Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Koi

Gumby Hasj 2

Recommended Posts

Als je blijft zitten met fluffie wiet of knipafval, nooit meer weggooien, maar even de keuken in.

 

Dit was de tweede keer dat ik deze methode gebruikte, en zeker niet de laatste B)

 

Met name foto's met hier en daar een klein beetje commentaar:

 

Ik heb van een grote buitenplant de rookbare toppen geknipt, en bleef met bergen hiervan zitten

gallery_18008_6635_11187.jpg

 

Grote bladeren er af

gallery_18008_6635_15309.jpg

 

zou toch zonde zijn om in de kliko te mikken

gallery_18008_6635_12939.jpg

 

ratsen dus maar

gallery_18008_6635_51347.jpg

 

Een redelijke hoeveelheid van dit soort spul is het resultaat

gallery_18008_6635_32356.jpg

 

Gedroogd en net een nachtje in de vriezer geweest: 180 gram

gallery_18008_6635_133934.jpg

 

een 25 litervat wat over is uit mijn biermaaktijd gevuld met ongeveer 8 liter water, 2 kilo ijs en 90 gram wiet.

gallery_18008_6635_158156.jpg

 

In het midden van de deksel een gat voor de roerder. Ik heb een stuk rvs staf van 4 mm genomen er er een soort sinterklaasstaf van gebogen.

gallery_18008_6635_48444.jpg

 

En mixen maar. Ik roer best wel hard en wissel om de 10 seconden van linksom draaien naar rechtsom etc. 10 minuten lang!

gallery_18008_6635_52198.jpg

 

Als de deksel er af gaat staat het schuim er op

gallery_18008_6635_71067.jpg

 

de wiet met ijs wordt in een grote pan geschept voor straks

gallery_18008_6635_129709.jpg

 

nadat met de schuimspaan zoveelmogelijk is overgeschept naar de pan, met de zeef de rest van de drijvende zooi er uit scheppen

gallery_18008_6635_58726.jpg

 

de vloeistof wordt overgegoten in een bak waar het geheel kan bezinken. In mijn geval flessen voor wijnmaken, speciaal bedoeld om bezinksel te scheiden van de vloeistof. Perfect dus

gallery_18008_6635_65382.jpg

 

Nu wordt de hele procedure nog een keer herhaald met de nog droge 90 gram wiet.

Als dit klaar is gooi ik alle uitgeschepte en 1 maal geroerde wiet nog een keer in het vat voor een tweede ronde

gallery_18008_6635_82615.jpg

 

Nog een keer 10 minuten roeren. Ik heb geen extra ijs meer toegevoegd. Wel weer water.

gallery_18008_6635_9096.jpg

 

en de laatste keer afscheppen en overgieten

gallery_18008_6635_64331.jpg

 

De overgebleven pulp goed uitknijpen

gallery_18008_6635_71577.jpg

 

en dit is dan uiteindelijk de echte afval

gallery_18008_6635_94880.jpg

 

wat overblijft is een liter of 25 troebel water over.Feitelijk is er nu niet meer nodig dan die ene slang

gallery_18008_6635_104039.jpg

 

hier gaat het om B)

gallery_18008_6635_10178.jpg

 

vervolg in het volgende bericht, anders worden het teveel foto's

Goed moment voor een nachje :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thx Buble.

 

De rest:

 

Goedemorgen B)

de kolven hebben een nacht op de aanrecht gestaan, zodat ik ze niet hoef te bewegen en meteen kan hevelen. Er is aardig wat geoxideerd aan het kleurtje gezien

gallery_18008_6635_144038.jpg

 

wat er overblijft gaat in een maatbeker. Iets anders transparants is ook goed

gallery_18008_6635_55377.jpg

 

de kolven zijn met een heel klein beetje water schoongespoeld. Hier wil je niks van missen!

gallery_18008_6635_77868.jpg

 

na een uurtje zie je prachtig de lagen opbouwen. Nog zeker 4 uur wachten!

gallery_18008_6635_55322.jpg

 

na het hevelen gaat de drab in een grote platte schaal, waarin bakpapier is vastgemaakt

gallery_18008_6635_92344.jpg

 

goed naspoelen met een beetje water

gallery_18008_6635_39779.jpg

 

dit gaat een mooi plakkie worden :)

gallery_18008_6635_107067.jpg

 

drogen kan gewoon aan de lucht, maar daar heb ik geen geduld voor. Pas op voor stof als je langzaam droogt

gallery_18008_6635_54928.jpg

 

gallery_18008_6635_91745.jpg

 

na een paar uur begint het al aardig droog te worden. Als je de schaal schuin houd kun je redelijk wat water wegdeppen

gallery_18008_6635_87498.jpg

 

droog genoeg om een balletje te maken!

gallery_18008_6635_77677.jpg

 

nu is het zaak het balletje te kneden en resterend water er uit te knijpen, weer verkruimelen en verder laten drogen

gallery_18008_6635_79143.jpg

 

na een dagje verder drogen uw hasj in de gewenste vorm kneden of persen

gallery_18008_6635_41654.jpg

 

en roken maar B)

 

Koi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

B) nice verslag man..

 

kan er niks anders bij zeggen

alleen is dit nu gewoon goede kwaliteit hasj ?

aight...

 

 

B) Zwarte Cobra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks voor je pm Koi B) dit is super ga het binnenkort zelf maar eens proberen dan B)

Heb je er al van gerookt zo ja hoe smaakt het ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha, zeker heb ik er al van gerookt....het is al bijna op B) Ik heb nog 2 grammetjes of zo, maar ik heb het ook al een maand geleden gemaakt.

Over de smaak: als een echte hele goede kwaliteit blonde hasj. Lekker kruidig.

Het is ook goed sterk, ik gebruik per jointje 0,25 gram of zo.

Het effect is goddelijk. Je blijft helder en actief, terwijl je toch op een wolkje zit dat rustig rondzweeft. Dit effect houd zo'n 3 a 4 uurtjes aan.

 

Op de weegschaal staat trouwens 20 gram. Na weer verbrokkelen en een extra nachtje drogen bleef daar nog maar 16 van over.....

 

Ik zit er al aan te denken hoe ik de wiet op zo'n manier kan kweken zodat er maximale hasj opbrengst vanaf komt.

 

 

Koi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zeer mooi en leerzaam verslagje koi, weer wat bijgeleerd!

 

grtz blommer

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik kan niet wachten om he eind resultaat te zien.

Wanneer ga je de volgende post zetten ?

Dat staat er allang..... derde postje van dit topic B) B) :)

 

Koi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helaas net te laat voor een stickie , daar was twindaddy je net voor

Maar zeer netjes gedaan en als mensen nu nog hun afval zomaar weggooien begrijp ik het niet meer

 

Buble

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ach, wat heet afval. Ik gooi mijn afval ook gewoon weg! :smoke ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

naja ik ben het nu ook aant doen zoals jij het hebt gedaan ik heb het aleen op kleine schaal gedaan maar het werkt ik heb liggen mengen met een blender haha alles kleine stukjes en gezeeft met een grote zeef en daar onder nog een penty gezet dus 2 zeefjes :smoke

 

de thc lagen beginnen al te komen hopen dat het wat mag worden voor mij is me eerste keer

 

mvg weedsmoker

Share this post


Link to post
Share on other sites

kan je ook dorgen en bakken in een pan op een klein stantje ??

 

en moet hier boter bij

 

mvg weedsmoker

Share this post


Link to post
Share on other sites
kan je ook dorgen en bakken in een pan op een klein stantje ??

 

Als je dat doet zou ik wel lekker aan de afzuigkap gaan lurken!

Als je boven de 100 graden droogt gaat het denk ik goed mis....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Man geduld! ^^ Gewoon rustig laten drogen, daar wordt je hasj alleen maar lekkerder van! :smoke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor de laatste stap kan je ook een stuk fijne zijde op een stapeltje keuken papier leggen en daar de prut op uitgieten.

 

Het papier zuigt nu het laatste water eruit, en de hash blijft op de zijde liggen.

 

 

Groet, hjm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klinkt goed en een stuk sneller, hjm.

Ik neem aan dat de hasj weer gemakkelijk van de zijde lost?

 

Koi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Koi

 

Ziet er goed uit die Hasj, lekker blond :smoke

Ga na, dit was nog niet eens ''volwaardige'' wiet!!!

 

Succes en hoop snel vervolg te zien ;)

 

P.s. Misschien moet je eens kijken naar HASHPLANT als soortje om te gebruiken ... (sensi)

Edited by JQCD

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey ik ben ook helemaal weg van die gumpy hasjies ;) heerlijk spul volgens mij ...

 

van het weekend ook maar is maken maar dan met een kleinere voorraad :smoke achh elk grmametje is mooi meegenomen tog :P

 

dat blokje van jouw ziet er zeer lekekr uit !!!

 

greetzzz masteryero

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik toestraks 50 gram wiet in de vriezer gedaan.. maar nu zit ik te bedenken.. waarom de wiet bevriezen als je het daarna in ijswater gooit en het dus ontdooit door het koude water?

 

Als je droge niet bevroren wiet in ijswater doet dan wordt de wiet vanzelf toch koud? :verrygood

 

Graag reactie!

 

Grtzzz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als het bevroren is breken de kristallen(thc, hoofdbestanddeel van hasj :verrygood ) makkelijker af.

Als je toppen bevroren zijn, en in ijswater terecht komen, zullen ze niet direct ontdooid zijn.

 

Dus dan heb jij nog even mooi de tijd om flink te roeren en alle thc eraf te krijgen :dribble:

 

 

Later!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okee thnxzz!

 

Morgen aan de slag dan..:verrygood

 

Grtzz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk dat het bevriezen helpt omdat je de meeste (blad)cellen stukvriest waardoor de structuur wat opener wordt.

Als je bevroren wiet in water van 0 graden gooit, kun je er redelijk zeker van zijn dat de wiet ook (nagenoeg) meteen 0 graden is.

De warmtecapacitet van water is heeel veel hoger dan die van een beetje droge wiet!

 

Wel invriezen dus!

 

Koi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jippiejj..! Heb uit het eerste bakje wat uit de oven komt al 2,34 gram gehaald.. Er staan er nog 3 in dus het gaat de goede kant op:)

 

Vanavond ff persen.. ben erg benieuwd naar de kwaliteit!

De bereidingswijze ben ik erg tevreden over!! Gaat heel goed :verrygood

 

grtzz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...