 Posts:

Gepost 24 januari 2009 - 15:58

ja, t maakt wel hongerig he?
En ze zien er ook zo lekker uit......
Gevaarlijk lekker.

En ja.. het kan gevaarlijk zijn..
Ik ken nu talloze verhalen van huisdieren die stoned zijn.
van een enkel topje tot aan plakken stuff aan toe!!!!!!
De meeste verhalen lijken wel leuk te blijven,
maar bij sommigen is het overduidelijk dat ze een paar rotdagen hebben gehad.

De verhalen van mensen die niet wisten wat ze aten zijn er ook genoeg.
Kijk, in een studentenhuis stiekum van iemand cake snoepen da's een beetje eigen schuld.
Maar iemand stiekum stoned maken met eten is wat mij betreft totaly NOT DONE !!!!!
Tuurlijk kan het lachen worden,maar uiteindelijk doe je iets tegen iemands wil,
realiseer je dat je daarvoor zelfs aangeklaagd kunt worden.
Maar het belangrijkste is dat iemand weet wat er met hem/haar gebeurt,
want vergis je niet: anders kan het een behoorlijk enge ervaring zijn.
Je blijft lang aan jezelf twijfelen voordat je ermee voor de draad komt,
en deze geveolens kunnen erg dicht tegen angst stoornissen aanliggen !!!!!!!!!

En de kids?
Gaat dat altijd goed?
Een fraaie mickey mouse cake of een gezellig bonbonnetje.......
Plaats natuurlijk al je etenswaren minstens 6 meter boven de grond !!!!!!


Nou ben ik alweer aardig zinnig bezig geweest hiero...
T wordt alweer bijna saai...
Ik hoorde daarstrax: Weetje wil je een oliebol?....


oliebol?
oliebol?
oliebol?
oliebol?
oliebol?
oliebol?
oliebol?

Jaaa, natuurlijk....

Geposte afbeelding


Het aparte met olie eten vind ik de opbouw van het effect.
Als je een (wiet/stuff)cake eet komt het gevoel na 20 a 45 minuten.
Het heeft een opbouwende aard van zo'n uurtje(?) waarin je ook de momenten beleeft van: nou, veel heftiger gaat het hopelijk niet worden... en daarna werkt die (bij mij) op het lichaam door.
Het werkt bij mij vrijwel altijd op het lichaam door... tot zwaar bodystoned aan toe.

Zoals ik eerder ook al schreef, met olie eten..
na een paar minuutjes
die tinteling op je gehemelte die kriebelig doorschiet naar je hersenpan.
Een heerlijk helder high schiet omhoog en blijft daar uren actief.
De high legt niet "zijn wil op"zoals highe binnenwietjes wel kunnen doen.
Het effect is dus veel sneller aanwezig.
en eindigt ook niet "op 't lichaam"...
Het bouwt zich eigenlijk ongemerkt af zonder weerslag.


okiedokie,
tot zover dan maar weer.....

greetz Weetje

#10 Dr.LivingStoned

    Doctor Honoris Causa

  • Moderator+
  • 1876 Posts:

Gepost 24 januari 2009 - 16:04

Ziet er heerlijk uit Weetje, volgens mij net zo dodelijk als lekker. Geposte afbeelding
Ik ben vooral beducht voor de vreetkick die volgt, waarin het gezond verstand ver te zoeken is en hopelijk niet naar de spacecake of muffin word gegrepen in een moment van zinsverbijstering.

#11 ert

    VIP

  • Members
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 5649 Posts:

Gepost 24 januari 2009 - 16:21

Die ollie is da bomb :D

Gister weer eens muffins gemaakt en possiemikke wat ging ik weer ver.
Ik kan me eigenlijk niet meer voor de geest halen dat ik ooit verder heb lopen spacen als gisteren. :)

Heerlijk dat warme gevoel. En als er iemand wat zegd, standaard met HE???????,antwoorden :D
PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF is dan ook een woord op dat moment. want veel meer breng ik dan niet uit.

Miss ert had dan ook geen ene reet aan me, en de kids zeggen dan standaart, ojee heeft ie weer een cakie gahad.

Ikke nee juh, een muffin.

Heerlijk

#12 weetje

    Everlasting gardener

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 7256 Posts:

Gepost 24 januari 2009 - 16:42

Bekijk Post ert, op 24 Jan 2009, 16:21, zei:

Ik kan me eigenlijk niet meer voor de geest halen dat ik ooit verder heb lopen spacen als gisteren. :)

Tja, dat werkt (bij mij) met zo'n likkie olie toch wat anders..
tuurlijk, i'm satisfied hehehe.
Maar ik heb nog wat werk te doen..

Zodadelijk ga ik wat oudere jongere oudere(bejaarden oeps) naar een feest toe brengen.
Ik heb zelfs mijn schone broek aan gedaan.

ff gesellie babbelen met de dames en heren,
en heb ik mijn plicht wel weer gedaan.

uhm, tja op die vreetkick kom ik nog terug DLS... :D

#13 Buble

    hangend lid

  • Banned
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 4714 Posts:

Gepost 24 januari 2009 - 23:13

Ben benieuwd of er ook bonbons zijn met de meeting bij Doc ?
Ander lekkernij is ook goed natuurlijk

Wij eten regelmatig kaasfondeu met iceolaterhash ,ook zo'n heerlijke combi , de kaas wordt niet te heet maar smelt wel de hash

eet smakelijk

Buble
Stoned is the way off the walk

#14 Sil

    Hang hier wat rond lid

  • Members
  • Pip
  • 76 Posts:

Gepost 08 februari 2009 - 14:00

hey weetje ik heb nog wat lekkers voor je ..
dus ik zoe zeggen maak die piza eens....

greetzzz sil en ert

Wiet Pizza Geposte afbeelding
Ingrediënten:
2 kant en klaar pizza bodems
1 kleine blik tomaten puree
½ gele paprika
½ groene paprika
150gr gesneden champignons
1 ui (in ringen gesneden) Geposte afbeelding
4 plakken ham of salami in stukjes gesneden
225gr gemalen kaas
Zwarte olijven
Olijf olie
¼ theelepel italiaanse kruiden
14gr gemalen blad of 7gr gemalen toppen of 3.5gr gemalen hasj



Bereiding:
Bak de ui en paprika in olie op een lage vuur totdat ze zacht zijn.
Voeg de wiet en champignons toe en laat de geheel enkele minuten zachtjes koken.
Meng de italiaanse kruiden door de tomaten puree en smeer deze over de pizza bodems.
Verdeel het groenten mengsel, ham/salami en olijven over de pizza’s en bedek ze met kaas.
Vervolgens 10-15 min. afbakken in een hete oven (220 graden)



smakelijk greetzzz sil ik hoor wel of je die ook lekker vind...
Spreken is zilver, zwijgen is goud. silly

#15 weetje

    Everlasting gardener

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 7256 Posts:

Gepost 21 september 2009 - 15:46

beter laat dan nooit,
da's een tijdje verderz duszzz.

Da's een lekkere Sil, en gaan we zekerz proberen, italian style.
Wel een kleine notatie: Wiet vezel schuurt de maagwand,
het moet dus wel fijn op deze manier.

Omdat het ge-olie ook verder sijpelde starte ik deze:
Holy Olie

Alwaar het eten en consumeren van olie wordt belicht.

Bij mij schijnt thans een ander licht,
een melklicht eigenlijk.

Inspired by The doctor himself, heb ik Wiet- Melk gemaakt.

Een handje Master Kush Afval in de melk
en aan de pruttel.

Geposte afbeelding

oen bedacht ik me wat slims...
en dook de werkplaats in....

Geposte afbeelding

een 100 micron zeef, die je kunt gebruiken om lak af te dunnen.....
Maar ook, of eigenlijk nog beterzzzz

Geposte afbeelding

Om de melk te filteren, zal ik er 1 opsturen, DLS?
Met een lepel kun je op de plastic rand de wiet droogdrukken,
en geen spatje onzuiverheid in de melk...

Geposte afbeelding

Kijk da's nou in meerdere opzichten een echt bakje
Koffie verkeerd......
Ik wist dat ik met deze melk meerde koffies kon maken,
maar Wistje houd toch niet zo van koffie <_<

De stoned zakt er al aardig in,
dat wordt lekker ontspannen slapen strax...

Als Medi note wil ik nog kwijt:
Het is dom om een "downer" in een upper te stoppen.
Koffie is dus eigenlijk geen goed medium om te gebruiken.


Canna greetz, Weetje

#16 weetje

    Everlasting gardener

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 7256 Posts:

Gepost 11 oktober 2009 - 10:19

tja, en ik moet zeggen
die wietmelk is erg lekker en makkelijk.
Uit verschillende soorten afval kun je kiezen,
dus eigenlijk net als de keuze van thee; a la moment.

Amnesiamelk,tweetiemelk,alaskanmatanuskamelk,
maar de beste die bevalt is de master kush melk.

De zeven zijn echt superz,
ze zijn er in 225,190,125 en de plastic uitvoering in 100 micron.


We gaan weer klussen,
in sloom motion....

greetz Weetje

#17 keesthemad

    The only thing to fear is fear itself. - FDR.

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 10130 Posts:

Gepost 11 oktober 2009 - 11:34

Zeg weetje,

Weetje dat ik al jaren op zoek ben naar dat soort zeven ?

Wistje dat ?

Ik vind dit een leuk topic... Misschien dat ik er ook ooit een mooi recept bij mag zetten ?

Ik kook tegenwoordig iedere dag, en ben niet zo aardappelen vlees groente persoon dus probeer het lekker te maken als je snapt wat ik bedoel :verrygood .

Groetjes,

Case.
Cheese and burger
Reeds gegeten; 8, 10, 13, 16, 18, 27, 30.

Grilled Cheese Acadamy

"putting on a few pounds the fun way"

#18 weetje

    Everlasting gardener

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 7256 Posts:

Gepost 11 oktober 2009 - 11:51

Geposte afbeelding

paint strainers.
de papieren versie.

Ik neem er een volgende keer wel wat mee voor je,
uhm, het is een standaard artikel bij de betere verf(groot)handel.
De weggooi versie is ook mooi om je aho alcohol mee te filteren.

kokkerelze,
Weetje

#19 Bazz f

    Hobbyist

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip
  • 1598 Posts:

Gepost 11 oktober 2009 - 13:03

Het ziet er weer smakelijk uit weetje, zat zelf al te denken aan bonbons of toffee's. Leuke bezigheid voor in de winter :verrygood

Over die verfzeven he, jij zegt dat deze prima zijn voor je A.H.O. extractie filteren. Alleen hoe zit het zeefje aan het karton bevestigd? Want als dat gelijmd is, dan kan er door de alcohol toch ook wat eventuele lijmresten oplossen in je eind product? Of zie ik iets door de vingers?

Munchies....

BF

#20 weetje

    Everlasting gardener

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 7256 Posts:

Gepost 11 oktober 2009 - 13:42

Nou de gedachte volg ik helemaal,
maar omdat deze zeven gebruikt worden voor 2-componenten lakken
van het ergste soort, heb ik het gevoel daar geen last van te hebben
Het tast de lijm of papier ook niet aan,
terwijl je wel een verkleuring ziet van enige thc die in het papier getrokken is.

Ik bedoelde, voor alle duidelijkheid:
vieze alcohol door de zeef halen,
voordat jet het indampt.
De alcohol staat dus niet in de zeef,
en is op geen enkele manier in een vaste opstelling verwerkt!!!!

bedankt Bazz,
mis interpretaties moeten voorkomen worden.