Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Janturtle

Nieuwe Poging Om T Juiste Medicijn Te Vinden

Recommended Posts

Dag allemaal nieuwe poging voor mijn medicijn en voor een vriendin die hard ah vechten is tegen kanker. Na een paar rondes die uiteindelijk maar een paar gram hadden opgebracht en die als medicijn niet voor me werkte. Plus na een hoge elektriciteits afrekening had ik er de brui aan gegeven.

Ik moest er eerst zien achter te komen wat ik fout deed in mijn vorige rondes.

Je leest hier veel, vooral de succesverhalen. Bij velen gaat t allemaal vanzelf precies, of hebben ze meer voeling met de zaak, het maakt ook niet uit. Ik heb me daarom ook speciaal ne ph ec meter gekocht, meten is,weten ??? Ik wil een soort vinden waar ik me goed mee voel, en eenmaal ik de juiste heb, zet ik juist nog 1 plant per keer die ik dan langer laat voorgroeien.

Mijn grootste fout van de vorige keren was volgens mij te weinig lucht, dit kwam door een te kleine passieve ingang. En dit in combinatie met een veel te hoge ph 8,3 en dan nog een trips.

 

Mijn ruimte is groter maar de planten staan op 115x115x215

Gavita pro 600

Actieve inblaas 750m3

Afzuig 1500m3 met can filter

Smscom all in one 2

Bluelab ph ec meter

Mabo brandblusser

Automatische brandblusser 3kg

4 soortjes

Euforia dutch passion stek

Jack herer black label stek

PP dutch passion stek

Chitral bulldogseeds zaad

 

Als medium heb ik 50% plagron Royal mix en 50% kokos, en een bodempje kleikorrels.

 

De planten zitten ondertussen in hun 2 de week bloei. Door omstandigheden hebben ze te lang moeten voorgroeien, en heb ik ze dan drastisch gekortwiekt. Weer trips in mijn planten die ik behandeld heb, eerst met look en neemolie, en deze week met iets straffer. Mijn temp zit tussen de 20 en 30 graden naargelang t weer , dag nacht. Ik heb 8 potten van 14 liter en 3 van 18 liter. Ik gaf ze om de 2 dagen 500 ml water maar leek me te weinig, vanaf vandaag dagelijks. Geef biobizz voeding, starterspakket. Ph tussen 5,8 en 6,2 en ec van 1,6. Tips en tricks altijd welkom.

 

 

gallery_44576_19459_2919744.jpg

 

gallery_44576_19459_3344192.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te weinig lucht lijkt me niet perse waar? Misschien dat je je lucht circuleert (dus niet echt afvoert) maar ik draai met 2x 720 watt zonder actieve inblaas. Geen probleem. Misschien iets om in de gaten te houden!

Verder is het volgens mij gewoon een kwestie van "normaal" doen. Niet te warm, niet te koud, niet te zuur, niet teveel voeding, niet te snel proberen iets te veranderen etc. Qua water geven, probeer daar zsm een gevoel bij te krijgen als je geen tensiometer gebruikt (tip). Als je twijfelt kun je ze beter een dag droog laten trekken dan te nat laten staan.

 

Succes iig!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik had een passieve ingang van 160mm en da's toch veel te weinig. Dus eigenlijk raad je een tensio aan? We gaan ze laten droog trekken maar de potten lijken na een dag droog te staan.grts Jan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een oldskool kweker heeft hier op het forum de tip gegeven om de pot te wegen. Vul een zelfde pot met vochtige aarde en weeg deze, weeg de potten met planten. Houdt er rekening mee dat planten ook wat wegen en geef het verschil bij in water.

 

Tip handblusser: Schuim omdat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hutseflutsel ga t ne keer proberen, heb me gisteren ne pot klaargemaakt.grts

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dag allemaal 't gaat weer helemaal naar de kloten, maar blijkbaar kan er niemand me helpen. Heb ondertussen alles gemeten, klimaat is continue, temperatuur loopt niet te hoog op, ph en ec zijn ok. Heb heel netje voedingsschema gevolgd van biobizz(vorige keer van dutch pro en dus allebei klote). Blumat is 't enige wat ik ondertussen nog niet binnen heb. Vandaag opnieuw trips behandeld met look en neemolie. Denk dat ik te weinig stikstof heb, dus ook gehaald en bijgegeven Ph 6,1 Ec 2,0. Kan er iemand me helpen???

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Wat is de EC van de grond? en wat mag het zijn (Google)

2. Welk tekort heb je....? Een (P)K tekort is waarschijnlijker. Maar N kan ook

 

Je bent zeker niet alleen, met gele bladeren tijdens begin bloei. Maar dat maak het niet minder erg. Ik ben geen pro, maar in Cocos zit van zich zelf niks. Het kan alleen veel water(+voeding) vasthouden, het heeft hydro eigenschappen.

 

Ik zou gewoon het schema volgen, welk schema heb je gebruikt? Heb je de juiste aarde gebruikt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hutsefutsel, morgen haal ik gedemineraliseerd water en ga ik meten. Welk tekort, Als medium medium heb ik 50% plagron Royal mix en 50% kokos. Voedingsschema van biobizz. Laat morgen weten wat de grond zegt. Grts

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Hutsefutsel, meten is weten toch? Ph Grond is 6,9 Ec grond is 0,9. De lamp zat er toch wel een beetje te dicht op , dus deze heb ik op 60 cm van de toppen geplaatst. Zit een beetje met mijn handen in 't haar, want in de groei gingen mijn planten super. Nu precies stil gevallen, en ze worden geel. Iemand van de familie zei me net, ik zou u ne klap tegen uwe bol moeten geven omwille van de kruiden. Maar hij zei me dat ie 't wel begreep omwille van mijn medische toestand en hij stopte me 2 zakjes Peters voeding in mijn hand. Ne gr de liter 15-11-29 de ene waterbeurt en de andere keer ne gr de liter 10-30-20. Hij zit in de tuinbouw en zei me uw planten hebben gewoon honger. Nu weet ik 't helemaal niet meer. Groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daar heeft dat familielid gelijk in, ze hebben honger. Gewoon wat meer voeden idd

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daar heeft dat familielid gelijk in, ze hebben honger. Gewoon wat meer voeden idd

Mercikes vakman. Ik heb net de meest gele plant peters gegeven, en nu afwachten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kreeg via via de tip om kaliumnitraat bij te geven. Dit werkt blijkbaar snel en je planten worden blijkbaar snel terug groen. Iemand ervaring N 13P0K46??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schema volgen van biobizz, was dat het allmix of het light mix schema?

als dit abracadabra voor je is ben je er meteen uit denk ik

 

Je grondje is nog minder dan wat er in een lightmix zit aan voedingstoffen door 50-50 met de kokos.

 

Ik zou zelfs durven stellen dat je met die mix ook wel het kokos schema zou kunnen volgen van biobizz.

 

Vergelijk eens wat je volgens de verschillende biobizz schema's zou moeten geven :search:

 

Bij de Dutch Pro voeding werkt het al niet veel anders en als je grondje toen ook al zo gemengd was weet je ook meteen hoe of wat.

 

Dat die tuinbouwer daar geen opmerking over heeft gemaakt, het medium wat je gebruikt en de invloed daarvan

ohnee die kweekt zelf hydro omdat het anders geen stuiver meer oplevert :hug:

Edited by lostchild

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Lostchild, 50% plagron Royal mix, zit normaal bemesting in voor 6 weken, en 50 % aveve cocos met voeding NPK 14-16-18. Ik volgde het lightmix schema. Het gekke is dat ie in de groei supergoed ging. Nu gaat ie in bloei en whoppa problemen. Mijn familielid zei me dat als een plant in de bloei gaat die heel veel gaat verbruiken, eigenlijk de grond leeg trekken. Daarom moet je ook bijmesten. En volgens mij heb ik dat net niet genoeg gedaan, in combinatie met trips niet zo goed. Btw hij kweekt ook gewoon op grond :-). Dus na een beetje denken, twijfelen, heb ik voeding klaar gemaakt, een combinatie van peters 15-11-29 en het kaliumnitraat PH 6 en EC 2,4. Nu gaan we eens kijken hoe ze reageren. Dit is voor mij de eerste maal dat ik cocos gebruik, na veel positieve dingen gehoord te hebben. Ik wil leren, want ik wil zelf medicijn maken. Da's de rede ook van mijn verschillende soortjes. Hoop dat ik 't kweken wat beter onder de knie krijg. En gaan testen, want ik zoek een soortje wat energie geeft want mijn batterij is kapot na een hersenbloeding en ik ben altijd moe. Heb al een paar soortjes gevonden voor de volgende ronde energy haze en juanita la grimosa. Maar nu eerst concentreren op deze ronde. Groetjes Janturtle

 

<div>

<div> </div>

<div></div>

</div>

<p> </p>

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op de 9e geef je extra stikstof (gaat stikstof er nog wel in tijdens de bloei, wist je dat zeker of nam je maar wat aan?).

Op de 12e kloot je wat aan met een zelf bedachte mix van Peeters en Kalium met een ph van 6 want?

 

Je vraagt advies, krijgt en men probeert mee te denken maar zo gaat niks werken natuurlijk.

 

Edited by lostchild

Share this post


Link to post
Share on other sites

@lostchild, je hebt volledig gelijk, maar het ging van kwaad naar erger, en ik heb gewoon gereageerd. En idd misschien niet goed, maar kreeg ook niet echt advies op die moment. Mijn familielid die in de bloemen doet die gaf me de peters spullen met de raad voeden, en ik dacht niet geschoten altijd mis. Gaat stikstof er nog wel in tijdens de bloei, natuurlijk!. Ik heb ondertussen al een paar kweekjes gedaan, en ja helemaal verkloot. Maar ik probeer te leren van mijn fouten, en ben er zeker van dat ik er nog veel ga maken. Da's ook de rede dat ik 't één en 't ander deel, omdat ik wil leren. Maar ik kan op niemand terugvallen, niemand buiten 't forum kan me eigenlijk tips geven. Dus google ik, zoek verder naar een oplossing. Ik dacht de plagronmix en de kokos zit al voeding in, dus volg ik het light schema. Mijn andere kweken had ik ook gewoon goeie grond van de growshop en volgde ik ook gewoon 't schema en gaf dutchpro. Maar om één of andere rede werkt het niet. En ja zal zeker aan mezelf liggen, maar ik probeer met vallen en opstaan.

 

 

Wat te doen in geval van tekort VOLGENS CANNA.

  • Ga naar uw winkelier voor deskundig advies. IK HEB GEEN WINKELS IN DE BUURT EN HEB PROBLEMEN MET RIJDEN. DE VRAGEN DIE IK STEL AAN DE GROWSHOP WORDEN NIET BEANTWOORD, ENKEL ALS 'T OM TE BESTELLEN IS!! Zij zijn gespecialiseerd in deze teelt en hebben de juiste producten voorhanden. Een goed samengestelde meststof bevat voldoende stikstof; PETERS LEEK ME OK,WANT DUTCH PRO EN BIOBIZZ WERKTEN NIET VOLDOENDE.
  • Verhoog de EC van de voeding en spoel het substraat hiermee goed door; COMBINATIE PETERS EN KALIUMNITRAAT EC 2,4
  • Je kunt zelf stikstof toedienen door middel van ureum, bloedmeel, drijfmest of gebruik een speciaal mono-stikstof product. Meststoffen met nitraat hebben een pH verhogende werking bij de wortels; meststoffen met ammonium werken pH verlagend[1]; DAAROM OP DE 9DE IETS MET STIKSTOF GEGEVEN
  • Omdat stikstof zowel via de wortels als via het blad wordt opgenomen wordt aanbevolen zowel extra stikstof aan de voeding toe te dienen als een verdunde stikstofoplossing over de planten te spuiten. Spuit met name aan de onderkant van de bladeren omdat daar zich de huidmondjes bevinden waarlangs stikstof kan worden opgenomen. Bladbespuiting kan het beste plaatsvinden op het einde van de dag, vlak voordat de lampen uitgaan. Pas op voor verbranding;
  • Tekorten zo snel mogelijk verhelpen. DUS ZO SNEL MOGELIJK GEREAGEERDMet behulp van analyses HEB STALEN GENOMEN VAN MIJN MENGSEL EN PH EN EC GEMETEN OM ERACHTER TE KOMEN WAT ER SCHEELDE Ph Grond is 6,9 Ec grond is 0,9 (kokos, potgrond, steenwol, voeding) kunnen tekorten worden opgespoord voordat de plant er zichtbare schade ondervindt.

Alle tips zijn en blijven welkom, ik blijf doorgaan tot dat 't lukt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De PH van je grondje is mss wat te hoog en je EC is te laag lijkt me. Als je na extra voeden geen donkergroene planten krijgt is er iets mis.

Dan heb je een blokkade waardoor je planten geen voeding meer opnemen.

 

Kun je eens iets meer vertellen over hoeveel water en voeding je geeft, en om de hoeveel tijd.

 

 

Met een zakje light-mix en een flesje bloeivoeding moet het normaal gesproken toch wel lukken, mss is compleet bio iets voor je dan.

Dan gooi je vooraf alle voeding in je pot en regelt de plant icm het bodemleven de rest, alleen wat water geven met 1 x per week wat bacto ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

gallery_44576_19459_1831753.jpg

 

Ik volg gewoon het schema voor de light mix, het enige wat niet in de startersbox zit is de alg-a-mic. Ik geef per plant 400 tot 500 ml per plant om de dag. Ph tussen 5,8 en 6,2 en ec van 1,6. Volgens wat ik kan zien, zijn de planten terug ietsje groener. Binnen en paar dagen zal 't wel duidelijk worden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

400-500ml om de dag lijkt ook wat weinig in dit stadium, geef ze eens om de paar minuten kleine beetjes water tot het onder uit de pot komt.

 

Benieuwd hoeveel je er dan in kunt gooien per pot ;)

Edited by vakman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey vakman, dat is wat ik ze nu water geef omdat ze compleet waren stil gevallen en de bladeren geel werden. Ik zal morgenvroeg de test eens doen. Een litertje nemen stilletjes water geven en zien wanneer het eronder uit loopt. Dan heb je idd een perfect zicht op saturatie van je medium, maar dan is er nog de voeding hé. Wat moet ik daar nu mee? Mercikes voor de tip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou even afwachten wat de peeters doet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat je light mix schema volgt is niet omdat er al voeding in ruime mate in het medium zou zitten :innocent:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@vakman, heb de proef op de som genomen, en ben eigenlijk een beetje verbaasd, jij waarschijnlijk niet. Heb over een periode van 3 u om de x aantal minuten 60 ml water gegeven en pas bij de 15de waterbeurt, dus 900 ml later kwam 't er pas uit. En door jou proefje, maak ik de voorzichtige conclusie, dat ze buiten honger ook dorst hebben. Mijne blumat verwacht ik morgen, dan kan ik iets gerichter te werk gaan. Nu heb ik nog een beetje gezocht en gelezen. En met de peters toevoeging die ik nu geef, is het aangewezen een cal/mag toevoeging te doen?? En mijn planten hebben zich al gestabiliseert en zijn terug groener. Zal straks als 't licht uit is foto's maken. Mercikes grts Janturtle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...