Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Doede

Wietverbod Ongrondwettelijk

Recommended Posts

Ingezonden stuk naar Leeuwarder Courant.

 

 

Wietverbod ongrondwettelijk. 22-8-2017

 

Merkwaardig dat het meest vredelievende volkje, de cannabisconsumenten, zo fanatiek door de overheid wordt bestreden. Wij zijn niet de vijand. Dat wij als vijand worden gezien zegt veel over het huidige regiem. De vijand zit bij hen blijkbaar tussen de oren. Hennepplant heeft niets te maken met criminaliteit maar alles met het respectloze verbod. Het is de overheid die er 'bewust' een criminoloog onderwerp van heeft gemaakt. Het gaat de overheid nl. niet om de wiet maar om de filosofie 'geen controle' oftewel 'alles onder controle'. 'Wietverbod is bebaseerd op een vooroordeel dat berust op morele waarden en niet op wetenschappelijk onderzoek, wat betekent dat de staat zich niet neutraal opstelt. Het verbod is onconstutioneel omdat het een willekeurig want moralistische beperking van het constitutionele recht op zelfbepaling onhoudt', aldus prof. dr. Cees Maris- emeritus hoogleraar rechtsfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam. De overheid pretendeert de volksgezondheid en de openbare orde te behartigen. Het is daarentegen niet legitiem als de staat inbreuk maakt op je individuele vrijheid op grond van een moralistische visie op menselijke deugdzaamheid.

De mens ontleent zijn waarde aan zijn vermogen tot zelfbepaling. Daarom moet elk individu zelf uitmaken hoe zijn leven eruit ziet-en dus niet de overheid. Het criterium is altijd dat je een ander niet concreet tot last bent. Schrijnend is het dan ook dat de overheid categorisch weigert zich oplossings gericht te manifesteren, temeer daar zij 'volledig verantwoordelijk' is voor alle wietgerelateerde excessen. Door de verkoop van verboden wiet toe te staan en hier vervogens belasting op te heffen, lokt zij de teelt van wiet uit. Het uitlokken van een zgn. strafbaar delict is verboden. De overheid ondermijnt de grondwet, stimuleert de criminaliteit, schendt de mensenrechten en maakt van de coffeeshop een soort geld wasserette. Wit geld wordt zwart en zwart geld wordt wit.

Van kwaliteitscontrole i.v.m. de volksgezondheid is totaal geen sprake.

Het probleem is dat de christelijke partijen en de anti liberalen van de V.V.D. hun calvinistich moralisme boven de grondwet stellen.

Moralisme, een manier om mensen klein te houden!

Het is een dure symboolpolitiek, want niemand is er een gram minder om gaan consumeren. Daar staat tegenover, dat bestrijding klappen geld, tijd en energie kost en contraproductief is.

Het wanbeleid van de overheid is als een voortwoekerende juridische kanker met als haard 'het verbod'.

Naast het bestrijden van de excessen is het dus allereerst zaak de haard- het verbod- te verwijderen.

Het zal een verbetering van de wereld betekenen. Een vredelievender wereld waarin op basis van wederzijds respect, de dialoog 'voor een maximaal betrokken samenleving', centraal staat en het recht op zelfbeschikking wordt gerespecteerd.

 

Doede J. de Jong

Biologische wietkweker.

Appelskea.

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yuup,

 

dat tru man.....

 

 

Jah Bless!

Share this post


Link to post
Share on other sites

true....wat zou toch mooi zijn als iedereen onder zijn steen uit kan kruipen. En in het licht onder zijn eigen naam een paar planten kan groeien. Gewoon je naam onder een post zetten zonder dat er gevolgen kunnen zijn.

 

Nooit meer wakker liggen voor het slapen. Bang zijn dat er morgen misschien van alles kan worden afgepakt omdat je wiet hebt. Dat je dan je eigen kinderen het calvinistich moralisme moet gaan uitleggen. Dat overheid en politie vinden dat je straf verdient. Voor iets waar je niets anders dan goed mee gedaan hebt. Dat we daarom even geen sportschoenen meer voor hen kunnen kopen, niet één week op zomer vakantie gaan. Dat ook zij ook nu ook mee moeten boeten, dit samen met het feit dat hun ouders chronisch zieke medische gebruikers zijn en zowiezo minder kunnen doen dan andere ouders (fin en lichamelijk).

 

Verstopt onder mijn steen hoop ik maar dat wij voor hen, de boemannen te niets zeggend zijn. Dit elke week wel een paar keer voor het slapen gaan. Dit niet voor mij zelf maar voor de kinderen en vrouw.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wel te rusten, morgen weer een werkende getrouwde vader met twee kinderen als rolmodel en hoeksteen van de samenleving, maatschappelijk verantwoord bezig maar na gespuugd door de overheid.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ingezonden stuk naar Leeuwarder Courant.

 

Het is een dure symboolpolitiek, want niemand is er een gram minder om gaan consumeren. Daar staat tegenover, dat bestrijding klappen geld, tijd en energie kost en contraproductief is.

 

Het zal een verbetering van de wereld betekenen. Een vredelievender wereld waarin op basis van wederzijds respect, de dialoog 'voor een maximaal betrokken samenleving', centraal staat en het recht op zelfbeschikking wordt gerespecteerd.

 

Mooi stuk, ik mis alleen de argumenten van:

- niet alleen kostenbesparing vanwege justitie e.d. maar ook inkomsten via belastingen, werkgelegenheid. In de VS zijn er vele werklozen aan de slag zijn gegaan in nieuwe hennepplantages en die banensector is echt booming.

- kostenbesparing op de zorg; meer mensen die medicatie zoals antidepressiva gaan inruilen voor wiet (wat ook in de VS gebeurt), alhoewel ik vind dat wiet dan ook vergoed mag worden door de staat.

- minder ongezond dan gedacht; steeds meer onderzoeken uit de VS en China die stellen dat wiet gezondheidsvoordelen heeft bv. het afsterven van kankercellen of bij epilepsie. Medicinale wiet is dan ook booming in de VS waarbij wiet natuurlijk geen wondermiddel is en veel mensen ook veinzen om recreatief te gebruiken.

 

Politici zien wiet nu eenmaal als iets demonisch, dat kan niet zomaar hemels gemaakt worden. Afzetten tegen een demon en men waant zich 'het goede', het controleren en men voelt zich veiliger, dat is kennelijk meer waard voor politici (en het volk dat een draagvlak zou moeten hebben) dan de miljoenen/miljarden? besparing en plezier van velen. Plus natuurlijk het rekening houden met de alcohol producenten en medicatie producenten/BigPharma, die zouden beiden minder omzet draaien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

wiet is ook slecht voor de bevolking want men wordt er lui van

 

een lui volk is niet goed voor de nationale economie

 

kijk maar naar de antillen

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...