Ga naar inhoud


Opbouw Ruimte 2 x Oc


38 replies to this topic

#21 Kees A

    Harde kern lid

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip
  • 1428 Posts:

Gepost 30 oktober 2017 - 17:57

Als je er al eentje hebt, wordt het misschien een ander verhaal.

Maar als je hem nog kan inruilen, dan zou ik het doen.
De techniek die je nodig hebt voor 1+1=3 is een stuk eenvoudiger dan 2 ruimtes die je ieder met 1 OC uitrust.
Dat lijkt niet zo, omdat er veel op je afkomt qua info.
Maar in de praktijk is de 1+1=3 methode juist eenvoudiger.

Hoe ga je nu de licht uit ruimte bijvoorbeeld ontvochtigen?
Hoe ga je nu de licht uit ruimte bijvoorbeeld verwarmen?

#22 TopRot

    Hang hier wat rond lid

  • Members
  • Pip
  • 68 Posts:

Gepost 30 oktober 2017 - 18:16

Bekijk Post Kees A, op 30 oktober 2017 - 17:57 , zei:

Als je er al eentje hebt, wordt het misschien een ander verhaal.

Maar als je hem nog kan inruilen, dan zou ik het doen.
De techniek die je nodig hebt voor 1+1=3 is een stuk eenvoudiger dan 2 ruimtes die je ieder met 1 OC uitrust.
Dat lijkt niet zo, omdat er veel op je afkomt qua info.
Maar in de praktijk is de 1+1=3 methode juist eenvoudiger.

Hoe ga je nu de licht uit ruimte bijvoorbeeld ontvochtigen?
Hoe ga je nu de licht uit ruimte bijvoorbeeld verwarmen?

Het word 1 grote ruimte met 2 oc's erin van 10kw per stuk. Niet 2 ruimtes met ieder een oc.

Als ik bijv. met 1 oc op 2 ruimtes zou gaan draaien dan zou ik een extern systeem(en) moeten halen voor de problemen die jij benoemt.

In mijn scenario is dat niet meer nodig volgens mij ?

#23 Kees A

    Harde kern lid

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip
  • 1428 Posts:

Gepost 30 oktober 2017 - 18:31

oops, inderdaad vergeten dat je het in 1 ruimte gaat doen.

Maar je zult toch in de nacht je hok moeten verwarmen... hoe ga je dat doen?
Ook in de nacht ontvochtigen gaat simpeler met 1+1=3.
Kan allemaal ook met 1 (of 2 OC's) in 1 ruimte, maar met 1+1=3 veel simpeler, doeltreffender, beter.
Je ontkomt dan bijna niet aan een verwarming en een dryfast ontvochtiger.

Deze post is bewerkt door Kees A: 30 oktober 2017 - 18:55


#24 TopRot

    Hang hier wat rond lid

  • Members
  • Pip
  • 68 Posts:

Gepost 30 oktober 2017 - 22:58

Bekijk Post Kees A, op 30 oktober 2017 - 18:31 , zei:

oops, inderdaad vergeten dat je het in 1 ruimte gaat doen.

Maar je zult toch in de nacht je hok moeten verwarmen... hoe ga je dat doen?
Ook in de nacht ontvochtigen gaat simpeler met 1+1=3.
Kan allemaal ook met 1 (of 2 OC's) in 1 ruimte, maar met 1+1=3 veel simpeler, doeltreffender, beter.
Je ontkomt dan bijna niet aan een verwarming en een dryfast ontvochtiger.

Ontvochtig. en verwarm functie (tijdens de nacht) word gewoon door de opti geregeld in de opstelling zoals ik hiervoor beschreef. Als ik 1 opti op 2 ruimtes gebruik zal ik inderdaad een extern systeem moeten kopen voor het ontvochtigen en verwarmen tijdens de nachturen.

Maar dat is nu niet van toepassing..

#25 Kees A

    Harde kern lid

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip
  • 1428 Posts:

Gepost 31 oktober 2017 - 11:31

Gaat misschien niet zo eenvoudig als je denkt.

Wellicht dat bij de laatste generatie OC's dit probleem opgelost is omdat zij een ontvochtiger die hetzelfde werkt als een Dryfast hebben ingebouwd.

Maar het grootste probleem van de Opticlimate was (is?) dat hij koelt terwijl hij ontvochtigt. Dus hij moet tegelijk verwarmen. Probleem is vaak dat de verwarmingscapaciteit niet zo sterk is als de koelcapaciteit. Dus de ontvochtigingsfunctie slaat om de zo veel tijd uit omdat het anders te koud wordt (hij koelt immers tegelijk met de ontvochtigingsfunctie). Dit kun je ook opvangen door een verwarming er bij te hangen gedurende de nacht.

#26 El capitano

    V.I.P.

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip
  • 2389 Posts:

Gepost 31 oktober 2017 - 19:14

de pro4 series kunnen ontvochtigen zonder te koelen.
spreken is zilver zwijgen is goud.

#27 Boefje030

    Modder eter

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 6189 Posts:

Gepost 31 oktober 2017 - 22:14

Je kan ook een verwarming batterij gebruiken met je warme water.
Meneer kweekniet

#28 TopRot

    Hang hier wat rond lid

  • Members
  • Pip
  • 68 Posts:

Gepost 01 november 2017 - 17:32

Bekijk Post Kees A, op 31 oktober 2017 - 11:31 , zei:

Gaat misschien niet zo eenvoudig als je denkt.

Wellicht dat bij de laatste generatie OC's dit probleem opgelost is omdat zij een ontvochtiger die hetzelfde werkt als een Dryfast hebben ingebouwd.

Maar het grootste probleem van de Opticlimate was (is?) dat hij koelt terwijl hij ontvochtigt. Dus hij moet tegelijk verwarmen. Probleem is vaak dat de verwarmingscapaciteit niet zo sterk is als de koelcapaciteit. Dus de ontvochtigingsfunctie slaat om de zo veel tijd uit omdat het anders te koud wordt (hij koelt immers tegelijk met de ontvochtigingsfunctie). Dit kun je ook opvangen door een verwarming er bij te hangen gedurende de nacht.

Het begint steeds duidelijker te worden. Ik ging er dus vanuit dat 1 opti (werkend op 1 ruimte) alle waardes prima onder controlle moet kunnen houden, ongeacht dag of nacht. Wat ik dus indd zou moeten/kunnen doen is een kachel plaatsen voor de nachturen en Cool@night uitschakelen..?

Btw, de opti die ik al heb staan is een pro3

#29 TopRot

    Hang hier wat rond lid

  • Members
  • Pip
  • 68 Posts:

Gepost 01 november 2017 - 17:37

Bekijk Post Boefje030, op 31 oktober 2017 - 22:14 , zei:

Je kan ook een verwarming batterij gebruiken met je warme water.

Dat moet ik dan eerst uit gaan zoeken want heb daar geen ervaring mee en geen kennis over. Heb je miss een linkje van een topic die daar over gaat ? Ik ben al hier en daar aan het spitten maar kan zo snel niks vind vinden.

#30 TopRot

    Hang hier wat rond lid

  • Members
  • Pip
  • 68 Posts:

Gepost 01 november 2017 - 18:02

Nieuw tekening :

Geposte afbeelding

Suggesties, op/aanmerkingen ?

En nog wat vraagjes,

1) In het verleden heb ik altijd gebruik gemaakt van rayjet's wat altijd prima ging. Nou vraag ik me af of op deze grote nog andere toepassingen zijn kwa bewatering die wellicht veel makkelijker/handiger zijn ?

En mocht ik toch met de rayjet's aan de slag gaan wat voor mega pomp ik nodig hebt om alles vanuit het vat in de ruimte te pompen ?

2) In de nieuwe tek. is er maar 1 hotbox (geplaatst achter de opti). Mijn vraag is of de ppm waardes gelijk blijven en mooi verdeelt zijn met 1 sensor ? Aangezien er maar van 1 kant Co2 word ingeblazen.

3) De afzuiger die voor onderdruk zorgt blaast warme lucht naar de andere ruimte. Ik ga er vanuit dat de temp zal gaan oplopen wat ik echt wil voorkomen. Iemand een ID wat ik daar aan kan doen ?

4) Zoals ik al had vermeld ben ik op zoek naar een 2de opti. Nu heb ik er 1 gevonden voor een leuk prijsje maar het betreft een 15kw..

Nu is de vraag ; kan ik met 10kw (links onder) en een 15kw (rechts boven) geen problemen krijgen met m'n waardes ? en/of zijn er nog andere dingen waar ik op moet letten ?

#31 El capitano

    V.I.P.

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip
  • 2389 Posts:

Gepost 01 november 2017 - 18:22

ler er wel op de eerste 5 meter slang moet geisoleerd zijn.

bovendien moet de slang een bepaalde lengte hebben om zijn koelvermogen kwijt te kunnen anders slaat hij in storing. bevroren koelblok.

de opticlimate afstellen op de C waardes.
c01 c02 c03 co4 c05 c06.

de juiste waardes weet ik zo niet uit mijn hoofd.

koelblok tussen de 4 en 16°c
afvoerwater rond de 43 dacht ik

de rest moet je even opzoeken.
spreken is zilver zwijgen is goud.

#32 Boefje030

    Modder eter

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 6189 Posts:

Gepost 01 november 2017 - 19:07

Bekijk Post TopRot, op 01 november 2017 - 17:37 , zei:

Bekijk Post Boefje030, op 31 oktober 2017 - 22:14 , zei:

Je kan ook een verwarming batterij gebruiken met je warme water.

Dat moet ik dan eerst uit gaan zoeken want heb daar geen ervaring mee en geen kennis over. Heb je miss een linkje van een topic die daar over gaat ? Ik ben al hier en daar aan het spitten maar kan zo snel niks vind vinden.

Daar is geen topic over.


Dit is het:

https://www.orcon.nl...rmingsbatterij/
Meneer kweekniet

#33 TopRot

    Hang hier wat rond lid

  • Members
  • Pip
  • 68 Posts:

Gepost 01 november 2017 - 21:33

Bekijk Post Boefje030, op 01 november 2017 - 19:07 , zei:

Bekijk Post TopRot, op 01 november 2017 - 17:37 , zei:

Bekijk Post Boefje030, op 31 oktober 2017 - 22:14 , zei:

Je kan ook een verwarming batterij gebruiken met je warme water.

Dat moet ik dan eerst uit gaan zoeken want heb daar geen ervaring mee en geen kennis over. Heb je miss een linkje van een topic die daar over gaat ? Ik ben al hier en daar aan het spitten maar kan zo snel niks vind vinden.

Daar is geen topic over.


Dit is het:

https://www.orcon.nl...rmingsbatterij/

Merci!

Bekijk Post El capitano, op 01 november 2017 - 18:22 , zei:

ler er wel op de eerste 5 meter slang moet geisoleerd zijn.

bovendien moet de slang een bepaalde lengte hebben om zijn koelvermogen kwijt te kunnen anders slaat hij in storing. bevroren koelblok.

de opticlimate afstellen op de C waardes.
c01 c02 c03 co4 c05 c06.

de juiste waardes weet ik zo niet uit mijn hoofd.

koelblok tussen de 4 en 16°c
afvoerwater rond de 43 dacht ik

de rest moet je even opzoeken.

Eerst 5m iso dus, word in de volgende (definitieve) tekening verwerkt. Toevallig heb ik de handleiding van de opti voor me liggen en daar staat alleen c:01, c:02, c:03..

c:01 : temperatuur koelblok
c:02 : temperatuur afvoerwater
c:03 : temperatuur ruimte 2 (dual room)

c:04, c:05 en c:06 staan niet in de handleiding..

Bedankt voor het meedenken!

#34 TopRot

    Hang hier wat rond lid

  • Members
  • Pip
  • 68 Posts:

Gepost 01 november 2017 - 21:38

En dan m'n laatste en één van de belangrijkste vraag imo :

In de opstelling op de nieuwe tek. word gebruikt gemaakt van 17 x 1000w = 17.000w. Als ik op 600w zou gaan draaien kom ik uit op 22.800w (38x600w). Mocht ik dus (theoretisch gezien) 1 op 1 draaien zal ik met de 600watters veel meer opbrengst behalen ? (In combinatie met een 15kw opti)

+- 5kg verschil..

Of kan ik deze theorie de prullenmand in werpen..?

#35 scirocco

    Unrankable Forum Junkie

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 3101 Posts:

Gepost 02 november 2017 - 11:18

600w geeft aanzienlijk minder licht als n 1000watter.. rendement is flink lager dus de helft vd extra watts verandert gelijk in hitte, en daar win je niks mee.

Knikker dan liever de opti naar de ruimte waar t vat staat, win je weer 1 plek voor n 1000watter.
En de gavitas kunnen ook op 1150w draaien... win je weer ruim 2,5 kilowatt mee (18×150w).
Volgens mij zal t resultaat dan aardig om t even zijn, maar wel veel efficienter en klimaat is ook beter ondrr controle

#36 El capitano

    V.I.P.

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip
  • 2389 Posts:

Gepost 02 november 2017 - 11:29

de 1000 watters hebben als voordeel lichtpenetratie tot aan diep onderaan t veld.

600 heeft dat wat minder.
maar kunnen in bepaalde situaties een beter lichtbeeld geven.
(uniform licht)

scirocco maar je hebt toch ook boost van de 600 watters ? 750 de zoiets dergelijks ?
spreken is zilver zwijgen is goud.

#37 Wierie Wierie

    Hang hier wat rond lid

  • Members
  • Pip
  • 55 Posts:

Gepost 18 december 2017 - 22:15

Ik denk dat je problemen gaat krijgen met 1000 watt aangezien je hoogte maar 215 is.

#38 El capitano

    V.I.P.

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip
  • 2389 Posts:

Gepost 19 december 2017 - 22:07

ik vindt dat onzin je kan toppen croppen of hormonen spuiten & snel schakelen waardoor je ze kort kunt houden
spreken is zilver zwijgen is goud.

#39 gtti

    Kind aan huis lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 145 Posts:

Gepost 11 januari 2018 - 23:33

Bekijk Post TopRot, op 01 november 2017 - 21:38 , zei:

En dan m'n laatste en één van de belangrijkste vraag imo :

In de opstelling op de nieuwe tek. word gebruikt gemaakt van 17 x 1000w = 17.000w. Als ik op 600w zou gaan draaien kom ik uit op 22.800w (38x600w). Mocht ik dus (theoretisch gezien) 1 op 1 draaien zal ik met de 600watters veel meer opbrengst behalen ? (In combinatie met een 15kw opti)

+- 5kg verschil..

Of kan ik deze theorie de prullenmand in werpen..?

Leuk al die hoge wattages, maar heb je ook gekeken naar je hoofdaansluiting? Kan je wel zoveel stroom vragen van het net?