suffie63 3 Posted October 30, 2006 Deel 1: De extractie van de THC Voorbereiding: grote pan, knipafval, 500 gram ongezouten echte boter, water, zeef. De boter (voor 2 pannen), liefst zo zuiver mogelijk, helaas heb ik hier 98 % Pannen op groot vuur, 500 gram boter in iedere pan Liter water toevoegen De emulsie net niet aan de kook brengen De vlokken van de emulsie scheppen, ik gebruik een keukenzeef Emulsie door de zeef, vlokken blijven achter in zeef Zeef schoonspoelen Pan schoonspoelen Nog een keer door de schoongemaakte zeef, pan op laagste vuur zetten Blad en knipafval in de pan Goed voldoen, die pan en halve liter water toevoegen, deksel op de pan en warm houden Regelmatig omscheppen, het water begint al groen te kleuren, warmhouden, niet laten koken Af en toe omscheppen, ik laat het zo`n 6 uur staan op het laagste vuur, het ruikt alsof ik verse spinazie kook. Later meer Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snsie 0 Posted October 30, 2006 Erg duidelijk Zonde dat je niet eerst ff gepoets hebt Quote Share this post Link to post Share on other sites
Harry M 0 Posted October 30, 2006 2 zielen 1 gedachte mzzl Harry Ben benieuwd naar de nieuwe foto's ........... Quote Share this post Link to post Share on other sites
whazzup 165 Posted October 30, 2006 Ik zie steeds zoveel nadruk op echte boter. Volgens mij kan het gewoon ook met margarine, wellicht een beetje off-topic maar iemand een bron die nu eens echt uitsluitsel geeft anders dan een persoonlijke mening of een opmerking dat margarine geen vet bevat ( ) en thc alleen maar in dierlijk vet oplost (wat ik betwijfel overigens - olijfolie werkt toch ook)? Volgens mij hoef je overigens ook niet zo heel lang te koken hoor. Wiet met water opzetten en de boter er in laten smelten, goed omscheppen en een half uurtje op laten staan is prima. Ik zie mensen wel eens 8 uur hun wiet koken of laten borrelen, dat lijkt me nou echt onnodig. Ik heb het in ieder geval nog nooit gedaan en nooit klachten ontvangen Wat wel zinvol is overigens om de massa als hij nog warm is door een doek uit te knijpen, er zit heel erg veel vet aan de planten vast, die kun je er met een doek goed uitwringen. Je kunt daat een gewonde theedoek voor nemen (wel wassen zonder wasmiddel en wasverzachter of effe uitkoken!) of een passeerdoek die men in de keuken normaal gebruikt (heeft wat grovere gaatjes - werkt beter). Quote Share this post Link to post Share on other sites
suffie63 3 Posted October 30, 2006 Een cake met echte boter smaakt zoveel beter. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Buble 3 Posted October 30, 2006 High, Dat lange koken doe ik ook nooit , maar waarom schep je dat schuim er af ? En ja Whazzup margerine kan ook maar roomboter zegt het al er zit room in en margerine meer water . Roomboter smaakt veel beter en je leeft maar 1 keer. Buble Quote Share this post Link to post Share on other sites
citroax 1 Posted October 30, 2006 Prima uitleg. Zou alleen de Smaak politie weren Groeten, Quote Share this post Link to post Share on other sites
whazzup 165 Posted October 30, 2006 hehe over smaak valt niet te twisten, maar voor de echte vegetariers onder ons... Dat schuim met die boter trouwens, dat noemen ze ook wel het klaren van boter. Als je boter laat smelten en je verwarmt het dan komt er veel troep boven drijven die normaal in de pan verbrandt en zakt er ook veel naar beneden! Als je dat afschept / afgiet dan krijg je wat ze in de keuken geklaarde boter noemen. Die heeft een hoger verbrandingspunt (dus verbrandt minder snel) en bruist niet zo snel maar wordt, net als olie, gewoon goed heet. Tip voor de keukenprinsen Link: http://koken.met.aschwin.net/synergy/docs/...19BFC0169363%7D Quote Share this post Link to post Share on other sites
stijlloos 5 Posted October 30, 2006 Super, precies wat deze sectie nodig had Ziet er mooi uit man, als de rest ook zo goed is gaat ie direct sticky Quote Share this post Link to post Share on other sites
neus 0 Posted October 30, 2006 Toppie dit! mooi verslag man Ga zo door!!! NEUS Quote Share this post Link to post Share on other sites
suffie63 3 Posted October 30, 2006 Deel 2: Het reinigen van de emulsie Voorbereiding: tweede grote pan, vergiet, schoteltje, zeef, uitgekookte keukenhanddoek klaarzetten, vuurvaste handen en handschoenen zijn wel zo fijn. Het hete (boven de 80 graden !) brouwsel en een grote lege pan Het meeste bladafval uit het water scheppen Het bladafval in de vergiet laten uitlekken Het meeste vocht uit het bladafval krijgen Verkregen vocht terug in de eerste pan Bladafval verder uitpersen Vocht weer afgieten (paar keer herhalen) De uitgekookte keukendoek in de vergiet hangen en het uitgeperste bladafval in de keukendoek doen De keukendoek uitwringen boven de schone pan (vuurvaste handen zijn een pré) Bladafval in de kliko De overgebleven emulsie door het vergiet gieten De eerder gebruikte (en buiten ff uitgeklopte) theedoek in de (afgespoelde) vergiet leggen, vuile kant van de theedoek naar boven ! De emulsie door de theedoek gieten Eventueel helpen met een pollepel Theedoek met overgebleven residu oppakken en uitknijpen Het (bijna) eindresultaat mag gaan afkoelen. Morgen deel 3. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kalechief 0 Posted October 30, 2006 zow dat ziet er veelbelovend uit , en idd echte boter is het lekkerst ben benieuwd hoe ,t cakie eruit ziet straks knoeize kc Quote Share this post Link to post Share on other sites
suffie63 3 Posted October 30, 2006 Erg duidelijk Zonde dat je niet eerst ff gepoets hebt Ach, wat houdt je tegen om met fotoshop aan de gang te gaan ? Volgens mij hoef je overigens ook niet zo heel lang te koken hoor. Geen idee, doe het al jaren zo en vervang 50 gram in een reguliere cake door m`n cannabutter, effect is geweldig (zeggen ze). Biefstuk gebakken in cannabutter, een klontje over de pannekoeken (voor volwassenen). Zo ff in de vriezer gaan kijken om te zien of de boter gestold is. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snsie 0 Posted October 30, 2006 Ach, wat houdt je tegen om met fotoshop aan de gang te gaan. Wat houdt jouw tegen? Niks is niet mij keuken maar de jouwe en maybe mede "studente". Ziet er sofar super uit Quote Share this post Link to post Share on other sites
whazzup 165 Posted October 30, 2006 De space brownies bevallen hier overigens ook prima. zit 25 gram cannaboter in, hebben daar nu denk ik iets minder dan 1/8 ieder van op, zeg maar 3 gram cannabutter pp... eh... da's heftig! Met lichteffecten... Quote Share this post Link to post Share on other sites
suffie63 3 Posted October 30, 2006 Een origineel recept is welkom, whazzup ! Nougat met walnoot is ook lekker, maar ben ook dat recept kwijt. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stijlloos 5 Posted October 31, 2006 Daar ik een duister verleden een koksdiploma heb gehaald, spacemuffins bij de volgende meeting ? Zeer duidelijk en helder suffie, ik krijg er zelfs inspiratie van.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
sannie 187 Posted October 31, 2006 Daar ik een duister verleden een koksdiploma heb gehaald, spacemuffins bij de volgende meeting ? Zeer duidelijk en helder suffie, ik krijg er zelfs inspiratie van.... En dat wil wat zeggen hoor Mooi verslag suffie greetz sannie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Harry M 0 Posted October 31, 2006 hee stijlloos Dan moet je de muffins met brokjes chocola maken . met een vanille glase . echt hemels Mzzl Harry Quote Share this post Link to post Share on other sites
suffie63 3 Posted October 31, 2006 Deel 3 : Het scheiden van de emulsie in de fracties cannabutter en water. Voorbereiding: grote pan, zeef, bakje waar je je cannabutter in wilt opslaan. Na het koelen (gewoon ergens op kamertemperatuur laten komen of laten staan) Ik heb per ongeluk bij het pakken van de pan m`n duim door de boter gedrukt, normalerwijze snij je de boter gewoon los en heb je een mooie plak in handen die je even afspoelt. Geen nood, zo gaat het ook, maar verdient geen schoonheidsprijs: water afgieten door de vergiet Randen van de boter lossnijden en in dit geval de boter in de vergiet een beetje met koud water naspoelen Weegschaal op nul met leeg bakje erop Gevuld bakje op de weegschaal Het resultaat, na even smelten in de magnetron en een nachtje in de koelkast Misschien veel werk voor 562 gram cannabutter, aan de andere kant kost het je een middagje kokkerellen, 4 pakjes boter a 1.25/stuk en een beetje gas. Misschien niet de meest efficiënte manier van boter maken, maar wel een die goedkoop is en een afvalprodukt omzet in iets geestverruimends. Goed voor`t milieu, toch ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
paffie 2 Posted October 31, 2006 Mooi verslag, hoe je het doe doe je het, maar ziet er prima uit, en inderdaad een prima manier grt Paffie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Harry M 0 Posted October 31, 2006 en dan lekker op een vers wit puntje smeren en dan lekker vlokken er op ..... hhhhhhhhhmmmmmyyy Quote Share this post Link to post Share on other sites
thugboy 0 Posted October 31, 2006 mag ik vragen waarom je er water bij gooid ? ipv het bladafval tegen kookpunt aan laten staan op vuur en wanneer het vloeibaar is gewoon bladafval erbij gooien...gewoon even lang laten borrelen als in jou beschrijving en dan afgieten en filteren op jou manieren.. het kan tog ook zonder water ? is dat niet veel makkelijker? greetz thug Quote Share this post Link to post Share on other sites
suffie63 3 Posted October 31, 2006 Laat maar zien dat het werkt en ik ben direct om. Fotoreportage. Btw, iedereen is welkom om eens iets te komen proeven, mits het recept op WF te vinden is. Quote Share this post Link to post Share on other sites
thugboy 0 Posted October 31, 2006 ik denk dat je met mijn hoeveelheden knipafval nog geen 2 gram boter kan maken aan anderen de eer om het uit te proberen, maar je kan mij niet wijs maken dat er niemand is die het al op die manier geprobeerd heeft.. greetz thug Quote Share this post Link to post Share on other sites