Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
dutchymix

Hennepbier

Recommended Posts

Heb een paar jaar geleden mensen op een beurs ontmoet die het maakte, heb het er geproefd en tot mijn verbazing was het nog best lekker ook. Het recept heb ik niet gevraagd toen, maar het moet dus wel bestaan.

 

Moest je het tegenkomen heb je hier in elk geval al één slachtoffer die het voor je wil voorproeven :smoke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niet mijn ding,...maar heb ff voor je gegoogled...

Ik moet er wel bij zeggen dat een zekere René Koops dit hennepbier op de markt wilde brengen alleen zonder succes.... :smoke

Share this post


Link to post
Share on other sites

in het boek: I LOVE IT! van Micheal D. Meredith staat ook hoe je het moet maken..

 

Naar mijn mening best ingewikkeld..

 

ik drink zelf geen bier dus heb het nooit geprobeerd..

 

Groeten

 

BK

 

PS:

ik zal ff kijken of ik wat bladzijden kan fotograferen

 

 

gr

BK

 

bladzijden fotograferen lukt niet.... maar vandaag nog het recept..

 

het is niet zo ingewikkeld als ik dacht (heb het net ff gelezen)

 

maar heb er nu ff geen tijd voor

dus als je nog even geduld hebt..

 

komt eraan

 

Gr

 

BK

Share this post


Link to post
Share on other sites
Niet mijn ding,...maar heb ff voor je gegoogled...

Ik moet er wel bij zeggen dat een zekere René Koops dit hennepbier op de markt wilde brengen alleen zonder succes.... :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

5,5 jaar wachten is wel erg lang voor een recept :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komt 'ie dan. Ik heb de spelfouten er al uitgehaald, vertalen mag je zelf verder doen.

Bron: UK420 The Homebrew Thread

 

1.2kg barley malt

1kg honey

100g hemp flowers

20 litres water

5g top ferment yeast

250g brown sugar

steriliser

fermenting bin

hydrometer (to test sg/alcohol content)

beer bottles and crown caps or pressure barrel

 

In a large pan heat up 2 litres of water.

Put in to this the honey and stir until dissolved through.

Add the 100g of crumbled weed.

Bring to the boil and simmer on a low heat for 10 minutes.....stir regularly to stop the honey sticking.

Now add the 18 litres of water and bring almost to boiling point. Remove from heat.

Add the barley malt and stir well, leave to cool to room temperature.

 

Pour the mixture into a sterilised and rinsed fermenting bucket and then sprinkle the 5g of top fermenting yeast on top of the mixture.

Put the lid on the bucket but do not seal...you need to let the co2 escape....you can keep the bucket in the grow room if you have space.

Fermentation will take between 7 and 10 days, you will see the fermenting on the surface......test the sg/alcohol content with a hydrometer if you have one.....the alcohol content should be about 10%. You can tell when fermentation is complete by consistent sg readings over two days.

If you don't have a hydrometer, just use the days guide and you will be able to judge pretty well when fermentation is complete by bubble/froth activity on the surface of the mix.

 

When fermentation is complete strain the mixture well.

It's handy to strain in to another large bucket with a syphon tap at the bottom for bottling.

You might need to strain twice to remove everything......maybe a wine filter if you have one.

 

Add 36 teaspoons of sugar, mix well and place the lid on top.

The beer can now be bottled with further sugar added to the bottles at 1 teaspoon per 0.5 litres.....don't fill the bottles all the way to the top.

Cap and store for 4 weeks before drinking.

 

Alternatively you could put it in to a pressure barrel to store before drinking.

Edited by Groen Gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb ook nog eentje

 

 

Het recept voor 40 liter Stronk:

 

Ingrediënten :

- 5.600 gr. Pilsmout

- 845 gr. Tarwemout

- 92 gr. Hallertau Perle 9% Alpha

- 1094 gr. Kristalsuiker

- 4 theelepels Iers mos

- 95 gr. Wiettoppen

- 218 gr. Wiet-kniprestjes (dit zijn de kleinste blaadjes net onder de toppen)

- 1 l. Giststarter van een gewoon zakje Arsegan bovengist

- 65 l. Maischwater

 

Geen spoelwater, daarom is de storting wat hoog, 1,3 keer hoger dan met spoelen, dit komt de smaak ten goede vanwege het lage gehalte aan uitgespoelde tannine.

 

Maischschema :

15 minuten op 52°C

60 minuten op 62°C

30 minuten op 72°C

 

120 minuten voor einde koken 64 gr. Hallertau en het Iers mos toe voegen.

10 minuten voor einde koken de suiker toevoegen.

5 minuten voor einde koken 28 gr. Hallertau toevoegen

 

Na het koelen komt het soortelijk gewicht op ongeveer 1090 gr/l. De wiet (toppen en de knipresten) in bijvoorbeeld een kous 10 minuten weken in heet water van ca. 50°C en uit laten lekken. Dit nogmaals herhalen en dan als laatste weken in vers gekookt water van 100°C. Dit om infecties te voorkomen.

 

Zodra de baal is afgekoeld bij de wort voegen, samen met de giststarter.

 

 

 

PS:

 

 

 

Hop is familie van de cannabis, met vergelijkbare effecten.

 

THC is oplosbaar in alcohhol, drooghoppen is dus de wijze om het gevoelseffect te bereieken, meekoken zorgt enkel voor de kruidige smaak.

Edited by piercing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan me er iets van herinneren dat Bioloog 4 jaar geleden daar mee bezig was hier op het forum.

Maar of die nog actief is?

 

Mvg,

Wubbo Ockels

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben kort geleden begonnen met het brouwen van hennepbier. Na wat proefnrouwen nu in een wat grotere ketel. Ik maak daarbij gebruik van THC vrije wiet. Ik hou jullie op de hoogte

 

groetjes herbcap

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...