Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Doede

Ingezonden Stukje Aan De Leeuwarder Courant

Recommended Posts

Ingezonden stukje naar Leeuwarder Courant.

Overbodig cannabis drugstest.

Vaak wordt het autorijden onder invloed van cannabis vergeleken met het rijden onder invloed alcohol. Volledig ten onrechte.

Dit blijkt overduidelijk uit een onderzoek van de universiteit van Colorado en uit een test die in 1991 in Limburg door een Amerikaanse universiteit werd uitgevoerd. Deze test is toendertijd ook op t.v. geweest. De onderzoekers waren verrast door de uitslag, waaruit bleek dat cannabis niet of nauwelijks de rijvaardigheid van de testpersonen had aangetast.

''Het is verbazend hoe weinig men weet over de effecten van marihuana'', merkt Daniël Rees, professor economie aan de Universiteit van Colorado, op.

Samen met collega Mark Anderson van de Montana State Univerity onderzocht hij het aantal dodelijke slachtoffers in dertien staten, die medische marihuana wetten invoerden tusen 1990 en 2009. Ze vonden dat het gemiddelde aantal dodelijke verkeersslachtoffers met 9% afnam, nadat medische marihuana legaal werd.

Het legaliseren van marihuana (wiet) levert een positieve bijdrage tot de verkeersveiligheid en schroeft de bierverkoop terug. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit van Colorado.

Autobestuurders onder invloed van alcohol invloed nemen meer risico's, verduidelijkt Rees. Deze bestuurders worden overmoedig en onderschatten de impact van alcohol op hun rijvaardigheid, waardoor ze sneller rijden en meer risico's nemen.

Autobestuurders onder invloed van marihuana worden daarentegen voorzichtiger en nemen aanmerkelijk minder risico's en mochten ze zich niet capabel vinden om te rijden, dan doen ze dat ook niet.

'Je legaliseert marihuana en de snelwegen worden veiliger', aldus Rees.

In plaats van zo'n drugstest in te voeren, is het dus eerder legitiem zijn om cannabisconsumenten een korting op hun verzekeringspremie te geven.

Doede de Jong.

Biologische wietkweker.

 

 

Zie ook mijn vlog;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...