Ga naar inhoud


Gambiaryders


680 replies to this topic

#1 FoolOnTheHill

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 4734 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 19:42

How low can you go?

Met veel belangstelling las ik hier alle berichten , vooral die over Afghaniryder en Heesryder enzo, dus ik besloot ook maar eens in mijn zaadbankje te duiken, en vond een zakje Gambia X Lowrider#1 dus ik probeer ook maar eens wat.
De Lowrider was de vader, over de moeder weet ik dit:
In het begin van de 80-er jaren brachten afrikaanse smokkelaars wietzaden uit Columbia naar boeren in Gambia, zodat die dat konden kweken, dan zouden zij dat wel opkopen. Op het moment wordt de wiet daar gekweekt op een eiland waarvan de politie denkt dat het er spookt. Die komt daar dus niet, Maar je kunt er zo naar toe, als excursie.

Ik kreeg via-via wat zaad opgestuurd van een tourist, vrolijke giechel-wiet volgens hem. Ik zaaide het meteen uit in januari 2008 , en kreeg houtige (smalbladige) sativa''s niet erg homogeen in lengte, Ik maakte er wat stekken van, pootte die wat in de tuin en gaf er wat weg. Ook een stekkie aan een vriendin die een micro-zaadkweekje deed met lowriders in een kille kelder. Hoewel de Gambiaanse onder 20/4 stond, te wachten tot ze naar de achtertuin mocht, sprong ze licht in bloei, waarschijnlijk gestimuleerd door de aanwezigheid van low-mannen, en produceerde 49 zaden. Piepklein, evengroot als de lowrider zaden die ze maakte en waar ik er nu ook 9 van heb voor een zaadjesdraai.
Een paar weken geleden acht gambiaryders gezaait, en de jonge plantjes lijken sprekend op planten op de foto's van evenoude lowriders op ons forum. Het ziet er allemaal hetzelfde uit, de kleine verschillen duiden denk ik eerder op geslachtelijk dan fenotypisch.verschil.

Geposte afbeelding

Volgens de erfelijkheidsdeskundigen komt de verscheidenheid aan feno's pas in de f2 en die moet je dan gaan stabiliseren om een nieuw "soortje" te maken.
F1 hybrides zijn in de plantenwereld vaak uitbundige groeiers en bloeiers, Viooltjes heb je als grootbloemige F1 hybrides, knotsen van bloemen, maar als je deze dan zelf weer gaat zaaien worden ze klein. Aalsmeer kan lekker ieder jaar veer opnieuw F1 vioolen-zaad aan de kwekers slijten, en de hobby-tuinders hebben het volgende jaar géén identieke nakomelingen in hun tuin als ze zelf zaad oogsten.. Dus als deze wiet bevalt zoals ie is, dan maak ik de F1 gewoon opnieuw aan, maar dan veel, want ik heb nog meer Gambia zaad. Gelukig is sex met planten nog niet verboden, maar het schijnt dat groepsex met meer dan vijf niet mag. De mannen gaan er deze keer daarom meteen tussenuit.

Wat denken jullie heb ik echt maar 25% kans op autoflower?
And the eyes in his head see the world spinning around.

#2 banaantjuh

  ACTIEF/AVOCADOTIEF OP WF!

 • Members
 • Pip Pip Pip Pip Pip
 • 1865 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 19:51

25% kans op AF?

Daar ben ik niet zo in thuis, weet wel waar het over gaat...
Maarja, je kan altijd je AF'ers ook gewoon op 12/12 zetten :lol:

Dan weet je zeker dat alles in bloei gaat!

Leuk om te volgen wat dit gaat worden :lol:


Later!

#3 FoolOnTheHill

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 4734 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 20:18

Hoi Banaantjuh

Bedankt voor de reactie.
12/12 daar doen we hier niet aan, hier in AF-sectie van dit forum.
Nee, als ze niet bloeien na het vijfde bladpaar, ga ik hees-stekjes enten op hun onderstam.
En de dan hun afgeknipte hoofd-topjes sexen in een bubbelbak.
Enten? Ja ik heb daar een topic over gestart. Bij Indoor vragen, omdat ik niet precies weet waar het thuis hoort.

Ik hoop dat de plantjes over mijn schouder mee kunnen lezen, wat ze te wachten staat. Autofower of onthoofding ten bate van de wetenschap.
Ik wacht geduldig op het derde paar echte blaadjes.
And the eyes in his head see the world spinning around.

#4 tnt

  V.I.P.

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip
 • 2007 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 21:23

Interesante kruizing~!!

Gemiddelt heb je idd 25% autoflour,en in mijn ervaringlaten de mannetjes als eerste hun af gedrag zien!!

Rustig afwachten en een beetje duimen :lol:

TnT

#5 FoolOnTheHill

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 4734 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 22:01

Bekijk Post tnt, op 13 Dec 2008, 21:23, zei:

Interesante kruizing~!!

Ja, en door iedereen makkelijk te maken. Het recept: een zakje lowriderzaad en een zonnige vakantie in een goedkoop land.

@ TNT: Of de gambiaryders zullen autofloweren, men zegt 25%, maar het is volgens mij een kwestie van dominantie. En of de autoflower-eigenschap wordt geblokkeerd door de Ghambia-genetica. Ik vraag het me af, aangezien de ghambia-zaailingen tamelijk veel voorbloei gaven in mijn hok op 20/4 uur licht. En aangezien de planten in de tropen groeien, en er dus geen impuls vanuit verkorting van de dagen komt, is dit dus ook een autoflowering volgens mij, alleen een hele late. en hopelijk versterkt dat elkaar dan, genetisch gezien. Daar komt nog bij dat sommige eigenschappen pas in de tweede generatie terugkomen, of alleen via de vrouwelijke of mannelijke bloedlijn kunnen worden doorgegeven. Niks staat van te voren vast.
De stekken van de ghambia zaailingen, in de achtertuin, maakten ook veel voorbloei, maar toppen ho maar. Dat verbaasde me, genetisch gezien, niks. De zomer was regelrecht beroerd, en de plant komt uit de tropen. In Gambia noemen ze het spul Yamba. Ik twijfelde nog of ik ze niet Yamba-ryders zou noemen maar dat snap geen mens.

Het is louter toevallig ontstaan, deze kruising, de Siberiese prins Ruderalis kon in de koele kelder de Afrikaanse schone geen kou laten lijden en gaf haar zijn zaad. En het is just for the fun of it, dat ik ze opkweek en omdat ik toch wel benieuwd ben. Ik verwacht er niks van, dus dan kan het altijd alleen maar meevallen. Volgens de pessimisten (en die hebben meestal gelijk) krijg ik dus 25% AF, op 8 zaden is dat één autoflowering vrouwtje, en daar zou ik al blij mee zijn. Onee da's dan pas ik terug kruis. Wie weet heb ik mazzel, ook met het geslacht, want dat bepaald de plant zelf, nadat ie geboren is.
Over een paar dagen weet ik of de LR1 is opgekomen, zodat terukruisen tot de mogelijkheden behoort. Ze lopen dan wel een paar weken achter, maar een "jonge eskimo kan best een halfbloed "milf" bezwangeren, eventueel onder lichte dwang.
And the eyes in his head see the world spinning around.

#6 Ellaw

  Lid aan huis kind

 • Members
 • Pip Pip Pip
 • 607 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 23:23

Haha :tu

Interessante kruising indeed man, interessant verhaal ook van die smokkelaars in Ghambia :lol: en dat spookeiland bestaat nog steeds en word nog gebruikt als wietkweek terrein?? Niemand die ingrijpt? Als dat zo is moet ik daar toch ookes een vakantie naartoe planten

Btw ik vind Yamba-ryders een zeer mooie naam B)

Veel succes nog en hopelijk krijg je toch nog enkele AF's

Peace~ :lol:

#7 FoolOnTheHill

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 4734 Posts:

Gepost 14 december 2008 - 00:37

Hee Ellaw,

Als je een beetje gaat google-en, dan vind je een prachtig reisverslag van twee toeristen, met foto's en al.
Op dag vier gingen ze er uit verveling pas heen, geloof ik, en ze rookten niet eens.

Dus vlieg er es uit, deze winter, en maak een reisverslag. Voor honderd dollag koop je daar een kilo, dan heb je gelijk wat te paffen op het strand, en vele vrienden!

Maar ik wil geen reclame maken, andere landen zijn ook mooi, warm, en interessant ivm onze hobby.

Op Jamaica stopte ik de zaadjes in de bloembakken van het appartementen-complex waar we zaten. Dagelijks was er een tropisch buitje van een half uurtje, en toe ik twee weken later weer naar huis ging stonden ze er al net zo bij als mijn Yamba-ryders op de foto hierboven. Een verborgen verrassinkje voor het luie personeel dat altijd verstopt achter de zonnepanelen zat te blowen.

De plantjes lijken in ieder geval niet op hun moeder, die had van dat smalle blad.
And the eyes in his head see the world spinning around.

#8 Ellaw

  Lid aan huis kind

 • Members
 • Pip Pip Pip
 • 607 Posts:

Gepost 14 december 2008 - 00:54

Ej fool

hehe deze winter is nogal onmogelijk :lol: van de zomer ga ik wel naar zuid amerika, daar wat cultuur uitwisselen, daarna volgt usa, jamaica staat natuurlijk ook op de lijst, heel de wereld basicly :tu

Heb wat gegoogled zijn idd enkele verschillende reisverslagen te zien, ziet er prachtig uit B) en de mensen zien er ook allen gelukkig uit... al moet dat natuurlijk met de korrel zout genomen worden

Haha, ik heb ookwel enkele leggen potten op de vensterbank staan ;)

Haahh... die mooie tropische landen :lol:

#9 FoolOnTheHill

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 4734 Posts:

Gepost 14 december 2008 - 00:57

En als ik het zou willen stabiliseren, op Af-eigenschap, moet ik dan een mannetje terugkruisen met een LR vrouw, of just andersom? Waarom niet een gevonden AF terugkruisen op de moedersoort, in mijn geval de gambia? Raak ik de gambia-genetica niet weer kwijt als ik met LR terugkruis? Als ik de AF te pakken heb, hoef ik de northernlight-genetica er niet bij te hebben, denk ik. Of is daar ergens een topic over wat ik over het hoofd gezien heb? Ik hoor het wel.
And the eyes in his head see the world spinning around.

#10 Bruut

  Bruut

 • Members
 • Pip Pip Pip Pip
 • 1234 Posts:

Gepost 14 december 2008 - 10:59

als je 'm terugkruist raak je ongeveer 50% van de genetica kwijt. [50% van je soortje en 50% waarmee je 'm terugkruist]
Test: Plagron Roots in Roottrainers[Soortje=Lucky Queen] onder 6x18watt TL:
http://www.wietforum...showtopic=68189

Test: Plagron Phyt-Amin in Roottrainers[Soortje=LR1xA-AK] onder 6x18watt TL:
http://www.wietforum...showtopic=71308

#11 FoolOnTheHill

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 4734 Posts:

Gepost 14 december 2008 - 23:55

Update zondag 14 december.

De groei zit er lekker , nu drie paar echte blaadjes.
Ik heb ze in een wat groter potje gezet en ingegraven.
Ze zijn lekker low gebleven, zo'n 5cm hoog maar, en hebben nu nog meer plek in de breedte. de middelste plant is al 13 cm breed.
De fan-leaves krijgen zo de ruimte.

Hier de pica's

Geposte afbeelding

Van de middelste twee planten hier twee close-ups

Geposte afbeelding

Geposte afbeelding

Geposte afbeelding

Geposte afbeelding

Ze lijken in de verste verte niet op hun moeder.
Van twee planten heb ik het vermoeden dat dit mannetjes zouden kunnen zijn, maar daar zijn nog geen bewijzen voor.
Ik ga ze ook nog niet "onder der rok kijken", ik maak wel wat macro-opnames, volgende week, dan zie ik meer als met mijn leesbril.

To later,
Fool
And the eyes in his head see the world spinning around.

#12 FoolOnTheHill

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 4734 Posts:

Gepost 15 december 2008 - 00:21

Bekijk Post bruutrulez, op 14 Dec 2008, 10:59, zei:

als je 'm terugkruist raak je ongeveer 50% van de genetica kwijt. [50% van je soortje en 50% waarmee je 'm terugkruist]

Ja, als je kruist met een ander soort, klopt dat. Maar je kruist TERUG, dus op eigen vader of moeder, dus volgens mijn verlies je maar een kwart, want je krijgt een deel gewoon weer terug. Heet aandeel van P (ouder) wordt groter als je de F1 (het halfbloed kind) daarop terugkruist
Als je een kind verwekt bij je moeder raakt niet de helft van je oorspronkelijk genetia verloren, maar de helft van de genetica die je van je vader kreeg. Er komt dus meer van de genetica van moeder het nieuwe kind.
And the eyes in his head see the world spinning around.

#13 Dr.LivingStoned

  Doctor Honoris Causa

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip
 • 1876 Posts:

Gepost 15 december 2008 - 06:55

Ach even men vriendjes Hardy-Weinberg erbij nemen en dan kom je wel door je rekensommetje. Het is niet zo moeilijk, lijkt alleen maar zo :lol:

Geposte afbeelding

Zo nu even dikke RAW :lol: en me bedje in

#14 FoolOnTheHill

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 4734 Posts:

Gepost 15 december 2008 - 07:47

@ Dr.LivingStoned,

Bedankt voor je imput.
Zo ziet het topic er gelijk wetenschappelijk uit, met dat schema.

Ik begrijp dat als je terug kruis op een je ouder, je in 50% van de gevallen ook die ouder weer terug krijgt.
De rest blijft kruising. die dan stabieler wordt, begrijp ik.
Maar dan kan ik beter terug kruisen op de afrikaanse moeder, want die kan ik makkelijker detecteren, ivm selectie.
Ik hoop dat ik het goed begrepen heb, maar ik ga me er nog verder in verdiepen.

Ook fijn te weten dat de gray coated hamsters nooit zullen verdwijnen, trouwens.

Fool
And the eyes in his head see the world spinning around.

#15 FoolOnTheHill

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 4734 Posts:

Gepost 17 december 2008 - 01:23

Dinner is served.

Ik heb geïnvesteerd in wat borden,
en het ziet er smakelijk uit.
Hier het resultaat

Geposte afbeelding

Geposte afbeelding

Geposte afbeelding

Vier paar bladeren en nog geen A.F.
Maar ik heb geduld en ik vind ze mooi low
Door de ruimte die ze hebben, en de lichtdruk, blijven ze hopelijk laag, en worden ze snel nog breder.
De eerste RL#1 steekt nu ook de kop boven de grond.
Die staan dus ook onder 20/4 licht.

Tot later,
And the eyes in his head see the world spinning around.

#16 kweek addict

  Houdt van de gekleurde Feno's

 • Members
 • Pip Pip Pip
 • 790 Posts:

Gepost 28 december 2008 - 23:37

Hee man!

Mooie planten hoor. Al wat AF gespot?

Gr. Kweek Addict

#17 Ganjamens

  volwaardig delta-9-tetrahydrocannabinol lid

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip
 • 1118 Posts:

Gepost 29 december 2008 - 00:02

ben ook benieuwd!

#18 Ray.men

  Kind aan huis lid

 • Members
 • Pip Pip
 • 241 Posts:

Gepost 29 december 2008 - 13:26

eujj
ik wil je echt niet afkraken hoor
maar is het niet beter als jeje borden omdraait?
en ik zou oppassen met die randjes in die zijn volgens mij nog best scherp
dus niet dat je dalijk je plantje er mee beschadigt
het zijn maar tips denk ik;)
Gr Ray

#19 hompii

  Iam a Fother Mucker

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip
 • 2221 Posts:

Gepost 07 januari 2009 - 16:42

heel erg interesant dit :D.
net zoals ray men zegt
pas op voor de randjes
je kunt ze stomp maken door een beetje met de aansteker te smelten dan worden de randjes rond.
wanneer kunnen we weer een updatje verwachten ben benieuwd

Dirty politicians, dirty judges and dirty cops
Who's the real... criminal !


handig verzamel toppic
outdoor verslag 2009

#20 FoolOnTheHill

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 4734 Posts:

Gepost 12 januari 2009 - 23:59

Hompi & Ray, bedankt voor de goede zorgen, maar er is niets gebeurd.
Ondersteboven ging niet bij de kleine plantjes.

Hier de update.

Geposte afbeelding

Als de groei er eenmaal in zit blijken ze niet te stuiten.
Na het achtste paar bladeren was er nog geen A.F. te zien.
En ze werden echt te groot voor het hokje en dit topic.
Terugkruisen met LR dan maar, zoals me hierboven word aangeraden.

Dus heb ik rond de jaarwisseling de mooiste zes overgebracht naar een 12/12 hok, en in 5-liter-potten gezet. Tien dagen later was het geslacht bekend. Een ervan had ik te dicht bij een kacheltje gezet, en drie bleken een mannetje. Daarvan heb ik de mooiste bewaard.
Ik heb nu dus twee mooie vrouwtjes en één (waarschijnlijk) mannetje.over.

Geposte afbeelding

Het mannetje is zo'n 30 cm hoog, en de vrouwtjes 25cm. Ze genieten van het restlicht in het gangpad, in de buurt van een 600watter. De potten zijn alweer volgeworteld, maar ik ga ze nog ff niet overpotten, ze moeten binnenkort weer verhuizen ,of op huwelijksreis. Ik denk dat ik er eentje laat afbloeien on te kijken hoe de wiet ervan is.

Geposte afbeelding

Ik ben wel wat gewend, maar sta te kijken van de enorme groeikracht van de zaailingen, en vraag me af wat er gebeurd zou zijn als ze midden onder de lamp in de grondbak waren gepoot.

Terugkruisen.
Ik heb op 21 dec. ook vier zelfgemaakte lowryder-zaadjes in de grond gestopt, zodat ik dus kan gaan terugkruisen.
En al na het vierde paar blaadjes zag ik ballen bij een van de vier plantjes.

Geposte afbeelding

Dit wordt dus het mannetje om de overgebleven vrouwtjes te bestuiven.

Geposte afbeelding

Hopelijk wordt het geen premature ejaculatie, want ik heb nog niet echt veel topvorming in de vrouwtjes. Maar ik heb nog een low-man gespot..
Hun vader was ook de vader van de kruisingen, dus ze gaan nu hun halfzus bestuiven.
Zodra er flink toppen te zien zijn, of iets anders te melden is komt er weer update.
And the eyes in his head see the world spinning around.